17 Юни, 2018 22:00 19 492 127

Това не е истинската Русия

  • русия-
  • световно първенство-
  • русия 2018-
  • истинска

Русия най-сетне има възможност да изненада света

Това не е истинската Русия - 1
Снимка: БТА/ AP

Сътрудниците на Центъра по хигиена и на епидемиологичната служба към Областната управа на Екатеринбург обявиха, че успешно са обработили градските езера против комари. Така нито едно руско насекомо няма да смущава съня на посетителите от Египет или Уругвай, пристигнали за мачовете в Екатеринбург.

Московската служба за регионална сигурност обяви, че значително ограничава продажбите на алкохол в радиус от два километра около стадионите за следващите четири седмици. Така германските и аржентински фенове няма да са принудени постоянно да гледат клатушкащи се пияни руснаци. Нито пък просяци, таджикски гастарбайтери или опозиционно настроени млади хора. За целта влизат в сила извънредни укази, ограничаващи или забраняващи миграцията, както и събиранията и демонстрациите.

Няма боклук по ъглите, нито цапаници по стените, не се виждат и изпочупени стъкла на прозорци. Улиците са с нов асфалт, фасадите са прясно боядисани, за една нощ внезапно израснаха цели дървета. Всичко е изискано и прекрасно! В сравнение с Ню Йорк, Берлин или Париж, руските градове, в които ще се играят срещите от Световното, действително ще впечатлят с чистотата си чуждестранните посетители. Те ще бъдат изненадани и от широките тротоари, новите маркировки на велосипедните алеи и сравнително евтините таксита. Всичко това трябва да ги убеди колко сигурна, прогресивна и открита към света е Русия.

Чуждестранните посетители ще си останат насаме

Жалко само, че чуждестранните посетители ще са разхождат почти сами по широките тротоари, тъй като повечето московчани са дали жилищата си под наем на чужденци и са се изнесли по вилите си. Жалко, че по велосипедните алеи едва ли някой ще види жив велосипедист, тъй като и самите велоалеи в Москва се броят на пръстите на едната ръка. Жалко е и това, че животът в Санкт Петербург или Екатеринбург е почти изцяло замрял. Да си направиш барбекю в парка? За Бога! Да се целуваш по пейките? И дума да не става! В най-добрия случай това е разрешено само за хетеросексуални!

А официалните отношения между руската държава и чуждестранните фенове, които желаят да посетят тази държава, са, меко казано, странни. Особено в деветте града, в които ще се играят мачовете от Световното. От 25 май насам влезе в сила нова разпоредба на Вътрешното министерство, която задължава всички пристигащи от чужбина да се регистрират в полицията или при миграционните служби в рамките на три дни и то лично! Да се радват, че изобщо им отпуснаха толкова много време, защото първоначално се говореше за задължително регистриране в срок от един ден!

Помислено беше и за друго. Няма никаква опасност чужденците да бъдат излишно смущавани с потискащи съобщения, свързани с анексията на Крим, войната в Донбас или отравянето на Сергей Скрипал. А онзи, който иска да види и другата, истинската Русия, ще се смае при вида на една прекалено красива, прекалено чиста и почти стерилна страна, в която дори ентусиазмът на жителите е спуснат отгоре с декрет. Русия е заприличала в тези дни на обвивка без съдържание. Това показва и резултатите от поетапното прочистване на общественото пространство в Русия, което се извършва систематично през последните години.

Почти като в Съветския съюз

Това обществено пространство все по-силно е започнало да напомня за последните години на разпадащия се Съветски съюз. Да създадеш собствена фирма днес - на теория е разрешено, но на практика почти невъзможно, поради невероятната бюрокрация. Да изразиш свободно мнението си - фигурира като право на всеки гражданин в руската конституция, но в действителност се наказва от закона. Да критикуваш властта? Трябва да си луд. Единствената надежда за тази страна се крепи на обикновения руснак – на онзи Иван, който навярно няма да се поколебае сърдечно да сподели трапезата си и с англичанина Джон, и германеца Ханс. В своята тясна, но уютна кухня, където дори по съветско време се говореше по-свободно, а портретът на вожда, висящ на стената, нерядко висеше малко накриво.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 любопитен

    159 30 Отговор
    DW! На кого му пука?
  • 2 Прометей

    171 33 Отговор
    ГНОЙЧЕ ЗЕЛЕ С поредна порция......“ДУРАЧОК“.......:))))))))
  • 3 Грантаджийче

    235 45 Отговор
    Дойче Зеле да си гледат кочината.
    Западът води мръсна хибридна вoйна срещу Русия. От една страна ВСЕКИ ДЕН от името или на асошейтед прес или на ройтерс или на дойче веле - се пишат пропагандни "статии" против всичко, свързано с Русия. От друга страна се изпраща военна техника под предлог "защита" без никакво допитване до местните жители с цел - "разделяй и владей".
    И на всичкото отгоре колониалните държави имат наглостта да обвиняват Русия за това!!
    ЗАПАДЪТ ВОДИ ХИБРИДНА ВОЙНА. Хора, бдете!!

    Коментиран от #88, #126

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ВОДКА КИРИЗ

    26 113 Отговор
    Демокрация и СИБИР ? Две различни и противоположности.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Грантаджийче

    166 31 Отговор
    Постоянните читатели на новини си дават сметка, че яростната русофобска кампания в България започна след приемането й в Европейския съюз. Такова противопоставяне, саркастично и обидно нападателно русофобство бе наложено от американски фондации чрез европейските им представители и няма аналог в близката Българска история.
    Въпрос - ЗАЩО НЯКОЙ ИНВЕСТИРА ПАРИ В ТАКИВА КАМПАНИИ?
    Нормалните и разумни хора няма да намерят отговор - защото нормален отговор - няма.
    НO КАМПАНИЯТА Е ОЧЕВИДНА, ЯРОСТНА и НЕбългарска.
    Това се вижда ОТ ВСИЧКИ ЧИТАТЕЛИ НА НОВИНИ!
  • 9 Инкогнито

    146 20 Отговор
    Завистта изглежда не е само запазена марка за българите но и за Германия! Изглежда швабите почва да ги дразни реда и спокойствието дори то да е временно!
  • 10 557

    128 6 Отговор
    " От 25 май насам влезе в сила нова разпоредба на Вътрешното министерство, която задължава всички пристигащи от чужбина да се регистрират в полицията или при миграционните служби в рамките на три дни и то лично! "
    ФАКТИ, проверявайте си информацията - тази наредба е от 4 ГОДИНИ!!!! И регистрацията не се прави от туриста, а се прави от упълномощено лице от хотела или от хазяйна, който е дал под наем жилището си!!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Антисоциалист

    27 123 Отговор
    Господа, нелепо е да се приказва, че истинската Русия не е тази която е, а е тази от нечии несъстояли се и едва ли разумни представи.
    Коя е истинската Русия?
    В тази която е, на власт е фашистката управа с Президент Путин, и тя е истинската, а не въображаемата.
    В тази която е, няма значителна по сила организация, която да създаде власт на народа - демокрация.
    Затова:
    - Съдиите и прокурорите се назначават от Президента, а не се избират от народа;
    - Законите се гласуват от полит-спекуланти на власт, а не се определят от народа;
    - Изпълнителите на властта се назначават от власт-имащите (определение за мафиотска държава!), а не се избират от народа.
    Истинската Русия е която е, а не която не е.

    Коментиран от #20, #38, #57, #77, #99, #104

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Кълвач

    111 8 Отговор
    Не е лошо и Германия да въведе подобни мерки, превърнала се е в африкански бантустан!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Румяна Костова

    101 9 Отговор
    Дойче Веле няма ли си други наболели теми в дневния ред? Жалко било,че запалянковците сами ще се разхождат по паркове и градинки.Жалко,че нямало да се видят велосипедисти!Жалко ,че улиците в руските градове ще бъдат чисти по време на футболните мачове!Дойче Веле,съвсем сте изписали!Да ви имам проблемите!
  • 19 Бесен Язовец

    42 5 Отговор

    До коментар #12 от "Василевс":

    Имаш цена и тя е точно 2 шекела от Бундесбанк!
  • 20 Психо

    37 6 Отговор

    До коментар #14 от "Антисоциалист":

    Хайдеее,уикенда свърши,всички по стаите, заключваме в 23ч.

    Коментиран от #95

  • 21 Гоуст

    20 72 Отговор
    Ще ми кажете ли какво е положението в Сочи след изсипаните милиарди? По старо му, но без туристите. След световното всичко ще се върне и това не е някаква русофобска война, това е действителността в Русия

    Коментиран от #22, #59

  • 22 българче

    83 9 Отговор

    До коментар #21 от "Гоуст":

    Кога за последно ходи в Сочи???

    Аз ходих в началото на август 2017-та!!
    ВСИЧКИ ХОТЕЛИ БЯХА ПЪЛНИ!!! А, между другото - 12 палета поморийска луга пристигнаха ТАМ за балнеологични процедури - внос в Русия от Поморийска фирма (бях свидетел на разтоварването случайно)!!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Бай хой

    81 4 Отговор
    Ееее сега разбрахме поне че в Египет и Уругвай няма комари. Благодарение на пропагандата на дв.
    И по принцип винаги по това време се пръска против комари и кърлежи. Такъв им е размножителния период и цикъл незаеисимо от световното първенство и интригите на западната пропаганда. Не знам защо обиждат електората с подобни простотии.
  • 25 НКВД

    69 3 Отговор

    До коментар #23 от "толерастията е вредна, продажните повече":

    Нали се сещаш на DW кой е спонсора имаш право само на един опит да познаеш запчва със С.....с
  • 26 Евала

    89 4 Отговор
    Цитат: .. повечето московчани са дали жилищата си под наем на чужденци и са се изнесли по вилите си.

    Значи повечето московчани имат вили?!?

    Дойче веле са много интелигентни в пропагандата за скапаната Русия ....
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 RIDIK

    15 92 Отговор
    Вдигайте си парцалите и след първенството отивайте в Русия, като толкова я харесвате. Ибез това тук сте безполезни. Освен да виете оплаквайки се , нищо друго не правите. Там обаче ще видите и другата страна на кочината - тая с лайната. А те ще залеят отново всичко веднага след завършването но първенството.

    Коментиран от #34, #43, #102, #121

  • 30 m26

    74 6 Отговор
    Още едно мнение срещу ДВ.
    Колкото повече статии на ДВ чета, толкова повече се убеждавам, че са изключително едностранни и меко-казано подвеждащи.
    Но пък, щом се намира нещо, което да накара ДВ да плюе срещу Русия, значи руснаците са си свършили добре работата.
  • 31 Ангелов

    65 6 Отговор
    Едва ли някой е очаквал че DW ще каже нещо добро. Само плюят-това го могат най-добре. За това им плащат в най-демократичните страни.
  • 32 Доктор Фройд

    71 7 Отговор
    Не се палете толкова какво да се очаква от държава и медия която го е яла заслужено от Русия!! DW няма да могат никога да замажат зверствата ит ВСВ и никога няма да могат да лепнат също и петно на Москва- Русия! Знамето на СССР се вееше в Берлин ама немското никога няма да се вее в Москва!
  • 33 Галя

    63 3 Отговор
    А пък Германия загуби от Мексико :)
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Барчо

    69 6 Отговор
    Който е писал тая простотия, явно никога не е бил в Русия или СССР. Градовете за които се пише винаги при всички строеве са били за пример и като красота и като чистота. Разбира се че имат гета по краищата, но къде ги няма. В Щатите ли, в Германия ли, или където и да има градове, или в България. Грешка. В България са в центъра на града и тук таме по краищата.
  • 36 vvvvv

    49 4 Отговор
    Пак пишете глупости от човек, който явно не е живял в Русия и трудно говори руски.
  • 37 Бесен Язовец

    71 5 Отговор
    Нищо бе 2050г.Германия ще посрещне гостите за Мондиала с баклава дюнер и нигериски народни танци! На Меркел завещанието
  • 38 Пешо

    57 2 Отговор

    До коментар #14 от "Антисоциалист":

    Брей, че си умен. Че и във ФАЩ президента назначава главния прокурор, ама то откъде да знаеш. И кой те излъга, че в България прокурори и съдии се избират от народа. За такива, като тебе е важно да плюят и да злобеят.

    Коментиран от #97

  • 39 ма как ще е

    50 1 Отговор
    Каква мъка е безсилието и злобата :)))
  • 40 НКВД

    46 4 Отговор
    За по младите да знаят какво беше DW и радио свободна Европа до 1989г. Западна пропаганда която казваше ,,ЕЛАТЕ ТУКА ПРИ НАС Е СУПЕР А ПРИ ВАС НЕ Е ОК!
    За по младите да знаят какво е DW и радио свободна Европа след 1990г. Вече нямаше призиви ,,ЕЛАТЕ ПРИ НАС" a казваха тука всичко си има място а за вас място вече няма!
  • 41 месара

    5 27 Отговор
    абе за проститутките нищо не пише, или в комунизма такова нещо нема!
  • 42 гост1

    36 3 Отговор
    а тука кво е бе,що не пишете за нашите измамници,не сте обективни,продажници !
  • 43 гост

    13 56 Отговор

    До коментар #29 от "RIDIK":

    Русия и сега си е кочина само че е временно почистена,след световното мизерията отново ще е на лице.Тази корумпирана държава едва ли някога ще се оправи.Нямам нищо против тях щом си харесват мизерния живот да си го живеят,но да си държат скапаните ръце далеко от България.
  • 44 DW-Толераст

    30 3 Отговор
    Защо да не се друсаме и да правим джендър-оргии по градинките на руските градове ?
    Даже още не са ни били !
    Трябва да пиша глупости и да ставам за смях!
  • 45 Селянин

    47 1 Отговор
    "Да се целуваш по пейките? И дума да не става! В най-добрия случай това е разрешено само за хетеросексуални!"...това като го прочетеш е достатъчно, мисля няма нужда от коментар...
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Един ....

    44 6 Отговор
    Кенефът DW , пак се е задръстил и вони отвратително !
  • 48 123

    44 3 Отговор
    Русия си е Русия и въпреки всички опити да се съботира световното, стадионите са пълни. А да се изопачават и деформират фактите от този който се крие зад абревеатурата на DW показва колко го е яд че Мексико наказа Германия още в първата среща от шампионата.
  • 49 Мама Маша

    50 0 Отговор
    Ще умра от смях...понеже не можело да си правиш барбекю в парка и ако си гей /а явно в ДВ са такива, обикновени пеераси, сър/ не можеш да се целуваш на пейките...мноооооого е лошо в Русия. И разбираш ли, нямало хора в градовете, всички отпуска, никой не работи, всички имат вили...това е толкова абсурдно, че даже не е смешно.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 соросоидни кърлежи

    39 1 Отговор
    Това всичко може да гледате в Германия, след като пуснаха талибани в Европа, тези пришелци носят воня и разруха.Само че ви ги поканихте в подредена Европа, а те ще ви оставят пустиня и джамии.
  • 52 пак ли

    33 1 Отговор
    Колко са загрижени за Русия..Не пропуснахте и Скрипал, а да попитам лъжци от ДВ,намерихте ли ХИМ ОРЪЖИЕ на Садам? питайте бившия премиер на англия Тони Блеееер, той ще ви отговори.
  • 53 чалма тв

    29 1 Отговор
    Разбира се че ще регистрират всички пристигнали чужденци, това че Шмеркелита ги пусна тези милиони терористи с шаллвари без паспорти в Европа и после ги търси под камък, не значи че всички са кретени.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Alarak(the truth)

    23 0 Отговор

    До коментар #14 от "Антисоциалист":

    Ай стига с тази смотана демокрация, кво ти даде демокрацията на теб специално, щото на мен нищо не ми е дала....

    Коментиран от #105

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Да уж

    20 3 Отговор

    До коментар #21 от "Гоуст":

    Какво е полоцението в Сочи? Сочи е град - приказка, където не само има туристи, но се провеждат у различни форуми от различни нива . Това, че в Сочи няма ви вас, говори само че нямате пари. Но вас ви няма и на други прекрасни места по света.

    Коментиран от #63, #80

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 незнайко

    27 4 Отговор
    Простотията няма край ! Какно искат така ще си живеят руснаците ! Англичаните да не са по добре ? Германците с тези мюслита как се чувстват ? Някой да ги е питал ? Тази статия е живото промиване на съзнанието !!!
  • 62 Тест

    3 9 Отговор

    До коментар #60 от "Alarak(the truth)":

    На безродниците българофоби.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 РУСОМАХА

    18 1 Отговор
    Русия е ада за обратните западняци.И точно това е причината те да мразят Русия.Бог прощава русия не.Смърт за обратните.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Бета тестер

    15 2 Отговор

    До коментар #58 от "Тест":

    Стъклото на камерата на айфоня ти е произведено в русия и всички скъпи метали в платката са от там може и други неща за който не знаеш да идват от там или си мислиш че като глайт гелена с който си мажеш дилдото преди да си го забиеш отзад е правен в германия ти си истински европеец
  • 67 Гост

    16 0 Отговор
    За първи път от 73години Германия достигна Москва и пак беше победена
  • 68 Това е Путиновата Русия

    23 2 Отговор
    и тя удря як шамар на западната кочина! Опитахте се и хора да мачкате за да я провалите и пак нищо не стана, защото БОГ е с Русия!

    Имате право само тъжно да гледате и да завиждате ;)
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Djend

    18 1 Отговор
    Един христоматиен,идеологически подкован коментар на държавната DW.трябва ли да се радваме на целуващи се в парковете мъже?Тук в България се гнусим!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Bobi

    16 0 Отговор
    Ако си мислите че другите държави не взимат извънаредни перки заради олимпиади и др форуми се заблуждавате.и какво да разбирам сега аз.....,че и пътищата и алеите са разширили заради световното за една нощ.ами това сащ могат ли го,хайай,и след световното тротоарите и пътищата ще станат тясни ли.нещо не разбирам.от опит да вадят очи изписват вежди

    Коментиран от #76

  • 75 Това не е истината за Германия

    18 0 Отговор
    Битаците по улиците не са истина, те са изникнали само за една нощ за пред вас, бурките по улиците също не са истина - вчера дойдоха, тия джамии и микрофоните, килимчетата и разните му салтанати и те не са истина, училищата и те не са 50% забрадки, немците не са 100% гейтаци - само така ви изглежда )))
  • 76 ха ха ха

    19 2 Отговор

    До коментар #74 от "Bobi":

    там приятел бех 2015 и улиците си бяха точно толкова големи и тогава, всичко им е огромно на руснаците ;)
  • 77 един от всички

    12 0 Отговор

    До коментар #14 от "Антисоциалист":

    А у нас повече ли е "власт на народа" е? Демокрация?Преди да критикуваме другите,нека да погледнем себе си. Защото поне в последните 100 години ние по-голяма диктатура от днешната ни такава,сме нямали и трябва да си го признаем!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Българин

    3 24 Отговор

    До коментар #59 от "Да уж":

    Има една руска поговорка :"Хорошо там, где русских нет"! Много е точна, руски фашисте!

    Коментиран от #113, #116

  • 81 Петър

    17 3 Отговор
    На крива демокрация Русия й пречи!

    Коментиран от #83

  • 82 Тест

    5 13 Отговор

    До коментар #78 от "Муха":

    Със сигурност си муха, от тези, които обичат руските задници и произведеното от тях.
  • 83 Наблюдател

    3 20 Отговор

    До коментар #81 от "Петър":

    Напротив, на крива русия света и пречи!
  • 84 Гост

    13 1 Отговор
    Що пък за глупости.Все едно другите държави не се пиготвят специално за такива мероприятия.Интересно кой ли е собственник на DW.
  • 85 Читател

    9 0 Отговор
    Даже не го дочетох
  • 86 Наблюдател

    16 3 Отговор
    Евалла! Значи Русия може да си реши проблемите за 1 месец и да лиши критикарите си от козове. Що "ентелегентния" запад не вземе да си ги реши и той така? Като пропадна мита, че в Русия по улеците ходят бели мечки, сега западните джендъри-природозащитници ще протестират, че са отнели правата на мечките!

    Коментиран от #87

  • 87 Само питам

    4 12 Отговор

    До коментар #86 от "Наблюдател":

    Ашкоолсун ако наистина мисилиш така! Истински руски джендър си.

    Коментиран от #93

  • 88 РУСОФИЛ

    2 13 Отговор

    До коментар #3 от "Грантаджийче":

    Зле е Русия щоме рирац с фантастично въоръжениеи тяло на жена в анорексия-
    ЩЕ РЕЧЕ ВЪОРЪЖЕНА И БЕДНА- С БРУТЕН ПРОДУКТ КОЛКОТО ХОЛАНДИЯ !!!
    ТЕ МРЪСНИЦИТЕ ОТ ЗАПАДА ВСЕ Я ПРИТИСКАТ, ВСЕ Я МЪЧАТ, НО В ДАДЕН МОМЕНТ ИКОНОМИКАТА НА РУСИЯ НЯМА ДА ИЗДЪРЖИ НА ОБЩОТО ИМ МОГЪЩЕСТВО- 29 ТРИЛИОНА МЪНИ БРУТЕН ПРОДУКТ НА НАТО, СРЕЩУ 3 ТРИЛИОНА МЪНИ НА РУСИЯ.

    ОСВЕН ТОВА КИТАЙ ИМА Х МИЛИОНА РАБОТНИКА В СИБИР И КУПУВА РУСИЯ МНОГО БЪРЗО- ЗЕМЯ И ПРИРОДНИ БОГАТСТВА.

    Коментиран от #109

  • 89 СеСеСере

    2 15 Отговор
    Русия е джудже
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Morgoth

    13 0 Отговор
    Нищо по-различно от световното по други страни - всеки до сега е вкарвал огромни средства в инфраструктура и почистване. Навсякъде местните се изнасят за да си дадат апартаментите под наем - все пак ден година храни. Всяка страна се стреми да си докара огромна реклама, за да може да избие разходите. Не виждам причина Русия да прави изключние.
  • 92 Мммм, да

    13 2 Отговор
    "Да създадеш собствена фирма днес - на теория е разрешено, но на практика почти невъзможно, поради невероятната бюрокрация."
    Лъжа номер едно : Според класацията на "doing business" Русия е на 35-то място. За сравнение България е на 50-то. По отношение на стартирането на бизнес Русия е на 28-мо място, а България на 95-то. Лъжите са много и за това няма да ги изреждам всички.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Маршал Жуков

    8 2 Отговор
    Немците като чуят Москва и се наакват от страх.Явно още ги тресе воината.
  • 95 Антисоциалист

    2 6 Отговор

    До коментар #20 от "Психо":

    Естествена е за социалистите манията да са надзиратели, светът да е лудница, но от двама ни не аз съм лудият.
    Доказвам последното. Аз пиша за факти, Вие - несвързано с темата.
    Захвърлете ключовете и се заемете с четене.

    Коментиран от #101

  • 96 Generalissimo FRANCO

    0 10 Отговор
    Коментар (преди близо две столетия!) на Пушкин А.С., който, заливайки се от смях, след като прочел пиесата на ГОГОЛ Н.В. - "Ревизор", възкликнал : ".....да, такава си е нашата Русия !".... Мой коментар : останалото е "литература"... за наивници, какъвто някога бях и аз !
  • 97 Антисоциалист

    3 7 Отговор

    До коментар #38 от "Пешо":

    Напразно упреквате мен в невежество. От двама ни Вие бъркате, та и лъжете.
    Щатските губернатори, прокурори, съдии и та и шерифи, се избират пряко и поименно от народа. "Главният" както грешно пишете, федерален прокурор се одобрява или не в конгреса от напредналите до конгресмени от губернатори - избрани пряко от народа.
    Това, че и в България както и в Русия, не се избират от народа, а от президенти, Народно събрание и съдебната мафия, означава, че няма демокрация, а продължение на социализма.
    И още - в Русия сега за пръв път има фашизъм, а у нас той е вече традиционен. Ние срещу фашизма имахме Септемврийско възстание, а в Русия сега антифашистите са още малко и слаби, но вече ги има. Те се борят и вече някои са осъдени в затвори и лагери, други "изчезнаха". Както и навсякъде, изправеният човек не лази в управнически крака.
    "La lucha continua", уважаеми, без Вас!
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Generalissimo FRANCO

    2 8 Отговор

    До коментар #14 от "Антисоциалист":

    Коментар на Троцки : "....в Русия може да има само две партии - едната на власт, другата - в затвора..." Мой коментар : ...макар и доста краен в квалификациите, Вашият анализ отговаря (поне на 90%) на сегашното състояние на РФ. Относно социалистическите партии в ЕС : не бива да се смесва практиката на нереформираната БСП с тази на лейбъристи (Великобритания), социалисти (Франция), социалдемократи (Германия). Левите партии и движения в Европа (и по света) са по-същество политическото наследство на Маркс, но за разлика от БСП те еволюират ...
  • 100 Само питам

    3 10 Отговор

    До коментар #93 от "Ебтер":

    Руския джендър е най-големия джендър на света. русия е майката на джендъризма.

    Коментиран от #115

  • 101 Generalissimo FRANCO

    0 3 Отговор

    До коментар #95 от "Антисоциалист":

    Когато случаят с Пешо, Гошо (и другите от групата) е безнадежден, препоръчва се правилото : " ...поглеждай и мини....", т.е. не коментирай, защото рискуваш да паднеш много ниско....
  • 102 Конфетка

    4 7 Отговор

    До коментар #29 от "RIDIK":

    Ами точно така си е,това не е Русия!Винаги преди олимпиада властите по заповед отгоре прочистват улиците.Проститутките се прогонват,бараните от Кавказ също.Всичко е лъснато,уж че Русия цъфти и просперира.На обикновените руснаци им е пределно ясно това,и на тях им идва до гуша,но няма къде да ходят....Това с регистрацията е направо останка от комунизма,те самите трябва да се регистрират ако отидат в друг град!Какво да говорим....Русия си остава такава ретро градна каквато си беше..

    Коментиран от #118

  • 103 Западните Балкани

    5 1 Отговор
    Жалко, че България не в Западните Балкани, т.к. при това европредседателство даже и жълтите павета не измиха нито един път и дишаме прах.
  • 104 компютър

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "Антисоциалист":

    За да бъдеш анти-социалист, трябва да знаеш що е то социализъм. Русия е демократична държава и няма нищо по което да я различим от останалите демократични държави. Там не допускат демокрацията да се изроди в хаос. Путин е демократично избран президент и то с огромно мнозинство. Власт на народа има само в главата ти и показва, че трябва още да се образоваш. А за съдиите избирани от народа ти благодаря, защото отдавна не бях се смял искрено. Благодаря. Кой е този гений, който ви намира такива умници? И ако не ви плаща, ще го предложа за Нобелова Награда. Боже, Боже, Анти-социалист.
  • 105 Антисоциалист

    0 9 Отговор

    До коментар #57 от "Alarak(the truth)":

    Уважаеми Alarak(the truth), въпросът Ви какво ми е дала демокрацията е нелеп. Демокрацията е власт на народа. Тя е начин на управление НА , ОТ и ЗА народа и не може да дава. Не е личност или благотворително дружество.
    Във висока степен - пряка демокрация е развита от народите на отделни страни като Швейцария и Исландия.
    Както и в много държави, и у нас - демокрацията е частична или я няма. В Русия е на изчезване - на власт са мафии и техни партии.
    И там, и тук управляват обществени групи - партии, мафии и други организации в полза на малциинства, а не НА, ЗА, и ОТ народа.
    Исканетото Ви - стига демокрация, е призив към диктатура НАД народа - за изземане от него и на малките му сега възможности да управлява собстжвения си живот.
    Помислете - искате още зверщина, низост и изостаналост...

    Коментиран от #114, #120

  • 106 Наблюдател

    8 1 Отговор
    Един вид - вие сте всички кьорави и тъпи, слушайте DW какво ви казва, другото не е истина.
  • 107 eddim

    9 0 Отговор
    В статията прозира стария соц-подход действащ сега сред медиите, когато става въпрос за Русия. Сиреч... "не гледайте че е лъскаво и хубаво (когато ставаше въпрос за запада) . Истината е друга там е лошо и мръсно, ама не се вижда."
    Сега в Русия пристигат много хора и естествено се сблъскват с контраста между яростната антируска пропаганда и действителността. Това трябва някак си да се обясни. Или с други думи : Днешния "запад" все повече заприлчва на "вчерашния " изток.
  • 108 Кибик

    9 0 Отговор
    Хайде по полека с глупостите. Където и да отида по света, в хотела ми искат документ за самоличност и кредитна карта и ме регистрират. Не съм нито -фил нито -фоб, просто отбелязвам че никой освен ДВ не очаква да стои в хотел в Русия без да се регистрира.

    Коментиран от #112

  • 109 Михал

    6 1 Отговор

    До коментар #88 от "РУСОФИЛ":

    Да се обявяваш за русофил и проявяваш като русомразец е състояние определено от психолозите, като раздвояване на съзнанието. Лекува се с хапчета или насочване към психиатър. Освен това лъжеш. Руснаците са виждали далече по умни от твоите господари, които имат твоите мечти,но те поне си траят и оставят на такива като тебе да чуруликат. Въпросът е какъв е смисъла от цялото джавкане. На кого ще го накривите и кого ще убедите?
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Фалшиви германци

    1 0 Отговор
    Били бити от истинските мексиканци.
    1:0
    DW е кенеф, смърдящ и гаден!
  • 112 eddim

    3 0 Отговор

    До коментар #108 от "Кибик":

    Като пиколо с близо 30 годишен стаж мога да обясня на интересуващите се. Всеки клиент, който нощува в хотел е длъжен да се регистрира. Това се отнася и за наемащите стаи и апартаменти. Друг е въпросът дали изискванията за това се спазват. В хотела в който работих, нощната смяна приключва след като регистрите с клиентите се занесат в съответното районно на МВР. Това обикновено го прави пиколото нощна смяна. Така е не само в България
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Славчев

    3 0 Отговор

    До коментар #105 от "Антисоциалист":

    Че не ти е ясно що е демокрация е факт. Компютър се опита да ти обясни, но явно не можеш да обмислиш това, което казва.Буквалния превод на термина показва изключително невежество. Политиците са разбрали грешката и са уточнили - "представителна демокрация". Това е същото като "реален социализъм". Това означава, че и двете понятия не отразяват истинското значение, неприложими са в чист вид. Ако избираме властта по този начин, чрез избори, това означава, че сме дали право на определени личности да разпореждат, да диктуват. Стават диктатори за определен период от време. От тях искаме да гарантират ред, сигурност и икономически просперитет. Според статията руските власти го правят. Че някой не е доволен, това е негов проблем. Света е достатъчно опасно място и всякакви лигавщини трябва да се изключат. Невежеството и завистта са в основата на всички злини. И стига сте гледали в чуждите канчета. Русия, макар и трудно, върви напред. Ние загиваме и такива като тебе, въпреки всичко, нямат нито срам, нито чувство за реалност. Вожда ви Боко и проф. Иво Христов ви казаха едно и също с различни думи, но това не ви стряска. Единия го боготворите, а другия го засипахте с обиди. Тук възниква риторичния въпрос, който поставил лорда към камериера си:"Що така бе Джон?........"
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Българин

    1 7 Отговор

    До коментар #116 от "Ебтер":

    Русия е фашистка държава , симпатизантите на фашиста путин сте фашизоиди. Путинизма е последния стадий на фашизма! ЕПМ!
  • 118 Бисмарк

    4 2 Отговор

    До коментар #102 от "Конфетка":

    Бонбонче, значи на руснаците им идва до гуша от това, че им чистят улиците. Проститутките навярно са недоволни, защото ги удрят по кесията. Ти щом знаеш какво е било през комунизма в Русия, сигурно си на доста годинки и не си чак толкова сладка, за колкото се представяш. Запомни, Русия е империя и ако няма железен ред се разпада на съставните си части. Веднъж опитаха и резултата бе трагичен. Сега са решени това да не се повтаря и Путин им го гарантира. Може и да ви нагарча този факт на соросоидните издънки, но това е положението. Не се напъвай да разбереш Русия. Тютчев е казал:"Умом Россию не понять. Аршином общим не измерить. У ней особенная стать - в Россию можно только верить ".

    Коментиран от #123

  • 119 ПЕНКО

    4 1 Отговор
    ДА ПЛЮЕШ СВЕТОВНОТО ,КОЕТО "ВЪРВИ"ДОБРЕ ...ИНТЕРЕСНО И ЕМОЦИОНАЛНО- СИ Е ЖЕРТВА !!! КОЯ МАЙКА ЩЕ ОТГЛЕДА И ВЪЗПИТА ТАКОВА ДЕТЕ ,КОЕТО ЩЕ СЕ ОПИТВА ДА ЛИШИ ДРУГИТЕ ДЕЦА ОТ РАДОСТ И ПОЛОЖИТЕЛНИ ЕМОЦИИ ВЪВ ФУТБОЛА ???
  • 120 Злобен

    4 0 Отговор

    До коментар #105 от "Антисоциалист":

    Че демокрацията не е власт на народа вече ти го обясниха. Не е и начин на управление. Демокрацията е средство за избирани на индивидите, които ще консумират властта, което означава, че ще определят начина на управление, ще диктуват правилата. Ще са диктатори. Това довежда до мисълта, че демокрацията е диктатура, в което няма нищо лошо, ако е в полза на държавно-творческия народ. Тънкостта е, че диктаторите са назначени за определен период от време. Ако разбираше нещата в дълбочина и без излишни фантазии, щеше да разбереш, че Русия с нищо не се различава от демократичните държави и нямаше да приказваш тези небивалици. И с фашизма си се разминал, но за него друг път, защото съвсем ще се объркаш. Езика е прозорец към света, но някой ако ти го замърси, трябва първо да го обършеш, за да гледаш ясно. Може пък и социалист да станеш?
  • 121 Русь

    1 3 Отговор

    До коментар #29 от "RIDIK":

    Ама каква е тази цензура,тука!Севсем като едно време,който каже нелецеприятната истина го махат.Ами вярно си е,че руснаците трябва да се регистрират като отидат в друг град.Всичко грозно и мръсно се замита под килима,уж че Русия цъфти и процъфтява..Няма и проститутки,компрометиращи кавказци също.Така е било при предишните олимпиади,така е и сега.Винаги правят стерилизация по руски.

    Коментиран от #124

  • 122 Манго Мангала

    3 0 Отговор
    Леле , леле...Дойче веле... ! Излиза , че когато се разхождам по улиците на Москва , аз гледам само ханша на рускините... щом не виждам това , което Дойче веле вижда... Но и така да е... Е , и...!! Защо плачете на чужди гробища... Руснака , какъвто и да е , си е руснак ... , Москва , каквато и да е , си е Москва ...а Русия , при всичките си проблеми , си е Русия...Но дойчето ... си остава дойче ...И да му обясня ...няма да ме разбере...защото си е ограничено...
  • 123 Конфетка

    0 3 Отговор

    До коментар #118 от "Бисмарк":

    През комунизма не съм живяла,разказвали са ми.Имам познати руснаци,гледала съм дори такава пиеса и имам понятие от Русия сега и преди.А ти освен,че си глупаво напомпан от излишна русофилщина си и обикновен Бай Ганьо.
    На руснаците са им омръзнали тия трикове на излъскване на фасадата и замитане на проблемите на обикновения гражданин,,.На фига им ету сраную олимпиаду!,,и други цветисти съвременни руски псувни,да не продължавам....

    Коментиран от #125

  • 124 Наблюдател

    0 0 Отговор

    До коментар #121 от "Русь":

    За да се излекуваш, обърни внимание на личната си хигиена, спри да четеш DW, посети поне веднъж Русия.
  • 125 Наблюдател

    4 0 Отговор

    До коментар #123 от "Конфетка":

    Освен, че не си живяла в Русия, не си и в час. В момента е световното по футбол, не олимпиада. Олимпияда за вас соросоидно болните е само и то по лъжи и плюене.
  • 126 Generalissimo FRANCO

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Грантаджийче":

    За онези, които вярват, че Русия е обект на злословна пропаганда, в т.ч. и чрез социалните мрежи, е наложително (!) да се напомни, че през 2015-та ЦИК и Президентството на България бяха обект на разрушителна хибридна атака ! И обратната реакция не закъсня : БСП бе разгромена на местните избори, а рейтинга на Президента Плевнелиев се запази на същото ниво ! Предполага се, че хибридната инвазия е от извънземни, населяващи Марс, или Сатурн...
  • 127 Generalissimo FRANCO

    0 0 Отговор
    Да се чете : .... 2014-та...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания