730 3

Скоро жените в Саудитска Арабия ще могат да шофират

Положителна промяна в Саудитска Арабия

Скоро жените в Саудитска Арабия ще могат да шофират
Снимка: БТА/ AP

Властите в Саудитска Арабия са осигурили всички условия за влизането в сила на кралския указ, според който от 24 юни жените в кралството ще имат правото да управляват автомобил, съобщи ТАСС.

Полицейският началник Саид Бен Абдула Кахтани, който участва в изпълняването на указа на крал Салман, изрази надежда, че жените ще шофират внимателно и нарушенията им ще бъдат рядкост.

„Това са наши дъщери, съпруги и сестри. Трябва да не забравяме това, да ги пазим и да се отнасяме с уважение към тях", заяви той. През последните месеци кралското предприе стъпки, с които даде повече права на жените в консервативната мюсюлманска страна.

Саудитска Арабия
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Християнин
  Отговор
  1 16:39  02.06.18
  Арабеските голем автогол ще си вкарат
 • Шампиона
  Отговор
  2 16:53  02.06.18
  Груба грешка...Това е може би единственото нещо което харесвам в тая държава..Тия си нямат и на идея каква беля ще направят..
 • Предполагащ
  Отговор
  3 21:25  02.06.18
  Абе арабелите са го измислили. За да караш кола трябва книжка, за да изкара книжка, съгласие на мъжа, а той не дава. Ако е някоя самостоятелна арабелка и има книжка ще трябва да кара колата в присъствието на татко, батко и 15-на братчеда. Значи ще трябва автобус, ама пък за него, професионална книжка. Да ама женско не може да има такава. Параграф 42.

Напиши коментар:


Публикувай