855 6

Сорос вещае нови избори в Италия

Правителството на Джузепе Конте би могло да падне, смята Сорос

Сорос вещае нови избори в Италия
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Европейският съюз трябва да помага на Италия, а не да я поучава, защото това би създало риск по-късно от още по-голяма победа на националистите на полуострова, смята американският милиардер Джордж Сорос в писмо, публикувано днес в „Кориере дела сера“.

Като отбелязва, че новото италианско правителство с участието на "Северната лига" (крайна десница) и "Движението 5 звезди" (антисистемно) имат различни бюджетни приоритети и електорат, Сорос изтъква, че правителството на Джузепе Конте би могло да падне, предизвиквайки избори в края на годината или началото на следващата. Резултатът от следващите избори ще зависи много от това как ЕС ще реагира на нестабилността на Италия. В Европа има тенденция да се използва всяка възможност да се поучава Италия, посочва той.

Ако ЕС възприеме тази линия, той сам копае гроба си, предизвиквайки отрицателна реакция сред италианския електорат, който може да даде още по-голямо мнозинство на популистите, добавя Сорос. ЕС е изправен пред много проблеми, но Италия се превърна в най-належащия, защото заплашва ценностите, които са в основата на Евросъюза – предупреждава роденият в Унгария американски милиардер, който вече е на 87 г.

Една от главните причини за победата на антисистеминте сили в Италия е проблемът с мигрантите, които масово пристигат на полуострова и са принудени да останат заради европейските правила, според които първата страна, която ги приема носи отговорност за тях. Сорос дава идеята за финансова компенсация на Европа за Италия за пристигащите мигранти, предаде Нова телевизия.

Италия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 18:32  03.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • no name no face no number
  Отговор
  2 19:39  03.06.18
  Ще му се на тоя айдук да падне , но няма това италианско правителство може да направи доста добри неща в любимата ми страна.Успех Италия и един по - здрав за Сорос
 • среднощен
  Отговор
  3 23:49  03.06.18
  На 87г. и се тревожи за Италия!? Завалията, да го ожалиш, ще си докара някоя беля! Дали наистина си мисли, че е безсмъртен!?
 • ВАГ
  Отговор
  4 00:06  04.06.18
  Абе този Сорос голям соросоид вееее .
 • Сорос
  Отговор
  5 03:44  04.06.18
  Скоро ми присадиха ново тяло ! Аз съм безсмъртен ! Ще ви направя всичките джендари !
 • българина
  Отговор
  6 18:37  04.06.18
  съвети от юдейски трупове не искам, глей си ци ганите, че скоро холокост ще има срещу ци ганизацията и ислямизацията на европа

Напиши коментар:


Публикувай