599 0

Вучич: Политиката не е като Цървена звезда

Любопитно сравнение между политиката и футбола

Вучич: Политиката не е като Цървена звезда
Снимка: БТА/ XINHUA
Денис Джамбазов

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи, че е получил покана от германския канцлер Ангела Меркел за среща на четири очи в рамките на церемониите в неделя в Париж по случай 100-годишнината от края на Първата световна война.

В Хелзинки, където е конгресът на Европейската народна партия, Вучич заяви късно в сряда, че Европа ще загуби много, когато Меркел слезе от политическата сцена. „Много съм уплашен за стабилността на Балканите, защото знам какво прави тя в тази посока“, обясни сръбският президент.

Вучич съобщи, че Меркел има конкретно предложение към него за решаване на косовския въпрос, но го запази в тайна, защото „всеки път, когато се стигне до стабилизация на положението между Белград и Прищина, албанците правят нещо страшно глупаво и лошо“.

„Струва ми се, че в Париж се очаква да се случи някакво световно чудо, но няма“, заяви Вучич. И обясни, че в политиката чудеса няма. Само в спорта, и то веднъж на 20 години - като например Цървена звезда да победи Ливърпул на футбол, предаде БНР.

Сърбия

Още по темата

 • Меркел кани Вучич на среща в Париж

  Меркел кани Вучич на среща в Париж

  Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи, че е получил покана от германския канцлер Ангела Меркел за среща на четири очи в рамките на ...
  9.11.2018
  1 221
  1
 • Сърбия с невиждани военни учения

  Сърбия с невиждани военни учения

  Сърбия провежда най-мащабните военни учения през последните 38 години, съобщи сръбският вестник Блиц. В ученията участват 8000 военни и офицери. В ...
  9.11.2018
  5 094
  34

Напиши коментар:


Публикувай