24 Юни, 2018 08:13 25 905 85

Гърция иска да раздели Македония на 4 кантона, сред тях и български

  • гърция-
  • македония

По гръцката национална телевизия беше показана карта на Република Македония, чиято територия е поделена според замисъла на Атина, пише скопският "Вечер", цитиран от Блиц.

Това беше съпроводено от констатацията, че "единственото решение за Скопие" е Вардарска федерация, поделена на четири кантона - гръцки, мюсюлмански, сръбски и български.

Остава неясно само откъде авторите на тази карта намериха малцинствата, които би трябвало да доминират в съответните кантони, продължава "Вечер".

В средата на миналата година Македония беше главната тема на срещата между Гърция, Сърбия и България в Солун. А че тя има поддръжката на Брйксел бе потвърдено от присъствието на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

"Дали ще делят Скопие? - Тристранна среща на Гърция, Сърбия и България в Солун",беше заглавието, под което гръцкият вестник "Пронюз" тогава написа, че целта на мероприятието е "неутрализиране на нестабилността, създавана от Македония". Вестникът тогава написа, че в този контекст се обмисля и сценарий за подялба на Македония на три зони на влияние: сръбска, гръцка и българска. Това всъщност било повторение на по-стария сценарий за подялба на Македония между Гърция и Сърбия.

Единствената разлика била, че този път е включена и България, която била загрижена относно претенциите на Македония към Пирин. "Пронюз" тогава написа, че на срещите на Ципрас с Борисов и Вучич "от особен интерес били историческите и съседски противоречия, които били провокирани от Македония".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОМО Илинден -Пирин

    162 21 Отговор
    Има друг вариант Византия да бъде разделена на 4 кантона турски,български,албански,македонски! Утре и България ще решат да делят византийците!

    Коментиран от #5, #62

  • 2 Сечко

    103 3 Отговор
    С този замисъл на Гърците направихме Междусъюзническата война и огризахме дървесината за пръв път през новата ни история ...
  • 3 НКВД

    144 5 Отговор
    Очите ли ме лъжат или византийците имат най - голям дял от нашия пай?
  • 4 Няма друго решение

    62 58 Отговор
    Рано или късно Македония ще се разпадне, като преди това ще се избият! Разделението е правилно защото каквото и да говорим в Македония винаги са живяли тези етноси, но никога няма да се разберат за съотношението им. Ако има някакъв начин по-добре е да се разделят още сега преди да се са изклали!
  • 5 Варна

    101 13 Отговор

    До коментар #1 от "ОМО Илинден -Пирин":

    Даа! - Наистина добро предложение!
    Чалмите от изток ще се съгласят - Ще приберат Кипър и още няколко острова вкл. Кавала. Ние останалата част вкл Халкидики, Албанците мелко от западната част, а византийците си остават надолу. Принципно е най- добре да се приберат по родните си места в Африка.

    Коментиран от #8

  • 6 waterwet

    102 8 Отговор
    Византийците да се оправят с Турция. На територията на днешна Македония няма византийци, гърци и гръцки цигани няма. Има българи сърбомани, които са станали такива най-вече, заради надменната и алчна българска администрация. В момента много българи са извън страната, поради същата причина. Докато не започне администрацията да се оттърсва от рушветчийството и ощетяване да гражданите винаги ще сме губещи. Иначе автентичните народи в Македония са българи и албанци. Албанците са били малко,но въпреки гнета Албания им е помагала, докато в бг имаше само сръбска пропаганда от българи, които са намерили някаква справедливост от сърбите, за разлика от алчните български политици и институции.

    Коментиран от #59

  • 7 Насо

    27 13 Отговор
    И аз съм за , каквото дадът все е нещо пак е по-добре от без нищо. Щом и ние сме в мармалад е добре. Давайте ни земи поне малко с помощ от вън да порастнем ,че виж може някои нас да прилапа или пороби.
  • 8 дада

    33 36 Отговор

    До коментар #5 от "Варна":

    Заради такива делачи като вас и Фердинанд сега нямаме нито излазна Бяло море, нито Одринско, нито Северна добруджа, нито Западните покрайнини. Защото много искат земи, които за 1200 гонидиса ни принадлежали 1-2 за по 20. Стига с това булгар булгар, смешно е вече, 2018 е

    Коментиран от #16, #78

  • 9 Мишо Бирата

    46 3 Отговор
    ... Така е - който се е хванал със византийците на хоро !
    Това за "името" бе само черешката на тортата !!
  • 10 waterwet

    50 8 Отговор
    Гърците с дружките си от Сърбия се опитват да изпреварят естествения ход на събитията,от които няма да имат никаква полза, а напротив. След българското илинденско-преобреженско въстание (подобно на априлското) е ясно, че е въпрос на време Тракия и Македония да получат автономия или суверенитети правят съюз с българите, които ще са единствени печеливши от ситуацията с изкушнието да воюваме с турците. Сега единствени от Македония, предвид етническа, културна и религиозна и всякаква друга историческа принадлежност претенции могат да имат българи и албанци. Сърбите и в Косово не могат да искат, а и в Санджак се надигат. Гърците с геноцид и репресии са претопили териториите, които са окупирали от Тракия и Македония. Не си струва пак да ни излъжат. Единствено трябва да се възрази срещу вмешателство и териториални претенции на Гърция.

    Коментиран от #11

  • 11 кафе

    25 4 Отговор

    До коментар #10 от "waterwet":

    Какво има общо Сърбия ?
  • 12 ГосТ

    40 6 Отговор
    Крайно време е България да се намеси. Тея малаки взеха много да си позволяват. Не се видят, колко пари дължат на Европа, тръгнали да разпределят. И между другото, колкото те могат да си слагат титлите елини и византийци,толкова и македонците да бъдат Македония. Ама как може да мълчим и тея да си говорят каквото си искат. Всъщност така е,преди 30-40 години що не говореха така...всички знаем.
  • 13 кафе

    33 12 Отговор
    Македония да се оправя! Българите да си гледат България. Гърците да си гледат тях си. Само не намесвайте Сърбия. Те претенции нямат или просто някои трябва пак да е виновен. В Македония проблема им е албанците . КОЛКО СА? МНОООГО.

    Коментиран от #14, #17

  • 14 Хасан

    6 20 Отговор

    До коментар #13 от "кафе":

    колко са , колкото са и нашите арнаути, 50%.
  • 15 Кан Крум ювиги

    22 6 Отговор
    Времето ще работи за нас.
    Комисията по исторически въпроси ще свърши много повече полезна работа от съгласието за дележ на Македония.
    Втора такава глупост ще е равносилно да съдействаме на враговете на българите.
    При първата грешка за дележ сърбите вземат горната част (поморавието и части от вардарско, на юг гърците вземат егейска и епирска македония.Тогава ние получаваме т.н Пиринска Македония с Петрич и Благоевград.
    Целта е почти нищо да не остане за България.
    ВСИЧКО ТОВА ЗАРАДИ РУСИЯТА, КОЯТО НИ ИЗМАМИ, ЧЕ ЧРЕЗ ДЕЛЕЖ ТЕ ЩЕЛИ ДА НИ ДАДАТ 'БЕЗСПОРНАТА ЗОНА, А СПОРНАТА ЩЯЛ РУСКИЯ ИМПЕРАТОР ДА НАПРАВИ АРБИТРАЖ, КОЕТО ДОПЪЛНИТЕЛНО ЩЕ СЕ ОБСЪЖДА. Фактите са, че договора е напълно суспендиран и остава никъде незаписаните постулати за налагане на новите територии основани върху фактическата окупация.Даже към Рилската дивизия се насочват гръцки и сръбски части, които целят да ги изтлскат на север от завзетите територии в посока Солун
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Салам Алеко

    20 12 Отговор

    До коментар #13 от "кафе":

    Важното е да нямаме граница с Албания!
  • 18 Тия елини

    39 6 Отговор
    са дошли от Африка, т.е никакви елини не са. Бегом към Африка. И Филип Македонски си е Македонец, това че искал да бъде наричан елин заради начина на живот в елада е друга бира. Тия ГЪРЦИ са големи лешояди. Всичко ни крадат на нас БЪЛГАРИТЕ. А Македония е Българска.
  • 19 гост

    30 10 Отговор
    Американците пак бъркат дето не трябва , искат да запалят балканите

    Коментиран от #21

  • 20 Кан Крум ювиги

    23 3 Отговор
    Пейо Яворов 1904г.(биография за Гоце Делчев)
    .
    Обаче Русия възползвана от смутовете ппобявирез 76г. обяви война, като поиска да осъществи или поне да приближи своите завоевателни намерения спрямо османското наследство.За да направи това тя се съгласи да се раздели България на три части.Така българскиятвъпрос остана да се развива при най-опаки условия, като се раздроби на сумати още по-малки въпроси-Живи рани върху българския национален интерес и обществен организъм.
    Тъй минаха ред години, десет и повече в мъчителни очаквания.През време на руското правителство употреби всички средства да покаже, че славянството и православието са ДВЕ ОВЧИ КОЖИ върху гърба на един хитър вълк.
    Официална България се луташе по кривите пътеки на дипломацията- и много естествено, вадеше очи, наместо да изпише вежди.
  • 21 Рубладжийче

    21 11 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Това са руски фейкове, които целят дезориентация и хаос в Македония, където предстои референдум за името. Москва е готова да предизвика и кървави сблъсъци за да предотврати влизането на страната в НАТО.
  • 22 Българина

    28 3 Отговор
    Аз отдавна съм начертал беломорска тракия. Но мисля че гърците отдавна я знаят и няма нужда да я показвам по националната телевизия, но ако държат ще им я припомня.... Цялата македония е наша без шиптърите
  • 23 дада

    6 29 Отговор

    До коментар #16 от "Варна":

    Като чета коментарите на теб този от долу, ме е срам да говоря с чужденци. Малко циганите ни срамят, а и такива "историци". Гърците били от Африка, краднали култура от нас, довели ни турците... Дори няма смисъл да ти говоря с факти, защото трябва да разказвам цяла наука.Вземи една читанка за 3тиклас и прочети малко, като те мързи да четеш истински книги

    Коментиран от #35

  • 24 Кан Крум ювиги

    28 2 Отговор
    Професор Милюков (списание 'Илюстрация Светлина) 1914година.
    В настояще време гърци и сърби употребяват всички простими и непростими средства за денационализацията на Македония.Те създадоха драконовски мерки за убиване на духа на българите в Македония.
    Всеки, който се провини, да скъса телеграф, развали железни релси или се намери оръжие ще бъде съден на строг затвор.А тези, които ги укриват ще бъдат изселвани с цялото си семейство.По отношение на владиците изгонени от епархиите си, те ще подписват насила декларация, че доброволно се отказват и заминават в София, а населението, което е българско вече ще стават сърби, каквито били по-напред, защото терора на комитета(имат предвид ВМРО) насила ги бил заставил да се пишат, че са българи.Бяха хвърлени около 2000 души учители, свещеници и граждани в разни тюрми, с цел да се убие духът им.А по-слабите, за да се оттърват от жестоките изтезания на 'ЧЕРНА РЪКА-МЪРТВА ГЛАВА'(това е партията за избиване и изтребление на българската интелигенция) българските учители бидоха пратени в Белград да се фабрикуват изкуствено за сръбски учители.А после, простите българи да видят, че сега са правояерни сърби, а ако не са послушни ще бъдат заменени със сръбски учители.
    Гърците надминаха сърбите-те ликвидираха всичко славянско, горят книги, изтриват надписи, а иконата на Свети свети Кирил и Методий е предадена на аутодафе, те убиват и арестуват.Нали казват, че Македония е сръбска и гръцка, а защо тогава не я изравнят по права
  • 25 Ха ха ха

    20 3 Отговор
    Какви кантони бе ман/гали гръцки.
    Съвсем ви напече слънцето.
    Сега какво следва,променен македонски флаг,на червен фон бял ,,плюс"
  • 26 Иванов

    33 9 Отговор
    Братя, за какво ви е повече земя? За да я глътнат проруските ни олигарси, а вие да ходите със съдрани гащи? България е страна на Духа, а не на територии. Проруската ни олигархия я направи страна на класовата бездна и абсолютната несправедливост, това измори и прогони хората от родината ни. Събудете се, моля! Докато Русия и Турция ни управляват чрез еничарите си, добро няма да видим и ще изчезнем напълно като народ. Македония ни не трябва, три национални катастрофи са ни напълно достатъчни. Турция ще окоси Гърция заради петрола и газа в спорните зони. Албанците ще сдушат сърбите, ако и Путкин да си мисли обратното. Македония ще се разцепи, но заради сърбомани да мрем- не си заслужава. Нека живеем с мирни намерения, но да си поправим държавата, като избесим политиците и олигарсите до крак. Иначе няма да стане!
  • 27 гриз

    6 13 Отговор
    Не е зле това разпределение .
  • 28 боре либерало

    42 2 Отговор
    Гърция е държава от 1830година и не е наследник на византийската култура
  • 29 Иванов

    15 14 Отговор
    Братя, сами виждате русофилията какво зло е. А сега си представете, че освен тази измет над изметите ни се тропне на главите и сърбоманящината! Не, не, в никакъв случай! Нека бюрмите да целуват албанския орел под опашката и да си живеят задружно.

    Коментиран от #80

  • 30 Кан Крум ювиги

    13 6 Отговор
    Изявления на руския генерален цивилен агент Г. ДЕМЕРИК в Цариград.
    (Вестник Революционен лист бр.9 и брой 10 от 4декември 1906).
    Преди три месеца един от ежедневните софийски вестници обнародва следните твърдения направени от Г.Демерика пред 'високопоставен българин' в Цариград(Истанбул днес).
    ...ние всички чужденци пратени в Македония имаме за задача да направим предначертани реформи.Както отпреди знаем, болшинството от хората там е, Ваше българско.Но ние не отидохме да създадем една уредена страна там, подир да я направим българска един ден.Вие трябва да се откажете, че Македония ще В и принадлежи някога.Македония ще остане на Турция, която ние с всички сили ще усилим и направим неуязвима за всички нейни съседи.Ние имаме интерес Турция да остане силна и да я закрепим дълго на Балканския полуостров.Докато болшинството в Македония е българско, товане ще биде възможно, ето защо сега основна наша цел е да омаломощим това болшинство.Накрая да направим еднакво с осталите меншества, дори да го сведем до ако може и под осталите, за да си нямаме проблеми за в бъдеще да се разправяме с него.За тази цел турското правителство използва гръцки и сръбски чети, които му направиха добра служба.В резултат се омаломощава и разредява българското болшинство, а с това се дава все по-малко поводи за чужди недоволства и порицания пред турската власт, а следователно и по-малко намисвания във веднъж предприетата акция за възстановявания на добрия ред в страната(Турция има пре
  • 31 груйо

    27 0 Отговор
    Гърция е държава от 1830г.,която увеличи територията си близо пет пъти за сметка на България.
  • 32 Истината!!!

    5 2 Отговор
    Споделям този линк на всички!
    За да се знае,да се предава,и да не се забравя!!!
    Истинската история за България,само с факти!!!

    https://m.youtube.com/watch?feature=share&v=7uGIJlgTxGU
  • 33 темелко

    16 4 Отговор
    Подлите гърци ще си намерят майстора,Ердоган ще ги оправи.
  • 34 тъжен

    15 5 Отговор
    Нема друга държава в света като България,която да граничи сама със себе си.Предстои да загубим Пиринския край.

    Коментиран от #36, #44

  • 35 Варна

    13 5 Отговор

    До коментар #23 от "дада":

    Не знам от кого но трябва да те е срам от липсата ти на познания.
    Ако четеш учебници за 3 клас, то тогава е ясно защо толкова са ти познанията!
    Да ли те е срам да говориш с чужденците... - По- добре е да не говориш, защото имаш култура като на Винету.
    Добре е да се по заровиш малко в гръцката култура и връзката им с египетската култура и това, което пренасят насам след като се преселват на Балканите.
    А по въпроса, за турците и как попадат тук също ти препоръчвам да се поразровиш в аналите тази така непонятна наука за теб. Препоръчвам ти събитията от 1350 година до към 1380. За да не се луташ много ще ти дам още една сламка. Потърси връзката гърци, турци, българи. - Не те карам да разследваш пристигането на чалмите в Крим и епидемията, която предизвикват на континента, а само събитията тук на Балканите.
    Вместо да ми се правиш на умен, редно е да се образоваш, преди да правиш каквито и да е изявления.
    Няма да изтъквам познанията си в тази посока! - Единствената причина да напиша горното е за да те упътя къде да търсиш и да си вземеш бележка. Да ли ще си вземеш такава имам известни съмнения, но определено имаш нужда от още някоя друга година четене в тази посока.

    Коментиран от #37

  • 36 Адолф

    12 9 Отговор

    До коментар #34 от "тъжен":

    При сегашните ни велики "държавници дипломати" Б.Борисов,Екатерина Захариева,загубата е 99% вероятна.
  • 37 дада

    8 15 Отговор

    До коментар #35 от "Варна":

    1во, има ли смисъл да ти казвам кога ахейците идват тук?12-14 век ПРЕДИ ХРИСТА? Къде са българите тогава? 2.ро, турците участват като наемници в гражданската война във Византия и след това Кантакузин многократно предлага да се направи коалиция срещу тях и да се изгонят, но нашите мишки не правят нищо. Ние сме едиствените паднали първи без битка.Дори шиптерите имат Скендеберг. За смешното ти твърдение, че северна Добруджа ни е отнета преди Освобождениетодори е смешно да го коментирам.. От кого е отнета като ни няма? От турците ли? Санстефанска България виждал ли си я? Нямаш елементари познания по история, но иначе все едно слушам македонец

    Коментиран от #42, #55

  • 38 Османлъ

    26 2 Отговор
    А къде има гърци в Македония аз досега не съм чул

    Коментиран от #56

  • 39 Сериозно

    22 2 Отговор
    Тия данайски цигани напоследък много се задълбочиха да крадат още българска земя. Това краставо пиратско племе ще бъде отнесено в морето,дано да е по-бързо,че започват да си врат носа пак,където не им е работа.
  • 40 onq s konq

    25 7 Отговор
    Доживяхме нагла Гърция да назначава България за "кантонер"!Естествено въпросната идея е продиктувана ОТ МОСКВА на съответните про-руски партии в Гърция,като замисъла е "като не можем да прилапаме цяла Македония,да ръфнем каквото може,че да не сме капо".Затова и е предвиден "СРЪБСКИ КАНТОН",което на практика значи РУСКА СФЕРА НА ВЛИЯНИЕ!

    Коментиран от #45

  • 41 659

    18 1 Отговор
    България на 3 морета!!!

    Коментиран от #43

  • 42 Варна

    9 3 Отговор

    До коментар #37 от "дада":

    Аз пак да ти напомня за четенето! - Имаш нужда преди да стигнеш до изводите!
    Иначе одобрението за мислите ти ще останат във "дълбокият вакуум".
    Забрави за съветът ми да обърнеш внимание на 14 и 19 век върни се още по - назад! - И смени авторът на писанията, които обикновено четеш. - Казах ти книжките за 3 клас не са подходящи!

    Коментиран от #46

  • 43 Пендо

    9 6 Отговор

    До коментар #41 от "659":

    Добре звучи,но както вървят нещата ще останем до язовира Искъро.
  • 44 ganio

    3 1 Отговор

    До коментар #34 от "тъжен":

    Има и други. Например Унгария, Германия, донякъде и Финландия.

    Коментиран от #48

  • 45 на коня под опашката

    13 9 Отговор

    До коментар #40 от "onq s konq":

    Уффф, на тоя пак Москва му е виновна! Я отвори капака на БМВ, може двигателя да е произведен в Русия и затова да е толкова скапан!
  • 46 дада

    4 8 Отговор

    До коментар #42 от "Варна":

    Добре, явно сгреших и си много вещ в историята. Нека тогава чуем с факти,дати и имена, кога пристигат гърците и ни гонят, как ни крадят културата, срещу нас ли довеждат турците или те вече си върлуват в анатолия още след 1071, как отнемат Добруджа от несъществуваща държава. Хайде историко, ограмоти ме, чакам.
  • 47 Кума Лиса

    5 1 Отговор
    Колкото историци, толкова истории! Правото в спора може да бъде единствено на страната на ОЧЕВИДЕЦА. Няма смисъл!
  • 48 нафто

    15 0 Отговор

    До коментар #44 от "ganio":

    Така е,на Парижката конференция 1919г. жестоко ни ограбиха.
    Дали ще дойде ден за разплата ?
  • 49 ot varna

    8 2 Отговор
    90 -те години е имало предложение да се подели на 3 части между България,Сърбия и Гърция,тоест да няма такава държава,познайте кой не се е съгласил

    Коментиран от #50

  • 50 нафто

    5 0 Отговор

    До коментар #49 от "ot varna":

    Варна,би ли припомнил събитията от 1990-те
  • 51 Александър Македонски

    3 1 Отговор
    Столицата на Северна Македония е Чаир !!!
  • 52 Александър Македонски

    4 1 Отговор
    Албанците отдавна им смениха имената,само в столицата миналата година смениха на 5училища имената с турски!!
  • 53 ба ги другарко

    9 0 Отговор
    той цар симеон ако сега беше жив, щеше да каже как да бъде :)
    а пък хановете ни дори нямаше да говорят, а директно да грабят :) те не говорят! те действат! ние сега сме плюнки...
  • 54 стоян георгиев

    11 4 Отговор
    защо ни занимават с тоя цирк в македония постоянно?гърция искала тва, сърбия онова...гърците нито са в положение да искат нито пък ще са в такова да получат.македония след като си смени името ще бъде приета скоростно в нато и в ес,което ще я направи равноправна на нас и гърците.тогава ще се повторят проблемите дето ги имахме с въпросните македонци ако може да се наричат въобще проблеми.пак ще ни обясняват кви сме татари и как им крадем история,територия и население ,но какво от това?да се оправят тия вардарски малоумници,гърците щом им се занимава с тия тъпотии да се занимават,но дано в българия никои да не се лови на тва хоро.
  • 55 Голям праз

    7 1 Отговор

    До коментар #37 от "дада":

    Стига глупости, Историята на Иречек и Златарски е пълна измислица.
    По въпросът за Санстефанска България, потърси какви райони са включени в Екзархията и в Охридската архиепископия.
    Може да прочетеш нещо и за Юстиниана прима и да ти светне нещо.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Гост

    15 1 Отговор
    Аз само не мога да разбера защо делят македония на толкова части. Дайте си ни я цялата на нас и без това е наша. Езика ни си го знаят а и вече са били част от България. Пък и толкова макета имат бугарски пасоши...
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Хасан

    1 21 Отговор

    До коментар #6 от "waterwet":

    Турция има исторически права над Македония...трябва да открие военна база за да защити Македония от съседите

    Коментиран от #85

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Ясновидка

    7 1 Отговор
    Тези низко честотни и комплексарски мисли ми напомнят времето на навечерието на междусъюзническата война.. някой е намислил да подпали чергата на Балканите и дава "ефир" на комплексарщината, която е в изобилие във всички държави от региона, без изключение! Господ да ни вразуми, ама надали. .
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Голям праз

    2 0 Отговор

    До коментар #60 от "Ивчо":

    Никаква азбука не са измислили.
    Измислят си претенции за територия, която не е тяхна.

    Коментиран от #64

  • 64 дада

    2 8 Отговор

    До коментар #63 от "Голям праз":

    Ти си смени ника, за да избегнеш конкретен отговори пак разтягаш локуми.. Хайде кажи нещо конкретно де. И за твое инфо църковните епархии и държавните територии са различни неща. Половината свят са католици, но не са една държава. Като споменаваш Юстиниана прима, кой е роден там и с какво е известна? Пак ли българин? А за азбуката Кирил и Методи са византийски чиновници и крак не им е стъпвал в БГ. Да нямаш жилка от Прилеп нещо?

    Коментиран от #72, #74

  • 65 Екзарх Йосиф

    12 3 Отговор
    Ахейците са пеласги (съседи) т.е. траки.
    Някой да е чел Якоб Фалмерейер - За произхода на гърците" и за бъде любезен да я пусне на.файл андроид.
    СЕГАШните именуващи се гърци да ходят в Анатолия понеже са малоазиатско население елинизирано и гърцизирано от преди Източната Римска империя. Македония е част от България.Всички шиптъри вън.Сърбоманските юди на дървото на Юда. ПРез 2019 г. изтича Ньойския договор и ще си вземем Беломорска Тракия с двата острова и Халкидики до реката Пеней.А може и до Пелопонес и Ахая. Ако руснаците публикуват архивните документи и за изкуствено създадената държава Румъния българските граници са от Ангора до крим? От Карпатите до Бяло море , Белград до Срем и Панония и Морава. Нашите политици обаче мълчат за се вдигнем и да си вземем. Сегашните рретенции са хибридна война.

    Коментиран от #66, #81

  • 66 кукуруку вафла чудо

    1 4 Отговор

    До коментар #65 от "Екзарх Йосиф":

    хахахаххахахаха
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 един от народа

    15 1 Отговор
    "Timeo danaos et dona ferentes!" . Преводът - "Страхувай се от данайците (т.е. гърците) и когато носят дарове". Преди хиляди години са го казали римляните, важи и сега. Винаги, когато са намесени гърци, очаквай удар в гърба.
  • 69 ДАААА

    1 6 Отговор
    по-скоро ще се разпадне българия и софия ще мине към русия; благоевград и скопие към брюксел
  • 70 Гост

    10 3 Отговор
    Какви са тия предложения от Гърция,?Знаем как Русия придоби Крим,и отношението на ЕС и света! Каквото било ,било ,нали всички ще сме в ЕС ! Гърция не е силна ,като Русия! Да си дели собствената си страна както иска,но да е се намесва и дели съседните държави!Това е намеса във вътрешните им работи
  • 71 Гост

    4 1 Отговор
    Няма Македония Сърбия и България да и плащат миярдите заеми !
  • 72 Голям праз

    7 2 Отговор

    До коментар #64 от "дада":

    Ще правя ,каквото си искам.
    Не имам от Битоля и Прилеп.
    Кирил и Методий не са написали никаква Азбука, Глаголицата е създадена доста преди тях, а Кирилицата след тях.
    Не знам, какви католици те гонят, а за другото има достатъчно информация или ти си само писател.

    Коментиран от #75

  • 73 Анонимен

    1 2 Отговор
    МОЛОН ЛАВЕ!
  • 74 Варна

    7 1 Отговор

    До коментар #64 от "дада":

    Ей срамежливият! - Ти май цял ден си писал тъпотии!
    - Какво не ти е ясно бе? - Смяташ, че гърците са тук преди нас? - Кое не ти е ясно! - Чети там за Данайците и от къде идват. Каква култура носят и кога започват да се наричат Елини. Нима не приемаш приказката че сме Траки? Запознай се с изледването на ДНК-то ни преди няколко години, което недвусмислено доказа, че Българите са ендемична група за средиземноморието и нямаме нищо нито с азиатските гени, нито с гърците., които всички твърдят в големите книги, че са пришълци и носят част от културата на Египет. - Особено касаещи божествата им.
    А кое не схвана от Райхщтаското съглашение и причините за Добруджа в последствие да бъде спорна направо не разбирам! Но... - Както стана ясно твоите извори на информация са читанките около 3 ти клас...
    Не се прави на отворен! - Както виждаш коментарите ти дебело са подчертани с "-", а това като цяло говори, че повечето хора въобще недоумяват и познанията ти и мислите ти. - Или и ти се изживяваш, като неразбран гений сред общество на тъпигьози...
    Карай го по- спокойно и както ти казах вместо да дрънкаш наляво и надясно... - Чети!
  • 75 Варна

    8 0 Отговор

    До коментар #72 от "Голям праз":

    Мисля, че няма смисъл да коментираш каквото и да е било с въпросният...
    Видимо, е решил че няма нужда от това да чете и е наясно с всичко ... - Иначе твърди че го било е срам заради такива като мен, които не са съгласни с думите му. Не е ясно защо дава предимство на чужди народи пред себе си, освен ако не е някакъв гръкоман или има някаква такава жилка. - Може и да е някой недорасляк учил тъпотиите, които се пишат по учебниците през последните 20на години. Ако е на възраст до към 30 години, тогава е ясно, защо има такова мнение...

    Коментиран от #76

  • 76 Голям праз

    4 0 Отговор

    До коментар #75 от "Варна":

    Проблемът е, че не са само последните 20 години.

    Коментиран от #77

  • 77 Варна

    3 0 Отговор

    До коментар #76 от "Голям праз":

    Е... - Визирах тъпотиите особено от последните години. Иначе и аз не съм привърженик на Златарски о останалите политически, коректни историци...
    Разбирам какво имаш в предвид!
  • 78 Дебър

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "дада":

    Историята е такава защото Възраждането има силни корени в Македония Интилигенцията по това време е от Македония и те си я искат към София ,а не да ходят у дома си в чужда държава
  • 79 Анонимен

    2 0 Отговор
    А някой от тук коментиращите, прочете ли, че това си е тъпня на макетата във в-к "Вечер"?
  • 80 Русев

    9 1 Отговор

    До коментар #29 от "Иванов":

    А българите, които живеят там?Да ги оставим на произвола ли?Те нали затова се казват сега македонци.Защото от сто години са на произвола на сърби и гърци
  • 81 Андроид на богиня Кибела:КАЗАХ

    3 2 Отговор

    До коментар #65 от "Екзарх Йосиф":

    И сърбетата са изкуствени и васали на гъчолята,ама нали със нас са се претопили ,така наречените сорби
  • 82 Булгар

    5 1 Отговор
    На Балканите винаги сме си вадели очите един на друг.Българи, сърби, гърци, а в най-ново време и македонци.Абе както се казва, все православни народи.За награда си получихме едни близо 500 години турско робство, но пак си останахме същите.Ама никаква поука.Хванахме се за гушите веднага, след като турчолята си пообраха крушите от тук.И тази работа изглежда край няма и да има.Колко малко само ни е нужно.Появяви се някаква си там карта и веднага заподскачахме по форумите.Само да не заскимтим някой ден, че пак сме прецакани.
  • 83 Иллло

    1 0 Отговор
    Ако имахне въоръжение на драго сърце бих участвал в евентуална война да начеша малко измекярски задници
  • 84 Има доколкото знам

    1 0 Отговор
    Няколко сръбски села в северна македония, на границата със сърбия тва е но и те може вече да са обезлюдени през последните десетилетия.Гърци в македония не съ чувал да има. Преброяване не е правено о десетилетия, последното 2@07 зе е провалило и няма данни
  • 85 abv

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "Хасан":

    Скапана завоевателя и алчна религия. Кюрдите ще Ви сипят. Въпрос на време.
Новини по държави: