Last news in Fakti

7 Септември, 2018 12:49 9 540 51

Адът слезе в Идлиб (СНИМКИ)

  • идлиб-
  • сирия-
  • ал кайда-
  • бомбардировки

Въздушни удари поразиха селски райони в сирийската провинция

Адът слезе в Идлиб (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Въздушни удари бяха нанесени по контролираната от бунтовници сирийска провинция Идлиб по границата с провинция Хама, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитиран от АР.

Според неправителствената организация ударите по селски райони в северната част на провинцията, които рано тази сутрин са сложили край на спокойствието през нощта, са дело на руската бойна авиация.

В Техеран предстои среща на президентите на Иран, Русия и Турция, които трябва да решат каква да бъде съдбата на последния бастион на бунтовниците в Сирия.

Адът слезе в Идлиб (СНИМКИ)

Адът слезе в Идлиб (СНИМКИ)

В Идлиб и прилежащи части от провинциите Латакия, Хама и Алепо, които все още са под контрола на противниците на президента Асад, живеят около три милиона души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 патриотъ

    92 9 Отговор
    Бий мършите!
  • 2 999

    28 17 Отговор
    Ердоган и Путин вече са " кръвни братя" ще се разберат, Русия и Турция са братушки.

    Коментиран от #11

  • 3 бай никой

    16 8 Отговор
    Башар Асад няма думата викате.Него кой го пита.....
  • 4 Иванов

    64 10 Отговор
    Докато Русия и Турция се разбират са съдбата на Сирия, САЩ само лаят като бездомни куче
  • 5 американските свине

    49 8 Отговор
    Ще има говеда на ФЛАМБЕ както в Източна Гута.
  • 6 Крадец

    53 7 Отговор
    Да би мирно сидяло,не би чудо видяло !Друг път,пак слушайте краварите !
  • 7 мууууааааа

    51 12 Отговор
    Аааа, западните свине как още не са се разквичали??Квииик!! Квииииик!!
  • 8 балама

    57 5 Отговор
    Ма разбира се - касапите и канибалите от "умерената" "сирийска" "опозиция и ал Кайда, са ангели небесни, миротворци и демократи, борци за свобода... пък лошите Асад и Путин са злодеи.
  • 9 Алеп

    49 5 Отговор
    При всички положения тази територия трябва да мине под контрола на законната сирийска власт, това си е сирийска територия. Би било хубаво ако може да стане без кръвопролития, но намиращите се там едва ли биха били склонни да сложат оръжие и да се предадат. Още повече, там най-вероятно има и немалко инструктори от националности, които нямат нищо общо с местните.
  • 10 Със сигурност ще се прехвърли

    4 28 Отговор
    И в Русия.
  • 11 666

    15 2 Отговор

    До коментар #2 от "999":

    Докато имат общи интереси са " братя " . Интереса клати феса !
  • 12 ЕЕЕЕЕЕЕЕ

    0 27 Отговор
    А ние да се готвиме за посрещането на много туристи.
    Айди да праим пак бизнес превоз на екскурзианти до сръбската граница.
    Ама се вижда много ясно кой ги размътва , разтроива и разклаща кошера.
    И ЗА КАКВО Е ВСИЧКО ? Башарчо дауправлява , кукла и пионка на конци.
    ТЕЗИ БЕЖАНЦИ , ТОЗИ ПЪТ ДА ГИ ОТПРАТИМ ПРИ ДРУГАРЯ КУТИН.

    Коментиран от #16

  • 13 урко

    26 0 Отговор
    "бунтовници"- терористи------------------------------------------------------- "Сирийският център за наблюдение на човешките права"- една чалма, която живее в лондон-----------------------------------------------------------"Адът слезе...."- май е излезе, защото не е на небето.
  • 14 Антисоросоид

    26 2 Отговор
    Бой, бой, бой до последния САЩ ски со ро со и ден терорист бунтовник. За свободна Сирия .
  • 15 Руските отрепки

    5 29 Отговор
    Правят се на мъже ама скоро ще гризнат дървото!

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 сащ терористи

    12 1 Отговор
    Нищо ново подобно заглавие имаше и за Алеппо,но ада беше в Ракка но за там нищо не се пишеше.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ЦРУ

    3 25 Отговор
    Источно от р. Ефрат ще е Кюрдистан - пази се от САЩ е Франция. Кайто се приближи - става на Вагнеровци ! Южна Сирия до границата на Ирак и Йордания е на САЩ...АНГЛИЯ и Израел. Провинция Идлиб е обещана на Турция !!! Дони я е обещал на Ердо и няма да му срути икономиката - и Ердо е вече с-у Жужи ! СЛЕДЕТЕ курса на лирата ! Днес е срещата Иран ...Раша и Турция ...Ердо застава твърдо с-у тях ….и лирата върви нагоре ! ВРЕМЕННО за Жужи остава источна Сирия със базите му на морският бряг....докато не падне Асад и друг не развали договорите с Раша и не си приберат воен. бази в Сочи !

    Коментиран от #23, #24, #46

  • 21 КГБ Териер

    30 4 Отговор
    Русия ще праеи каквото си ще защито са там по покана ба законното правителството и президент на Сирия а САЩ са натрапниците които поддържат радикалните групировки!!
  • 22 Tupite kravari

    26 2 Отговор
    Евала братушки бой на финансираните от краварите терористи!Крайно време е да отидете и в краварника зад океана и да ги сравните със земята!
  • 23 Vuicho Vanio

    9 2 Отговор

    До коментар #20 от "ЦРУ":

    Колега, тази война няма за цел да бъде разрешена скоро т.е. нейната цел е да служи като инструмент на този който има нужда от нея - Тръмп има нужда ползва я, Путин има нужда ползва я как му е угодно и т.н. Единствената неизвестна към момента е кой ще е новата кучка на Китайците и какво ще стане когато жълтурите им потрябва някой конфликт да си изпълнят личните цели. Иначе 90 % от управляващите по света са комунисти или левисти. Само Банкянската Богиня ББ остана трън в очите на империализма - като Обеликс е той
  • 24 Анализатор

    8 4 Отговор

    До коментар #20 от "ЦРУ":

    Чалма какъв Идлиб за Турция понеделник започва клането. Вземи си вазелинът и отивай в Анадола, САЩ да вземат каквото иска за Турция нито сантиметър.

    Коментиран от #35

  • 25 Бай хой

    7 0 Отговор
    Според ЕнтелЕгенда от малката снимка земята се намира по ниско от ада. А дали е така? Пък ние си мислехме че пъклото е нейде отдоооолу. Брях а то ко се оказа че гяволите фърчат горе кат херувимчета.
  • 26 без мозък

    17 1 Отговор
    Красота, бум ракетки, тряс чалмосан, пушилка и безпомощни викове от козяшки тролчета! Мехлем за душата!
  • 27 стоян георгиев

    9 7 Отговор
    идлиб ще бъде разрушен и в тва няма никакво съмнение.аса иран и русия ще навлязат в него въпреки недоволството на новия им съюзник ердоган.запада няма да се намеси ,дори асад пак да ползва химическо оръжие,наи-много да го атакуват по въздух и да му разрушат някое и друго летище.ще има обаче нова хуманитрана катастрофа която ще подложи на натиск турция и европа в частност и българия.сега е момента да се дислоцира българската армия по турската граница и да се изградят центрове за бежанци щото има опасност вълната да бъде много голяма ,а и турция да откаже да я спре!

    Коментиран от #29, #30

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Azazel

    4 14 Отговор

    До коментар #27 от "стоян георгиев":

    Именно, но русофилските лумпени тук, както винаги, не могат да правят причинно-следствени връзки и сега ликуват, че Русия бомбандира Идлиб, а после, когато десетки, дори стотици хиляди жители на провинцията дойдат като бежанци тук, ще ревнат, че не искат бежанци и ще обвинят за тях... американците/Сорос... Само, че нито американците, нито Сорос нанасят военни удари върху Идлиб, правят го руснаците, които знаят, че нито един бежанец не е толкова тъп, че да тръгне към Русия, а повечето ще се изсипят в Европа и ще я дестабилизират. С един куршум - два заека. Асад - благодарен, Европа - дестабилизирана и готова да търси спасение в крайно-десни, обвързани с Русия партии.

    Коментиран от #34, #37

  • 30 Трол

    14 1 Отговор

    До коментар #27 от "стоян георгиев":

    Козяшките ти съновидения не хващат вече дикиш! Каква беше хуманитарната криза в Алепо? Колко души се изнесоха от там! 5-10-15 хиляди, семействата на терористите! Що останаха другите, да "страдат" под управлението на Асад ли? Я дай снимки от Ракка и Мосул, щом толкова плачеш за разрушения! Деске, Дескеее, загоря ти манджата!

    Коментиран от #36

  • 31 съдист

    8 0 Отговор
    Беззащитните умерени опозиции и белите каски,като ги притиснат в ъгъла ще използват както винаги мръсни бомби и химикали за да обвинят правителствените сили.Бой по каските и умерените главорези,отмъстете им за всичко до сега.
  • 32 Джон

    7 0 Отговор
    Сега е момента да изпробват ЦАР Бомба. Трябва да изтрият терористите от лицето на земята за да не дойдат в България.
  • 33 ТъпСъм

    9 0 Отговор
    Това го пишат за Н-ти път а няма логика , Ада нали е отдолу как може да слезе , според мен трябва да се качи , радвам се че съм по-умен от журналистите па нямам висше
  • 34 Бай хой

    5 1 Отговор

    До коментар #29 от "Azazel":

    То да ти кажа преди 2011година никой не бягаше от Идлиб. И Асад беше тогава на власт. И нямаше умерени и неумерени опозиции. Та сейчас е момента неумерените да бъдат умерени и да се реши проблема. Но кажи гяволе очему сащ и запада така пречи да бъде умерена цялата сирийска въоражена опозиция. Защо защитават главорезите от ал кайда?

    Коментиран от #38

  • 35 Никакъв сантиметър

    0 4 Отговор

    До коментар #24 от "Анализатор":

    То тя ви го нахлузи метър
  • 36 стоян георгиев

    0 6 Отговор

    До коментар #30 от "Трол":

    от алепо се изнесоха 250000 човека.и тва са само хората изнесли се след асадиската победа,много се изнесоха още преди да се стигне до нея.путин нарече изнасянето наи-голямата хуманитарна операция след втората световна воина.руснаците участваха в тази операция с бомбандировачи както обикновенно!та тва е.а кои лъже и кои казва истината лесно може да се провери.даже цара ви бог го има на видео именно с тези думи.освен това половината алепо и днес е лунен пеизаж,а населението му е разселено в африн ,турция и европа!
  • 37 стоян георгиев

    2 4 Отговор

    До коментар #29 от "Azazel":

    тия дето ти пишат познават ситуацията добре и знаят истината само че им се плаща да я затъмняват.единия като напише нещо после другия го потвърждава.като ги хванеш в лъжа са по същата система ,някои частен и добър гражднин те обвинява че си жена или турчин или соросоид.играта е за ума на тъпанарите дето не ги интерасуват истината ,а от това с което ще бъде заменена.типична комунистическа система и за жалост работи.затова и пописвам тук,щото всеки ден срещам хора поели от тоя комунистически бълвоч!

    Коментиран от #42, #47

  • 38 Azazel

    2 6 Отговор

    До коментар #34 от "Бай хой":

    Другарю Бай Хой, тъй като или страдаш от склероза, или се правиш, че си забравил, нека ти напомня - гражданската война в Сирия наистина е от 2011 г., но САЩ се намесиха там едва през 2013 г., след засилен международен натиск, че нищо не правят, за да спрат Асад да упражнява геноцид срещу народа си... Дори и руските тролове тук ревахте, че видиш ли - Сирия, понеже не бил богат на петрол, като Ирак и Либия, САЩ били незаинтересовани и не давали пет пари за тях, иначе веднага щели да се намесят... Също така, САЩ не са подклаждали бунтовниците преди началото на гражданската война, Асад сам го направи, като съсредоточи всички държавни ресурси в ръцете на семейството си и приближени сподвижници - всички, представители на религиозна общност, която е малцинство в Сирия, а срещу опозицицията започна репресии. И, западът няма нищо против представителите на клона на Ал Кайда в Идлиб да бъдат избити, но това няма как да стане, ако не бъдат избити още два милиона и половина човека там. Иначе, просто ще се стигне до поредната бежанска вълна, а терористите там ще избягат, заедно с бежанците и ще дойдат в Европа и САЩ, не в Русия. Ако това не тревожи, вероятно живееш в Русия?

    Коментиран от #41

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 снайперрекърдс

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "СЛАВА НА РУСКИЯТ ПАТРИАРХ ЦЪРКВА И БИЗНЕ":

    Абе ти ли казваш кой къде да иде загубеняко та руските войски са поканени там от ЗАКОННОТО правителство,това че има и натрапници от америка и от запада си тежи на съвестта на самите тях докато подкрепят терористи,които днес са умерени,утре минават към алкайда,щото там им обещават повече пари...средства осигурени от американски агенти "на терен"
  • 41 Бай хой

    2 1 Отговор

    До коментар #38 от "Azazel":

    Е па кой ги прати тия въоражени до дзъби бунтовници срещу Асад тогава ра? Нали ги предислоцираха от тунис, либия, египет и западна юропа за да свалят Асад. Нали маккейнчо и сие се срещаха с ал багдади и му обещаваха стотици милиони от конгреса на сащ. Нали и меркел и оланд и обанана ревяха че ще решават Сирийската криза без Русия и без Сирия. Нали от 2011 до 2014 година въпреки намесата на сащ и 67членна коалиция идил превзе поголямата част от Сирия, Ирак, части от Египет, Афганистан и Либия. Та идил бе натикан в миша дупка именно от Русия и Асад и Иран, като първата стъпка бе свиването на перките на най дейния коалиционен партньор на сащ а именно Турция. И от там на сетне работите тръгнаха в правилната посока въпреки сатанинските провокации и интриги на сащ и нато.

    Коментиран от #43

  • 42 Бай хой

    3 1 Отговор

    До коментар #37 от "стоян георгиев":

    Десо ма, къф честен гражданин си кат са подписваш кат госпожа димитрова. Кой тий криф ма. Пиши са гражданка ма поработи над селския си манталитет.

    Коментиран от #45

  • 43 Azazel

    1 2 Отговор

    До коментар #41 от "Бай хой":

    Как пък едно вярно нещо не каза - ей така, за малко цвят и да звучи поне от части достоверно, та току виж някой лумпен във форума ти се върже? То, бива, бива измишльотини, ама чак толкова - вече е гротескно... Ако вярваш и на грам от това, дето си написал (съмнявам се, честно казано. По-скоро заработваш, като ги пишеш тези неща, въпреки че и ти знаеш, че няма грам истина в тях), дълбоко се надявам, че си добре заключен в специализирана институция и няма шанс до края на живота ти да те пуснат да се движиш свободно сред хора...

    Коментиран от #44

  • 44 Бай хой

    2 1 Отговор

    До коментар #43 от "Azazel":

    Кое не е вярно ра? Извади си главата от пясъка и погледни истината в очите.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 агенто

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "ЦРУ":

    Голем агент си бил,но не знаеш кой ще се смее последен. На ерду никак не му е за смях,американците чакат безмълвно,бунтовниците са обкръжени и притиснати,никой няма шанс , чака се провокация с химическо оръжие само,който не се предаде - ще изчезне безследно - много пари на вятъра,арабска пролет тинтири минтири,последния пристан на всякакви бунтовници и тем подобни,събрани по пътища неведоми от цял свят,кой ще плаща сметката само не знам...
  • 47 агенто

    2 1 Отговор

    До коментар #37 от "стоян георгиев":

    не обиждай комунисти и те са хора,не са виновни,че са живели в това време,но аз съм БЕЗПАРТИЕН,ще те хуля до дупка,щото не знаеш какво драскаш,само тровиш чист ефир и заблуждаваш глупаците зашеметени,чакащи нещо което те не знаят какво е,не ми пука чист съм пред съвестта си,от сега ти казвам ще те хуля до дупка,не ме интересува нищо,само не бълвай повече глупости остави тия работи не са за теб!!!

    Коментиран от #48

  • 48 Доктор Ох Боли

    0 2 Отговор

    До коментар #47 от "агенто":

    .... ха хаха...... уеку....уеку....кръвнуту..... ха хаха ....ти пак не си си пила хапчетата... та усиещам..... ха хаха.... Руснаците верно изчукаха таа чернилка Идил.....те спасиха Палмира... факт... ха х аха... ама така си е.... .ама..... защо ли го направиха а? ... ха хаха..... дет са вика ..... спасиха братския сирийски народ ха хаха.... аве ... тя темата е дълга.....

    Коментиран от #49

  • 49 агенто

    2 1 Отговор

    До коментар #48 от "Доктор Ох Боли":

    опа ! и с тебе ли да се занимавам бе търтей! ХА ХА темата дълга била.... ами защо я почваш тогава??? ... или ти я фана некъде у средата и хич и ни те ибе какво е началото и крайо....така и аз мога,май ме бъркаш с някого,какво те бърка и Палмира не знам, историята не струва пари,кротувай си и заспивай,тая тема просто не е за тебе, можеш да спамиш тук-таме,но не и повече,а сирийския народ е повече от братски! за хората,които търсят материална облага обаче тези неща не струват нищо...

    Коментиран от #50

  • 50 Доктор Ох Боли

    0 2 Отговор

    До коментар #49 от "агенто":

    ... ха хаха.....историята не струвала..... какво ма бъркала Палмира..... ха ха ха....е ко да ти кажа..... ....ха ха хах..... Земи си ликарствата... хах аха....

    Коментиран от #51

  • 51 агенто

    2 0 Отговор

    До коментар #50 от "Доктор Ох Боли":

    земи си ракията,не ме занимавай мани се далеку просто казах ти темата не е за теб,бегай легай явно тук може да се поболее човек жалко
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания