Last news in Fakti

19 Септември, 2018 16:22 3 136 19

Москва: Тези избори са нередовни (СНИМКИ)

  • русия-
  • избори-
  • приморски край-
  • единна русия-
  • андрей ищенко-
  • андрей тарасенко

Руската ЦИК препоръча анулиране на резултатите от вота за губернатор на Приморския край

Москва: Тези избори са нередовни (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Руската Централна избирателна комисия (ЦИК) препоръча на избирателната комисия на далекоизточния Приморски край отмяна на резултатите от местните избори и провеждането на нов вот за губернатор, предаде ТАСС.

Решението се основава на данни за открити възможни нарушения и поредица от фактори, проучени от ЦИК, уточни председателят на комисията Ела Памфилова. Тя добави, че след като бъдат изяснени всички открити факти и обстоятелства, съответните материали ще бъдат предадени на органите на реда.

Ако резултатите от гласуването бъдат отменени, новите избори ще се състоят до три месеца, отбеляза Памфилова. Тя напомни, че са били отменени резултатите от изборите в 13 избирателни секции във Владивосток. В списъците на избирателите в тях са били включени 24 246 души, чиито волеизявления не могат да бъдат изяснени и може да са променили резултата в подкрепа на някои от двамата кандидати Андрей Тарасенко или Андрей Ищенко.

Москва: Тези избори са нередовни (СНИМКИ)

Освен това на 17 септември службите на Министерството на извънредните ситуации са ограничили неправомерно достъпа до териториалната избирателна комисия, където са били занесени данните от тези изборни секции, под предлог, че има задимяване. Това смути работата на избирателната комисия и прави невъзможно да се гарантира неприкосновеността на изборната документация, която дълго време е останала без надзор в помещението на комисията, отбеляза Памфилова.

Тези факти, в комбинация с други косвени признаци, водят до заключението, че е много вероятно неизвестни лица да са манипулирали данните от протоколите с цел да повлияят на резултатите от изборите.

Ако изборите за губернатор бъдат признати за невалидни, нови избори ще се проведат след три месеца, съгласно руското законодателство, уточни председателката на ЦИК. Тя предупреди също, че ЦИК е готова да отмени резултатите от предстоящия на 23 септември втори кръг на избори за губернатори в република Хакасия, Владимирска област и Хабаровски край, ако бъдат установени нарушения.

Стотици поддръжници на комунистическата партия излязоха на протест на централния площад на Владивосток. Те заявяват, че на регионалните избори са били допуснати безсрамни нарушения, облагодетелстващи политик, подкрепян от президента Владимир Путин.

Москва: Тези избори са нередовни (СНИМКИ)

Москва: Тези избори са нередовни (СНИМКИ)

Кандидатът на партия "Единна Русия" Андрей Тарасенко заяви, че подкрепя предложението на ЦИК за отмяна на резултатите от втория тур на вота в Приморския край, но няма да участва в нови избори. "Днес и двете страни страни са виновни и трябва някак да се излезе от тази ситуация. Защото да се обвиняваме взаимно вече не си е работа", добави Тарасенко, цитиран от ТАСС.

Кандидатът на "Единна Русия" получи 49,55 на сто от гласовете, а съперникът му Андрей Ищенко от Комунистическата партия на Руската федерация - 48,06 на сто.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От кочинат

    19 9 Отговор
    Империята на злото...

    Коментиран от #7

  • 2 Просия

    18 9 Отговор
    Ще има нови отровени. :Д
  • 3 е хайде холан

    13 6 Отговор
    Е хайде холан то тук при нас ги разкарваха едни бюлетини с чували насам натам и пак никой не каза че са нередовни изборите !
  • 4 Иван

    9 9 Отговор
    Рейтинга на Путин е най-важен и така стъпка назад си заслужава...
  • 5 Масон

    6 9 Отговор
    Та много ясно че са , нали стана не ваш кандидат от Едина Россия, демокрация в Русия е същото като върховенство на правото в България, нито двете съществуват!
  • 6 НКВД

    13 7 Отговор
    Единна Русия са истински и са винаги за феърплей а не като в САЩ платените делегатите прецакаха народния глас!! САЩ имат доста да учат за истинската Демокрация от Русия!!

    Коментиран от #10

  • 7 Чичо Сашо

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "От кочинат":

    Да живеят джедайте!
    Ама, какво общо има това със статията???
  • 8 Путин

    8 8 Отговор
    Тези избори са нередовни, защото не са извършени пред дулото на АК-47 и не е спечелил нашия человек. Да се анулират незабавно!
  • 9 стоян георгиев

    7 9 Отговор
    бананова страна е русия при избори само дето няма банани,а само аборигени.

    Коментиран от #12

  • 10 Мила Маййкооооо

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "НКВД":

    Оле-ле . Бушменитре щяли да учат някого на демокрация . Те до вчера бяха крепостни селяни дето час по час се кланят на Портрета от Стената и от време на време им го сменят без да разберат. Ще се обадя на Главния санитарен инспектор на Републиката да провери жълтите книжки на рубладжийчетата , че съвсем са откачили. Мислят ,че са телепортирани в Русия и живеят двойнствен живот. Мислят се за колхозници от Задунайская Губерния.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Чичо Сашо

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    ... каза жителя, на една развита и просперираща държава!

    Коментиран от #17

  • 13 Румяна Костова

    0 0 Отговор
    Елла Памфилова каза,че трябва да се преследват и накажат истинските заказчици на манипуларането на изборните резултати,а не да си изпати само някоя учителка или дребна риба от чиновниците,които са били сплашени или изнудвани,за да прикрият това престъпление.Дамата бе много емоционална и ядосана,че има кандидати,които си решават свои политически цели и се крият зад полите на обикновените служителки,участнички в избирателните комисии .Повече от коментирали те не знаят изобщо за какво става въпрос и коя е Елла Памфилова,нито как изглежда и какво е отношението и към престъплението на тези нейни подчинени.
  • 14 Усмивката

    1 0 Отговор
    Този...ще ме убеди да гласувам за проКремълската партия у нас,....вие знаете. Коя......И ще настъпи такъв мир и справедливост ,дето Батю Борисов и неговото „свободно слова” ще са като, дяволиите на дяволчето Фюти пред германският офицер от SS и лекар в нацисткия концентрационен лагер Аушвиц по време на Втората световна ,Йозеф Менгеле

    Коментиран от #15

  • 15 Чичо Сашо

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Усмивката":

    Колко хубаво: в България има про-Кремълска партия? И коя е тя?
  • 16 Усмивката

    0 0 Отговор
    Не гласува за никоя....сега рзбра ли коя е

    Коментиран от #18

  • 17 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Чичо Сашо":

    каза жителя на една държава производна на русия.хубавото е че тази държава вече не е в руска орбита,но ватниците в нея продължават да дърпат самата държава към дъното не и без помощта на предишния си ментор.ти баи саше си типичен пример.

    Коментиран от #19

  • 18 Чичо Сашо

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Усмивката":

    Не.
  • 19 Чичо Сашо

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "стоян георгиев":

    Нищо не разбрах. Какво значи ватник? Бих искал да знам = като типичен пример.
    P. S. Със "Саше" към мен се обръщат само съпругата и любовниците ми, Вие от кои сте?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания