Last news in Fakti

13 Септември, 2018 10:00 1 027 2

Тръмп насочи мерника към всеки, който се меси в изборите

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • избори-
  • санкции-
  • указ-
  • президент

Американските служби се застраховат

Тръмп насочи мерника към всеки, който се меси в изборите - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп подписа указ за налагането на санкции на страни и организации, които правят опити да се намесят в американските избори, съобщиха световните агенции.

Държавният департамент и финансовото министерство на САЩ ще решават какви санкции да бъдат налагани в подобни случаи, заяви на пресконференция съветникът на Тръмп по въпросите на националната сигурност Джон Болтън. Сред възможните наказателни мерки са замразяване на авоари, ограничаване на достъпа до американски финансови институции и забрана за американските граждани да инвестират в страните или организациите, опитали се да се намесят в избори в САЩ.

Джон Болтън посочи, че указът не се отнася за някоя конкретна страна. С наближаването на изборите за Конгрес през ноември „забелязахме признаци не само от Русия, но и от Китай, Иран и дори от Северна Корея“ за евентуални опити за намеса във вота, каза директорът на Националното разузнаване на САЩ Дан Коутс.

Американските служби обявиха след изборите през 2016 година, че руските служби са се намесили в президентския вот. Републиканецът Тръмп победи кандидатката на демократите Хилъри Клинтън. Москва отрече да се е намесвала в президентските избори в Щатите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Валентин

    14 0 Отговор
    А това ще важи ли и за самата Америка?
    Та то няма държава, в която те да не се месят!
  • 2 НАТО ВЕЦ

    3 0 Отговор
    Няма по-очевиден пример от САЩ, как сам може да се направиш за смях.