Last news in Fakti

1 Септември, 2018 16:33 8 218 29

Москва продава бойна мощ за милиарди

  • илхам алиев-
  • азербайджан-
  • русия-
  • сочи-
  • военна техника

Азербайджан е купил от Русия военна продукция за над 5 милиарда долара

Москва продава бойна мощ за милиарди - 1
Снимки: БТА/АР

Азербайджан е купил от Русия военна продукция за над 5 милиарда долара. Това заяви азербайджанският президент Илхам Алиев след разговори в Сочи с руския си колега Владимир Путин, предаде ТАСС.

"Обсъдихме по-нататъшното сътрудничество във военно-техническата сфера. То вече има големи традиции. Закупената от Азербайджан от Русия продукция с военно-техническо предназначение е за над 5 млрд. долара и има тенденция за увеличаване", каза Алиев. Той заяви, че "Азербайджан продължава да модернизира въоръжените си сили, а Русия е най-важният световен производител и доставчик на военна продукция на международните пазари".

Путин и Алиев определиха приоритетни направления за сътрудничество и подписаха съвместна декларация. В нея те потвърждават "неизменния си ангажимент да разширяват и задълбочават двустранното сътрудничество на основата на принципите на действащия Договор за приятелство, сътрудничество и взаимната сигурност" между двете страни.

Двамата държавни глави заявяват, че имат намерение да изведат търговско-икономическите връзки на качествено ново равнище, отговарящо на съвременното развитие.

Путин изрази надежда, че подписаната от двамата лидери декларация в отношенията между Москва и Баку ще даде нов тласък на двустранните отношения. "Убеден съм, че днешните разговори, в които участваха ръководителите на ключови ведомства и представители на бизнеса, ще придадат допълнителен импулс на целия спектър от руско-азербайджанските отношения", заяви руският президент.

Москва продава бойна мощ за милиарди

"Именно към това е насочена подписаната с президента на Азербайджан Съвместна декларация, както и солидният пакет междуправителствени и междуведомствени споразумения", каза Путин пред журналисти след разговорите с Алиев.

Москва и Баку подписаха над десет документа за разширяване на сътрудничеството в различни области.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ььььььь

    50 0 Отговор
    Демек-азерите потвърдиха,че оптите на САЩ да засили влиянието у тях са били напразни.
  • 2 СссереМ

    13 55 Отговор
    И като продават антики на държави от третия свят от рода на алжир,турция и азерите да не би да са прокопсали ватенките,пенсионерите пак ще го духат.

    Коментиран от #4, #5, #8, #14, #21

  • 3 Kcaniba

    38 9 Отговор
    сороснята е в траур!!

    Коментиран от #7

  • 4 Краварите

    19 14 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Освен на терористи,на кой друг продават?

    Коментиран от #12

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Borislav Popov

    21 5 Отговор
    Бадева беше целия напън на краварите. Бяха готови и в алианса да ги приемат.
  • 7 Ти си болен мозък

    5 17 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    Но е нормално под такава статия да се самозадоволяват русофилистици като теб. Хайде със здраве и да си вземаш редовно хапчетата!

    Коментиран от #19

  • 8 Нора Иванова Гюнер

    29 5 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    В тия държави "от третият свят" както ти ги наричаш избягаха и малкото ни останали елитни спортисти , треньори , и даже обикновени бачкатори с малко по добра квалификация. А що бягат от европейска , просперираща и цъфтяща България , точно там ? - събери интелектуалният капацитет на двете си мозъчни клетки , и сам си отговори.

    Коментиран от #9

  • 9 СссереМ

    7 18 Отговор

    До коментар #8 от "Нора Иванова Гюнер":

    Не знаех че хората емигрират в алжир,буркина фасо,просия ама щом казваш така ще е.
  • 10 onq s konq

    5 21 Отговор
    ШЕФЪТ на Азербайджан говори...с известни "неточности".Според ОФИЦИАЛНАТА СВЕТОВНА СТАТИСТИКА САЩ и Европа заемат 82% от свет. пазар на оръжия.Доминира САЩ със продадени оръжия за 217млр долара,следвани от Европа/комплексно/ със 91,6 милиарда долара. РУСИЯ след "значително увеличените си продажби" през мин. година е със "цели" ...26 млр. долара продажби,което й отрежда скромните 7% от общите ЗА СВЕТА.Затова и смятам,че да се заяви че "Русия е най-важният световен доставчик на оръжия в Света" със нейните 26 милиарда долара срещу 217 милиарда реализирани от САЩ е единствено резултат НА ОТСТЪПКА В ЦЕНАТА СРЕЩУ РЕКЛАМА...и "други неща".

    Коментиран от #26

  • 11 12345

    28 2 Отговор
    За съжаление малко държави могат да си "позволят" да купуват руско оръжие. Който не купува от ФАЩ бива удрян по кокалчетата. Видяхте какво стана с Турция, когато реши да купи С400. Видяхме какво стана и у нас при избора за покупка на Грипените. Веднага ни се скараха от едно посолство и ББ спря сделката. Демокрация, какво да се прави.

    Коментиран от #27

  • 12 Гост

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Краварите":

    Що ТИЯ ОТ СУАДИТСКА АРАБИЯ да не би да са от ДЕВИЧЕСКАТА ГИМНАЗИЯ
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 юрист

    7 23 Отговор
    Заглавието е неправилно. Вместо “Публикувано във факти.бг: Москва продава бойна мощ за милиарди“ , трябва да е “москва продава СМЪРТ за милиарди мръсни- според нея- американски долари“. Къде са сега руските пацифисти, за да ги попитам- когато вашата държава русия продава СМЪРТ в 5 континента, сте слепи, неми и глухи, а когато българско оръжие е попаднало случайно в ръцете на РУСКИТЕ ГРАЖДАНИ- ЧЛЕНОВЕ НА ИДИЛ, ставате абсолютни пацифисти и развивате “теорията“, как видите ли- БЪЛГАРИЯ продавала смърт, защото продавала оръжия ДИРЕКТНО на идилци и за това трябвало.,., да се махнем от традиционните български оръжейни пазари! Толкова низост като вашата светът не е виждал от времето на хитлер! Вие не сте хора, а мекотели!

    Коментиран от #29

  • 16 Бесен Язовец

    3 12 Отговор
    Мацква изкарала някакви си 5 милиарда пара от азерите и каскетите, се радват кът малки детита, та чак са си подмокрили прашките ! Нооо в съседния раздел прочетох завчера, че каубоите изкарали 210 милиарда пари само от туризъм, а колко пък краварите изкарват от продажби на железарии за убииства е съвсеи друг въпрос ! Ко прайм каскети, имате ли данни колко пък са изкарали казмуристанците от туризъм ??
  • 17 Прогрес

    8 0 Отговор
    Баку купува за анкара, те са тюркски народи и са единни сега напоследък.
    Забелязва се идинна политика и взаимна подкрепа в икономическа и военна област. Мечтата на Ердоган се сбъдва и има резултати вече.
  • 18 Бесен Язовец

    7 13 Отговор
    А с кого се кани да воюва Азербайджан, че се въоражава ?? Сред комшиите си врагове нямат, освен Армения, а арменците са уж първи братушки с русняцити ! Тогава излиза, че русняцити са предали приятелите си арменците, след като продават оръжие на най върлите им врагове, не съм учуден тез хора за зелени хартийки са готови и майка си с баща си да продадат, наште русуфили са същита продажна сган като техните кумири русняцити.

    Коментиран от #20, #23

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Гост

    8 2 Отговор

    До коментар #18 от "Бесен Язовец":

    Много точно си го написъл само смени Русия със С А Щ.и какво излиза въоражиха кюрдите и след това ги предадоха
  • 21 Гост

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Антики антики колко да са антики след като постояно осираш на бабати мазето от страх
  • 22 Гост

    9 1 Отговор
    Не се прави на ударен в статията никъде не се споменава Буркина Фасо а Азърбеиджан а тя с далеч далеч по напред от членката на европеиския съюз България във всяко едо отношение
  • 23 Те пък

    0 3 Отговор

    До коментар #18 от "Бесен Язовец":

    Арменците щото много ценни...
  • 24 Ватенки и ушанки

    3 7 Отговор
    Руската педерация продава скрап ,само това произвеждат завалиите
  • 25 Пламен

    3 0 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Азербайджан е купил от Русия военна продукция за над 5 милиарда долара"
    Азербайджан не трябва да плаща и стотинка на Русия. Колко години Русия продаваше техния петрол като свой? И накрая ги остави като държава в феодално-капиталистическа - социалистическа - комунистическа държава
  • 26 Хикс игрек

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    В грешка си . Глупости пишеш
    1.сащ-36%
    2.русия-23%
    3.Китай-8 %
    4.франция
  • 27 Курти

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "12345":

    Колега.....Сделката беше спряна от руското посолство след разговор между Валентин Златев и онзи с прякор на зеленчук. Иначе всички са на финансово доволствие към Лукойл. Отвори си очите. България повече не може да бъде руска лаборатория за социални експерименти. Отиди на първата бензиностанция и си мисли какво е 3 лева за 4 литра гориво при Каубойците и 3 лева за литър при червените каскети в България. Това ти е за домашно.

    Коментиран от #28

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ТАС

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "юрист":

    След като САЩ са най големия продавач на оръжия. Значи е най големия износител на СМЪРТ в света. Продават 8-9 пъти повече от русия. Започнали са поне десет големи военни конфликта последните 20 години и продават оръжия на двете страни. Така, че кой е истинския износител на смърт и воини. За мен е САЩ
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания