Last news in Fakti

6 Август, 2018 13:16 2 058 5

Танковете в Швейцария минават само нощна смяна

  • швейцария-
  • танк-
  • асфалт-
  • горещина

Тежките машини ще пътуват по тъмно заради размекнатите от горещините шосета

Танковете в Швейцария минават само нощна смяна - 1
Снимка: Shutterstock

Швейцарските танкови части преминават на нощен режим, за да предпазят пътищата, предаде DPА, цитирайки говорител на армията.

Горещините в страната размекват асфалта по пътищата и 57-тонните машини вече не могат да пътуват по пътищата през деня. В противен случай те могат да оставят дупки и следи от вериги, уточни говорителят.

В неделя в югозападния град Сион беше отбелязана рекордната за тази година температура от 36,2 градуса. Очаква се през тази седмица температурите да достигнат още по-високи стойности.

В допълнение швейцарската армия премести изморителните дейности като маршове за ранната утрин или късната вечер. Командирите са получили инструкции да позволяват на войниците да си вземат почивки за пиене на вода и да следят дали приемат достатъчно течности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плевен

    5 3 Отговор
    Ще им сложат нивомери на гърнетата.
  • 2 goni

    11 0 Отговор
    Тия, никога никой не ги е нападал. Даже Хитлер там само си е криел парите! Е! За какво съм и танкове!:)
  • 3 Обикновен Бг

    7 0 Отговор
    Прочетете маааалко съвременна история и ще разберете защо има танкове в някои независими швейцарски кантона, НО ПОД АМЕРИКАНСКИ ПРОТЕКОРАТ.
    Примерно кантона Ури . ?????????
  • 4 mediator37

    1 0 Отговор
    Хубаво, ама защо сте изпляскали снимка на израелския Меркава-4. Той не се изнася никъде.
  • 5 ело

    3 0 Отговор
    Да не се притесняват Ще предупредим "противника "да не ги напада през деня и другото условие е ," ще воюва само вечер". Няма проблеми.Пълни идиоти са особено град Цюрих само липсват кравите за да прилича на Индия.( имам предвид трафика навсякъке забрани бариери синджи и надписи и при най-малко за най дребни неща викат полицията казармен режим ( повече от месец бях там ).Живеят със златото и парите които е отправлявал Хитлер с вагони от концлагерите през ВСВ .
Новини по държави: