709 1

Шефът на „Старбъкс“ се оттегли

Хауърд Шулц вече не е председател на борда на директорите

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Шефът на световноизвестната верига заведения „Старбъкс” Хауърд Шулц се оттегля, след като ръководеше компанията в продължение на десетилетия.

64-годишният Шулц беше главен изпълнителен директор на компанията до април миналата година. Тогава се оттегли от поста, а на негово място застана фигура номер две в компанията Кевин Джонсън.

Шулц обаче остана председател на съвета на директорите – пост, който напуска сега. Шулц ще запази позицията на почетен председател на компанията, а в момента пише книга за социалното влияние на „Старбъкс“, предадоха световните агенции.

Като ръководител на голямата верига, която вече има над 28 000 заведения в световен мащаб, Хауърд Шулц е обръщал особено влияние на социалния аспект на фирмата и начините, по които да се помогне на обществото. Той е искал и наемане на младежи, които са в неравностойно положение за служители.Още по темата

 • „Старбъкс“ започна да таксува чашите

  „Старбъкс“ започна да таксува чашите

  Американската верига кафенета „Старбъкс“ вече таксува клиентите си в британската столица Лондон за чашите за еднократна употреба, съобщи ...
  26.02.2018
  2 818
  10

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • shopo
  Отговор
  1 00:18  06.06.18
  Така се прави по белия свят

Напиши коментар:


Публикувай