Last news in Fakti

20 Юни, 2018 20:50 4 185 33

ЕС отвръща на американския удар

  • ес-
  • мита-
  • стоки-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • сесилия малмстрьом-
  • удар-
  • търговия

Напрежение в търговските отношения между Брюксел и Вашингтон

ЕС отвръща на американския удар - 1
Снимка: БТА/ AP

Европейският съюз ще наложи в петък ответни тарифи срещу американски стоки, предаде Би Би Си. Ходът е в отговор на решението на Доналд Тръмп да наложи мита върху стоманата и алуминия.

Сесилия Малмстрьом, която е еврокомисар по търговията, обяви, че под удара на европейските санкции ще попаднат американски стоки като джинсите, мотоциклетите и бърбъна.

Тя все пак посочи, че европейският блок „не иска да е в тази позиция“. ЕС разкритикува митата на администрацията на Доналд Тръмп, посочвайки, че те могат да влошат трансатлантическите отношения и да доведат до търговска война.

„Едностранното и необосновано решение на САЩ да наложат тарифи за стоманата и алуминия срещу ЕС означава, че ние нямаме друг избор“, посочи тя. Тръмп насочи мерника и срещу Канада и Китай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    50 16 Отговор
    Че кой олигофрвн в Европа би си купил хамерикански мотоциклет? Няма по дефектиращи от хамериканските недоразумения.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Методи

    39 5 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    Най- лошото е, ме си прав. Аз се набутах с 4000 долара и едвам се отървах после чрез един грък :(
  • 3 Насо

    46 12 Отговор
    Затворете врата за Сащ и ще си умрат от глад. Ще се молят на азиатците и африканците да им купуват стоките да ама не ,защо техните са в пъти по-евтини. Ще загинат ,защо и на Канада вдига ръка този хахавия. Европа има всичко ако има липси ги набавя от Китай и Русия. Изобщо не ни трябват тези окупаторите и болни хора. Във всичко се месят от яд умирам , като се месят в Европа ама газ руски пикая. Само конфликти и дразни прави този болния със странната коса. Тя дори самата не го слуша и си има собствено мнение.

    Коментиран от #7, #22

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 onq s konq

    19 27 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    Добре че осъзнаваш със какви смехотворни ответни мита ще накаже ЕС Америка.Дори е абсурдно да се слагат на везните МОТОЦИКЛЕТИ " ХАРЛЕЙ" И БЪРБЪН,срещу МИЛИОНИТЕ ТОНОВЕ СТОМАНА И АЛУМИНИЙ.Нама ги хване кантарчето:)А ако някои си мислят че САЩ се САМОИЗОЛИРАТ търговски с предприетите мерки-МНОООГО СЕ ЛЪЖАТ!Защото предварително едни от НАЙ-ДОБРИТЕ СВЕТОВНИ ЕКСПЕРТИ по Митническа политика и Икономическо прогнозиране щателно и прецизно са разгледали ДЪРЖАВИТЕ-ВНОСИТЕЛКИ В САЩ ЕДНА ПО ЕДНА,че даже и окръг по окръг за да установят колко ще спечели Америка от вдигане на митата за продукцията им и колко ще загуби от ПРЕДВАРИТЕЛНО ПРЕДВИДЕНИТЕ КОНТРАМЕРКИ.Разглежда се темп на вноса през годините,индекси на развитие /намаление или увеличение/,алтернативни източници на снабдяване и т.н.И чак след това сводката се поднася на Тръмп за подпис със СЪОТВЕТНИТЕ ПРЕПОРЪКИ и РЕАЛНО ОЧАКВАН ПРИХОД В ХАЗНАТА.Така че споко-всичко е по 3,14:)

    Коментиран от #6, #30, #31

  • 6 ами то

    38 5 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    нека ес да сложи на везните участието си в нато и да видим кой кого !! значи излиза ес от нато,създаваме си европейска армия а американските войници и ракети се изгонват от европа. после отменяме санкциите срещу русия и така си компенсираме американските мита .... не е зле нали ??

    Коментиран от #10, #11

  • 7 Гост

    7 25 Отговор

    До коментар #3 от "Насо":

    Абе я виж ЕС каква пародия е, пък тогава плюй по САЩ!
    Харесва ти еврогейска простотия ли? Мен пък ме отвращава в ЕС неспособността за справяне с бежанците, с престъпността, с циганите и т.н. и т.н.
    Адмирации за Тръмп, че накара тези ненормалници да слязат на земята!

    Коментиран от #8

  • 8 мен пък ме

    22 3 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    отвращават 50 % от българите които през последните 20-на години все избират боклуци да ни управляват. не са виновни боклуците в пар;ламента и тези в брюксел а избирателите които ги избират и подкрепят !!! а тръмп е нагъл както и американците и не е виновно ес нито България а хората които живеят в тях !!
  • 9 Кълвач

    23 1 Отговор
    Съюз от крадливи педерасти и наркомани!! Щом нашия Боклук го целуват, за нищо не става не тоя съюз!
  • 10 onq s konq

    5 27 Отговор

    До коментар #6 от "ами то":

    Ще приема че говориш сериозно,ЗА ПО-ИНТЕРЕСНО.Във момента в който САЩ се изтеглят от Европа военно,същата тая Европа НЯМА ДА ИМА ЕВРОПЕЙСКА АРМИЯ,ЗАЩОТО ЩЕ СИ ИМА...СЪВЕТСКА!И си помисли-към европейските държави за военно присъствие ли се обръщат Прибалтийските държави и Полша,или искат АМЕРИКАНСКО ПРИСЪСТВИЕ?А прдестави си ако САЩ ударят митнически ВНОСА НА АВТОМОБИЛИ ОТ ЕВРОПА,ЯПОНИЯ И ЮК кво става!Да-имат автозаводи в Русия,Китай,но...ИСКАТ В АМЕРИКА!А след като Щатите само с едно мръдване на пръста са способни да ОБЕЗЦЕНЯТ ДО НЕУЗНАВАЕМОСТ рубли,юани,риали и турски лири,можем нагледно да си представим силата на икономиката им!

    Коментиран от #13

  • 11 Да да

    4 23 Отговор

    До коментар #6 от "ами то":

    Да ти отговоря аз! Хубаво ЕС излиза от НАТО! Губят подкрепата на най-силната армия в света! Дори са я пишем трета по сила на ни скачаш много! Разходите за отбрана ще скочат драстично, а някои страни ще са непосилни! Къде е изгодата от този ход! Прости сте и добре че само тук се изявявате! А ако мислиш че пРосия с БВП от 1,3 трилиона е някякъв фактор имай предвид че Испания имат същия!

    Коментиран от #12, #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 икономиката

    18 3 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    на европа е по-голяма от тази на америка !!! ония обезценяват чужди валути на страни които ползват долара зато средство за получаване на крадити и при международните си плащания . ЕС има собствена валута която е РЕЗЕРВНА ....ако ме разбираш и америка въобще не може да влияе на еврото както го прави с другите страни !! а ние сме европейци а ти си долен американски трол

    Коментиран от #15, #24

  • 14 единна европейска армия

    14 2 Отговор

    До коментар #11 от "Да да":

    е най-печелившият ход за европа !! освобождаваме се от американско влияние. не плащаме да изпращаме войници под егидата на нато из целият свят като реално защитаваме американските интереси(какви интереси има България да изпраща наши войници на хиляди км от нас....само за да угодим на янките ли ??). разходите по въоръжението ще се оптимизират като се поръчват оръжия съвместно за да се пазят ВЪНШНИТЕ граници на континента а не вътрешните(както например не всяко семейство има отделен полицай да го пази а хората в един град плащат на малък брой полицаи които да пазят ВСИЧКИ)

    Коментиран от #25

  • 15 onq s konq

    5 24 Отговор

    До коментар #13 от "икономиката":

    Първо -ти не си европеец,а руски азиатец по убеждение с българско /европейско / гражданство.Второ-по добре "долен американски трол"отколкото "руски трол"/там долни и горни няма-всички са един дол дренки/.

    Коментиран от #17, #20

  • 16 Инкогнито

    13 3 Отговор
    Ха-ха-ха хахахаха е това ли е големия износ на САЩ? Жалка работа!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 НКВД

    12 0 Отговор

    До коментар #17 от "ами аз":

    САЩ си гонят собствения интерес за сметка на всички с изключение на господарите си от Израел а това с мн. никове сега се чуди накъде да се завърти!
  • 19 Пе8е ра7и

    5 0 Отговор
    Пак турски пионки келемета са пуснали тука да тролстват по форумите. Тоя Гост дето се пише е абсолютна фурнаджийска лопата на ердоган. А Ердоган като го свалят тези дни догодина макс и какво ше праи. Ще сваля гащи на кой след него?
  • 20 НКВД

    9 3 Отговор

    До коментар #15 от "onq s konq":

    Заминавай да миеш чинии в САЩ ама и там не те иска май!

    Коментиран от #23

  • 21 Бесен Язовец

    12 3 Отговор
    САЩ ке се дели скоро на 50! И 1 за Русия ще има.
  • 22 очевидно

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "Насо":

    Сега ще поясня, защо нд е добре да се поставя САЩ или Россия, Иран, .... и др. в изолация, с изключение на агрессорни държави. Ако се блокира американския или друг експорт, там икономиката закъсва, става стагнация, започва емиграция към по-дилни икономики и стандарт, както в момента се пълни с мигранти ЕС. Това натоварва местното население и променя живота му, най-често към по-лошо, както стана в Джермани, Дания... Най-добфе е балансиран подход, при който са еквивалентни процентно митата. Купих си отверки Райдър китайски и подобен комплект Де Уолт, амефикански и 2. 5 пъти по-скъпи. Райдъра прескачат, груби са, но вършат работа. Де Уолт са безгрешни, не отказват, ранотя с удоволствие и увереност с тях и почти не ползувам Райдъра. Добре е да имаш избор и това е именно ПАЗАРЪТ, който дава шанс на всеки производител да се реализира. При справедливата пазарна концепция, няма протекции на един, за сметка на друг. Тогавс всеки намира това, което търси и може да плати. Има ли протекции, ставамонополизъм.
  • 23 onq s konq

    5 9 Отговор

    До коментар #20 от "НКВД":

    Абе тарикат,не каталяса ли да ме пращаш да мия чинии в Америка и колко пъти да обяснявам че ТУК ми идват предостатъчно пари от НАСЛЕДСТВЕНИ ИМОТИ без да си мръдна пръста?!Май никога няма да ви уврат кратуните,че ПАРИ С РАБОТА НЕ СЕ ПРАВЯТ?
  • 24 Диди

    2 4 Отговор

    До коментар #13 от "икономиката":

    Пишеш,че Америка не можела да влияе на еврото.Това са глупости.
  • 25 Да да

    1 6 Отговор

    До коментар #14 от "единна европейска армия":

    Комунистите никога не смятате цената на каквото и да е! Дали едно действие ще донесе полза или вреда, за вас е без значение! Важното е че ви допада идеята! Аз нямам нищо против това, но ако може да си платите поне една сметка! Било за светлото ни бъдеще,било за евтиния живот, за изнесеното злато, за съсипаната икономика! Платете поне веднъж,пък след това поръчайте каквато армия искате!

    Коментиран от #26

  • 26 Диди

    0 8 Отговор

    До коментар #25 от "Да да":

    Късно е,комунистите спят,но утре сутринта като се събудят и развихрят от това,което сте писали,ще ви нападнат с руското мислене и ще ви поучат колко собре е било по време на комунизма.
  • 27 ГосТ

    1 0 Отговор
    Тръмпи и най достойният президент за хамерите. Маскарада падна. И измислената им икономика ще падне съвсем скоро. За икономиката на Европа, Русия, Китай, Канада и Япония не се притеснявайте. Просто ще бъде пренастроена. Крайно време е да бъде спряно това ненужно свръх производство и експлоатация на хората.
  • 28 Ставри

    1 1 Отговор
    Всичко което Тръмп прави е да прокарва пътя за дъщеря си на следващите избори, защото тя не би имала шанс.
    За Иванка: то не бяха пламенни речи пред празни зали в Япония, то не беше откриването на посолството в Ерусалим, то не беше мълчаливо присъствие на Г-7, откриване на заводи и поточни линии в Германия и къде ли не.
    В същото време Къшнар преглежда секретни досиета за които се изисква най-високо ниво на достъп. Много добре знае какво да търси. На следващите избори Иванка ще е новият президент. Шлифована да говори отлично и управлявана от израелското лоби чрез прекия си надзорник Къшнар.
    Въобразявам ли си или се готвят за Новият Световен Ред. Казват, че много народ ще загине съпротивлявайки се!!!
    Дано греша!!!

    Коментиран от #29

  • 29 ГосТ

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Ставри":

    Чифутите пак ще го отнесат яката,тоя път заедно с гостоприемника си сащ.
  • 30 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Конь, трогателен си в усилията да " изпишеш американски вежди" , а не си задаваш по- важният въпрос - Защо американците налагат санкции?С какво Европа ги ядоса? До какво ще доведе това? А Ако не си чувал, едни л.йна колкото повече се разбъркват , толкова повече миришат. Може би скоро на любимата ти марка автомобили, ще се открие замърсяване над допустимото. САЩ 350 000 000-Европа 450 000 000 .Стоманата и алуминият са стратегически суровини и ще участват в изграждането на европейската оръжейна индустрия.
  • 31 ЗайоБайо

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Кон, абсолютно подкрепям мнението. Много ми е смешно германците по новините :" ЕС в отговор ще сложи мита на американските продукти, например фъстъчено масло, бърнъра и козметични продукти. ......" сигурно и на някои марки ортопедични клечки за зъби......какво повече да коментираме
  • 32 ЪРП

    3 0 Отговор
    НАЙ-ЖАЛКАТА И ЯЛОВА "КОНТРАМЯРКА" НА ГЕЙТАШКИЯ И ДЖЕНДЪРСКИ ЕС!!!!!!!
  • 33 Павел

    0 0 Отговор
    Моля ви, не ядосвайте еврогейския комисарият, защото виждате жестокоста с която отвръщат на всеки удар. Жестоки, но справедливи.