Last news in Fakti

6 Юни, 2018 14:32 1 771 0

Сингапур затваря небето си заради Ким и Тръмп

  • сингапур-
  • доналд тръмп-
  • ким чен-ун

В официалното съобщение на властите се посочва, че нарушителите "може да бъдат прехващани" от бойни самолети

Сингапур затваря небето си заради Ким и Тръмп - 1
Снимки: БТА/АР

Във въздушното пространство на Сингапур ще бъдат наложени ограничения във връзка със срещата на върха между САЩ и Северна Корея, планирана за следващата седмица, предаде Ройтерс.

Според съобщение, поместено на уебсайтовете на Международната организация за гражданска авиация (ИКАО) и Федералната администрация по въздухоплаване на САЩ, въздушното пространство над града държава ще бъде временно ограничавано в дните 11, 12 и 13 юни т.г.

"От съображения за националната сигурност" от всички самолети, пристигащи на летище "Сингапур Чанджи", ще се изисква да намаляват скоростта и да спазват ограничения при използването на пистите, се казва в съобщението.

В друго предупреждение на сайта на ИКАО се казва, че пилотите трябва да минават далеч от военновъздушната база "Пая Лебар", на която обикновено кацат президентите на САЩ, пристигащи на посещение. В бележката се посочва, че нарушителите "може да бъдат прехващани" от бойни самолети.

Като част от подготовката на срещата между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун сингапурските власти са очертали няколко "специални зони" в града за дните от 10 до 14 юни. В тях влизат центърът, където са външното министерство, посолството на САЩ и няколко хотела. Специална зона е и остров Сентоса, където е предвидено да се състои срещата.

Сингапур затваря небето си заради Ким и Тръмп

По време на височайшите посещения в тези зони ще бъде забранено използването и на безпилотни летателни апарати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА