1 797 5

Полицаи стреляха по ван с бежанци

Няма опасност за живота на бежанците

Полицаи стреляха по ван с бежанци
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Полицията в град Задар, Южна Хърватия, е попречила снощи на опит за нелегално прекарване на мигранти през границата с Босна и Херцеговина.

Полицаите са открили стрелба по ван и две деца са били ранени, но няма опасност за живота им. Полицията действала по сигнал за ван с чуждестранни регистрационни номера, превозващ хора, които влезли нелегално през границата от Босна и Херцеговина. След два неуспешни опита да спре вана, полицията блокирала пътя край село Растела и се опитала да спре вана със светлинна и звукова сигнализация.

Шофьорът отказал да се подчини и продължил да кара срещу полицаите, при което служителите на реда стреляли няколко пъти при самозащита, посочва хърватската агенция „Хина“. Шофьорът изскочил от автомобила и избягал. Той все още не е заловен.

Полицията открила 29 чуждестранни граждани от различни страни в превозното средство, включително две деца с огнестрелни рани, както и седем други, които пострадали при безразсъдното шофиране, предаде БНР. Ранените деца са откарани в болница и са в стабилно състояние. Останалите пострадали също са получили лекарска помощ.

Хърватия


Още по темата

 • Нов бежански маршрут през Балканите

  Нов бежански маршрут през Балканите

  Граничните власти на Германия и Австрия извършват засилени проверки за предотвратяването на престъпността и незаконната имиграция, съобщи ДПА. По ...
  1.06.2018
  2 384
  1

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • El comandante
  Отговор
  1 17:00  31.05.18
  Има и истински полицаи някъде ,не всички са анмацонни герои като ушевите!!!
 • Истината боли много
  Отговор
  2 17:48  31.05.18
  Трябва да се учим от Западните Балкани,а не да им даваме съвети!!При нас това не може да се случи защото нашите полицаи са със ,скопена функция на полицаи"При нас полицаите щяха да дадат път с предимство на новите,, строители" на ислямска Европа....
 • Шерифа
  Отговор
  3 21:23  31.05.18
  Не са ли питали шофьора. А сега какво правим
 • бай Ставри
  Отговор
  4 00:50  01.06.18
  Пак е нашенец, ние сме и по кредитните карти . И като гарнитура и по психотропни вещества. Е понякога ни залавят . но тиск губи риск пичели. Както е казал народът
 • соросоидни кърлежи
  Отговор
  5 08:54  02.06.18
  Само какво заглавие---стреляха по бежанци, а според мен по ПРЕСТЪПНИЦИ. Вижте статия на саудитския журналист Абдел Рахман ал Рашид, публикувана в неговия вестник "Ашарк ал Асат". Същият, който писа: "Не всички мюсюлмани са терористи, но всички терористи са мюсюлмани"? Това не е ли достатъчно доказателство какви отрепки идват в Европа.

Напиши коментар:


Публикувай