Last news in Fakti

9 Юни, 2018 16:40 1 935 3

Русия да участва в преговорите за Косово

  • сърбия-
  • косово-
  • русия

Сърбия е готова за нов кръг от преговори

Въпросът с Косово трудно може да се реши без участието на САЩ и Русия в преговорите. Това заяви сръбският президент Александър Вучич, цитиран от РИА Новости.

Вучич обяви, че е доволен от посредничеството на ЕС в преговорите с Косово. Той заяви, че очаква до края на месеца да се проведе нов кръг от преговори.

„Нека от ЕС решат коя дата е най-удобна и аз съм готов да разговарям. Вече няколко страни изявиха желание за участие в преговорите. Как обаче ще вземем решение без САЩ и Русия? Това е нереално. Тези страни трябва да са съгласни с взетото решение. Вероятно трябва да потърсим и Китай“, заяви Вучич.

Той вече заяви, че Русия трябва да бъде включена в преговорите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рубладжийче

    4 4 Отговор
    От къде на къде шумадийските свине ще питат САЩ, Русия или Китай? Това е проблем между тях и Косово.
  • 2 onq s konq

    2 4 Отговор
    Според мен МЪДУРО е техния човек,ама не питат!А ако съберат на една маса Русия и САЩ,най-много да ги скарат и ше пламне света.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: