18 Ноември, 2018 01:19 1 822 0

Тайван затяга връзките с Франция

  • тайван-
  • франция-
  • taiwan tech-
  • инициатива-
  • научноизследователска и развойна-
  • обмен-
  • сътрудничество-
  • визита-
  • делегация-
  • търговия

Президентът на Република Китай Цай Ин-уен заяви, че насърчаването на индустриалната и научноизследователска и развойна дейност между Тайван и Франция сериозно би подпомогнала технологичните възможности на двете страни.

„Франция и Тайван полагат огромни усилия за по-нататъшното укрепване на подобно взаимоизгодно сътрудничество, които на свой ред дават резултат – стартиралият миналия месец френски „Taiwan Tech“ в столицата Тайпе. Новата инициатива има за цел да спомогне за по-задълбочен обмен и трайни бизнес връзки между нововъзникващите тайвански и френски предприемачи“, каза още Цай.

Президентът на Тайван направи своето изявление по време на приема на френска парламентарна делегация в президентския офис, като изказа благодарност за подкрепата, която Тайван получава от страна на Франция и подчерта, че поддържането на стабилно сътрудничество е основен приоритет.

Това става ясно и от нарастващия брой посетители – близо с 28 % повече спрямо предходната година по данни на Бюрото по туризма към Министерство на транспорта и съобщенията. Броят на директните полети между двете страни също се е увеличил, достигайки 10 на седмица през настоящата година.

„Франция се явява четвъртият по големина търговски партньор на Тайван в Европа“, посочи Цай, допълвайки, че обменът на двустранната търговия също се е повишил, достигайки до 5.7 милиарда щатски долара през 2017 г., което се равнява на 24% ръст, по данни на Бюрото за външна търговия към Министерство на икономиката.

„Регистрираният напредък в отношенията между двете страни е солидна основа за бъдещо разширяване на връзките и икономическото сътрудничество“, каза още тя.

Френската делегация е на четиридневно посещение, по време на което ще придобие по-задълбочено разбиране на политиките на страната в области като дигиталната икономика, еергетиката и иновативните индустрии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА