Last news in Fakti

5 Август, 2018 11:33 1 560 0

Самолет се разби в Швейцария (СНИМКИ)

  • швейцария-
  • самолет-
  • катастрофа

И Румъния влезе в черната серия авиокатастрофи

20 души загинаха, след като малък самолет се разби в горски район на Швейцария и предизвика пожар, предаде АП.

Самолетът, който се е разбил, е Junker JU-52. Той е бил собственост на компанията JU-AIR, която е базирана в Дюбендорф. Компанията е изпълнявала туристически полети. Медиите уточняват, че нейната програма е била резервирана до края на лятото. Разбилият се самолет е бил построен през 1939 г. Той се е радвал на засилен интерес от туристите. Не се разкриват повече подробности за инцидента.

В Румъния двата лекомоторни самолета са се сблъскали в окръг Сучава по време на тренировка за международно авиошоу. . Един от пилотите е загинал. Той е на 61 години със сериозен опит.

Вторият пилот е изваден от самолета и закаран в болница. Той е 53-годишен и е син на авиатор. Има над 10 000 летателни часа. Летял е със свръхзвукови самолети и е живял няколко години в САЩ, но се връща в родината си след атаките срещу Световния търговски център.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: