20 Август, 2018 20:39 13 063 98

Западът избра грешна стратегия против Русия

  • нато-
  • русия-
  • съветския съюз-
  • сащ-
  • студена война

Тактиката за постоянно разширяване и приемане на слаби във военен план страни се явява губеща

Западът избра грешна стратегия против Русия - 1
Снимки: БТА/АР

НАТО със своята стратегия против Русия неумолимо се движи към поражение, твърдят анализатори от военнополитическото издание Strategic Culture.

Разширяването на НАТО става все по-сериозен проблем за света, тъй като постепенното придвижването на Алианса към границите на Русия доближава ситуацията към възможност за водене на термоядрена война между световните държави, отбелязват журналисти от изданието.

Западът счита, че може да си позволи да действа спрямо Русия от позиция на силата, но това далеч не е така. Тази грешка е продиктувана от исторически събития. Около РФ винаги е имало много врагове, опитващи се да заграбят част от нейната територия. Към реализацията на тази цел се стремили както отделни силни държави, така и създавани военни съюзи от страни.

Западът избра грешна стратегия против Русия

Сега НАТО извършва грешка, опитвайки се да включи в състава си все повече малки държави, които внасят само деструктивност в работата на организацията.

Алиансът се приближава към разпадане по примера на Съветския съюз, който имаше в състава си много малки държави, което в значителна степен подкопаваше единството и стабилността във функционирането на държавните органи. На такива съюзи не им достига съгласуваност, промишлена база и обединена икономическа инфраструктура за създаване на значителна финансова и военна мощ.

Стратегията за постоянно разширяване на НАТО с приемане в състава си на очевидно слаби във военен план страни се явява губеща.

Западът избра грешна стратегия против Русия

Нито един алианс в историята не е могъл да стане действително силен и накрая се разпадал. НАТО също го чака разпадане и поражение, ако Западът продължава стратегията за разширяване на състава в „борбата” с Русия.

Същевременно РФ сериозно се развива, като използва грамотно наличните бойни и финансови възможности, пише "Блиц".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ирник

    121 42 Отговор
    Смърт на безродниците и русофобите.

    Коментиран от #4, #9

  • 3 Ььььььь

    199 19 Отговор
    А здрасти...НАТО е просто смукач на пари -и им трябва враг за да съществуват...НАТО не дава грам сигурност на членовете си-единствено прокарва интересите на САЩ
  • 4 Българин

    35 125 Отговор

    До коментар #2 от "Ирник":

    Досега единствено русофилите сте се доказали сбкато безродници и национални предатели.
  • 5 Наблюдател

    7 16 Отговор
    Блиц.......????
  • 6 boticha

    112 17 Отговор
    Историята го е доказала ала кой да слуша,1-който се е заял с руснака е ял пердаха,2- има стара поговорка: орташката работа и кучетата не я ядат,3- мотивацията на боеца е от първостепенно значения,и пак ви припомням думите на чърчел,с Русия само търговия,а не война!
  • 7 бе да питам

    107 13 Отговор

    До коментар #1 от "Ристе":

    нато не е ли да защитава членовете си ??тоест ОТБРАНИТЕЛЕН съюз . та коя беше тази страна членка която беше нападната за да се наложи намесата на нато в сирия ??? щото на мен ми прилича на нападателен съюз щом се меси в конфликти в които НЕ СА ЗАМЕСЕНИ членове на съюза .по тази логока наистина русия има основание да се опасява от приближаването на нато просто защото за един нападателен съюз не е необходимо да бъде нападнат за да започне военни действия

    Коментиран от #10, #84

  • 8 бат мишо

    102 12 Отговор
    статията е вярна
    пролазването близо до границите на малка държава е полезно, изненадващи удари и т н
    ама срещу най голямата държава в света ,с дълбоко ешалонирана отбрана, най големия ядрен и неядрен арсенал за масово унищожение кът почнеш биологическо химическо климатично йонно електромагнито , базирано от дъното на моретата до факания космос , И ЗА КАПАК с активна система ,,мъртва ръка ,, ГАРАНТИРАЩА унищожение на планетата чрез детонация директно в силозите на около 10000бойни глави
    както и тумба подводни ракетоносци от които 1 да изтървеш си се НАИГРАЛ шото има 190 бойни глави на борда
    че на таквис хора да им лазиш по границата и да си играеш на Рамбо полцвайки паляци като България Естония Румъния Жруция дет накуп имат 70000 войника и НУЛА бойни глави и 30 самолета ..... си е ДЪРПАНЕ НА КОТКАТА ЗА ОПАШКАТА
  • 9 юрист

    17 47 Отговор

    До коментар #2 от "Ирник":

    “...Публикувано във факти.бг: Смърт на безродниците и русофобите....“ Аааа- ти ли си онзи, който във фейсбук призоваваше за умишлено умъртвяване на български граждани- българи, защото са русофоби и призоваваше останалите български граждани умишлено да убиват други български граждани, само защото другите граждани са русофоби? Какво стана сега- от затвора ли пишеш, защото ДАНС разследва вашата организирана престъпна група? :)

    Коментиран от #26

  • 10 Ристе

    8 68 Отговор

    До коментар #7 от "бе да питам":

    Нарушаване на договора за употреба на химическо оръжие бре каскет, а рашките си обраха коритата кат насрани.

    Коментиран от #12

  • 11 ЗЕВС

    50 1 Отговор
    Образуването на коалиции и съюзи, никога не води до стабилизиране на слабите партньори, в действителност се наблюдава, дестабилизиране на силните в коалицията!
  • 12 както казах

    57 4 Отговор

    До коментар #10 от "Ристе":

    съдържа ли договора подписан от членовете на нато клауза , че нато е ДЛЪЖНО да се намесва навсякъде по света когато има нарушение на някакъв договор ...в случая този за използване на хим . оръжие ?? тоест да разбирам , че нато играе ролята на световен полицай следящ спазването на международните договори ?? значи реално той е НАПАДАТЕЛЕН защото напада нарушителите на договори дори и когато от това нарушение не е засегнат никой член !! освен това страните членки ТРЯБВА да отделят около 2% от БВП за да могат да наказват различните нарушители по света...и защо точно данъкоплатците трябва да плащат за да се въдворява ред по страни на по хиляди километри от дома им в чужди страни ??нямаме ли ние като България и ЕС достатъчно други необходими сфери където да вложим средствата които отиват за НАПАДЕНИЕ на чужди държави или сме ПРИЗВАНИ от света за тази роля !!!

    Коментиран от #14, #16, #23

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ксaniba

    28 13 Отговор
    Русия ви е ачкала и ке ви мачка!!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 нещо не разбрах

    49 3 Отговор

    До коментар #14 от "Kcaniba":

    значи признаваш , че нато е нападателен съюз щом гарантира мира в света *(странно гърция и турция още малко и война ще почнат а нато вика да се разберат помежду си...бе тоя гарант нещо лабав ми изглежда) . и питах има ли го записано в договорите на нато , че нато е световен гарант на мира ??? все пак има над 200 държави и не съм убеден , че те са гласували такава отговорност за нато а и едва ли са съгласни или действаме от името на по-силният....странно уж миротворци но чрез сила и без да питаме никого...малко на бабаитлък ми блъска. а тая цена си я плащай ти и ти пращай децата си да въдворяват световният мир
  • 18 Borislav Popov

    43 6 Отговор

    До коментар #1 от "Ристе":

    Пак си прекалил с ракията брато ! То се вижда кой се измете от там ! Колко % от територията на Сирия е под юрисдикция на краварите ? И намалява с всеки изминал ден ! В най скоро време ще ядат метлата !

    Коментиран от #25

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ксaniba

    36 11 Отговор

    До коментар #14 от "Kcaniba":

    сороснята е в траур!!
    тролемой да не се пени много за 50 сентс от козяк!!!!
  • 22 бе какво

    38 8 Отговор

    До коментар #16 от "Kcaniba":

    пишеш сякаш си Българин ...аз ти задавам въпроси а ти явно не разбираш български и само русия та русия ....като не може да отговориш защото не ти е изгодно само ми пиши минуси не да ми зацикляш. а за мен най-вредни са англичаните...поддържали османската империя , спорели русия да изхвърли турция отвъд босфора и т.н
  • 23 Ристе

    4 37 Отговор

    До коментар #12 от "както казах":

    Не ми се четат даже несвързаните ти мисли, русофила е слабоувен полезен идиот. Той изкривява всичко през някаква руска каскетска гледна точка. Русоробът няма родина, той е мелез между някой бг сиганин а дойна руска крава, като резултат се е явило свинчето биесиепарско симов ли семов. Все шибаняци на които ще им пикая на гроба.

    Коментиран от #29, #39, #40

  • 24 Borislav Popov

    38 4 Отговор
    Както върви на алианса ще му вадят зъбите без упойка. Така се развиват нещата!
  • 25 Тръц

    1 26 Отговор

    До коментар #18 от "Borislav Popov":

    Юрисдикция..... Тръц.

    Знаеш ли какво означава това, бе неграмотник?
  • 26 Ламби

    17 3 Отговор

    До коментар #9 от "юрист":

    Не, от на майка ти спалнята пише...
  • 27 Карамачи

    36 3 Отговор
    НАТО са нек-ви клоуни.

    Коментиран от #28

  • 28 Ристе

    4 36 Отговор

    До коментар #27 от "Карамачи":

    Пълни клоуни са, без да искат февруари изпепелиха 3/4 от чвк вагнер и имаш яко груз 200 та им държи влага още.

    Коментиран от #34, #35

  • 29 колко ти

    23 3 Отговор

    До коментар #23 от "Ристе":

    плащат от козяк за тролене ?? споко скоро ще направин европейска армия а щатите да продължават да го играят на стражар с партниора си турция
  • 30 ДЖОРДЖ БУШ

    34 2 Отговор
    НАТО ЛИ ? ДАЛИ НА НЯКОЙ В ЕВРОПА МУ СЕ ИСКА ДА УМИРА, ЕЙ ТАКА ЗА ПОЛУДЕЛИ ДЕБИЛИ В ПЕНТАГОНА. ГЛЕДАМЕ НЕ СЛУЧАЙНО ДЕСЕТКИ ФИЛМИ С "ЛОШИТЕ" И КАК НЯКОЙ НИ ПОМАГА.. А КАКВО ЧАКА АМЕРИКАНЧЕТАТА В " БОРБАТА" С РУСНАЦИТЕ Е ПРОСТО ПРЕЛЮДИЯ КЪМ КЪРВАВ ВОДЕВИЛ, ТОЗИ ПЪТ РУСНАЦИТЕ ЩЕ ЗАТРИЯТ ВСИЧКО ДО МАДРИД НАЙ МАЛКО, НЯМА ДА ДАВАТ МИЛИОНИ ЖЕРТВИ, АКО ВЪОБЩЕ СТАНЕ НЕЩО, ВСЕ ПАК РУСИЯ ЗНАЧИ И КАПИТАЛ , СУРОВИНИ ЗА ЕВРОПА !! ЗНАЕТЕ ЛИ ЗАЩО ХИТЛЕР Е ЛОШИЧЪК ?... ЩОТО БЕ ФИНАНСИРАН ОТ АМЕРИКАНСКИЯ И ЕВРОПЕЙСКИ КАПИТАЛ - СПРАВКА АМЕРИКАНСКИ ИЗСЛЕДВАТЕЛИ, ПУБЛИКАЦИИ. - НО ОБЪРНА ВСИЧКО ПРОТИВ РУСИЯ, А ТАМ Е СЪРЦЕТО НА ЕВРАЗИЯ. ТАКА ЧЕ ВОЙНА С РУСИЯ Е АВТО ПОГРЕБЕНИЕ. СИГУРНО ИМ ХАРЕСВА НА НЯКОИ ДА КАЗВАТ КОЛКО СТРАШНА СИЛА Е НАТО.. ДАЛИ ? АМЕРИКАНСКИТЕ ФИЛМИ СА ЗА ТОВА - ДА СЕ ПОКАЗВА КАКВО ЛИПСВА, ДА СЕ ОБРЪЩА НАЙ-СПОКОЙНО ИСТИНАТА, ПРАВЕЙКИ ОТ ЗРИТЕЛЯ ПОКАЯЛ СЕ ВЯРВАЩ ЕДВА ЛИ НЕ И ДА СЕ ПЪЛНЯТ БАЛОНИ С ВЪЗДУХ ( ПО НАЙ-НОВА ТЕХНОЛОГИЯ ЕСТЕСТВЕНО...) НЕ ЕДИН ПЪТ А СТО ПЪТИ, ВЕЛИКИТЕ АМЕРИКАНЦИ РАЗБИХА ГДЕ ЩО ИМА ИЗВЪН ЗЕМНИ, ТАКА ЩЕ НИ ПРИСПИВАТ ДЪЛГО.. НО ВОЙНА ЪЪЪ - МОЖЕ БИ КАТО ИЗПРАТЯТ НЯКОЯ АРМИЯ ОТ ТУК.. ДА СЕ БИЯТ ЗА ТЯХ - КОЙТО ТЕ ЦИЦА НИМА ЩЕ ПАЗИ МЛЯКОТО ТИ ! ИНАЧЕ ЩЯХМЕ ДЯ СИ ИМАМЕ ЛОША АТОМНА, СВЕТОВНО ТЪРСЕНИ ПРОДУКТИ, ПРАЗНИ ЗАВОДИ, И ВНИМАНИЕ - "ПРАЗНИ МАГАЗИНИ" ДАЖЕ САМИТЕ ТЕ ОТ НАТО - СПРАВКИ ВНОС - ИЗНОС, ДА СЕ ЧУДИМ КАКВО ДА ПРАВИМ С ТЕЗ НЕФТЕНИ ТРЪБИ И ВИДИТЕ ЛИ, КАК ДА ФАЛШИФИЦИРАМЕ ПО-ВЕЧЕ ДОЛАРИ. ДА НЕ СПОМЕНАВАМЕ ЧЕ КУПУВАМЕ ДОМАТИ И СЕ
  • 31 По доставката

    32 2 Отговор

    До коментар #14 от "Kcaniba":

    Кой договор?!
    Да си роден след 90 г.е голяма простотия явно.
    Кой договор? Прескочи Крим защото тази опорна точка е глупост.Крим даден на УССР от Хрушчов! Абхазия? Погледни как стрелят срещу жени и деца идиотите.Население-основно руско.Даже критикуват Путин че е изчакал 2 дена и са загинали цивилни заради това.Неграмотник
  • 32 По доставката

    25 3 Отговор

    До коментар #16 от "Kcaniba":

    Да не си спал в Къкринското ханче с Левски, или си бил с Ботев из кръчмите в Румъния!?
  • 33 Млиц

    10 5 Отговор
    Блиц Друго може ли да напише ?
    НАТО направо да дига бяло знаме, а всички да подават молба за евразия.
  • 34 Смотан.русофил

    30 2 Отговор

    До коментар #28 от "Ристе":

    Сигорен ли си в броиката аз чух от достоверен источник при това американец,чеот както са влезли в Сирия ямерите са дали над две хиляди убити това че мълчът и не позволяват да се пише за тях не означава че не е така И нещо друго чух че бизнеса с ковчези и знамена бил се разраснал уверено са се запътили към времето от виетнам да им пожелаем да подибрът виетнамския рекорд И нека бог да успокои душите им АМИН
  • 35 Хикс игрек

    34 1 Отговор

    До коментар #28 от "Ристе":

    Като тръгнат НАТО срещу Русия, да не забравиш да се пишеш доброволец:)))със същия плам да громиш руснаците както пишеш тук:)))Ей това искам да видя.Но...най вероятно ще те видим със напълнени гащи да размахваш бялото знаме и да викаш като бай ти Ганьо-булгар,Булгар;)Може и да ти се размине е а.н.то защото ще миришеш много.
  • 36 Смотан.русофил

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ристе":

    В Рамбо 99 ли
  • 37 Zorro

    23 3 Отговор
    НАТО Политически чернобил!
  • 38 Иванов

    24 2 Отговор
    Ако хамерите си мислят, че ще водят война с Раша от наша територия и ще останат незасегнати, много грешат! Умираме всички!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Kcaniba

    2 5 Отговор

    До коментар #43 от "Kcaniba":

    поздрави на вашите от овцепасо

    Коментиран от #46

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Иванов

    4 11 Отговор

    До коментар #39 от "Гост":

    Гоуст, знаеш ли с какво бих те нагостил? С РЯЗАНИЯ! Обикновено го харесват и искат още. Но обективно погледнато и Ристе заслужава да куса същата мръвка като теб. Много е директен, дипломация е нужна! Дипломация!

    Коментиран от #59

  • 52 Аз съм

    8 5 Отговор
    Русия и СССР = Сащ и НАТО двете страни на една и съща монета Излизаща от употреба :)
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Вили

    1 20 Отговор
    Например Македония и Черна гора да не влизат в НАТО, и да станат плячка на Русия с преврат. Няма да се получи.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Булава

    15 1 Отговор
    Мони Паси с трабанта за кого е?
  • 58 Гост

    14 1 Отговор

    До коментар #14 от "Kcaniba":

    "Примерите са многоброини"след като са многоброини защо не можеш да посочиш поне един.Много ви "бива" "скоро много скоро" "примерите многоброини" "БВП" "умират от глад" само това ли можете разнобразете репертоара.има ли гънки сивото ви вещество едва ли огледаите се вижте в каква кочина превърнаха двадесет и четвъртата по икономика в света страна наредиха я двадесет и четри места под празните места в Менделеевата таблица за да июа къде да изпадат някои държави яие сте по долни и от Юда ако тои предаде Христос за тридесет сребарника вие предадохте България за две медни петачета ПФУУУУ.
  • 59 Гост

    13 2 Отговор

    До коментар #51 от "Иванов":

    Иванов Исмаилов както и да ти викат ще бъда дипломатичен както знаеш България е полицеиска държава и щом се хвалиш какъв ти е резаният един съвет от мен заври си го в гъзъ да не ти го вземат ченгетата без него за къде мисля че бях дипломатичен
  • 60 Гост

    13 0 Отговор

    До коментар #42 от "Ристе":

    Препикаваш дръжки ти си смел само тук а всъштност си една страхлива мижитурка
  • 61 Защо

    2 16 Отговор
    Като разширяването на НАТО отслабва алианса рашистите реват на умряло при всяка нова членка? Това малко звучи като санкциите укрепват руската икономика и постоянният рев при всяко тяхно удължаване и разширяване. Е защо ревете, нима не искате икономиката ви да укрепне и НАТО да става все по-слабо????
  • 62 onq s konq

    1 11 Отговор
    В статията има известен резон и приемането на върволица от бедни и зле въоръжени държави в Пакта едвали е най-печелившата формула.Да-определено всяка даржавица от Западните Балкани примерно с радостни викове и подскоци ще приеме едно членство,защото срещу вноска от жълти стотинки си осигурява бетонирана отбрана и спокойствие без да се притеснява повече за хилавата си армия и бутафорно въоръжение,но...всичко това се овесва на шията на НАТО КАТО РАЗХОДНА ЧАСТ.А съм сигурен че ако питат Заев колко бойни самолета има,той ще отговори"Е па ние авиони немаме,но пък си имаме няколко чисто нови парашута,които немците забравиха в бързината като се оттегляха"!Но ,...при Македония нещата са други.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 българче

    11 0 Отговор
    Той - западът - си плаща вече.
    Ново маргинализиране на света на части, само че те са в доста по- малката част.
  • 66 Kcaniba

    10 3 Отговор
    бандеровският трололо пак е възпален нещо ..
    Руското надмощие и българското родолюбие и русолюбие му бъркат яката!!!
    Всички велики българи са били с Русия!
    Христо Ботев, Иван Вазов, Ген. Колев и т.н

    Коментиран от #67

  • 67 българче

    3 4 Отговор

    До коментар #66 от "Kcaniba":

    Само дето не са българи, а български граждани. Няма доказателства да са от български произход, а тука са опрашвали всички народи.
  • 68 Д-р

    10 1 Отговор

    До коментар #42 от "Ристе":

    Освен увреден мозък , явно имаш и проблем с простатата ! Алкохола не е лекарство , само те кара да се излагаш !
  • 69 ГосТ

    10 2 Отговор

    До коментар #13 от "Kcaniba":

    Аз пък,що знам че русофобите са донесли най много беди ?
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Фифти найн пажалуста

    18 1 Отговор
    Русия ни е освободила безусловно.Техни предци са дошли на коне и кораби от някъде си ,за да се намерят един ден негодници да плюват.Има поговорка храни куче да те лае.Неграмитниците където се изказват от подобието "вашите"от рода на американофили,нищо добро не ги чака.Някога имаше Дружба с Русия,копъваха ни боклуците пари ни даваха те гласуваха в много части ние всички сити бяхме,и пак благодарение на тях!!Запомнете на тях,не на Меркел,Тръмп или който и да е в този смукач и експериментатор НАТО.Те също са православни и Бог гледа,не забравяйте.Защото пак олигофрени сте под турско робство,един ден ще си дадете сметка за думите!

    Коментиран от #74, #75

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 ИВО

    16 0 Отговор
    МНОГО КЛАВИАТУРНИ СМЕЛЧАЦИ ИМА ТУКА.СИГУРЕН СЪМ,ЧЕ 99% СТЕ МИШКИ ДА НЕ ИЗПОЛЗВАМ ПО СИЛНА ДУМА. А ИНАЧЕ КРАВАРИТЕ СА СВЕТОВЕН АГРЕСОР. И ВСИЧКИ СОРОСОИДИ КОИТО ДРАСКАТ ТУКА ДА ЗНАЯТ,ЧЕ АКО НЕ СА БИЛИ РУСНАЦИТЕ СЕГА ЩЯХА ДА СЕ МОЛЯТ НА АЛАХ,А НЕ НА ГОСПОД. И ЕДИН ОТ ТИЯ ТЪПАНАРИ ДА МИ ОТГОВОРИ . КАКВО НАПРАВИ ПРЕХВАЛЕНОТО ВИ НАТО КОГАТО ТУРЦИЯ НАПАДНА КИПЪР ? КОЕТО ЩЕ СЕ СЛУЧИ И СЪС НАС СЛЕД ВРЕМЕ ТОГАВА НАТО НЯМА ДА ВИ ЗАЩИТИ,КАКТО НЕ ЗАЩИТИ И КИПЪР. КЪДЕТО ИМА КРАВАРИ ТАМ ИМА ВОИНА

    Коментиран от #79

  • 77 идил

    1 1 Отговор

    До коментар #53 от "Kcaniba":

    хахахаааа... по голям виц не бях чувал хохохоооо...
  • 78 Кимчо

    10 0 Отговор
    НАТО-национална американска терористична организация
  • 79 Нито " РАПТОРИ " нит "ХОРНЕТИ " !

    1 0 Отговор

    До коментар #76 от "ИВО":

    Ни, Нам си кви поколениа самолети. САМО РУСКА ХУРКА ДО МА.ЕТИ ! Девочки, где въй?
  • 80 Де е е вочки и и ? Пуси, пуси, пуси ?

    1 0 Отговор
    Ох котьо ! Дуп.нца мамини !
  • 81 соросоидни кърлежи

    11 2 Отговор
    Искат парче от Русия, а накрая само близват мазния и после дълги години разправят на внуците си, как не трябва да се постъпва с голямата мечка и защо примерно в Берлин има паметник на войника ОСВОБОДИТЕЛ с калашник..
  • 82 jforfk

    15 1 Отговор
    Не мога да разбера защо не се коментира написаното в статията. Защо не се коментира първоизточника - Strategic Culture. Доколкото съм запознат май не е руско издание. Защо не се коментира, че НАТО не се усили нито на йота, като нас ни приеха? Като бяхме във Варшавският договор имахме 120 000 армия. Към 250 самолета и маса танкове. Нещо повече. Имахме и макар и малко, но съвсем нови за времето самолети и танкове. През 80-те години и Т72, МиГ29, ОТР "Точка" и С300 бяха последна дума на техниката. Сега като член на НАТО къде ни е техниката последни модели? Ф22? Или Леопард 2А6? Къде са Патриотите? С какво ние усилваме НАТО? С техниката от 60-70-80-те години? Или с намалената на 20 000 души армия? Ами ако румънци, сърби, турци или гърци си поискат териториите, съгласно Берлинският договор как ще ги спрем? И въпрос. Дали има нормален българин, дето да не е разбрал, че французите, ингилизите и американците НИКОГА, АМА НИКОГА НЯМА ДА СИ МРЪДНАТ ПРЪСТА ДА НИ ЗАЩИТЯТ?!

    Коментиран от #83

  • 83 изтрещял соросоид

    5 1 Отговор

    До коментар #82 от "jforfk":

    Ааа, на нас ни плащат да хлепаме рашъните! Туй логика, източници, ма кво пише, кво не пише, абе всичко трябва да е лом! УУУ, ватенки, ушанки, алкохолициии, уууу...
  • 84 Yuriy

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "бе да питам":

    Къде в Сирия си видял нато , като не разбираш нещата питай моъто момчъ
  • 85 Митю Пищова

    0 3 Отговор

    До коментар #63 от "nikola":

    Абе, то и Ботев като се появил с дружината си в няколко български села и мъжете се изпокрили като пилци. Нямало кой вода да им даде, та с триста зора намерили няколко бабички, не успяли да избягат, те им дали вода. Преди това същите селяндури се кълняли: "Един път да стъпи четата на българския бряг, веднага вкупом идваме да се бием със султана"... Това е повод Ботев да възкликне: "И аз съм тръгнал народ да освобождавам!". Друг пример - български четници се били за святото дело с многобройна османска войска, оттеглили се с чест от битката и се скрили - някои при българче-овчарче, други при други ятаци. За какво питало овчарчето най-вече? "Кой че ми плати овцата, дето изядохте?".
    Истината е доста нелицеприятна, но самият български народ много-много не е искал да се освобождава. В първите два-три века от робството е имало наследници на видни благороднически родове от независима България, те са вдигали въстания. После обаче тези хора са избити, прогонени и остават онези, на които в Османската държава им е добре. Истински подвиг и чудо е, че въобще са се намерили българи да се вдигнат срещу вековното робство, защото масата българи си е живяла добре и не е имало за какво да се бунтуват. Тъжно е, но подвигът на малцината се представя като дело на целия народ, а това е чиста пропаганда...
  • 86 978

    3 5 Отговор
    Изключително смешна и отачаяна статия.НАТО няма да се разпадне ,само защото на някои русофилски лизач така му се иска.Руските бедняци са обградени от всякъде ,а единствената причина поради която Китай все още не са си взели Сибир ,а остатъка от Русия да е станала американска провинция ,са именно ядрените оръжия на руските кравари.Русия може да бъде сгазена от САЩ икономически и при една конвенционална война ,камо ли като прибавим НАТО ,русия става просто едно военно джудже със стара и допотопна военна техника ,но тези пусти ядрени оръжия ти гарантират сигурност ,ако ще и Бурунди да си.
  • 87 патриотъ

    0 3 Отговор
    Някой ден ще се събудим без нато,а дай боже и без САЩ,която върви към пълен разпад.Дай боже това да стане по-скоро,докато не са докарали война на човечеството!

    Коментиран от #88

  • 88 русофилска подлога

    3 0 Отговор

    До коментар #87 от "патриотъ":

    Много по-вероятно е русофилските подлоги и руската кочина да изчезнете от колкото някога нещо да се случи със САЩ или НАТО.Коментара ти е поредната русофилска фантазия и розов сън.
  • 89 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    0 1 Отговор
    ГОВ НАТО няма да гъкне ! Казвал съм ви го хиляди пъти ! ГовНАТО няма една ВОЙНА победоностна. ЧИПИЦИТЕ ИМ СТЯГАТ, лабови са им гайките и са мекушави между краката. ФАФЛИ, ТУНКВАНИ МАРМЕЛАДЕНИ ! РАЗМАЗНЯ !

    Коментиран от #92

  • 90 РАПТОРИ и ХОРНЕТИ

    1 1 Отговор
    Самолети. НЕВИДИМКИ - Никога срещу РУСИЯ ! САЩ Не са войници а са напудрени меки ц.ци ! Танцьори камуфлирани- " Лефт Лефт ! Лефт Райт , Лефт ! НО ВОЙСКА У САЩ - НИ. Х.Я ! Живи марули !
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 ушанка

    2 1 Отговор

    До коментар #89 от "СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !":

    Много по-вероятно е русофилските подлоги и руската кочина да изчезнете от колкото някога нещо да се случи със САЩ или НАТО.Коментара ти е поредната русофилска фантазия и розов сън.

    Коментиран от #93, #94, #95, #96

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Запомни УРОД ! Запомни ! Киртак !

    0 0 Отговор

    До коментар #92 от "ушанка":

    Аз не греша ! СССР ще решава ОТНОВО основни въпроси в света !
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Цялото НАТО е в Украйна !

    0 0 Отговор

    До коментар #92 от "ушанка":

    И ДЖЕВЕЛИНИ и всякакви ХАЙТЕК гъдели ! И ЕДНА Х.ЙНЯ ! Миньорите им скриха шайбата 4та година. Миньора ще ги дупи чак до КИЕВ, САМО НУЖЕН Е ПРИКАЗ и тогаз в ПЕРЬОД ДОНБАС ! НАТО СА ФАФЛИ и меки ц.ци !
  • 97 УССР Е ВЪПРОС НА ....

    0 0 Отговор
    ПРИКАЗ ОТ МОСКВА ! И ?! Имало едно време и т.н.
  • 98 simonm

    0 0 Отговор
    българин,демек будала анализатор