Last news in Fakti

24 Септември, 2018 15:13 3 022 4

Нов референдум за Брекзит все по-вероятен

  • брекзит-
  • лейбъристи-
  • референдум
Нов референдум за Брекзит все по-вероятен - 1

Тази седмица Лейбъристка партия на Великобритания ще има конгрес. На него основна тема на дискусия ще бъде Брекзит. След като преговорите между правителството на Мей и Европейския Съюз са в задънена улица, лейбъристите се чувстват „задължени” да предизвикат провеждането на нов референдум за това дали Великобритания да остане или излезе от Съюза. Дълго време лидерът на Лейбъристка партия Джереми Корбин се противопоставяше на такава инициатива, но под натиска на ръководни кадри в партията беше принуден да промени мнението си.

„Лейбъристите трябва да решат. Времето за колебания свърши", каза Майк Бъкли от инициативата "Лейбъристи за народен вот", която води кампания за нов референдум. В подкрепа на провеждането на ново гласуване днес по улиците на Ливърпул излязоха хиляди. В същото време над 100 лейбъристки сдружения внесоха молби на конгреса с искане за обществено допитване дали британците искат да напуснат ЕС при условията, договорени от правителството, или да останат в него. Дебатите трябва да се проведат утре – 25 септември.

Управляващите, в лицето на министър за Брекзита Доминик Рааб, се надяват все пак, че все пак ще се стигне до споразумение с ЕС. „Продължаваме честно и добросъвестно преговорите. Ще опитаме и ще постигнем най-добрата сделка, която можем, но сме готови за всички варианти”, уточни Рааб.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дам

    10 21 Отговор
    Референдуми до дупка! Референдуми до "правилния" резултат! Референдуми до постигане на желаното от Сорос... Ето това са принципите на евроджендърите!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 демократ

    2 2 Отговор
    Джендърите вън от ЕС!!!😣
  • 4 стоян георгиев

    3 3 Отговор
    наи-доброто за европа и великобритания е да няма брекзит.естествено всичките путинови фенове са за излизането на британия от ес за да може европа да бъде по-слаба,разбираи путин по-силен.
Новини по държави: