Last news in Fakti

29 Юни, 2018 12:30 2 234 2

Вулкан блокира хиляди туристи (СНИМКИ)

  • вулкан-
  • бали-
  • изригване-
  • туристи-
  • полети-
  • самолети-
  • летище

Над 15 000 туристи са засегнати

Вулкан блокира хиляди туристи (СНИМКИ) - 1
Снимка: БТА/ AP

Хиляди туристи са блокирани на остров Бали, след като международното летище преустанови работа заради избухването на вулкан, бълващ гъст стълб от пепел и пушек на хиляди метри в небето.

Затварянето на летището рано сутринта доведе до отмяната на около 280 полета към и от острова, което засегна около 15 700 предвидили да пътуват, заяви говорител на летището. Впечатляващо оранжево-червено сияние може да се види на върха на кратера на планината Агунг, откъдето в четвъртък вечерта вулканът избълва на височина 2000 метра дим и пепел.

Летището бе затворено в петък, след като пилот, който летял над местността, откривал следи от вулканична пепел на височина на височина около 8000 м., високи до 23 000 фута. Пепелта е опасна за самолетите, тъй като тя прави пистите хлъзгави и може да бъде засмукана в двигателите им.

Основното международно летище на Бали ще бъде затворено най-малко до довечера, казаха официални лица, които добавиха, че и две други летища за вътрешни полети също са затворени. Предизвикалият хаос вулкан се намира на около 75 километра от туристическия център на Бали в Кута, предаде БНТ.

Вулкан блокира хиляди туристи (СНИМКИ)
Снимка: БТА/ AP

Вулкан блокира хиляди туристи (СНИМКИ)
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кълвач

    2 0 Отговор
    Дааа, вулканът ги е изненадал. Лош вулкан!
  • 2 Му-ха-ха!

    2 1 Отговор
    Като са отишли на г.за на географията ,да са мислили за последствията! Догодина до амина,пак идете!!!36