Last news in Fakti

23 Юли, 2018 17:05 4 054 6

Дутерте: Война до смърт срещу наркотиците (СНИМКИ)

  • филипини-
  • родриго дутерте-
  • наркотици-
  • наркокартел

Президентът на Филипините се закле да продължи безпощадно битката срещу картелите

Дутерте: Война до смърт срещу наркотиците (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Филипинският президент Родриго Дутерте се зарече неговата предизвикала много спорове кампания срещу нелегалната дрога да продължи все така неуморно и безпощадно въпреки твърденията за хиляди убити от началото й, предаде DPА.

В годишното си обръщение пред Конгреса за състоянието на страната, 73-годишният държавен глава каза, че нищо не може да го отклони от битката срещу наркотрафикантите, въпреки бурните протести от страна на правозащитници и други критици.

"Войната срещу нелегалната дрога далече не е приключила", посочи той, добавяйки, че правоохранителните органи продължават за залавят наркотици за милиарди песо при хайките срещу наркотрафика.

Десетки хиляди души се бяха събрали на протест пред сградата на Конгреса в Манила срещу насилието и автократичното управление на Дутерте, но президентът каза в словото си, че протестите са зле насочени. "Вие сте загрижени за човешките права, а аз - за спасяването на човешки животи.

Дутерте: Война до смърт срещу наркотиците (СНИМКИ)

Дутерте: Война до смърт срещу наркотиците (СНИМКИ)

Животът на нашите млади хора се погубва, разрушават се семейства, и всичко това заради химикали като шабу, кокаин, канабис и хероин", подчерта той. Шабу е жаргонен термин за метафметамин, използван в този регион.

Речта на президента бе забавена с повече от час заради остри препирни между депутатите, които искаха да бъде избран нов председател на Камарата на представителите, което пък забави а ратификацията на друг закон, който Дутерте трябваше да подпише.

Законът предвижда създаването на нова мюсюлманска автономна структура в южните части на остров Минданао, с което да бъде изпълнено мирното споразумение, подписано между правителството и мюсюлманските сепаратистки бунтовници през 2014 г. Според Дутерте този закон ще даде на мюсюлманското малцинство във Филипините "законодателна база то да гради своето бъдеще в конституционните рамки на нашата страна".

Дутерте: Война до смърт срещу наркотиците (СНИМКИ)

Дутерте обеща да подпише закона в рамките на 48 часа след като Камарата на представителите го одобри. Горната камара - Сенатът, го одобри предишния ден.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Boxer

    17 1 Отговор
    И ние имаме нужда от такива мерки. Но Еврогейският Толерстичен Шарият няма да ни позволи ...
  • 2 Бат Сали

    23 0 Отговор
    Tакъв ни трябва и на нас ,политик с гащи .

    Коментиран от #3

  • 3 скептик

    7 11 Отговор

    До коментар #2 от "Бат Сали":

    А, дали могат да те гръмнат като куче, без да си помирисвал наркотици. Тъй, по някое доносче само, от някоя комшийка, дето няма кой да я ее.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ****

    5 0 Отговор
    Така трябва да се постъпва навсякъде,а не като тука,наш брендо уж взе го съдят,и все го търсят,а не го вкарват в затвора,къде ли не го съдиха то в Италия,България,и румънците го искаха,а сега го издирвали с европейска бюлетина,а ако го бяха гръмнали,никой нямаше да го издирва сега,и щеше да е забравен до сега.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.