Last news in Fakti

15 Май, 2018 17:45 11 116 2

„Тигрите“ на Аркан съществуват и днес

  • аркан-
  • тигрите-
  • сърбия

Нови разкрития от Милорад Лукович

„Тигрите“ на Аркан съществуват и днес - 1
Снимка: Shutterstock

Сръбската доброволна гвардия на Желко Ражнятович-Аркан, която през 90-те години участваше в бойни действия в Босна и Херцеговина и Хърватска, съществува и днес. Това твърди Милорад Лукович (Улемек)-Легия в своята нова книга „В гнездото на тигъра“, пише сръбският „Курир“, цитиран от Блиц.

Легия, който е смятан за лидер на страховития Земунски клан, не разкрива с какво се занимава днес формированието, известно под името „Тигри“. Килърът на Земунския клан твърди също така, че баровската си къща на хълма Дедине Аркан спечелил на покер. В книгата си Легия обявява за смешни твърденията, че „тигрите“ на Аркан се занимавали само с кражби на хладилници, печки и видеокасетофони.

„Не е вярно, че гвардията е основана от престъпници.

Гвардията я основаха сръбски патриоти, които не се поколебаха да застанат да отбраняват сръбския народ. И до ден-днешен съществува тази неправда, че гвардията е наричана „паравоенна формация“. Това не е вярно.

От своята първа поява в боевете във Вуковар, гвардията е поставена под контрола на тогавашната Югославска народна армия, по-точно под командата на сръбската военна част Краина“, обяснява той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитров

    2 5 Отговор
    Моля не ни занимавайте с глупости като Каракачанката на ЛилиПутин.Котетата на Арканич и змии и гущери на този и онзи
  • 2 Джовани

    6 2 Отговор
    Също и веселите вдовици на Илията Павлов -Даринката+на Жорката -Мая +Карамански и други такива шлюхи
Новини по държави: