3 029 34

Рекордно изтичане на капитали от Русия

До този момент $ 26.5 млрд са изтекли от страната

Изтичането на капитали от Русия за периода януари – август е нараснало 2.8 пъти, съобщи „Комсомолская правда“.

През 2018 г. нетното изтичане на капитал от Русия се е увеличило 2.8 пъти. То е достигнало $ 26.5 млрд. Информацията е от пресклуба на централната банка на Русия.

За периода януари – август на 2017 г. изтеклите капитали за възлизали на $ 9.6 млрд. Все пак Министерството на икономическото развитие повиши прогнозата за 2018 г. за нетен изходящ поток от Руската федерация.

Интерфакс смята, че отливът на капитала през август може да възлиза на около $ 5 млрд. Банката на Русия изчислява изтичането на капитала за 2017 г. на $ 31.3 млрд. Това е с 60% повече от изтеклия капитал през 2016 г.

Предстоят изчисления за цялата 2018 г.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Реалист

  15 8 Отговор
  Изтичат милиардите към сметките на ботокса зад граница.
 • 2 българче

  20 18 Отговор
  Ма как??? Нали са фалирали и рупат тревица, кви милиарди, кви 5 лева??

  Коментиран от #8

 • 3 kinjal minjal mu e majkata

  3 0 Отговор
  шо ни бяа гърмоуе пушкаа и се продупчи гарнето
 • 4 Българин

  20 20 Отговор
  Всички руснаци бягат сега към Aмерика за да не са в кочината Pусия!

  Коментиран от #5, #7

 • 5 Грантаджийче

  12 16 Отговор

  До коментар #4 от "Българин":

  Пак ли бягане бе? Това - бягането - да не ти е мил спомен от Белене? :))
 • 6 Borislav Popov

  13 12 Отговор
  Това изтичане на капитали как го тълкуват ? Капитали на фирми или на частни лица? Защото милиони руснаци тая година летуваха в чужбина и е нормално за периода .

  Коментиран от #17


 • 7 ВОЙНАТА Е НЕИЗБЕЖНА. СЕКИ ГОВЕДАРИН

  11 7 Отговор

  До коментар #4 от "Българин":

  КОЙТО МОЙ ДА СИ ПОЗВОЛИ А И ОСТАНАЛИТЕ СТРОЯТ ПОДЗЕМНИ БУНКЕРИ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО. НЕ ВЯРВАМ РУСНАК ДА Е В ПО ГОЛЯМА БЕЗООПАСТНОСТ ТАМ А НЕ В РОДИНАТА СИ. БЯГАТ СОРОСОИДИ- ПРЕДАТЕЛИ И ШПИОНИ.
 • 8 Този коментар е премахнат от модератор

 • 9 Този коментар е премахнат от модератор

 • 10 Кремълски цървули

  15 4 Отговор
  С тоя празноглав галфон начело на тайгата все по-зле ще става.

  Коментиран от #12

 • 11 Рубладжийче

  14 4 Отговор

  До коментар #9 от "Грантаджийче":

  Какъв прилив бе, путлерасте? Дори Китай пренасочва инвестиции от кочината към Африка и ЕС. Имаш прилив на русофилска злоба и бяс.

  Коментиран от #13

 • 12 задокеански галфон

  3 9 Отговор

  До коментар #10 от "Кремълски цървули":

  А баба ти ЩЕ стане ли мъжка?
 • 13 Грантаджийче

  5 11 Отговор

  До коментар #11 от "Рубладжийче":

  Така ли ти казаха на Козяк? Пак са те излъгали, ама то е от яд.

  Коментиран от #14

 • 14 Рубладжийче

  12 3 Отговор

  До коментар #13 от "Грантаджийче":

  По неграмотен и прост си и от Язовеца, май си се превърнал в Грантаджийче? Не се меши в теми, които са далеч от теб. Излагаш великата кочина.
 • 15 Доброзорно

  3 3 Отговор
  Както им е казал чичко Дони и те се изнасят, изтичат по бързата процедура
 • 16 Емил

  15 3 Отговор
  Да живее Путин! Още десет години на власт и Русия става китайска!
 • 17 Този коментар е премахнат от модератор

 • 18 onq s konq

  9 7 Отговор
  Путин ЛИЧНО ПРИЗОВА руските капитали зад граница да се върнат в Руската икономика срещу "значителни отстъпки и други екстри",което на практика значи "ЗАТВАРЯНЕ НА ОЧИТЕ НО ПРАВИТЕЛСТВОТО ОТНОСНО ЗАКОННОСТА ПО ПРИДОБИВАНЕТО ИМ".Получаване на ТОЧНО ОБРАТНИЯТ ЕФЕКТ ОБАЧЕ ГОВОРИ,ЧЕ "ХОРАТА С ПАРИТЕ" ИЗОБЩО И НЕ ИСКАТ ДА ГО СЛУШАТ...което пък си е направо ВЪЗМУТИТЕЛНО!:)
 • 19 любопитен

  7 9 Отговор
  Какво ще рече това изтичане? Нелегално изнасяне? Тогава кой и как знае точната цифра? Да не се окаже после, че са инвестиции по международни проекти? Ама да пишем, нали?
 • 20 Borislav Popov

  4 9 Отговор

  До коментар #17 от "Бесен Язовец":

  И колко руски семейства се изселиха ? Милиони ? Ти виж България как я напуснаха близо три милиона ! От хубавия начин на живот ? От високите заплати ? От гарантираната работа ? КОНСТИТУЦИЯ НА НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, 1971 !!! Държавата служи на народа, като: защищава неговите интереси и завоевания; създава условия за обществено-икономическото развитие на страната, за непрекъснато подобряване благосъстоянието, образованието и здравеопазването на народа, както и за всестранното развитие на науката и културата; осигурява свободното развитие на човека, гарантира правата му и закриля неговото достойнство; организира защитата на националната независимост, държавния суверенитет и териториалната цялост на страната: (1) Гражданите имат право на труд. (2) Всеки гражданин има право свободно да си избира професия. (3) (Изм. - ДВ, бр. 29 от 1990 г.) Държавата осигурява правото на труд, като развива обществено-икономическата система. Член 41 (1) Трудът се възнаграждава в зависимост от неговото количество и качество. (2) Трудещите се имат право на безопасни и здравословни условия на труда, което се осигурява чрез внедряване на постиженията на науката и техниката. Член 42 (1) Гражданите имат право на почивка. (2) Това право се осигурява чрез намаляване на работното време, без да се намалява трудовото възнаграждение и да се накърняват други трудови права

  Коментиран от #21, #33

 • 21 Българин

  8 4 Отговор

  До коментар #20 от "Borislav Popov":

  България няма природните богатства на мръсната руска кочина, бе путлераст. Нито има манията, че и велика, и че цял свят трябва да се съобразява с нея.

  Коментиран от #22

 • 22 Borislav Popov

  4 7 Отговор

  До коментар #21 от "Българин":

  А колкото богатства има - трябва да ги даде на краварите. Пример - златната ни мина . Най голямата в европа. Така и турците не са ни крали.

  Коментиран от #23, #34

 • 23 Руските свине

  7 4 Отговор

  До коментар #22 от "Borislav Popov":

  45 години ни взимаха и златото и урана без пари, руска подлого. А за прословутата златна мина нито е на краварите, нито е дадена без пари. Постоянно лъжете и манипулиране, руските тролове.

  Коментиран от #24

 • 24 Borislav Popov

  4 6 Отговор

  До коментар #23 от "Руските свине":

  Колко язовира и завода има построени с помощта на Русия ? А АЕЦ-а ? А Мариците ? А кой въоръжи цялата ни армия ? Само за периода 1945-1947 г. руснаците ни дават 375 самолета, 1661 оръдия и минохвъргачки, 463 танка, 1170 картечници 12 торпедни катера, един ескадрен миноносец, шест морски преследвача, три подводници и 1170 автомобила. Какво сме получили до сега от краварите ?

  Коментиран от #26, #32

 • 25 Мммм, да

  3 4 Отговор
  Рекордно, рекордно . . . ама колко да е рекордно ? При положително салдо по платежния баланс за полугодието от $53 милиарда.

  Коментиран от #27

 • 26 Руските свине

  7 3 Отговор

  До коментар #24 от "Borislav Popov":

  Нищо безплатно не са давали. Всичко е платено и надплатено. 23 тона злато от БНБ са изнесени в Москва, под предлог, че банката не издържала ядрен взрив и изобщо не са върнати.

  Коментиран от #28


 • 27 Руските свине

  7 2 Отговор

  До коментар #25 от "Мммм, да":

  Това пък откъде го измисли? Май мозъка ти е изтекъл, подобно на капиталите от кочината.
 • 28 Borislav Popov

  3 6 Отговор

  До коментар #26 от "Руските свине":

  А колко тона от нашето злато за 30 години демокрация отиде в обора ? И то без нищо.

  Коментиран от #29

 • 29 Този коментар е премахнат от модератор

 • 30 стоян георгиев

  4 1 Отговор
  сега предполагам част от другарите разбраха що путин инвестира основно в злато.щото руския бизнес е аут.изтичането на капитали значи само едно,а то е че русия не е надеждна за инвестиции.къде е сега барчо ли беше или марчо да ни обясни за 10000 строителни проекта дето сега се правили в русия.
 • 31 За Кинжалите и благото

  1 0 Отговор
  Дори половината от изтеклите пари да са пуснати от Путинското правителство "да изтекат" за да ги "посади" извън орбитата на западните санкции, то останалата половина е прекалено голяма - 10,5 млд $. Интересно ми е, как Путин може да се справи с ПРОБЛЕМА ??? Според мен може: 1.Дава гаранция на милиардерите , че няма да им конфискува парите., 2. Пренасочва погледите на милиардерите към сделки с Китай, Сингапур, Хонг-конг и прочее, и пак гарантира парите.
 • 32 РУСОФИЛ

  3 0 Отговор

  До коментар #24 от "Borislav Popov":

  Господин Попов, а колко пари ни заплатиха руснаците за нашите стоки. НАЙ- ВЕЧЕ ВИ ПИТАМ, КОЛКО НИ ЗАПЛАТИХА ЗА УРАНА ИЗНЕСЕН ОТ БЪЛГАРИЯ ОТ НАЧАЛОТО НА 1945 Г. ДО 1992 Г. Разбира се аз питам руснак, но да се престоря, че питам българин.
 • 33 хахаха

  2 1 Отговор

  До коментар #20 от "Borislav Popov":

  Ушанков, само в България дойдоха около 300,000! малко ли ти се виждат? Тогава направи справка в нета, колко руснака се заселват годишно в САЩ и на Острова и после пляскай кремльовската си пропаганда!
 • 34 ултра

  1 1 Отговор

  До коментар #22 от "Borislav Popov":

  За каква златна мина и какви кравари плещиш бе, русофилски тупан?!? Ако имаш предвид мината в Челопеч, чийто собственици са КАНАДЦИ, то тогава ще те осведомя, че те плащат най-високите концесионни такси от всички останали минно-преработвателни или петролни компании! Kletata ti maika Balgaria си получава парите, за какво ривеш?!?

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.