Last news in Fakti

17 Юни, 2018 15:28 7 330 0

Екологична бомба тиктака в Адриатическо море

  • хърватия-
  • адриатическо море

Турски товарен кораб потъва край хърватски остров

Екологична бомба тиктака в Адриатическо море - 1
Снимка: Shutterstock

Турският товарен кораб "Хакса" е претърпял авария в района на хърватския остров Ябука в Адриатическо море и потъва вследствие на проникване на вода в машинното отделение, предаде агенция Хина.

Хърватското министерство за морските въпроси, транспорта и инфраструктурата съобщи, че е предприета спасителна операция в координация с италианските спасителни служби, при която екипажът на кораба е евакуиран и никой не е пострадал.

В момента на мястото на аварията няма признаци за замърсяване на морето, но тъй като турския кораб превозва 3000 метрични тона синтерован магнезит, а в трюма има около 70 тона корабно гориво и масла, управлението за сигурност на мореплаването в министерството предприема мерки за предотвратяване на замърсяването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: