18 Октомври, 2018 13:41 3 280 20

Американските войници се готвят за война

  • война-
  • сащ-
  • проучване-
  • русия-
  • заплаха-
  • войници-
  • китай-
  • армия

Все повече военнослужещи смятат, че наближава времето за война

Американските войници се готвят за война - 1
Снимка: Shutterstock

Близо половината от американските военнослужещи вярват, че Съединените американски щати ще бъдат въвлечени в голяма война в скоро време. Това сочат данните на ново проучване, предаде Military Times.

През 2017 година едва 5% от запитаните военнослужещи са смятали, че в рамките на следващата година страната им ще се изправи в пряк сблъсък срещу друга голяма военна сила. Направеното проучване през настоящата 2018 година показва, че 46% вече прогнозират голяма война.

Войниците, служещи в американските въоръжени сили, са загрижени за световната нестабилност като цяло, а в частност – Русия и Китай. 50% от запитаните войници са казали, че не очакват военен конфликт, докато 4% нямат мнение по въпроса. През миналата година процентът на военните, които са изключвали войната като вариант, е бил далеч по-висок – 67%.

По-голямата част от анкетираните униформени са казали, че най-голямата заплаха, надвиснала над американската национална сигурност, е кибер тероризмът. След това в графа „заплахи“ се нареждат Русия, Китай, ислямистките терористични групировки, а по-надолу в класацията са Северна Корея и Иран.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 159753

    50 9 Отговор
    В голяма война те воюват на края, като се види кой ще е победителя.
  • 2 Да Денисчо

    40 4 Отговор
    Но твойте спонсори искат война в сърцето на Европа.
    На тях им дреме, Америка далече.
    А и балъци за пушечно месо явно имат.

    Коментиран от #4

  • 3 НКВД

    30 8 Отговор
    Да наблягат на тичането с поглед през рамо!

    Коментиран от #9

  • 4 Диди

    11 54 Отговор

    До коментар #2 от "Да Денисчо":

    Руснаците са заплаха за Европа.

    Коментиран от #5

  • 5 Гоша

    9 41 Отговор

    До коментар #4 от "Диди":

    И не само за Европа.Руското джудже от КГБ открай време си е кръвожадно.
  • 6 авио

    14 23 Отговор
    Авиационният експерт Антон Лавров ни информира за тренировъчните боеве между F 15C и F15D срущу Су 27 и Миг 29 и резултатите са 6-0 и 6-0 при условия максимално приближени към реалните бойни. Все пак Су 27 е регистрирал една победа , но тогава се е имитирал бой от ВСВ на суперблизка дистанция само с оръдия . Но след това и там е бил победен.

    Коментиран от #15

  • 7 НЯМА ДА ВОЮВАТ

    21 4 Отговор
    А ще мърсувот ! Те никога не са воювали, само бомбите и бягат !
  • 8 Цанко

    5 5 Отговор
    Да, ама тоя път няма да има ленд-лиз.....
  • 9 СИМО

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "НКВД":

    Да ,и едни други така разправяха ,а после си оставиха костите като ги срешнаха

    Коментиран от #11, #20

  • 10 лаки фофоко

    16 1 Отговор
    USA-армията е високотенологична ама кадрите са им - негра , латиноси , гейове , лесбийки , психопати под командването на еврейчета и ирландски дебили дълбоко поели наглосаксонската култура с респект и страхопочитание към патравата английска кралица и Ерец Израел. Чичо Джо е прав , че кадрите решават всичко .
  • 11 НКВД

    11 3 Отговор

    До коментар #9 от "СИМО":

    Да, там в Дебалцево спецназа ги направи на пастет америте.

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Русия е кочина

    3 7 Отговор

    До коментар #11 от "НКВД":

    Опять мултики . В Дебалцево имало ли е амери ?
  • 14 Kcaniba

    6 3 Отговор
    С една дума памперсите на америте не им стигат от сега
  • 15 айде бе

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "авио":

    Има и друг вариант-Многоцелевият изтребител от четвърто поколение Су-27, който е на въоръжение в украинските ВВС, на дистанция от 1 до 1,5 км, се е представил по-добре от F-15C Eagle на Националната гвардия на САЩ. Видео от "схватката" е публикувано от "Военнната телевизия на Украйна". От двете страни в маневрите са били задействани по 4 -5 самолета.
    Старшият щурман на авиационна бригада Александър Мостовой разказва, че Су-27 е победил във въздушния бой заради по-голямата си маневреност. Това е станало възможно благодарение на по-добрата "механика", с която е бил оборудван самолета.

    Коментиран от #16

  • 16 авио

    3 5 Отговор

    До коментар #15 от "айде бе":

    Да, както съм казал Су 27 наистина е записал една победа, но при много особени правила. А по правила максимално доближаващи се до реалния бой е бил бит много пъти. Свръхманевреността там не играе , тя там не му помага. А въздушните боеве от ВСВ няма да се върнат никога. Ей за това беше и спрян Су 57 - той още като концепция беше сбъркан. Той отново залагаше на свръхманевреност , а останалите му характеристики не бяха толкова добри, а даже имаше и лоши ,стелта му беше лош.. За това F 15 доминира вече 40 години, и още ще изкара не знам колко . За това и Раптър ще доминира в следващите 40 ,че и повече години.

    Коментиран от #17

  • 17 айде бе

    8 0 Отговор

    До коментар #16 от "авио":

    Украинските самолети нямат друга възможност за представяне освен БВБ, просто са замръзнали в развитието си отпреди 20г. Не е така при руснаците, имат нови радари с фазирана решетка АФАР и ракети за ДВБ. Разбира се, че Ф15 е много добър самолет, а Ф22 фантастичен, но него няма да го коментирам, защото е пето поколение. Ето ти специализиран коментар и факти за "фейслифта" на Су27-Су30:единствените реални срещи (оставям настрана руските източници) на Ф-15Ц със Су-30 бяха при съвместно учение в Индия (със Су-30К) и обратната визита на индийците в САЩ (със Су-30МКИ). МКИ се е срещал в учения и с Ф-16, Тайфун, Мираж-2000. По открити данни във ВСИЧКИ тези срещи предимството в БВБ е било изцяло на страната на индийските самолети, с равенство в ДВБ с Тайфун и Мираж-2000 (трябва да се направи уговорката, че никъде не са ползвани бойни режими на РЛС, нито средства за РЕБ). При всички срещи с Ф-15Ц предимството и в близкия бой, и в далечния (както на Су-30К, който е със старата РЛС Меч, така и на Су-30МКИ) е на страната на Су. Нещо повече, най-интересното е, че модернизираните МиГ-21 Бизон също са се справили отлично в ДВБ с Ф-15Ц.
  • 18 Барчо

    4 0 Отговор
    Че американските ВОЙНИЦИ до сега за какво са се готвили???? Да не би да са се готвили за бал с маски?!?!?! Значи до сега са яли хляба напразно и са дембелствали. Що за тъпотия.
  • 19 Jack Bauer

    2 0 Отговор
    Пак промиване на мозъци. А някой да каже защо му е на бай Цън да се бие с бай Джон, след като единия си гледа ориза и си пие вечерно време байжиу а другия си пасе кравите и си пие уискито.
  • 20 Бойко

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "СИМО":

    Америка - террорист №1