Last news in Fakti

25 Септември, 2018 17:25 24 553 85

В Израел за руските ракети: Очаква ни кошмар!

  • израел-
  • кошмар-
  • русия-
  • ракети-
  • с-300-
  • сирия

Израелците са притеснени

В Израел за руските ракети: Очаква ни кошмар! - 1
Снимка: БТА/ AP

Медиите в Израел бият тревога по повод обещаното от Москва разполагане на руски зенитно-ракетни комплекси С-300 на сирийска територия заради инцидента със сваления самолет Ил-20 миналата седмица. "Доставката на руски ЗРК С-300 за армията на Асад няма да даде на правителствените войски на Сирия гаранции за абсолютна защита от въздушни удари отвън, но ще постави под заплаха действията на израелските ВВС в региона. От този момент Израел ще трябва прецизно да обмисля всяка следваща атака", пише авторитетното издание Haaretz.

The Jerusalem Post цитира руския министър на отбраната Сергей Шойгу, който нарече доставката адекватен отговор на ролята на Израел в унищожаването на руския самолет. Според израелските медии доставките на ЗРК С-300 ще позволят да бъде сериозно модернизирана противовъздушната отбрана на Сирия, което ще "създаде заплаха" за израелските самолети и летци при техните мисии, доколкото системата за ПРО с далечен радиус на действие може да проследява самолети и балистични ракети на разстояние до 300 км, предупреждава The Jerusalem Post.

Телевизиите също вещаят проблеми: 9-ти канал на Израел констатира, че "след две седмици ни очаква кошмар". В печатното издание "Йедиот Ахронот" също отбелязват, че новината за разполагането на С-300 в Сирия е лоша новина за Израел — отсега нататък армията ще трябва да полага "повече усилия, по-прецизно планиране и повече предпазливост" при употребата на сила в небето над Сирия и Ливан. След инцидента с руския Ил-20 израелската армия съобщи, че не планира да прекрати операциите на своите ВВС. Премиерът Бенямин Нетаняху пък се обади президента Владимир Путин веднага след инцидента и още веднъж, след новината за изпращането на С-300 в Сирия.

Плановете за разполагане на ЗРК С-300 в Сирия бяха огласени от министъра на отбраната Сергей Шойгу. При това той припомни, че през 2013 г. Москва се е отказала от подобно намерение по молба на Израел, но ситуацията коренно се е променила. "В срок от две седмици в Сирия ще бъдат разположени два полкови комплекта ЗРК С-300, които, в съгласуване със сирийската страна ще прикриват обекти по крайбрежието, както и ще контролират границите с Израел, Йордания, Ливан и Ирак", отбелязва "Комерсант".

В Сирия ще бъдат установени и комплекси за радиоелектронна борба. Както пише "Известия", първите установки вече са били доставени в авиобазата Хмеймим със самолети Ил-76. Тяхната задача ще бъде да заглушават системите за спътникова навигация, както и бордовите радиолокатори, системите за връзка и управлението на самолетите, които ще атакуват територията на Сирия и прилежащите райони на Средиземно море.

Междувременно САЩ реагираха отрицателно на новината за разполагането на ЗРК С-300 в Сирия. Съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джон Болтън заяви, че това ще означава "значителна ескалация" на напрежението от страна на Москва. Болтън заяви още, че това ще бъде "голяма грешка" и изрази надежда, че Москва ще преразгледа плановете си, пише Епицентър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El comandante

    188 67 Отговор
    Слава РОССИИ шлякани гербави сороспий!!!!!!!

    Коментиран от #50, #70, #75, #76

  • 2 ЕвроЗона

    58 166 Отговор
    Точно Израел да се бои, не го вярвам!

    Коментиран от #18

  • 3 КГБ Териер

    116 28 Отговор
    А така биха камбаната скоро и САЩ ще я бият!
  • 4 вес

    46 31 Отговор
    Така се съобщава на данъкоплатците, защо предстоят по-високи разходи по отбрана
  • 5 Инкогнито

    86 22 Отговор
    С-300 идват и естествено сернгети вълната завладява редиците на НАТО!!
  • 6 САП

    147 26 Отговор
    Е нали руските ПВО система са старо желязо ставащо само за старо желязо, ще ревът еврейчетата заради него.

    Коментиран от #41

  • 7 Червен еврейски интернационал

    44 69 Отговор
    В Израел 80% са руски евреи,така че този театър на противопоставяне го гледаме от доста време,като се има в предвид и произхода на Путин и че повече от половината в руската дума са евреи,коментара е излишен.......

    Коментиран от #44

  • 8 Реалист

    32 90 Отговор
    1-Системата е стара, има я в България и не е тайна за Израел, 2-Израел ще бъде принуден да заглуши радарите на системата преди да удари или 3-Първо ще унищожи системата а после ще удари, 4-ц-300 е БЕЗПОМОЩНА СРЕЩУ ДРОНОВЕ...

    Коментиран от #11, #21, #59, #60, #79

  • 9 Шалом

    116 19 Отговор
    Евреите и техните братовчеди арабите са най голямото зло за човечеството!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Калоян

    72 11 Отговор

    До коментар #8 от "Реалист":

    Кой ти каза че доставят с300? Медиите или руското МО? Ти сигурно и във феи вярваш. Аз съм сигурен че ще доставят най новото и ефективно ПВО, сащ и исраел също, затова е и целият вой.

    Коментиран от #13, #14

  • 12 Коментар

    56 4 Отговор
    Всяка ПВО е Уязвима и Всеки ЛЕТЯЩ "БАНДИТ" САЩО Е УЯЗВИМ.
    ВЪПРОСА Е ДА НЕ ЕСКАЛИРАТ СЪБИТИЯТА .
  • 13 Пища Хуфангел

    49 7 Отговор

    До коментар #11 от "Калоян":

    С-1000 с надпис,, мн.по-здрави от Москва"🤗
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 M. A. G. A.

    51 11 Отговор
    AGM 88 HARAM, Това решава проблема с заглушаването, а реват евреите не че ги е страх то С-300, а защото за да си разиграват като преди коня, първо ще трябва да бомбят руснаци. Операторите на новопристигналата техника няма как да са други, поне в началото, и точно това не им изнася.

    Коментиран от #84

  • 16 Доктор Охболи

    26 4 Отговор

    До коментар #14 от "Реалист":

    Колко ги разбираш нещата си личи по това, че наричаш комплекса С-300 ц-300...
  • 17 Ген Вазов

    32 63 Отговор
    Днес 25.09.2018 израелското правителство е наредило на израелските сили да продължат да нанасят удари по иранското военно присъствие в Сирия. Това дава пълен отговор кой да очаква кошмара. Така че ребята не се въодушевявайте, скоро ще замирише на изгоряла гума.
  • 18 Ксaniba

    50 18 Отговор

    До коментар #2 от "ЕвроЗона":

    не вярваш да засмърди на чифутските памперси ли???
    Ами, след като министъра им на войната е родом от СССР, те за разлика от теб, знаят какво осиране ще ги сполети!!!!
  • 19 Бачо

    50 7 Отговор
    Да би мирно стояло, не би чудо видяло!
  • 20 Олаф Гунаршон

    21 58 Отговор
    Любителите на Сорос от Великата Путиноидна раса скоро ще разберат кон боб яде ли. Пак ще има аз ли настъпих мотиката или тя сама ме удари . Ще хвърчат железарии от с-300. Жална вий майка.

    Коментиран от #22

  • 21 ТАС

    34 7 Отговор

    До коментар #8 от "Реалист":

    1. Абсолютно ли си сигурен, че е нищо не е променено в нея за тия 20 и повече години и всичко е същото, като тези в България(това че се се води C-300 мо же да е останал само надписа). 2. За да заглушиш радарите съобщаваш, че ще вършееш тръни доста рано(което евреите не направиха). 3. За да унищожиш системата предупреждаваш, че ще вършееш тръни и с 3-4 самолета не можеш да се промъкнеш( щот ще ти натъпчат самара). Говориш за пълно мащабна атака, което те не искат да правят. 4. MQ-1 Predator никога не са претендирали, че са невидими. За сомоделките, откъде си сигурен, че някоя ПВО система Панцир не я варди от такива.

    Коментиран от #23, #27

  • 22 Хахах

    45 8 Отговор

    До коментар #20 от "Олаф Гунаршон":

    Какъв Сорос в Русия бе джендър?

    Коментиран от #24

  • 23 Олаф Гунаршон

    11 36 Отговор

    До коментар #21 от "ТАС":

    Любителите на Сорос от Великата Путиноидна раса скоро ще разберат кон боб яде ли. Пак ще има аз ли настъпих мотиката или тя сама ме удари . Ще хвърчат железарии от с-300. Жална вий майка.
  • 24 Маса Чузетс

    15 27 Отговор

    До коментар #22 от "Хахах":

    Как какъв Сорос бе путиноидчо . Нали все Сорос ви е в устата , такава голяма реклама му правите , че чак ми замириса на СЕРГейчовци. Аз съм мъжки джендър . а ти си СерГей джендър.

    Коментиран от #28

  • 25 Orthodox

    12 40 Отговор
    "В Израел за руските ракети: Очаква ни кошмар!" А стига глупости, бе - те за нищо не стават! ;-)

    Коментиран от #46

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ген Вазов

    24 40 Отговор

    До коментар #21 от "ТАС":

    Разбира се ,че има промяна в системите с-300. Някой агрегати които са връзвани с тел , са заменени с ковашки болтове.

    Коментиран от #85

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Маса Чузетс

    13 20 Отговор

    До коментар #26 от "El comandante":

    Кво правиш във форумите бе Команданте , Нали ти разписах жълтата книжка. Вече трябва да си в Набережние Челни и да пиеш квас

    Коментиран от #34

  • 30 Маса Чузетс

    16 25 Отговор

    До коментар #28 от "Анти галфон":

    Ама как вий пишете срещу Сорос , като ви се привиждат само Соросоиди. Вий го обичате Сорос , той ви е като пътеводна звезда , сън не можете да спите без него.Час по час го споменавате. Даже го споменавате повече от вашия вожд Путлер. 100% получавате пари от него да го рекламирате , щото Сорос знае: Лоша реклама няма!

    Коментиран от #35

  • 31 Барчо

    34 7 Отговор
    След като са анализирали въпросните полети детайлно по секунди, показаха как израелския самолет се е прикрил зад руския, който понася ракетата изстреляна не срещу него. Тая простотия е следствие липсата на опознавателните системи на двете армии свой-чужд. Е, това вече няма да го има, а и доколкото Шойгу се изказа, вече май много много няма да се лети ей така. Като го слушах ставаше въпрос като че ли за голяма част от територията на Сирия, че ще е защитена от С300. И както са две, може да станат и повече. И което е най-интересното, че копчето ще държат сирийците.

    Коментиран от #33

  • 32 Сам Стоянов

    9 9 Отговор

    До коментар #28 от "Анти галфон":

    Ти защо ми проличаш на Венци Стефанов бе . Само той има интелект на Милиционер от НРБ
  • 33 Барчо

    26 2 Отговор

    До коментар #31 от "Барчо":

    А те сирийците няма много да му мислят дали да свалят израелски или друг самолет.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Анти галфон

    14 8 Отговор

    До коментар #30 от "Маса Чузетс":

    И вие споменавате постоянно Асад - значи ли че го обичате? Върви на психиатър

    Коментиран от #38

  • 36 некойси

    39 6 Отговор
    Не могат да заживеят нормално като хората без самосъзнанието за расово и религиозно надмощие.
    Именно от там ще им дойде, както е ставало последователно много пъти в исторически план.
    Лично аз много се радвам че руснаците им пречат в дестабилизирането на региона и са безпомощни да направят каквото и да е срещу тях.
  • 37 Стамат

    41 8 Отговор
    Добре ще е Краварника да сложи наморника злобното си куче Израел защото и там са обезумели от алчност и те могат да подпалят света

    Коментиран от #39, #72

  • 38 Маса Чузетс

    6 21 Отговор

    До коментар #35 от "Анти галфон":

    Не съм споменавал Асад , никога не ме е интересувал. Ама ти галфончо си обичаш Сорос имаш някакво СерГейско чувство към него , както и към Вова и Медведя. да не си лягаш с Парадния оркестър на РСФСРСФСРСъРъ
  • 39 Ндсв

    14 24 Отговор

    До коментар #37 от "Стамат":

    Единствен краварник съм видял в Краснодарская област . Там крави и мужици са на едно ниво. Даже мужиците в повечето случаи са по-легнали и от кравите.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 БригГенСек

    13 25 Отговор

    До коментар #6 от "САП":

    Еврейчетата не реват ,те само пеят приспивна песен на ушанките . Скоро ще има , нов протест ; Израелските самолети се криели зад антената на радара на с-300 ,което според руското командване не е честно. А българските ушанки , ще громят страхливите мошета ,които вероломно са се скрили зад руското ПВО и са изпарили батареите в небитието.

    Коментиран от #61

  • 42 Кан крум

    7 18 Отговор

    До коментар #40 от "El comandante":

    Стига целува руски з....... ци бъди мъж не бкп. жендър
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 CL500

    37 3 Отговор

    До коментар #7 от "Червен еврейски интернационал":

    Дали в Израел са 80% руски евреи не знам, ама 15-те убити в самолета бяха 100% руснаци. Така че, нищо по-логично от една самоуважаваща се страна да си пази своите и всекиму според заслугите.
  • 45 Руските свине

    14 35 Отговор
    Направиха решителна стъпка напред в сирийското блато. След като взеха страната на Асад в сирийската гражданска война, сега отново открито взимат страна в конфликта между Израел от една страна и Иран, Сирия и терористите от Хамас и Хизбулла. И понеже Израел няма да се откаже от защита на националната си сигурност прекия сблъсък между евреите и кочината е неизбежен. И в него победата ще бъде за евреите, а руснаците ще се снишават.

    Коментиран от #62, #78

  • 46 Orthodox

    3 8 Отговор

    До коментар #25 от "Orthodox":

    Надявам се, че поставилите минуси просто не са схванали иронията в думите ми...
  • 47 Ген. Иван Колев

    12 10 Отговор
    Абе те и при мен в Добруджа се пенеха, че са многобройни, ама аз с моите храбри кавалеристи, набързо ги скъсих с една глава и ги натиках в Дунава! "О Добруджански край"!
  • 48 Бачо Киро

    20 7 Отговор
    Абе нали тея С300 били ташак работа, какъв е този вой до небесата....
  • 49 Ген. Иван Колев

    13 9 Отговор
    Абе те и при мен в Добруджа се пенеха, че са многобройни, ама аз с моите храбри кавалеристи, набързо ги скъсих с една глава и ги натиках в Дунава! "О Добруджански край"!
  • 50 111108

    3 11 Отговор

    До коментар #1 от "El comandante":

    ТОВА ТИ Е ЕДИНСТВЕН ДОБЪР КОМЕНТАР ОТ 1716 коментара , НО ЩЕ ДОБАВЯ - "Слава Росии но без комунизмът" - ако съумеят да я постигнат
  • 51 ДА ОЧАКВАТ ДЪЛГИ ДЕБЕЛИ И РАБОТЕЩИ

    14 6 Отговор
    Мнооооооого са дебели ва , ай ся да се опитат па да свалят руски самолети ако им стиска.
    Кой иска да ги опита?
  • 52 КРАЛИ МАРКО

    32 7 Отговор
    Прочетете в Уикипедия какво пише за usa комплекса Пейтрият и ще разберете веднъж завинаги че НЯМА ПО МОГЪЩО ОРЪЖИЕ ОТ РУСКОТО и никога няма да има. Що се отнася за глупостите които пишат някъкви жалки хора ,сигурен съм че си говорят като пиян с у.... си. Ако Русия беше слаба отдавна щяха да я оглозгат но.... НЕВЪЗМОЖНО Е. Русия притежава силата.
  • 53 ракетоносец

    8 15 Отговор
    За няколко рубли, всеки сайт бълва глупости и пропаганда.
  • 54 Данил

    16 8 Отговор
    Бой по евреите
  • 55 тихомир

    12 19 Отговор
    Пълни глупости - отворете израелски сайтове, на английски ,на руски има също -изобщо няма такова нещо, не им пука от С 300 -ще ги направят на кайма и тях

    Коментиран от #63

  • 56 Извинете, не разбрах

    18 7 Отговор
    Чий ще го дирят израелските самолети на чужда сирийска територия?
  • 57 до 55-я

    17 4 Отговор
    Тишко,убавец мамин,много си сербез бе келеш!Що не отидеш до Исраель и да им кажеш лично да не им пука?Пък те ей така,за джумбиш да те качат на един пезпилотник и да фръкниш към бреговете на Сирия.Да ги правиш дармадан,преди да се е усмърдело на безпилотника!
  • 58 До Тихомир

    12 1 Отговор
    Ти си гей и ром, нали?
  • 59 Кукуригу

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Реалист":

    Ко Ко речи,в България Ко имало
  • 60 Петърчо

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Реалист":

    Много точен коментар. Браво.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Усмивката

    6 12 Отговор
    И най мощното оръжие да е ,зависи в чии ръце попада.Руснаците са всеизвестни със най големите изцеки във военната истори.Затуй 60 години след последната война балансът им мъже жени бе отрицателен.От митът че те спасяват светът ,ще излезе че тях все някого спасява,Руско турската война 1878 г . Е вървяла към пълна катастрофа за Русия.Спасява ги Украински 35 Брянски пехотен полк ,българско опълчение в състав 1,2,3-4-5-опълченска дружн общо 7500 човека,в решителните сражения за връх Шипка.На практика Руската армия е попаднала в чувал от три турски армии.Нещто което се повтаря на два пъти и при Хитлер .Половин милион руска армия пленена от 50 000 немци.Спасява ги включване във войната и на САЩ

    Коментиран от #69, #73

  • 65 Човек

    3 8 Отговор
    Този дето е написал тази статия ,сега трябва не да му платят ,а да му отрежат хонорара,защото ако някой трябва да се страхува ,то това не е Израел,писача явно не познава еврейската държава.
  • 66 Асака

    8 5 Отговор
    Незнам точно но ако реши Русия да мачкат мачкат само гледайте и с300 е наистина мощно на близките разстояния тоест 150 200 км захапели те свършен си.
  • 67 Асака

    8 5 Отговор
    Незнам точно но ако реши Русия да мачкат мачкат само гледайте и с300 е наистина мощно на близките разстояния тоест 150 200 км захапели те свършен си.

    Коментиран от #71

  • 68 Психопат

    6 11 Отговор
    Ако ще да са С-800 все е тая! Сделано в Раша! Т .е. дефектологиия! Ако четеш мазоли на пръстите да си причините , ние тавариш раша техниката си я знаеме!!!!!!!!!
  • 69 КРАЛИ МАРКО

    14 5 Отговор

    До коментар #64 от "Усмивката":

    Пълни глупости . Вермахта прегазва европейските държави за по една две седмици но в Русия зацикля за четири години. Тогава русите са били съвсем сами. След контра удара на сибирската армия която е дислоцирана от далечният изток и отхвърлят вермахта на двеста километра от Москва почват да им помагат с техника и храна. Никой не може да победи Русия - НИКОГА !!!
  • 70 Доктор Ох Боли

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "El comandante":

    Стига си хвалил този Сорос бе Команданте. Ще информирам службите ,че си финансиран от Сорос да му правиш реклама , Отделно смятам да информирам Главния Санитарен Инспектор да те обезпаразити от тази съветско-руска мухоморка.
  • 71 Мето Хавански

    3 4 Отговор

    До коментар #67 от "Асака":

    Проблемът със захапката е ясен ,само не се знае да ли тези с300 ще захапят тяхен самолет или някоя корнида.
  • 72 Ел Табло

    6 6 Отговор

    До коментар #37 от "Стамат":

    Руските крави му-учат и се гърчат преяли от зельоная ,зельоная трава.
  • 73 Мунчо

    3 2 Отговор

    До коментар #64 от "Усмивката":

    Добре ще е, когато се усмихваш, да не го правиш със задника... време е да ползваш вече и устата си за целта.

    Щото глупостите , които ръсиш са подобно на диария, или направо си е диария, причинена от намаляване на тролските заплати.
  • 74 тихомир

    8 3 Отговор
    Либерман -министър на отбраната на Израел " Ако някой стреля по нашите самолети ще бъде унищожен ,все ни е тая дали е С 300 или С 700 "

    Това на страх ли ви прилича ? На мен ми прилича на пълно презрение към руската безаналогова техника
  • 75 Смехурко

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "El comandante":

    Що хвалиш Сорос бе керата! Знаем ви вас русолизците , платени сте от Сорос да мътите водата . Постоянно се консултирате с джендъра СерГейчо и оня с розовите прашки от правителството на Димитриевич Станишков. Вън Сорос , Путиноидите и тяхните подлоги от България.
  • 76 Борис Енчев

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "El comandante":

    Що хвалиш Сорос бе керата! Знаем ви вас русолизците , платени сте от Сорос да мътите водата . Постоянно се консултирате с джендъра СерГейчо и оня с розовите прашки от правителството на Димитриевич Станишков. Вън Сорос , Путиноидите и тяхните подлоги от България.
  • 77 ОМБУДСМАН

    3 2 Отговор
    Психопате , не се казва сделано , казва се СДЯЛАНО В РАША
  • 78 Груьо

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "Руските свине":

    Да се снишат, колко да се снишат. Както когато през 10 век руският княз Светослав им унищожи юдейската държава наречена Хазарски Хаганат.
  • 79 Добри Джуров

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Реалист":

    Ако това е вярно, защо е този рея?
  • 80 Ха ха

    1 0 Отговор
    Няма да си влизат чифутите когато им кефне !!!!
  • 81 Гост

    2 0 Отговор
    Тия скапани американски терористи когато се намесват в политиката на други държави се правят на герои а когато друг тръгне срещу техника или техната политика веднага ги обевяват за терористи или нашественици
  • 82 Гост

    2 0 Отговор
    Тия скапани американски терористи когато се намесват в политиката на други държави се правят на герои а когато друг тръгне срещу техната политика веднага ги обевяват за терористи или нашественици
  • 83 Русонефил

    0 2 Отговор
    За сега руските ракети са кошмар само за самите руснаци. За нататък ще видим. Но май пак ще стане " хотели как лучше, получилось как всегда"
  • 84 Поправка

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "M. A. G. A.":

    Според друга статия има обучени сирийци още през 2013-та.
  • 85 аз съм

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Ген Вазов":

    Продажен цървул , недей да петниш името на такъв достоен българин !