1 443 6

Италия със спешни мерки за повече деца

Раждаемостта в Италия е най-ниска в цяла Европа

Италия със спешни мерки за повече деца
Снимка: Shutterstock
Анатоли Стайков

Италианското правителство иска да насърчи раждаемостта, като предлага земеделска земя на родители, които планират да имат трето дете през следващите няколко години. Това съобщиха медиите на Ботуша.

Мярката, предложена от крайнодясната партия Лига и включена в проектобюджета за 2019 г., предвижда даване на 20-годишна концесия за държавен селскостопански терен на семейства, които искат да имат трето дете между 2019 и 2021 г.

"Говори се, че италианците имат малко деца и че трябва да обърнем тази тенденция", обясни пред журналисти министърът на селското стопанство Джан Марко Чентинайо, който е от Лигата.

"Министерството иска да помогне, като отделя специално внимание на селските райони, където хората все още имат деца", посочи той.

Раждаемостта в Италия е най-ниска в цяла Европа и Лигата превърна преодоляването на това положение в свой приоритет с обещание да съживи икономиката, за да накара италианците да имат повече деца.

Министърът по въпросите на семействата и ревностен католик Лоренцо Фонтана, който също е от Лигата, подкрепи мярката, като уточни, че тя ще се отнася само за съпружески двойки, които са се оженили и установили в Италия преди най-малко 10 години.

Снимка: БТА/АР

Италия със спешни мерки за повече деца

Според главния синдикат в селскостопанския сектор "Колдрети" държавата все още разполага с половин милион хектара обработваема земя на обща стойност близо 10 млрд евро. Но според в. "Кориере дела сера" тази стойност е само теоретична, защото държавата вече е продала най-добрите парцели. Останали са главно непривлекателните, коментира изданието.

Италия

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 666
  Отговор
  1 18:39  31.10.18
  Моля, нека БХК се намеси и условието да си се установил в Италия преди повече от 10 години да отпадне. Това е чиста проба дискриминация и ние като част от ЕС не бива да допускаме това. Сичкото сиганин ще го изнесем към Италия, че и пътните му ще покрием. Обявявам за открита кампанията DMS DARI MANGAL.
 • Т.о.ш.и.б.и.я.н
  Отговор
  2 19:34  31.10.18
  Е да питат тиквата он ше им обясни ка се заличава народ
 • Анонимен
  Отговор
  3 19:40  31.10.18
  На Гери от Генуа с удоволствие ще й направя две деца. Само да ми звънне - има ми номера.

  Коментиран от #4

 • 4 19:55  31.10.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • колко простотии надроби тя
  Отговор
  5 10:44  01.11.18
  Да се консултират с Илияна Йотова.По едно време така яко се беше захвърчала,че чак обяви ''вносът''и то под неин патронаж на 80 000 афганистанчета в България!!!!!!!!!!!!!!!!Щяла да оправя демографския срив.Не знам какво стана,но със сигурност ще го направи,ако не го е направила.
 • Бум
  Отговор
  6 11:39  01.11.18
  У нас тенденцията е необратима с безмозъчните стойки за дрехи и телефони. Ако видиш бременна българка веднъж в месеца е чудо. Ако се погледнат отстрани какво представляват, трябва да се гръмнат като Каракачанов или с камък на шията в морето като Валерката. Пример - убитата с детето в "Надежда" Е УБИЛА ПЪРВОТО СИ ДЕТЕ по разказ на бащата пред таксиджията.

Напиши коментар:


Публикувай