Last news in Fakti

21 Юни, 2018 20:14 6 190 35

Кои са най-добрите танкисти на НАТО?

  • германия-
  • танкисти-
  • нато

Елитни състезания в Бавария

На състоялите се от 3 до 8 юни в Графенвер, Бавария, състезания Strong Europe Tank Challenge бяха определени най-добрите танкисти на Алианса, съобщи сайтът на Бундесверът, цитиран от Блиц.

Съревнованията се състояха в тежки метеорологични условия, предизвикани от високата температура на въздуха. В техните рамки се състояха конкурси „Брониран взвод в атака” и „Брониран взвод в отбрана”, без да се отчитат отделните индивидуални изпитания за екипажите (бяха поставени 13 задачи), на които се представиха танкисти от Франция, Австрия, Полша, Швеция, Великобритания, Украйна и Съединените Щати. От всяка страна действал танков взвод с четири машини. Оценявана е грамотната дейност на командирите, координацията на огъня и отделните параметри на движението и маневрирането.

Първото място завоювали танкистите от Бундесвера с машини Leopard 2 A6. На второто място се наредиха шведите със своите танкове Stridsvagn 122 (лицензионно копие на германския Leopard 2 A5, в което има ред изменения). На трето място е австрийският отбор с Leopard 2 A4. На последно място убедително е Украйна заради незнанието на английски език и честите повреди на прехваления танк Т-84 „Оплот”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грантаджийче

    23 5 Отговор
    То за да има танкисти, трябва да има танкове... По- добре е да направят конкурс за най- добри скумрии, щото се състезават с консерви.
  • 2 стоян

    11 21 Отговор
    А на 6 место руските - както навремето преди 70 гд

    Коментиран от #4

  • 3 Kcaniba

    23 7 Отговор
    сороснята е в траур!!
    През 1980, щяха да бъдат след България!!!
    А Usраина дължава ли е?!?!

    Коментиран от #29

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Нато

    8 18 Отговор
    Я питайте трола-старшинка за т-72, как се поддържат машините.
    Танкистите не са ги гасели, защото после можело и да не запалят..
    Та зимата през три часа припалват, по други прини да стоят топли двигателите..

    Коментиран от #8, #9

  • 6 RIDIK

    25 9 Отговор
    В руските сайтове подробно злорадо коментират представянето на украинците. Има из прежата клипове от това състезание. Има отделни дисциплини, като снайперска стрелба, която печелят американците, физически паркури и т.н. Това съревнование се провежда ежегодно и е доста интересно. Ще пропусна сравнението на танковене с консерви от недорасляци, които не са помирисвали партенки. Дано не се наложи по ускорен ред за месец да ги правя танкисти. С кеф ще ги направя но ...жална им майка. На военни теми имат право да пишат по право само тези, които са минали през казармата. Останалите ако пишат - не ги четете.

    Коментиран от #10, #12, #34

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 аз бях

    21 2 Отговор

    До коментар #5 от "Нато":

    на 55-ца но никога не сме имали проблем с паленето през зимата дори и в николаевка...плевенско а там зимата си беше под 12-14 градуса !! а преди да запалиш танка има подгряване на двигателя
  • 9 селянин

    11 1 Отговор

    До коментар #5 от "Нато":

    Чворове,не знаят че в БГ,,нафтата,,е съставена основно от парафин..помним тази,,хибридна,,зима,минус 20,сибирски студ,тогава не гаснехме,,дизалаците,,по цяла нощ..приказки на Шехерезада.
  • 10 Тоя пък

    8 9 Отговор

    До коментар #6 от "RIDIK":

    Ква жална майка ще правиш бе! Има да висиш на оръдието за тирантите!

    Коментиран от #23

  • 11 СссереМ

    10 22 Отговор
    И както винаги прехвалените руски тенекии за сирене на последно място,айде обяснете нещо де.

    Коментиран от #13, #14, #16, #17

  • 12 селянин

    20 6 Отговор

    До коментар #6 от "RIDIK":

    Ако си изпрал партенката,дай руски сайт за злоба..Тези,,игрички,, руснаците ги играят от началото на 21 век..,,Алабино,,-танков полигон в подмосковието,тази година девиза е,,Танки грязи не боятся,,освен бившите рус.републики,участват..Корея,Япония,Китай,Индия и.т.н.има клипове па зяпай..доста е по добро от натовското..

    Коментиран от #22

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Alarak(the truth)

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "СссереМ":

    Получаваш награда една минусова клема като за норматив :D
  • 15 12345

    19 2 Отговор
    Абе що ли навсякъде в Гугъл пише,че т 84 е украински а не руски танк?
    И защо преди 2-3 дена британците казаха,че надеждата им е в германците да направят по добър танк от т14 защото не е по силите на друг?И защо не поканят руснаците в тези игри,може пък да покажат нещо полезно.

    Коментиран от #18

  • 16 Трол

    30 4 Отговор

    До коментар #11 от "СссереМ":

    Т 85 Оплот е украински танк, създаден на основата на руския Т80-1976г. "Модифициран" от украинците :):):).
    Оръдието заяло, електрониката отказала, появили се искри от ел.кабелите. Украинците са заснели видео от ставащото вътре в танка, словоизлияниета били нецензурни. Най-общо го нарекли обикновен трактор. А при конструирането му-украински суперлативи. Но на теб явно пак Путин ти е виновен.
  • 17 Alarak(the truth)

    17 3 Отговор

    До коментар #11 от "СссереМ":

    Така така обеснявам за невежите, като цяло ти липсват първите 7години, личи ти, че са те изпускали от високо, обаче аз каква вина имам, че са ти изгоряли всичките бушони в системата тотал щета си, брак нямаш връзка с централата...
  • 18 СссереМ

    6 18 Отговор

    До коментар #15 от "12345":

    Ами ако участваше Т 14 щеше да му трябва влекач,та затова го няма.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 RIDIK

    5 7 Отговор

    До коментар #12 от "селянин":

    Веднага след поста си написах адреса на сайта, който веднага беше модериран. ..." Този коментар е премахнат от модератор"... Явно е политика на "Факти" , или нещо във връзка с авторското право. Ако искате да намерите информация пишете из търсачките : Графенвер. Друго събитие около това градче няма.
  • 23 RIDIK

    14 7 Отговор

    До коментар #10 от "Тоя пък":

    Знаех си, че си въздух под налягане. Това, че знаеш че танка има оръдие е добре. Само че трябваше да знаеш че танкистите носят едни много особени дрехи, наречени гащеризони, състояжи се от панталон и яке със сваляема подплата, които могат да се закопчават един за друг. Тиранти няма. Ако влезеш с тиранти в танка, няма да можеш да излезеш. Колкото до трудността на тренировките, като за начало ще ти зачисля един трак, който ще носиш с теб цял ден, включително и на физзарядката. Старшината на ротата ще те следи персонално дали няма да го оставиш някъде, дори за малко. Пикал ли си с трак* в ръцете? Знаеш ли колко ербапи като теб съм пречупил ?
    * Трак е звено от веригата на танка, което се съчленява със съседните два с помощта на метални шпилки.

    Коментиран от #24

  • 24 Тоя пък

    8 7 Отговор

    До коментар #23 от "RIDIK":

    Що си мислиш, че няма да ти сложа тиранти и тогава да увиснеш на оръдието? Танк щял да зачислява, щял да пречупва! Хахо, в кой свят живееш?

    Коментиран от #25

  • 25 RIDIK

    14 6 Отговор

    До коментар #24 от "Тоя пък":

    Трак, трак, не танк. Различни неща са. Поне чети внимателно. Времената много бързо могат да се променят, но за да разбереш такова нещо ти е нужен жизнен опит, нещо което явно не притежаваш. Просто не можеш да си представиш, как за часове може да загубиш тази глупава самоувереност, която демонстрираш.
  • 26 Шляхтиц

    9 3 Отговор

    До коментар #20 от "СссереМ":

    Щеше да си добре, ако страдаше от раздвоение на личността. В твоя случай на мнение съм, че страдаш от пълно разстройство на личността!!!!!!!!!!!
  • 27 Bahti

    4 1 Отговор
    Най добрият алпинист е Живият Алпинист!
  • 28 Куку Руку Ку

    6 0 Отговор
    Най-добрите танкисти? Оцелелите танкисти. А идеалните танкисти?.. На които и танка е останал здрав!
  • 29 123

    0 4 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    Питай Кличко дали Украйна е държава. ;)
  • 30 Баси

    5 0 Отговор
    Украина от кога е в Нато.Сее едно вчера участвах в надпиване с бира но нянах чаша и ядох кебабчета, класирах се на последно място
  • 31 НАТО ВЕЦ и АЕЦ

    5 2 Отговор
    Съчинения по картинка. Танковете Оплот изобщо не са се повреждали , но не покриха изискванията за далечна стрелба при все,че са повече от два пъти по далекобойни от Т 72. Което им отне точки. Въпреки това украинците се представиха добре -спечелиха 1 дисциплина.
    И това не е вярно също ,че не са говорили английски.

    Коментиран от #32

  • 32 123

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "НАТО ВЕЦ и АЕЦ":

    Ами, за добро или за лошо те са наследили руската школа в танкостроенето и във военната доктрина, която най-общо казано залага много на близкия бой. Затова оръжията им (с някои изключения) не са много далекобойни или ако могат да стрелят на далече, то на големи дистанции имат много ниска точност. Оръжията им, обаче не са толкова сложни като западните и като цяло са по-надеждни. Идеята е с количеството да се пребори качеството... Предполагам, че тази доктрина се е наложила заради това, че те просто не могат да произвеждат високоточни и високотехнологични оръжия в големи мащаби. Нямат капацитет за това. Нито човешки, нито индустриален. Също и културата им предразползга към прилагането на такъв подход.
  • 33 Танковата бригадаСливен

    2 0 Отговор
    Западните журналя се правят на интересни. Сравняват прототипи и единични бройки /Армата, Су 57/ с машини, влезли в експлоатация от 20-30 години /Леопард 2, Ф 35/. Народите на Запад треперят...
  • 34 въпросче

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "RIDIK":

    А фесовете участвали ли са,че нали и те били големи танкисти в Сирия?
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: