23 Септември, 2018 16:21 1 984 1

Над 220 удавени в Танзания

  • танзания-
  • кораб-
  • потъване-
  • удавени
Над 220 удавени в Танзания - 1
Снимки: АР/БТА

До 225 достигна броят на жертвите на потъналия в езерото Виктория (Танзания) кораб, съобщават местните власти. Издирването на загиналите продължава.

Трагедията се разигра на 20 септември между островите Юкора и Буголора. На плавателния съд е имало близо 400 души, което е много над допустимото. Също така на него са превозвали и товари – банани, кукуруз и цимент.

Това не е първата подобна трагедия в езерото Виктория. На 21 май 1996 г. в резултат на потъване на кораба „Букоба” загиват над 500 души. Основната причина за трагедията е била претоварване на плавателния съд.

Над 220 удавени в Танзания

Над 220 удавени в Танзания


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Както и у нас

    3 0 Отговор
    С автомобили, обесени, от високо приземили, лекарски грижи, криминални и сексуални насилия и интриги. Африканска държава !