Last news in Fakti

6 Юли, 2018 20:54 2 718 13

Македонският президент скочи на премиера

  • македония-
  • президент-
  • георге иванов-
  • зоран заев-
  • договор

Иванов няма да подкрепи споразумението за името

Македонският президент скочи на премиера - 1
Снимка: БТА/ AP

От кабинета на македонския президент Георги Иванов в петък опровергаха твърденията на премиера Зоран Заев в интервюто пред гръцката телевизия ЕРТ, че държавният глава ще подкрепи Договора с Гърция, предава македонската електронна медия A1 On.

В съобщението се подчертава, че позицията на президента не се е променила и че той няма да бъде разколебан от никакъв натиск, увещания и заплахи. „Премиерът Заев, със своите променливи, противоречащи си и объркани позиции продължава да лъже и манипулира не само македонската, но гръцката и международната общественост.

Членството на Македония в Европейския съюз и НАТО, не може да става повод за злоупотреба и за приемане на вреден Договор с непредвидими последици за македонската държава и македонския народ.

Македонският президент не приема Договора, който вреди на македонската национална идентичност и вреди на интересите на Република Македония“, се казва в съобщението от канцеларията на държавния глава, предаде „Епицентър“.

Междувременно телевизионният канал „Телма“ предаде, че държавният глава на Македония Георги Иванов няма да подпише указа за договора за името и след повторната му ратификация в парламента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината

    9 15 Отговор
    Е какво като не го подпише цървула. На кой му дреме. От него така или иначе нищо не зависи.
  • 2 плевен

    3 3 Отговор
    Там в Македония всичко им е по много.И държавните им глави са две.Умни са колкото нашата.Че се сетих: едната не бяха ли я трошили скоро в парламента?
  • 3 Андрей

    3 3 Отговор
    Вече няма Македония! Има само една скалъпена политическа организация... която ще премине.
  • 4 президент предател

    10 12 Отговор
    Поредните подлоги на Кремъл, които не усещат как доверието в тях се срива докато защитават комунистическата позиция. ВМРО на следващите избори я вземат 20%, я не, защото хората в Македония може да са учени да мразят България, но искат да живеят като европейци. За тях този договор е каквото беше и за нас членството в НАТО и ЕС - възможности за по-добър живот и те ще го получат.

    Коментиран от #6, #12

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Румпел Щилцхин

    10 7 Отговор

    До коментар #4 от "президент предател":

    От този толкова добър живот се топим, като априлски сняг!!!
  • 7 Istanbul

    6 4 Отговор
    Уважавайте ценностите на другите народи! Уважайте, за да има вероятност да ви уважават! Но тази вероятност вие сами я унищожавате със собственото си неуважение, а след това се учудвате на последствията! Ама вие си знаете.. За мен, като човек отстрани вие сте нещо като братовчеди, само че не мога да проумея защо се карате.. Все едно аз да тръгна да втълпявам на азербайджанец или туркмен, че той е турчин, а не е такъв, какъвто е или обратното! Що за идиотщина!?!.. Аз им се радвам и ценя приликите и разликите в културите, езиците, бита, радвам се заедно с тях на успехите им, споделям болките им.. и те отговарят със същото!.. А на вас какво ви пречи, не мога да разбера.. по-точно КОЙ ви пречи, мога да си представя, но те в нашият случай не успяват, не им позволявайте да продължат да успяват във вашия случай.. Не знам дали можах да направя така, че помислите от малко по-различен ракурс.. Хайде със здраве!..

    Коментиран от #8

  • 8 Северен вятър

    11 0 Отговор

    До коментар #7 от "Istanbul":

    Като цяло е добър тонът на коментарът ти относно разбирателството между нашите народи, което трябва да бъде, но сравненията, които си дал не са съвсем точни и приложими в този случай. Задълбай се да проучиш в историята между България, Днешна Македония и Сърбия и ще видиш много неправди, Манипулации, Фалшификации, нагли политически своеволия, геноцид и болка. Разбираш ли... искаме ИСТИНАТА ДА БЪДЕ КАЗАНА И РАЗБРАНА! Това е важно за нас. А е важно защото не може да се гради дружба и разбирателство на основата на лъжа и манипулация. Поздрави!

    Коментиран от #13

  • 9 ШОП

    5 2 Отговор
    Македония е древногръцка държава в която не е имало славяни и се е говорело на гръцки!!!! ДНЕШНИТЕ МАКАРОНЦИ НЯМА КАК ДА СТЕ НАСЛЕДНИЦИ НА ТАЗИ НАЦИЯ - НЕ ГОВОРИТЕ ГРЪЦКИ И СТЕ СЛАВЯНИ!!!! Няма как да ги наричам македонци като не са такива. Това че ал. Македон. е роден в пределите на днешната ви държавица не означава нищо... все едно да твърдиш че херодот тъй като е роден в пределите на днешна турция е турчин. Какво са ми направили ли? Ами те мразят всичко Българско от дъното на душичката си. Вече заобикалям тази територия защото писледният път когато бях там сметката ми за телефон беше 400 лв без да съм ползвал и тернет услуги. Отношението от сорта на "ейй българче" от властите е унизителен и непрофесионален. Бегайте си при сърбите и да ви нема на хоризонта. Всички Българи трябва да се обединиме и да протестираме срещу договора за добросъседство и да изискаме конституционни промени в ФИРОМ.
    Напиши коментар:

    Име


    Коментар

    ПУБЛИКУВАЙ
    ОЩЕ НОВИНИ ОТ СВЯТ
    Сирийските бунтовници се споразумяха с Русия
    Сирийските бунтовници се споразумяха с Русия
    днес в 9:12 ч.2731
    Кола бомба уби 18 в Сирия
    Кола бомба уби 18 в Сирия
    днес в 8:33 ч.1762
    Не откриха следи от нервнопаралитичен газ в Дума
    Не откриха следи от нервнопаралитичен газ в Дума
    днес в 8:20 ч.4883
    Новото руско оръжие е много качествено, но в малко количество
    Новото руско оръжие е много качествено, но в малко количество
    днес в 8:09 ч.99316
    Македонският президент скочи на премиера
  • 10 ШОП

    2 1 Отговор
    Македония е древногръцка държава в която не е имало славяни и се е говорело на гръцки!!!! ДНЕШНИТЕ МАКАРОНЦИ НЯМА КАК ДА СТЕ НАСЛЕДНИЦИ НА ТАЗИ НАЦИЯ - НЕ ГОВОРИТЕ ГРЪЦКИ И СТЕ СЛАВЯНИ!!!! Няма как да ги наричам македонци като не са такива. Това че ал. Македон. е роден в пределите на днешната ви държавица не означава нищо... все едно да твърдиш че херодот тъй като е роден в пределите на днешна турция е турчин. Какво са ми направили ли? Ами те мразят всичко Българско от дъното на душичката си. Вече заобикалям тази територия защото писледният път когато бях там сметката ми за телефон беше 400 лв без да съм ползвал и тернет услуги. Отношението от сорта на "ейй българче" от властите е унизителен и непрофесионален. Бегайте си при сърбите и да ви нема на хоризонта. Всички Българи трябва да се обединиме и да протестираме срещу договора за добросъседство и да изискаме конституционни промени в ФИРОМ
  • 11 Румяна Костова

    3 0 Отговор
    Не зная с какво влизането на македонците в НАТО ще подобри живота им.Дори на против,чичо Тръмп се закани да повиши вноските.А що се отнася до достъп към пазара на труда в ЕС,то половината македонци и сега си го имат,с българските паспорти.
  • 12 Пешо

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "президент предател":

    Къде го видя този "по-добър живот"? Стига халюцинации! Разбиха ни държавата и тънем в мизерия.
  • 13 Южен вятър

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Северен вятър":

    "не може да се гради дружба и разбирателство на основата на лъжа и манипулация."

    Абсолютно съм съгласен с теб! И нас се опитваха да ни манипулират.. Даже не спират всеки божи ден.. Но хората не можаха да ги спрат! Преди всичко в мисленето им.. А това надделя.. желая ви същото! Искрено!
Новини по държави: