2 793 2

Австрия и Германия засилват граничния контрол

Засилени мерки по границата

Австрия и Германия засилват граничния контрол
Снимка: Shutterstock

С общ контрол службите в Австрия и Германия взимат засилени мерки срещу криминалната престъпност и нелегалните имигранти. От вчера австрийската и германската федерални полиции и баварската провинциална полиция охраняват общата граница в тройни екипи. Особено внимание е отделено на железопътния транспорт.

Тиролският проход Бренер в Алпите, който осигурява пряк път на транспортните потоци между Германия и Италия през Австрия, ще бъде контролиран от полицаи на двете държави. След три месеца ще бъде преценена ефикасността на нововъведената мярка.

Както заяви говорителят на Федералната полиция в Мюнхен Томас Боровик, в граничните райони общите действия са особено важни. Специално внимание служителите ще отделят на товарните влакове, предаде БНТ. През 2017 година са заловени близо 1000 бежанци, пътували нелегално в товарните автомобилни ремаркета, прекарвани през прохода Бренер по железен път.

По австрийско-германската граница се наблюдава отлив на нелегално преминаващите. Досега през настоящата година броят им е около 14 600 души, като близо 7200 от тях са екстрадирани обратно. В първите четири месеца на тази година нелегалните са били близо 3 800, от които екстрадирани са 2100 души.

Австрия
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Иванов
  Отговор
  1 18:10  02.06.18
  След дъжд, качулка!
 • чалма тв
  Отговор
  2 19:11  02.06.18
  никой не ще алахакбаровци...чума е.

Напиши коментар:


Публикувай