14 Август, 2018 16:30 43 093 149

Дните на долара са преброени

  • сергей лавров-
  • долар-
  • сащ

Според Сергей Лавров САЩ злоупотребяват с валутата

Дните на долара са преброени - 1
Снимка: БТА/AP

Грубата злоупотреба на САЩ с долара ще доведе до неговото отслабване и замяната му с национални валути. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров след срещата си с турския външен министър Мевлют Чавушоглу, съобщи ТАСС.

Лавров смята, че ролята на долара като световна резервна валута все повече ще отслабва. Той смята, че все повече държави ще преминат към национална валута в търговията.

„Все повече държави, дори и тези, които не са засегнати от санкциите на САЩ, ще изоставят долара и ще потърсят по-надеждни партньори. Тези санкции са незаконни и подкопават всички принципи на световната търговия. Те подкопават и принципите на ООН, според които едностранните икономически мерки са незаконни“, заяви Лавров.

Лавров заяви, че Русия отдавна преговаря с Турция и други държави за търговия с национални валути.

През последните месеци турската лира се срина, заради икономически натиск на САЩ. Според Чавушоглу в момента има объркване в американската администрация. Той смята, че там не знаят какво да правят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тихомир

    107 135 Отговор
    Коня се е напушил или се е нашмъркал нещо
  • 2 гост

    160 183 Отговор
    Само дето лирата се срина, а не долара. Освен БГ русофилите никой друг не се връзва.

    Коментиран от #50

  • 3 999

    211 109 Отговор
    Русия - Турция в комбина са голямо предизвикателство за Сащ, зад Русия е Китай, зад Турция е Иран и целият мюсюлмански свят без значение от коя държава!

    Коментиран от #4, #105, #115

  • 4 гост

    106 133 Отговор

    До коментар #3 от "999":

    Ми айде фащай пътя за Азия тогава.

    Коментиран от #21, #95, #99, #116

  • 5 СССРБарета

    106 106 Отговор
    Удри Уйно xaxaxaaaaaaaaa! да мачкаш Турция може но не когато до нея стои суперсилата Русия! видя се че лирата се срина и когато Ердоган вдигна телефона и се обади в Москва за помощ контраудар спря срива и започнал възстановяване на лирата! за рублата няма да говорим защото тя се възстанови изцяло на позиции преди финансовата така от САЩ!

    Коментиран от #9, #11, #27, #77

  • 6 Иванов

    159 80 Отговор
    Германия, Италия, Русия, Иран, Пакистан, и др. казаха , че подкрепят Турция, а къде сме ние България като комшии, нищо не става от нас, мълчим си когато съседа е в беда, само и само Сащ да не ни стъпчат, но колко повече от това ...

    Коментиран от #8, #61, #104

  • 7 Левски

    59 77 Отговор
    И какво лирата се възстанови а еврото и лева още са в лaйната!

    Коментиран от #46, #113

  • 8 гост

    94 49 Отговор

    До коментар #6 от "Иванов":

    Германия и Италия подкрепили кого??? Напушен си май.
  • 9 Гаргамел

    69 36 Отговор

    До коментар #5 от "СССРБарета":

    пич ко пушиш? явно е мнооо яко а?
  • 10 Начо

    68 48 Отговор
    Ще си разменят домати за наташки
  • 11 Геврекчията

    59 36 Отговор

    До коментар #5 от "СССРБарета":

    Само дето Путин отказа каквато и да е помощ и резултата стана веднага ясен-вчера-0,28ст,днес 0,24ст за лира...Публикувано във факти.бг: Лавров заяви, че Русия отдавна преговаря с Турция и други държави за търговия с национални валути...а с тези изявления ,коня подписа смъртната присъда на султанчето...да ти давам примери , мисля че е излишно..умно момче ми изглеждаш

    Коментиран от #23, #136

  • 12 Не съм казал но пак повтарям

    90 72 Отговор
    ПИТАМ: Защо руските подлоги взимат рушветите от Русия в долари и евро, а не ги взимат в рубли? Ето на този въпрос не може да се отговори.

    Коментиран от #43

  • 13 Ваньо

    153 81 Отговор
    Преди го писах, и сега ще го напиша. В спора между Сащ и Турция, подкрепям Турция. Защото, точно Сащ и ЕС ни докараха ( България ) но това дередже в което сме, да сме най - бедната държава в Европа, Турция ни е съсед за добро или зло, ние сме длъжни да сме при съседа в труден за него момент дори и да не е Турция, няма значение кой е, защото колелото се върти днеска те, утре може да сме ние..

    Коментиран от #18, #44, #66, #147

  • 14 Киро

    35 33 Отговор
    Тея паляци много си вярват...
  • 15 fesland

    80 89 Отговор
    Тъпи фесове. Без САЩ ще яздят само козички. Скоро ще осъзнаят с малките си квадратни главички касво ги чака.
  • 16 наша Канада

    45 40 Отговор
    Китай отказва помощ на Русия -твърде зает е да си стабилизира собствената валута

    Коментиран от #22, #92

  • 17 Готин ама не съвсем

    111 47 Отговор
    Всяка велика империя има начало, време на подем, време на доминиране над другите и време на затихване и забвение, до окончателното изчезване!
    По този път са минали римската, немската, френската, английската, руската, и т.н.н.! Време е и империята на ФАЩ да мине в забвение!
    Няма нищо вечно на този свят!

    Коментиран от #53

  • 18 факти

    81 44 Отговор

    До коментар #13 от "Ваньо":

    Сталин и наследниците му ни докараха до тук.Хората бягат не щат соц мафия да ги язди.
    А БГ преди соца е била номер 1 на Балканите.
  • 19 ОтговорНеСакам

    112 36 Отговор
    Янките живеят от изнесени конфлити и търговия с оръжие. Тая паплач не заслужава бъдеще.
  • 20 Хасан

    58 63 Отговор
    Естествено че са преброени. Сега с нашите интимни приятели руснаците като убединим двете най-силни валути лирата и рублата, Западните държави ще фалират. Руснакът и турчинът не са мързеливи, а работят здраво. Руснакът изнася милиони цистерни с бензин, а ние изнасяме милиони тирове с петокачествени стоки. Всяка седмица през Капитан Андреево минават милиони тирове пълни до горе с локум, баклава, джапанки, локум и маратонки Адибас по 10 лв чифта. Не го мислете турчина. Руско-турската мъжка любов ще спаси света от злите капиталисти.

    Коментиран от #32, #57, #68

  • 21 ваахтугз

    5 15 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    къв си ти бе ? на къв са прйш ? Ваааахтаугзгендарски
  • 22 Марто

    32 47 Отговор

    До коментар #16 от "наша Канада":

    Отказва им ,защото Русия не може да я върне -никой не си хвърля парите на вятъра . Русия ще затъне яко -вчера четох прогнози , че долара ще надхвърли 100 рубли .
  • 23 СССРБарета

    46 31 Отговор

    До коментар #11 от "Геврекчията":

    нещо искам да ми кажеш за лева и еврото! 1,71лева за долар, Преди 7 дена беше1,67!?! всички сме се осрали! Защо тогава сочим само Турция?лирата се възстанови донякъде ама лева и Еврото не!

    Коментиран от #30, #45

  • 24 Еее

    26 32 Отговор
    Само СССР👍

    Коментиран от #38

  • 25 стоян георгиев

    42 46 Отговор
    дераите друаги.ще преборите гнилия капитълизъм от втория опит.смях!!!!докато народи като турския и руския разчитат на тоталитарни режими за да достигнат просперитет ще е така.инфлация,мизерия и постоянни закани към тия дето все им са виновни!смях!за руснаците ми е ясно,но от турците не очаквах че са с толкова малко акъл!!!да се вържат на този бавноразвивващ се ненормалник?като му чета идеите и му гледам акъла бавноразвиващ е направо комплимент.

    Коментиран от #110

  • 26 Без име

    69 47 Отговор
    Гладните българи пак станаха големи политици на световната сцена ... Защо подкрепяте Сащ ( то не че има значение кой подкрепяте, защото сте малки и нищожни и не сте фактор в нито есна сфера, освен безработицата и кражбите ) Сащ какво хубаво са направили за вас, скоро ви подариха 4 лотки щото вие и това не можете да си позволите, и вече кой като вас, само Сащ, предатели такива, на българин вяра да нямаш, иначе предлагате на Турция да ви охранява въздушното пространство, искате да ви спира беженците, искате Турски поток, лекувате се в Турция, ПРЕДАТЕЛИ!!!
  • 27 Ристе

    38 51 Отговор

    До коментар #5 от "СССРБарета":

    Ти не си добре симпатяга, Турция вече никой не може да я спаси икономически. Същото я чака и рублата, ако четеш малко ще видиш че в огромная всеки се стреми да се отърве без значение на каква цена. Истерията ще свали и вова, мине ли 100 към 1 е с цената на тоалетна хартия и колапсът ще е смъртоносен, а вова ще бъде обесен на червения площад.
  • 28 Иван

    32 28 Отговор
    Лавров да ни би да измисля нов макроикономикс или какво? Иска му се ама няма и една фирма там с капитализация пони близка до тази на Ъпъл, пък не са само те.
    Когато икономиката на Русия Иран и Турция стигне поне 1/3 от тази на САЩ може да има някакъв смисъл от такива приказки. Китай са отделно, но те надали ще си откажат, че САЩ са им голям пазар.
  • 29 ТАСС

    34 19 Отговор
    Те са преброени, но чебурашките не могат да броят до толкова.
  • 30 Геврекчията

    23 16 Отговор

    До коментар #23 от "СССРБарета":

    както писах-умно момче ми изглеждаш-я сега отвори калкулатора и виж колко % е поскъпването на $ спрямо € и колко е сривът на лирата спрямо$ ( изобщо не намесвам лева) и дали имаш обяснение на какво се дължат тези ''движения'' в единия и в другия случай..и почакай да стане патакламата,да видиш тогава колко Русия е зад Турция..за толкова столетия Русия не можа да докопа проливите...сега Ердо даром ще ги даде с малоумната си политика...
  • 31 ХА ХА ХА

    36 22 Отговор
    ТИЯ ДВАМАТА ПИЯНИ ЛИ СА ИЛИ ИЗТРЕЩЯХА ОТ ПРЕТИСНЕНИЕ ПО „СИЛНИТЕ” СИ ВАЛУТИ !
  • 32 касапина

    34 9 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    Не милиони, сбъркал си ,милиарди са тировете с 8 качествена турска стока, преминаващи ежедневно през Капитан Анреево ,турците вече имaт и летящи тирове ,тяхно производство ,пълни догоре със автоматични ибрици ,много се търсят на запад.
  • 33 ГОСТ

    43 37 Отговор
    Тези kои2то обиждат и злобеят срещу Турция и Русия ще им kажа само че за разлиkа от България тези две страни разполагат с огромен потенциал ресурси и далновидни политици

    Коментиран от #39

  • 34 Bahti

    16 3 Отговор
    Е след WW2 евреите си печатат! А когато инженираха 2008 срив на борсите! Кво стана? BailOut.
  • 35 Зорлем

    28 21 Отговор
    Ама рутенето на долара преди или след влизането на Турция в БРИКС ще е, че малко съм объкан? То нали руснаците копаят гроба на долара от поне 40 години, или поне аз помня от толкова, та малко започвам да им губя краищата кога точно ще настъпи бездоларовия световен ред.
  • 36 Синан

    38 28 Отговор
    За 2 дни, след призива на Ердоган , хората да обменят долари и злато за турски лири, за 2 дена в цяла Турция 14 милиона долара са били обърнати в лири, и хората скандират " На нас отечество - ватан ни трябва, не американски долари " в Турция колко са обединени хората, това кога ще стане в България

    Коментиран от #47, #137

  • 37 1944

    26 22 Отговор
    руско-турските братушки дадоха на долара само няколко милиона дни живот. след това каквото аллах дал. все ще има за борш от картофени обелки.
  • 38 1917

    5 5 Отговор

    До коментар #24 от "Еее":

    ех, робе, робееее....
  • 39 СссереМ

    21 25 Отговор

    До коментар #33 от "ГОСТ":

    Да имат неограничен брой ибрици, одеколони и лосиони,де...ва и калтаците,от Ленин насам борят капитализма.
  • 40 Dalavera

    21 3 Отговор
    Обмеям долари за рубли в краен случай турски лири.
  • 41 часовникар

    25 26 Отговор
    Има Наташки, има ли българки които не са чукат за Еуро по света,ИМА, и пълнят ли Българските Банки,НЕ,И НИКОГА, вие това гледайте,Руснаците пак ще завладеят света, а Американците ще се надупят на всичките,и най вече на Израелците за да им дадат и да им пълнят Банките, а вие които държите за Доларите да ви се навират по гъзовете тия Долари мрасни
  • 42 Румяна Костова

    17 10 Отговор
    Аз пък чета други прогнози,че ще си останат 70 рубли за долар.Анализатори много ,дори и най-добрите могат да сгрешат.Всичко зависи кои точно санкции ще бъдат приети,защото американците още не са се определили окончателно.И разбира се ,зависи какво ще им отговори Путин.Тъй като пишещите тук сме все любители,няма професионалисти,май е най-добре да изчакаме с коментарите .
  • 43 no name no face no number

    1 7 Отговор

    До коментар #12 от "Не съм казал но пак повтарям":

    В злато си ги получаваме не бери грижа за нас.
  • 44 питащ?

    26 18 Отговор

    До коментар #13 от "Ваньо":

    Ти т.п ли си , или да.Кога България е била по богата при Сталин , при Хрушчов , Брежнев или другите ком. идиоти дърпащи конците на нашите комунета!
  • 45 ибрик нюз

    27 14 Отговор

    До коментар #23 от "СССРБарета":

    Преди година долара беше 1.8 сега е 1.7. А лирата беше 2 лири за лев сега е 4 за лев. Тотален срив при ибриците сега ще ходят да се молят за милост при перчема.
  • 46 Ботев

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Левски":

    Леле ти колко си Прост ! мале мале.
  • 47 ха ха

    30 14 Отговор

    До коментар #36 от "Синан":

    60 милиона ибрика сменили по 23 цента по призив на геврек бей и ще съборят долара.

    Коментиран от #49

  • 48 жожи

    35 0 Отговор
    Който сее вятър жъне буря. Тръмп ги удря там където е най силен и опитен в бизнеса.Другите се опитват да го докарат до война където са по силни заеади бойния си дух.Накрая всички ще са на банкет а ние пак ще сме зад оградата.
  • 49 Синан

    17 18 Отговор

    До коментар #47 от "ха ха":

    Мислех, да не ти отговарям на такъв мълоумен коментар ама .. Никой, не е казал или писал, че ще съборят долара, става въпрос за това, колко много са обединени и какви големи нациолналисти са турците, това , което само българите по форомите сте обидинени и националисти пук на живо сте гола вода, един мижав протест не можете да направите, турците ви показаха как се прави протест на площат Таксим.

    Коментиран от #64

  • 50 Гост2

    15 5 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Споко , ще дойде ред и на долара ...
  • 51 Факт

    26 14 Отговор
    Този филм сме го играли, не само гледали, новият СИФ-Русия, Турция, Китай, Иран,,..... и тогава щяха да сриват долара или забравихте.И тогава долара беше 0.98лв. ама го нямаше. Купувахме го на 3.00лв спокойно и го имаше.Та и сега така с тези, нищо ново, все една игра.

    Коментиран от #55, #98

  • 52 висок

    19 9 Отговор
    Еха, сега Раша и Ердо да си спретнат един СИВ, да си смятат в клирингови рубли, лири.....песен!
  • 53 Питам

    15 3 Отговор

    До коментар #17 от "Готин ама не съвсем":

    Империята САЩ да мине в забвение.....Като СССР ли ?
  • 54 782

    14 8 Отговор
    Сега Ердоган има два избора. Или ще остави нещата така, без да прави нищо и скоро ще видим много лоши ситуации в Турция, отчаяние, глад, мизерия и разпадане на държавата или ще приложи тежки икономически мерки, които ще се опитат да запазят Турция. Това може да стане с помощта на МВФ, въпреки че мисля, че ако го направи сам, ще бъде по-лесно за него да го съобщи, защото контролира 95% от турските медии. Разбира се за хората, във всеки случай, напред предстоят много трудни години.

    Коментиран от #58

  • 55 сиганин

    13 19 Отговор

    До коментар #51 от "Факт":

    в новия сив китайците не ги брой, няма на кого да продават от тези голтаци. хвърлили са око на сибир и до 20 години е техен. путин пре/о/даде русия.
  • 56 Хасан

    31 9 Отговор
    Проблема е че Сащ искат ееднолично да управляват света ..не зачитат ООН ,не зачитат международно договори,нападат когото им скимне...могат да ме обвинят че съм терорист и да дойдат у нас ....и искат да контролират световните енергийни запаси,финансови механизми..и това е проблем не за враговете но и за съюзниците като Германия,Франция,Япония ...и Турция

    Коментиран от #72

  • 57 Хасан

    4 25 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    Пак пишеш от мое име ...ами сигурно си някой българин когото 140 г боли османското робство..хахаха

    Коментиран от #117

  • 58 Хасан

    12 13 Отговор

    До коментар #54 от "782":

    Значи Турция няма проблем с валутните си резерви ,а всичко това са валутни спекулации ..целта е да свали Ердоган защото не играе по тяхната свирка....имат поръчка за 100 Боинга ..ако го анулират борсата се срива..

    Коментиран от #59

  • 59 мрак и студ

    2 3 Отговор

    До коментар #58 от "Хасан":

    ти спи спокойно. пуйката няма проблем. напротив. няма какво да прави толкова много радост и щастие. изнася ги безплато. толкова е добра. обещаната земя е тя.
  • 60 Дидо

    19 11 Отговор
    Хасанчо , ти не разбираш ли да бръснеш дупарата , вазелина и към Анадола . Обръщай левовете в лира пара за ръчичка с другите резнати карабинки се хващаш и друм при своите да обслужваш господарите на света че все сте хапнали дървото , айде пали и не си губи времето тук да ни занимаваш с тъпните от празната ти кратунка
  • 61 злобар

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Иванов":

    Мълчанието е злато ! Ако ти шибнат един по едната буза то подай и другата така печелиш дивиденти за рая, а мутрите и гербаджиите тука .
  • 62 Ваня

    23 10 Отговор
    Те в Турция не са притеснени толкова колкото вие за тях.Те ще се оправят не ги мислете
  • 63 Ваня

    9 11 Отговор
    Даже преди малко съобщиха за леко покачване на лирата.Всичко е много шум за нищо
  • 64 ха ха

    20 5 Отговор

    До коментар #49 от "Синан":

    Хората на Таксим искаха да махат простака Ердоган.Не успяха и сега ще страдат всички.

    Коментиран от #133

  • 65 Преди го писах, и сега ще го напиша. В с

    18 20 Отговор
    Преди го писах, и сега ще го напиша. В спора между Сащ и Турция, подкрепям Турция. Защото, точно Сащ и ЕС ни докараха ( България ) но това дередже в което сме, да сме най - бедната държава в Европа, Турция ни е съсед за добро или зло, ние сме длъжни да сме при съседа в труден за него момент дори и да не е Турция, няма значение кой е, защото колелото се върти днеска те, утре може да сме ние..

    Коментиран от #70, #73

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Ефтини сензации

    16 8 Отговор
    Историята показва, че който се е хванал с руснация не е прокопсал.

    Скоро ще му се клатят крачолите от вятъра на смешника ердоганя.
  • 68 Ааахааа

    3 6 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    Друг се преставя за Хасан ефенди. Веднага се личи че е чюрюк .
  • 69 Bahti

    13 4 Отговор
    И Убиха Хамериканците злият Саддам! Който знаеше кви са Маймуни невменями, неговите. Защото им КАЗА Петрол Срещу ЗЛАТО. JFK Последният президент на краварите. Щот Заяви че банката е Държавна. Ако
  • 70 ГОСТ

    4 4 Отговор

    До коментар #65 от "Преди го писах, и сега ще го напиша. В с":

    Прав си. Съседът винаги е на първо място. А другите ги коткай.
  • 71 Тоягата

    21 5 Отговор
    Поредната грешка на Ердоган, тоя човек не става за тая работа... Но какво да очакваш от един прост турчин, който знае само да се репчи... Турция е това, което е благодарение на САЩ и запада. Сега ще го пляскат, щото много плямпа и много си е повярвал, че е велик. Да, ама не..
  • 72 Санчо

    13 1 Отговор

    До коментар #56 от "Хасан":

    Хасане,изказваш се разумно и безпристрастно(освен по малко напук). Какво ти е мнението по тези вьпроси. 1)Конгреса плащаше на турски производители да продават под себестойност да сломят икономиката на страна чиято армия обезлюдиха. ЗАЩО? 2)Нещатния сьтрудник сорос плаща пари за напьлването на европа с муслита,има ли общо с дьгата албания маки траки.3)и защо си мислите,че ислямизирането на еуропа довежда до укрепване(вьзраждане) на османската? По-скоро ще разбие дьржавноста навсякьде и вие се явявате просто средсво в чужзи рьце. И патриотите които се жертваха за преврата прави ли бяха?

    Коментиран от #122

  • 73 Доктор Ох Боли

    8 4 Отговор

    До коментар #65 от "Преди го писах, и сега ще го напиша. В с":

    .... ха ах ха ...ти немаш управия..... в къвто и ник да влезеш се същата.... простотия.... ха хаха... Най-бедната държава в Европа е Молдова...... България..... никога не може да е бдна!...ама НИКОГА!... Тва е най- старата държава в Европа ..... и така....

    Коментиран от #81

  • 74 Доктор Ох Боли

    5 2 Отговор
    ....у Шампионската Лига ....и бедните са богати..... ха хаха.а...ааааа...ама така си е....
  • 75 хитеp

    14 10 Отговор
    Ей затова ме кефят Ушанките !Ходят при изпаднали в немилост и им пробутват идеи в които и те невярват! Еми господа Мурзилки рублата ще смени ДОЛАРА когато брутния вътрешен продукт на рашка надхвърли този на така наречените от вас КРАВАРИ КОЙТО В МОМЕНТА Е ТОЧНО 50ПЪТИ по-голям от вашия! Е хайде мечтайте това е безплатно но който се е хванал на вашето хоро все е пропадал е това е истината за краха на Турция в момента!

    Коментиран от #112

  • 76 един:-)

    7 15 Отговор
    Защо сте против Турция .Преди години когато чакахме по 4 часа за 2 хляба турци откриха фурни и ни задоволиха с хляб но след като се оправиха нещата им взривихме фурната на центъра в София това е нашата благодарност нали

    Коментиран от #79, #80, #83

  • 77 Психодиспансер

    6 4 Отговор

    До коментар #5 от "СССРБарета":

    Пундю не си е пил хаповете. Трябва да те удари един соросоиден к*р отзад!
  • 78 Доктор Ох Боли

    9 3 Отговор
    ....иначеее....... от долара кое е по-надеждно?....еврото... разбира се... ха ха ха.... Лирата се била сринала.... ха ха ха... ама тя тепърва започва да се срива.... още колко срвове ше има..... Айде..... Константинопол да оперира с евро..... да не продължавам.... ха хаха...
  • 79 хитеp

    8 2 Отговор

    До коментар #76 от "един:-)":

    Отиди да отвориш хлебарница в центъра на Истанбул да видиш колко ке ти излезе и се похвали че са те оставили да работиш три години
  • 80 Доктор Ох Боли

    10 4 Отговор

    До коментар #76 от "един:-)":

    ...мацко...Турция е голяма държава, важен икономически субект на България..... но.... тва не е Европа...и.... никога няма да бъде ... в границите на Турция.... Кой иска ислям в християнска Европа?.... Кой?.... некой дето не си е пил хапчетата.... ха хахах.... и така... Турция е изкуствено държана на командно дишене...години....години..... против Русия .... разбира се..... За кво и е на запада Турция?..... Тва е Византия...всички го знаят... ха хаха.... Християнска Европа не иска ислям.... за кво и е?....
  • 81 Ваня

    6 3 Отговор

    До коментар #73 от "Доктор Ох Боли":

    Тя може да е най старата в Европа ама по важно е сега къде сме.Защо много богата дър.ли сме???

    Коментиран от #84

  • 82 Тръмп

    6 13 Отговор
    Турция и Русия потъват заедно и си мечтаят за Долари,много Долари!:):):)Но нямат достатъчно,Аз решавам кой заслужава Долари!:):):)
  • 83 Ваня

    3 2 Отговор

    До коментар #76 от "един:-)":

    Типично за нас бг
  • 84 Доктор Ох Боли

    8 6 Отговор

    До коментар #81 от "Ваня":

    .....след соца ...остава само разруха..... неориентираност....и спомени...по- лошо от война..... Източна Германия...... фалирала държава..... благодарение на СССР... в западна Германия са имали излишък.... по това време.... свръхпроизводство.... и така..... Ше зема да попитам тука ..... Кога свършва втората световна ?.... ха ха хаха....

    Коментиран от #96

  • 85 Бай село

    12 6 Отговор
    на кого от тук пишещите замиле ли за сащ да изпратя 100 лв да отиде за един ден на черноморието и да види бедните руснаци как пируват там и как купуват жилища..бах мааму а пък американец до американец в хотелите и кръчмите..бах мааму добре че са американците да почиват в бг че да върви алъш вериша..момчета милеещи за сащ вземете изтеглете по един бърз кредит и излезте из бг малко на разходка не се крийте в къщи и на моренце отидете аааа може и жените ви да ви пратят от чужбина някое евро...ааааа за кредита как ще го изплатите ли небойте се ще се оплачете на американците и те ще ви го опростят...

    Коментиран от #89, #90

  • 86 Мирослав

    4 1 Отговор
    И да създадат подобен съюз, нали разбирате, че валутите им трябва да се измерват. Какво би станало ако Китай пазарува една и съща стока примерно Zara от Испания и Турция. Явно е че ще има огромно разминаване в цените.

    Коментиран от #106

  • 87 разума

    11 1 Отговор
    Присъединявам се и повече няма да купувам американските боклуци.няма нищо по качествено от европейските стоки.
  • 88 Разбирачи !!!!

    9 0 Отговор
    Само "дрън_дрън" Ние всичко знаем и можем ,ама на приказки ! Айде лека...
  • 89 Доктор Ох Боли

    2 9 Отговор

    До коментар #85 от "Бай село":

    ... ха ха ха....аз и преди съм ти казвал,че ти пишеш простотиии... Руснаците..... ако не са ни братя.... са ни братовчеди..... ама бедни... немат нищо.... като въшки... ха хаха..... Американците за сега.... нема как да почиват у БГ...те искат най.доброто.....щото си плащат... Ти си ..... как да ти кажа.... ха хаха...... сомо простотии ръсиш.... Ама тва на тебе не ти драме.... ха ха ха.....

    Коментиран от #93, #94

  • 90 Бат Ваню

    1 3 Отговор

    До коментар #85 от "Бай село":

    ...тебе като те плюят ....ти мислиш, че дъжд вели...... не ти пречи.... ха хаха....
  • 91 Бай село

    11 1 Отговор
    докторе кажи къде да ти пратя парите да отидеш да видиш бедните руснаци по нашето черноморие явно от както сме в измислена демокрация не си излизал от вкъщи..
  • 92 един от всички

    8 2 Отговор

    До коментар #16 от "наша Канада":

    Китай не отказва,защото никой не му е искал помощ! Русия няма нужда от помощ!
  • 93 Почиващ

    8 0 Отговор

    До коментар #89 от "Доктор Ох Боли":

    Докторе........вземи отиди на доктор моля те......притеснявам се за теб....толкова глупости под една статия????........Иди се прегледай!
  • 94 един от всички

    12 4 Отговор

    До коментар #89 от "Доктор Ох Боли":

    Чакай малко сега -кой,кой викаш,че си плаща? Американците? Щото преди няколко месеца,един руснак в Банско си поръча вино от 1800 лв бутилката,та от ресторанта (понеже не държат такова питие в наличност,там идват и американци и всякакви,но никой не е могъл да си го позволи да го поръча ( знам случая от първа ръка,от служители на заведението),посред нощ тръгва една кола в посока София,а в същото време,друга кола тръгва от София към Банско с виното.В Благоевград на определеното място се срещат и си предават бутилката,и колата -газ обратно към Банско,а другата към София. Но само след около час-час и половина ,случаят се повтаря (руснакът си поръчва още една бутилка от същото), тогава от София тръгва ДРУГА КОЛА (понеже първата още не се е прибрала, и друга от Банско към София. Само че,втората поръчка е нараснала на две бутилки (клиентът казал направо две да вземат,след като разбрал защо се налага да изчака...!) Та пак ти казвам -американец там никога не си е позволявал нещо скъпо. Та,мисълта ми е,добре е човек да си претегля приказките,преди да ги изрече...!

    Коментиран от #140

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 MACEDONIA

    7 0 Отговор
    Минавам на китайски юани, та след 100 гофини тук всичко ще е тяхно. Сега първо ще ни строят пътищата, отървахме се от бат .йко че правеше едни патища за срам и приказ. Дорде завърши първата отсечка почваше ремонтиране от зад.
    А сега китарца щял да ни прави и тунела под шипка и петрохан, е браво отишъл да докара селото ди тук от милион и половина. Ми добре , евтинко и качествено, нема лошо
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Ти ще стоиш в България до ?

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Когато пламне като Гърция, кога дойде време да връщаме ПОМОЩИТЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ. Тогаз ще питаш - де се.ат гладните. Тогаз у нас ще стане много горещо. Няма да те питат кой е кум кой е СВАТ, кой министър, съветник или депутат! Имунитети, метани и рушвети , уважаеми госпожи и господа - всичко в кюпа карашик и бамбашка. Пуяк! Твоята е лесна, гушат те за Коледа. с ориз и със зеле ! А ние хаира си още не сме видяли.
  • 100 Доктор Ох Боли

    0 5 Отговор
    ..... ха хаха...... ...като ви знам колко сте лееву... ориентирани.... което нема лошу...и аз обичам русниците....... ама ...повече обичам България......... Ше зема ви сгъна тука.... ха хаха.... квито сте умрели..... ха хаха........ Ше искати помощ от Уикипедия..... ха хаха...
  • 101 Бай Иван

    3 4 Отговор
    няма Ердоган и Тръмп - няма проблеми ...и двамата са болни мозъци
  • 102 Джеймс Бонд

    3 1 Отговор
    То бива простотия бива ама чак толкова такива малоумни заглавия
  • 103 Рубладжийче

    5 5 Отговор
    Прехвърли си спестяванията в рубли и турски лири. Надявам се, всички русотуркофили да направят същото.
  • 104 Ташко Мъдев

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Иванов":

    Винаги може повече. Ако преди няколко години Бойко не беше клекнал на ФАЩ сега щяхме да сме като Украйна.
  • 105 Роко

    3 7 Отговор

    До коментар #3 от "999":

    Пич нещо много си се Убъркъл. Китай се интересува само от Китай ще подкрепя малкото крадливо гномче докато то има какво да залага, а вече повече от половината Сибир е заложен (какво да се прави Крим наш излезе доста скъпо удоволствие). А Иран ще подкрепи Турция на куково лято (врагове са от има няма 600 години, а изповядват и различни ненавиждащи се религии).

    Коментиран от #107

  • 106 Мехмед

    2 2 Отговор

    До коментар #86 от "Мирослав":

    Те са големи държави с големи икономики, ще измислят някоя валута. А сега ще видите как този път Ердоган ще избере новия президент на САЩ, защото американците ще махнат Тръмп. Преди години им бяха избрали Иран.
  • 107 Мехмед

    6 0 Отговор

    До коментар #105 от "Роко":

    Чувал ли си за едно нещо: Врагът на моя враг е мой приятел.
  • 108 Съюза

    3 4 Отговор
    Ставай , ставай страна агромная!

    Коментиран от #109, #148

  • 109 Рубладжийче

    4 3 Отговор

    До коментар #108 от "Съюза":

    Като стане рублата един долар, тогава ще стане и страната.
  • 110 Хасан

    6 2 Отговор

    До коментар #25 от "стоян георгиев":

    В Сащ има ли капитализъм ?? Има ли свободна търговия,пазарна икономика???ако има защо са тези рестрикции,мита и забрани??..Сащ губел ..ами да произвежда по евтино,да прави иновации....

    Коментиран от #119

  • 111 ХА ХА ХА

    3 1 Отговор
    НОВИТЕ КОМИЦИ ! ОТ ЗЛОБА И ПРОСТОТИЯ ВСЯКАКВИ БИСЕРИ МОЖЕ ДА ЧУЕМ ОТ ТЯХ!!!
  • 112 Хасан

    4 4 Отговор

    До коментар #75 от "хитеp":

    Долара отдавна няма златно покритие ...това са напечатани хартийки които са силни само с военна сила..Сащ налага намвсеки да използват в търговията ..но ако се създадат местни ,регионални валути ..системата рухва

    Коментиран от #114, #118

  • 113 селянин от обеля

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Левски":

    Уевски, от какво да се възстанови еврото, че не разбрах
  • 114 342

    5 3 Отговор

    До коментар #112 от "Хасан":

    Ти въобще четеш ли си глупостите бе ,хасане ? В днешни дни единствената държава ,която си е покрила 50% от парите в злато е Ливан.Никоя друга няма собствено златно покритие върху парите.И да те питам ,след като долара няма златно покритие ,та какво ? Не е най-силната и сигурна валута в света ли или нещо се бъркам ? Аман от турски тролове.
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Луд

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Абе Гост много си Прост
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 стоян георгиев

    3 1 Отговор

    До коментар #110 от "Хасан":

    проблема на труция и русия в случая не е сащ хасанчо,а управниците им.мерките на сащ спрямо турция са никакви в момента.всичко е прах в очите от страна на ердоган заради тоталния му провал.на султана ви му трябва външен враг и виновник за неговите собствени грешки и тои го намери в лицето на сащ.иначе за сащ може да провериш като отвориш горишника със световните открития значими за човечеството от тях поне половината се правят там ,а другата част в европа и япония.докато статистиката е такава няма кво да критикуваш сащ за икономика и развитие,щото турция в този годишник е няма заедно с русия.

    Коментиран от #124

  • 120 незнайко

    1 1 Отговор
    Само така а ние се стремим към еврото !!! Това не го разбирам !!!
  • 121 ТОДОР ДЖУГАНА

    3 0 Отговор
    Когато едните КОМИЦИ почиват ще се появяват тия двамата смешници !
  • 122 Хасан

    1 1 Отговор

    До коментар #72 от "Санчо":

    «Конгреса плащаше на турски производители....»»....Сащ е капиталист и в капитализма просто така пари не се дават...Ако имаш предвид България ..това беше цел икономически и военно да се подчини на Запада ,не на Турция ...ти си затвори завода за компютри Правец не за да се продават турски ами японски,американски компютри....продаде си Миг овете не за да купиш турски ами шведски или американски

    Коментиран от #131

  • 123 Генков

    5 2 Отговор
    Лавров заяви, че Русия отдавна преговаря с Турция и други държави за търговия с национални валути.

    Бият лаф...
  • 124 Хасан

    2 1 Отговор

    До коментар #119 от "стоян георгиев":

    Да прав си ..повечето открития се правят в Сащ ,иновациите са там и така нататък...но Сащ събира «еничери » от цял свят...от българин направил изобретение за икономиката на Сащ българин,каква полза има България ????никаква ...Сащ стааа по могъща ,България по бедна...това важи и за турчина...аз не бих се чуствал горд от успешен български лекар в Германия когато ако отида в болница и ми кажат че няма специалисти

    Коментиран от #125

  • 125 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #124 от "Хасан":

    ами направи си сам изводите бе хасанчо,тогава се учи от сащ вместо да говориш тъпотии за него.щом там успяват да привлекат умните и кадърните и да ги развият значи правят нещата правилно!!!!

    Коментиран от #128

  • 126 Хаха хахаха! Егати вица!

    1 5 Отговор
    Само не разбирам защо е в новините, а не в рубриката "случаен виц.
    В реалността Путин и Ердоган са почти равни в усилията да си унищожат държавите. Няма, ама хич няма да ми липсват.

    Коментиран от #132

  • 127 Va60

    0 0 Отговор
    Преди 7,8месеца долара беше 1.6,а сега е около 1,7 направете си сметката
  • 128 Хасан

    1 1 Отговор

    До коментар #125 от "стоян георгиев":

    Викаш също кто Османската империя ..взимаше еничери и ги използваше за своите иниереси ..и така 500г...не случайно в Сащ се учи Османската история

    Коментиран от #142, #145

  • 129 ЕЕЕЕЕ ПА ТОВА

    4 1 Отговор
    ГА ШИ СА СЛУЧИ ? ОТКОГА ЧАКАМ ГНИЛИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ ДА РУХНЕ, ТО КВО СТАНААА ВЗЕ ЧЕ РУХНА ВЕЛИКИЯТ, ЗДРАВИЯТ СОЦИАЛИЗЪМ !!!!
  • 130 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ДЕТЕТО ПИТА : " ТАТЕ ИМАМЕ ЛИ ДОЛАРИ ?" БЕЩАТА : " КАКВИ ЖЕЛЕЗНИ ЛИ ???"
  • 131 Санчо

    0 2 Отговор

    До коментар #122 от "Хасан":

    Благодаря. Това и очаквах. НО на вьпроса били ли сте маша в рьцете на обединения запад не отговори. Сега отнасяте сьщата прьчка.но в по -лека форма,зад ваз има сьюзници,зад наз нямаше.пьк и сте по-курназ по-силни сте. Сьвет.имаш ли дамати махайги. Сега ще получим заповед да не внасяме от вази,от сьщите хора които изораха напоителни с-ми . И губя не аз ,а ченгето или бкп( стари).които внасят от ваз без мито. А и швачния текстила ориентирай другаде, ще ми дават по -скьпи. Просто искам мнение.благодаря. свободен пазар е бамба .такьв няма. И за да не ни смазват поодделно да не ядем чуждият кокьл подхвьрлен от крадците убийци завладяли демокрацията в Америка. Успех.

    Коментиран от #134

  • 132 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #126 от "Хаха хахаха! Егати вица!":

    Бъди сигурен, че и ти хич няма да ни липсваш!!!
  • 133 АЛО

    0 1 Отговор

    До коментар #64 от "ха ха":

    Гледай си сопола бе ганьо
  • 134 Хасан

    0 1 Отговор

    До коментар #131 от "Санчо":

    Разбира се че Турция беше използвана за дестабилизация на социалистическия блок...от друга страна България се опитваше с комунистически интернационал да обедини турски и гръцки комунисти...ултралеви турски терористи се криеха в България...това беше Студената война..
  • 135 Хасан

    2 0 Отговор
    Но проблемите не се решиха когато всички станахме «Запад»..и всички станахме капиталисти ...просто Маркс беше прав ..рано или късно капитала се сблъсква и се поражда конфликт..русккия капитал се сблъска с немския и американския..
  • 136 Бг истината

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Геврекчията":

    Абе какво ми пишеш смъртна присъда било бла бла пълни глупости, толкова ли си глупав същия икономически натиск го има Русия двете страни търсят някакъв изход от ситуацията, да не сме много от Турция и ние сме роби на САЩ това е съвременно робство
  • 137 Хаха

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Синан":

    Много са обменили :-))) По 20 цента на човек хахаха
  • 138 Марони

    3 3 Отговор
    Турчолята ще излязат по-големи идиоти от Руснаците!То от диктаторски режими друго не може да очакваш,освен късогледство и мания за величие!Какви глупаци...
  • 139 Zorro

    5 1 Отговор
    САЩ Политически чернобил!
  • 140 Онзи

    3 1 Отговор

    До коментар #94 от "един от всички":

    Единичен факт не е тенденция, дори да е верен. Вижте БВП и средният доход на човек в САЩ и Р-я.
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #128 от "Хасан":

    еничарити хасначо основно са клали хора.затова и пропада османската империя.ако тя бе селектирала учени може би да съществуваше и сега.
  • 143 123

    1 0 Отговор
    То това не може да стане само защото Русия и Турция са решили нещо си.
  • 144 Mother Russia

    3 3 Отговор
    Долара се срива и за това краварите искат война.С просто око може да се забележи това.Дълговете им растът и в скоро време се очаква фалит.За това със сетни сили се мъчат да направят война за да си спасят кочината,обач това ще е голяма грешка щот руската машина ще ги сгази за по-малко от седмица.За това по-добре да си мирват да не ядат бой.
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Тръмп Османович

    0 1 Отговор
    Айде! РРРРРРРР!
    Започнаха да си ги мерят!
    И това ми били НАТОВСКИ ДЪРЖАВИ! САЩ и Турция.
    Що за съюз е това?
    Нещо като Али Баба и 40 - те разбойника.
  • 147 Мужик

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "Ваньо":

    До какво са те докарали САЩ и ЕС, бе туркофилски джендър?! Държавата ни беше докарана до това положение с три фалита подред, дело на комунистическия режим, а после - доразграбена от разни бивши партийци и ДС ченгета. Откакто сме в ЕС, икономика, заплати, заетост - всичко в България нараства и се възстановява, а ЕС ни изсипват всяка година нетно по над 2 млрд. лева напълно безвъзмезно, при това, защото некомпетентните ни и корумпирани политици, които ние сами сме си избрали, нямат капацитета да усвоят повече от 50% от заделените от ЕС фондове за страната ни! Защитаваш тези, дето 500 години са измъчвали и избивали дедите ти, срещу тези, които всяка година ти дават безвъзмезно милиарди и се опитват да вдигнат на крака опустошената ти, корумпирана и разграбена държава?! Що за боклук и продажник си?!
  • 148 Цанко

    0 0 Отговор

    До коментар #108 от "Съюза":

    Ти даже и руски не знаеш бе оли!
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: