1 386 3

ЦРУ разби китайска шпионска мрежа в САЩ

Бивш сътрудник на американското военно разузнаване е задържан за шпионаж в полза на Пекин

ЦРУ разби китайска шпионска мрежа в САЩ
Снимка: Shutterstock
Анатоли Стайков

Бивш сътрудник на американското военно разузнаване бе арестуван в Сиатъл и обвинен, че е продавал тайни на Китай, предадe CNN.

Рон Рокуел Хансън, на 58 години, е бил задържан на път за летището в Сиатъл, където трябвало да вземе полет за Китай. У него били открити поверителни информации, съобщава американското министерство на правосъдието.

Според обвинителния акт Хансън е пенсионер от американската армия и говори свободно китайски и руски. Той е бил нает в Управлението за военно разузнаване през 2006 г. Бил пратен в търговско представителство в Пекин, за да установи контакти с китайското разузнаване и после да споделя информации с американското военно разузнаване и ФБР.

Вместо това той предавал на Китай поверителни информации, които научавал на конференции по сигурността и отбраната в САЩ.

През годините е получил за своята работа най-малко 800 000 долара.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ььььььь
  Отговор
  1 07:43  05.06.18
  Тия америте яко ги тресе параноята...вече и от сянката си треперят. Ама то е така-тия злини и тая невинна кръв дето проливат по целият свят ще трябва да плащат ...
 • Владо Вр
  Отговор
  2 07:47  05.06.18
  Грамотен човек! Добре се е ориентирал, кой е новият владетел на света! Само някои главочи и идиоти, живеещи в 90, смятат САЩ за номер едно
 • Барчо
  Отговор
  3 08:52  05.06.18
  И кво се сърдят краварите????? Доколкото разбирам от написаното тук това си е техен шпионин, който е пратен да шпионира Китай!!!!!! Само че е станал двоен агент. Вземал е кинти и от едните и от другите. Капитализъм. Вместо да го ползват да дава фалшиви военни тайни без да знае, те го арестуват.

Напиши коментар:


Публикувай