2 455 3

Обърнаха центъра на Солун в катун

Гръцката полиция изведе имигранти от централната част на града

Росен Стойчев

Гръцката полиция извърши мащабна акция за отстраняването на имигрантите от централната част на Солун, съобщи „Катимерини“.

Солун се превърна в център за новопристигащите имигранти, които влизат в страната по суша от Турция.. Сега голяма част от тях са били преместени в лагера „Диавата“.

Мигрантите са спели по пейките на тревните площи в парка „Аристотелис“ в центъра на града.

Според регионалния координатор за Северна Гърция Никос Рагос обяви, че броят на пристигащите имигранти в Солун е голям и това създава трудности.

До скоро десетки имигранти чакаха пред полицейското отделение на града, за да могат властите да им издадат необходимите документи за престой.

Имигрантите са изчистили площада, преди да бъдат извозени с автобуси. Смята се, че българи и албанци движат нелегалния трафик към Гърция.

Гърция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дивака
  Отговор
  1 16:51  11.10.18
  Под българи разбирайте цигани.
 • Bubbles
  Отговор
  2 16:54  11.10.18
  Ми те гърците са по-мързеливи от циганите, какво се чудите!?
 • Европа в колапс
  Отговор
  3 17:27  11.10.18
  За гърците имигрантите са само разменна монета с ЕС и никой не ги закача! Пълно е с имигранти и ако няма изрична заповед полицията се прави, че не ги забелязва! Е преди няколко дена ги гледах посред бял ден по обяд си се влачат на тумби абсолютно необезпокоявани по път към албанската граница. Замислихсе, защо искат отново да "излязат от ЕС" и стигнах до извода, че явно от там по-лесно и безпроблемно ги реекспортират на Меркел !

Напиши коментар:


Публикувай