Last news in Fakti

6 Ноември, 2018 21:13 3 304 19

Откриха най-голямото авиационно изложение (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • изложение-
  • авиация-
  • китай

По света

Откриха най-голямото авиационно изложение (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: XINHUA/БТА

В китайския град Джухай беше открито най-голямото авиационно изложение в света - China International Aviation & Aerospace Exhibition. То е известно още като Джухайското въздушно шоу и в периода 6-12 ноември ще бъдат представени рекорден брой самолети 150. Изложителите са 770 от над 40 държави.

Кулминацията ще е по време на закриването, когато се очаква да бъде представен най-новият модел стелт на Китай – J-20. Формация от няколко машини ще лети пред хиляди зрителите за безпрецедентно дълго време, както и ще извърши удари по наземни мишени. Той е замислен като самолет с голям обсег с възможност за проникване в среда с комплексна противовъздушна отбрана. Интересно е да се отбележи, че моделът е по-невидим за вражеските радари от руския стелт Су-57.

Друг интересен акцент от тазгодишното изложение е Type 003. Това е най-новият, изцяло китайско производство, ядрен самолетоносач. Към момента се планира от него да бъдат произведени 4 броя. Пускането им в експлоатация ще е в периода 2020-2030 гг.

Безспорно акцентът на Джухайското въздушно шоу са безпилотните машини. Най-много модели представя Китай. От тях се откроява CASIC Tian Ying. Той има стелт способности и е с иновативен дизайн. Плановете са той да се използва за разузнавателни операции, а не за нанасяне на удари по цели. Подобна ще е и задачата на другия свръхмодерен безпилотник – XY-280. Компактни, но с мощни мотори. Това е визията на повечето дронове. Могат да носят до 8 броя ракети „въздух-земя”.

Ракетният комплекс WS-600L привлича вниманието на специалистите с факта, че в голяма степен наподобява противовъздушния комплекс С-400. WS-600L ще бъде използван предимно за удари по наземни цели.

Редица компании, които работят в съпътстващата дейност по производството на военна техника, ще покажат най-новите си технологии. Сред тях се откроява поглъщащо радарните вълни стелт покритие на високотехнологичната компания Kuang-Chi Group.

Откриха най-голямото авиационно изложение (ВИДЕО+СНИМКИ)

Откриха най-голямото авиационно изложение (ВИДЕО+СНИМКИ)

Откриха най-голямото авиационно изложение (ВИДЕО+СНИМКИ)

Откриха най-голямото авиационно изложение (ВИДЕО+СНИМКИ)

Откриха най-голямото авиационно изложение (ВИДЕО+СНИМКИ)

Откриха най-голямото авиационно изложение (ВИДЕО+СНИМКИ)

Откриха най-голямото авиационно изложение (ВИДЕО+СНИМКИ)

Откриха най-голямото авиационно изложение (ВИДЕО+СНИМКИ)

Откриха най-голямото авиационно изложение (ВИДЕО+СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОБРАТА НА ПОГАЧОВ СЕ ИЗПЪЛНЯВА

    16 11 Отговор
    БЕЗ НАМАЛЯВАНЕ НА СКОРОСТТА ЕДИНСТВЕНО НА РУСКИ МАШИНИ И РУСКИ ПИЛОТИ.СИЧКИ ДРУГИ НАМААААЛЯТ И ТОГАВА ЕВАШ АВАШ Я ПРАВЯТ....

    Коментиран от #2, #3, #15

  • 2 АВИОМЕХАНИК

    15 7 Отговор

    До коментар #1 от "КОБРАТА НА ПОГАЧОВ СЕ ИЗПЪЛНЯВА":

    Румен Радев я прави с миг29.
  • 3 без аналог

    13 9 Отговор

    До коментар #1 от "КОБРАТА НА ПОГАЧОВ СЕ ИЗПЪЛНЯВА":

    кобрата на Пугачов по никакъв начин няма да ти помогне да държиш на далеч американски самолетоносач от новопостроеният си изкуствен архипелаг със каквато и скорост да я изпълниш . Да оставим сериозната работа на серийният и постъпил на въоръжение J-20 , а въздушната акробатика на царя на интернет - ПАК–ФАК

    Коментиран от #4, #8

  • 4 Бай хой

    14 6 Отговор

    До коментар #3 от "без аналог":

    И ко ши остане за царя на рвмонтните хангари ф35?
  • 5 къде е жалкия су57

    11 12 Отговор
    "Царя на интернет" (сУУ 57) го прибраха поне до 2025 г. за доработки, а трябваше преди година две да е на въоръжение. Че стелт характеристиките му са по зле от излезлия преди 13 г. щатски Раптор е отдавна известно, а сега и китайската машина е по-добра от него, а и тя вече е серийна. Така "царя" бавно, но сигурно остарява, а когато го пуснат (ако въобще го пуснат) или вече ще е излязъл 6-то поколение или малко след "царя" ще излезе и той пак ще е аут. После знаем какво следва, както и сега поколения 4++..., после ще започнат с 5++....

    Коментиран от #6

  • 6 НКВД

    12 7 Отговор

    До коментар #5 от "къде е жалкия су57":

    А амерските могат ли да летят тази седмица? и Ф117 уж беле невидим самоче сърбите се снимаха с него! МНОГО съжалявам за тебе или на френски съжеле боку хахаха ама СУ 57 е без аналог и още 2019 ще навлезе на въоръжение в Армията на РФ!!

    Коментиран от #7, #14, #19

  • 7 Хер Отто Флик

    6 10 Отговор

    До коментар #6 от "НКВД":

    И какво не чекист, свалиха само един! Янките го спряха от производство! А руските щайги, които падат като круши, дори и не ги спират от полети за ремонт! Явно цената на живота на руските пилоти не струва и една девалвирана рубла! Аре налей си един боярьшник и си лягай пенсийо!

    Коментиран от #11

  • 8 Джудже

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "без аналог":

    А като си такъв авиоспециалист, би ли обвснил с какви двигатели е j 20, и от кои самолети е заимстван ( поне като визия на кои ти самолети прилича)

    Коментиран от #12

  • 9 Бай Ганя инженера

    6 4 Отговор
    Брейййй човек, ако чете коментарите на "специалистите" погоре направо се пита, що не сме най-великата авиационна сила на света, бреййй !
  • 10 СссереМ

    5 7 Отговор
    С какви двигатели е бре умнико???Остава да кажеш че са и руски и те признавам.....за свръхДЖУДЖЕ.
  • 11 НКВД

    8 6 Отговор

    До коментар #7 от "Хер Отто Флик":

    Ф117 беше една тояга точно като Ф35и22! Какво няма да ги спрът? Славата им е от пустинна буря -1 там блеснаха на фона МиГ21! А Су 57 няма нужда от представяне той е ДЪБЕСТ.

    Коментиран от #18

  • 12 без аналог

    7 5 Отговор

    До коментар #8 от "Джудже":

    да двигателите са руски , поради липса на други , и са на-слабото нещо в този самолет . Разбира се че знам че китайците са използвали документацията на МиГ1.44 и използва същата аеродинамина схема , но самият МиГ доста прилича на Еврофайтър , а на практика всички европейски изтребители използват същата аеродинамика , към това число може да добавим и J 10 . Ако се вгледаш ще разбереш че самолетът е отишъл много, много ,много напред спрямо 1.44 , като всяка една повърхност е моделирана от суперкомпютри за по-нисък RCS , а много неща са се получили (или са откраднати) като при Ф 35 . Самолет не е много маневрен и едва ли ще доминира във въздуха , но може да лети дълго ниско над морето , да носи големи ракети и да остава незабелязан от актуалните корабни радари в предната си полусфера на достатъчно близко разстояние за да ги пусне . Общо всето самолетът е достатъчно практичен за разлика от ПАК-ФАК , който е просто оптичен тунинг на Су 35 и куп пари на вятъра

    Коментиран от #13

  • 13 Джудже

    5 5 Отговор

    До коментар #12 от "без аналог":

    До някъде е така. Самолета има много сходства с МиГ 1.44, както и F- 22 и F- 35. Всъщност формата на j 20 предполага добра маневреност за сметка на стабилност. Що се отнася до двигателите , а и цената на "ПАК-ФАК", не забрвяй какви двигатели ползват американците за своите ракети и колко пари са прахосали за F- 35.

    Коментиран от #17

  • 14 1944

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "НКВД":

    а двигатели направиха ли му, защото до скоро нямаше? или ще плашат с надуваемите су-57 от сирийското летище?
  • 15 ГорПогачов

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "КОБРАТА НА ПОГАЧОВ СЕ ИЗПЪЛНЯВА":

    Кобрата на ПОГАЧОВ СЕ ПРАВИ САМО ПРИ ОПРЕДЕЛЕНА СКОРОСТ, И ТЯ Е НИСКА, ИНАК САМОТО ВЪЗДУШНО СЪПРОТИВЛЕНИЕ ИЗПРАВЯ САМОЛЕТА ХОРИЗОНТАЛНО
  • 16 M. A. G. A.

    0 0 Отговор
    Какво ти разбира тиквата от авиация, знаеш ли какви глупости си написал.
  • 17 M. A. G. A.

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Джудже":

    Какви двигатели използват американците, примерно на F-22 използват P&W-119, с които развиват 1960 км. ч. без форсаж, това за момента никой не го е доближил, дори. А за цирковата Кобра на П. без проблем я демонстрираха в Дубай като закачка с руснаците.
  • 18 Рашка с чашка

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "НКВД":

    Верно е дъбест, сигурно случайно си го нацелил, или си го чул на някоя другарска вечеринка. През ВСВ почти до края и, руските изстребители са правени от дърво чак до Як-9, предимно от бреза, и когато са започнали да използват дъб, казвали че самолетът е дъбов, значи здрав!
  • 19 къде е жалкия су57

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "НКВД":

    Раптора не е спрян от полети, а той е реално конкурент на J20 и на су57 въпреки че последния е просто Интернет балерина и не е на въоръжение. F35 си лети и също не е спиран като цяло, а само една от версиите. F-117 е най-успешния самолет в цялата история на авиацията. За всичките си хиляди летателни часа и повече от хиляда тона изсипани бомби тази машина има 3/4 точност на попаденията. Той никога не е изправян срещу миг-21, защото не е изтребител, а Ирак имаха и 29-ки, но повечето избягаха в Иран, а другите ги свалиха. Иракската пво в първите дни работеше на макс, но не можа да свали и един стелт, а едни от първите удари бяха точно негови. Относно този в Сърбия – самите сърби, американците и много експерти изказали се по темата са казали, че сърбите просто са се възползвали от наивни грешки в планирането на противника си. Ако наистина го виждаха на радарите нямаше да свалят само един, а много повече, защото само сваления е минавал преди това няколко пъти по същия маршрут, да не говорим за другите десетки полети. Също към тях щяха да прибавят и B-2 стелт, които също многократно летяха над Сърбия, но свален няма. Кой друг самолет има толкова полети над вражеска територия и не е свален даже и един? Само един - най-бързата машина летяла някога на планетата ни, вкл. многократно и над съветска територия – SR-71. За "съжeле боку" и той е щатски......
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания