22 Юли, 2018 06:00 4 699 44

Русия не може да нарежда на Грузия какво да прави

  • русия-
  • нато-
  • грузия

Йенс Столтенберг заяви, че страната има право на членство в НАТО

Русия не може да коментира евентуалното членство на Грузия в НАТО. Това заяви генералният секретар на организацията Йенс Столтенберг, цитиран от РИА Новости.

Властите в Русия се противопоставят на евентуално членство в НАТО на държавите в Източна Европа. Страната смята, че така организацията за отбрана застрашава нейните граници.

„Неприемливо е Русия да се произнася за бъдещето на своите съседи. Грузия е независима държава и може сама да избира пътя си. Поведението на Русия е грешно и опит за в възстановяване на положението, в което великите сили решават какво да се случва. Членството на Грузия в Алианса ще се реши от правителството в страната и страните в пакта“, заяви Столтенберг.

Той призова Русия да изтегли силите си от страната. Предстоят преговори за членство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    87 31 Отговор
    Грузия е независима,колкото и България,е независима.Там е работата,че от нея,нищо не зависи!!!
    НАТО ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!!!

    Коментиран от #23

  • 2 no name no face no number

    64 23 Отговор
    Иран е прав на кравари доверие 0, договора за неразпространение на НАТО на изток, който подписаха след разпада на СССР не се спази. Жалко, че беляаания предаде по- добрият свят. Никаква реална криза не е имало тогава. Всичко гола инсценировка и жалка пропаганда. Но важен предател. Жалко, че лошите победиха поне за сега. Ще има и втори рунд сигурен съм

    Коментиран от #6, #34

  • 3 някой си Швили

    59 13 Отговор
    Ако това го изрече грузинец избран с народният вот , или след референдум - звучи нормално. Ако това го изрече висш представител на НАТО - звучи като заплаха.
  • 4 СссереМ

    17 63 Отговор
    Айде сега ватници обирайте си крушите да не заиграе тоягата.

    Коментиран от #5, #7, #19, #29, #33

  • 5 любопитен

    42 2 Отговор

    До коментар #4 от "СссереМ":

    Като при Саакашвили ли?
  • 6 antimediator

    16 47 Отговор

    До коментар #2 от "no name no face no number":

    Та, кои бяха приятелите на Москва?!
    - Прасчо, зъболекарчето от Дамаск, аятоласите,Мугабе, Мадуро, Лукашенко и то няма други циркаджии , които да флиртуват с Джуджето.

    Коментиран от #8, #17

  • 7 999

    35 10 Отговор

    До коментар #4 от "СссереМ":

    Ти гледай да не седнеш на тоягата.
  • 8 А стига бе

    33 4 Отговор

    До коментар #6 от "antimediator":

    Докога ще вярввте на соросоидните мантри,че между държавите имало приятели...Толкова ли сте ограничени,че да не разберете,че отношенията между държавите се градят ЕДИНСТВЕНО от взаимни интереси или различия в тях..Примери бол-мита за европейски стоки в САЩ..разногласия и стигане даже до съд между страните членки на Е.С...и т.н....Толкова първични и елементарни виждания са пълна детска наивност.

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Барчо

    16 7 Отговор

    До коментар #8 от "А стига бе":

    Тук явно се делят на русофоби и русофили, а не както реално стоят нещата, описани от теб. България няма приятели, още повече там където в момента ги търси. Идва нещо ново в една държава и зачерква историята, като започва да гради нещо ново, не винаги по-добро от старото. Русофил съм, но смятам че политиката на Русия е изключително грешна. Смятат се за самодостатъчни, но в този глобален свят такова понятие няма как да се реализира. Колкото и да не ги понасям краварите, признавам, че техния начин на политикантство е изключително добре построен. Който и президент да е решил да смени посоката не е успял. От началото, та до сега. Не може политиката на такава огромна страна с потенциал да зависи от виждането на президента си. Дойде един дупедавец и я разпадна. После дойде един алкохолик и я пропи. Сега е един добър държавник, който я въздигна, но ако утре дойде такъв като Жириновски, това ще означава началото на края не само та тях.

    Коментиран от #12

  • 10 Барчо

    19 9 Отговор
    Що се отнася до Грузия и подобни, руснаците ясно казаха, че не желаят НАТО да се настанява на границите и. Апела и не е по отношение на Грузия, Македония, Украйна и други, а към НАТО. Да не се разширява към Русия. Към НАТО е апела, защото от него зависи, а не от държавичките.
  • 11 гост

    10 4 Отговор

    До коментар #8 от "А стига бе":

    А ти толкова ли не разбираш елементарната истина , че ръководителите на държавите са олицетворение на системата в тях !! Интересите са едно и конкуренцията ще я има винаги , но системата е една и не се подлага на съмнение ! Затова едните са били , са и ще бъдат лидери в света , а другите мизеруват от криза до криза и всеки път се успокояват , че можели да "издържат" !!!! Да ви пикая на "издържането" , докато се въргаляте в л...на , хората си живеят живота и ви се смеят на акъла , по-точно на липсата му !!!

    Коментиран от #20

  • 12 гост

    12 12 Отговор

    До коментар #9 от "Барчо":

    Точно там ви е грешката , че си въобразявате , че Путин прави нещо добро за Русия ! А той залага бомби със закъснител , дето Русия ще тегли от тях още 30-40 години напред , който и дойде !! Единственото което можеше да спаси Русия е да се откъсне от зависимостта си от износа на петрол и газ , а Путин я задълбочи до крайност , направи я държавна политика , щото там е лесно да се контролира и да се държи монопол , само че с монопол икономика не се прави ! И той ще си иде след 5-6 години и то сам , щото знае , че не може до безкрайност да държи балона , ама който и дойде няма да може да направи нищо , щото времето не прощава и никой няма да ги чака !!

    Коментиран от #16

  • 13 Ристе

    9 19 Отговор
    Преведено на азиатски, русия е джудже и да не се опитва да задава тона, защото в щаб квартирата на НАТО ги напушва смях.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Путин

    11 5 Отговор
    Разбира се,че може и ще го прави!
  • 16 Румяна Костова

    17 5 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Излиза по вашата логика ,че 70- те процента,гласували за Путин също имат перфектно въображение.И са тотално заблудени?90-те години нямаше описания от Вас монопол на петрол и газ.Имаше сделки между САЩ и руските олигарси ,чрез които Русия се бе превърнала в суровинен придатък на Америка.Слава Богу руските граждани са по-умни от Вас.И все пак те избират своя президент,а не диванни експерти,които не са живяли там по времето на Елцин.

    Коментиран от #43

  • 17 no name no face no number

    10 6 Отговор

    До коментар #6 от "antimediator":

    И тези стигат за да нокаутират краварите и НАТО, но има и още Китай, Индия отскоро и Пакистан. Това, че ще купят някоя и друга пушка от Сащ не прави Индия техен съюзник. Сигурен съм, че и Турция си е направила извод кой какъв съюзник и е.

    Коментиран от #22

  • 18 Eee

    2 7 Отговор
    Но САЩ може!
  • 19 no name no face no number

    7 8 Отговор

    До коментар #4 от "СссереМ":

    Ако за играе ще изметем България от бокшука точно с вас
  • 20 Румяна Костова

    7 7 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Бог да пази тогава държавите на Макрон ,Мей и Мелкел!Ако те са олицетворение на системите на управление.Трябва ли да очакваме скоро срив в тези системи,на базата на политическата,,харизма" на гореспоменатите?Аз пък си мислех,че посоките на управление на дадена страна не се сменят драстично с избирането на нов президент или премиер.Защото, изглежда,че всички те служат на един господар.Разликата е само в нюансите.
  • 21 Румяна Костова

    12 6 Отговор
    Русия няма право дори да коментира когато НАТО се настанява по границите и.На Столтенберг някой трябва да му прочете опреснителни лекции за реалната ситуация в света.Не са вече американците тоталните господари , които бяха !
  • 22 Бармалей

    8 3 Отговор

    До коментар #17 от "no name no face no number":

    Мда -Китай и Индия обаче някой друг път.
    Хайде сега си направи сметките без Китай ,Индия и Турция да видим пък какво ще излезе.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Тато

    2 3 Отговор
    К? ъс е тоа гей с потник 😁
  • 25 скаут

    3 7 Отговор
    Тръмп може да диктува на Грузия какво да направи....
  • 26 ГТНВ

    2 2 Отговор
    Още има вратовръзки за гризане...
  • 27 Вюрцел

    4 8 Отговор
    Ватата напълно е загубила връзка с реалния свят . Русия не може да се намесва във вътрешните работи на други държави -не може да организира преврат в Черна гора ,да се меси в преговорите между Гърция и Македония подмолно ,да определя независими държави къде да членуват -Грузия ,Украйна и Македония .
    Изживява се като глобална сила ,а това не е така .Икономическо джудже е и всякакви напъни за величие предизвикват присмех и съжаление . Във военно отношение представя фейкове за да гради някакъв страховит имидж -жалка картинка. Всички се смеят -даже Китай .Няма геостратегически съюзници или са абсолютно безполезни Иран ,Венецуела ,Сирия ,Хизбула
  • 28 стоян георгиев

    3 6 Отговор
    грузия,украина ,а след това и молдова ще влязат в нато.те са независими държави и имат право на собствено решение по темата/даи Боже един ден и русия да влезе в алианса!

    Коментиран от #32

  • 29 Круша

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "СссереМ":

    Мръсна уста имаш, мале и нищо друго отсреща
  • 30 Dani

    7 4 Отговор
    Русия не може да прави нищо а само НАТО му е позволено защото на тия колонизатори така им изнася.
  • 31 onq s konq

    4 7 Отговор
    Естествено Грузия ще влезе НАТО,както и Македония.Не разбирам обаче притесненията на русофилите от това,защото точно те непрекъснато информират че НАТО И ЕС ще се разпаднат всеки момент!Просто трябва търпеливо да изчакат развитието на нещата.
  • 32 Трифон

    5 3 Отговор

    До коментар #28 от "стоян георгиев":

    За НАТО не е важно дали Грузия или Украйна ще са свободни а е важно да си направят там бази и да ги напълнят с техника и войска за нападение срещу Русия. Анексирането на Крим беше по принуда защото иначе САЩ поискаха от Украйна базата в Севастопол а тя е подземна строена по времето на СССР и е за над 10 хиляди човека. Когато се подписваше договора с Горбачов САЩ бяха обещали НАТО да не се разраства към руската граница и да не я заплашва но те правят точно обратното и приеха всички бивши членки от соца в НАТО. Единствената цел на НАТО е да превземе територията на Русия и да се докопа до ресурсите и. Като не успяха с компании сега опитват с войска!

    Коментиран от #40

  • 33 Само 2 калории в една вратовръзка

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "СссереМ":

    Грузия от коя страна на тоягата беше? Кой им прибра и Хамърите , и танковете и БМП-тата, с един бърз заход. До тогава не съм предполагал , че и вратовръзка може да се яде , но винаги има какво ново да научи човек.
  • 34 Сирил

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "no name no face no number":

    Няма такъв договор.Това го измисли Путин за да маже очите на наивните.Договор има(Будапеща) за осигуряване цялостта и неприкосновеноста на Украйна в който гарант са и Русия.
  • 35 бат мишо

    2 2 Отговор
    само хора пишещи за цент на буква не схващат че колкото по близо пълзи нато до руската граница толкова е по близо войната
    и 1 ден точно като много преди него ще я преминат
    РАЗЛИКАТА е че русия от 1945 се готви за тоя ден и заделя всеки свободен цент за оръжия каквито нито сте сънували нито си представяте ЗА ДА НЕ ЪДЕ ИЗНЕНАДАНА ОТНОВО
    говорим за омп та където 1 шишенце в Искъра и София ще стане кат там дет требят овцете ся . ням да има време за класическото оле объркафме се ся не сме с германците ....оръжията са от мащаби и мощности ЧЕ ПОСЛЕ НЯМА ДА ИМА ЗА ГУБЕЩИТЕ
    а русия няма как да загуби - ич дан е мъртвата ръка детонира в силозите и всинца си целуваме задниците за сбогом....после подводниците за секи случай ще изтупат килима еще раз
  • 36 бат мишо

    3 1 Отговор
    само ме е яд че няма да доживея ,кът я ръгнат на американски президент в дупарата 100 мегатонната както седи в бункера и си мисли че е каше
    ряшките казаха че знаят къде ще е кашониран и че имат специялен план да му бумнат задника и да иде на орбита барабар с планината над бункера ....кът юри гагарин ма без Съюз
    нява подземница беше . кът онуй дет копае метрото ма по мощно на реактори и копа и право под бункера детонира 100 МТ
  • 37 бат мишо

    2 1 Отговор
    заявиха че ще го знаят ма ТОЧНО КЪДЕ Е секи 1 момент щото имат къртици в пентагона
    и президент не президент ЩЕ МРЕ кът хлебарка
  • 38 Европеец

    2 4 Отговор
    Значи Русия не може да нарежда,а НАТО може да нарежда! Споделям мнението си с президент Тръмп,че НАТО е отживелица от времето на студената война! Отдавна няма Варшавски договор,отдавна не би трябвало да има и НАТО!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #32 от "Трифон":

    трифоне,вас все ви нападат бе .тва е причината да живеете като скотове и до днес.сащ щели да правят бази за 10000 човека в севестопол и това било голям проблем!!!!сащ могат да направят бази навсякъде около русия с 10000 човека и кво?американците нямат нито намерение нито желание да нападат русия и никога са нямали такова.америка е силна в мира ,толкова ли не го забеляза?сащ са силни в киното,,храните,музиката,парите ,индустрията...,а за всички тези деиности трябва мир.руснаците са точно обратното немогат нищо извън да се взривяват като талибани нагоре надолу и затова им трябва разправия.при мир русия фалира на всеки 10 години!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор
    може и го прави, и сащ може .