Last news in Fakti

21 Ноември, 2018 08:30 1 806 10

Тръмп заплаши Китай с нови мита

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • китай-
  • мита-
  • бизнес-
  • търговия

Заплаха към Пекин

Тръмп заплаши Китай с нови мита - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Американският президент Доналд Тръмп обяви готовността си да наложи мита върху стоки от Китай в размер на 250 милиарда долара, ако Пекин не е в състояние да сключи търговско споразумение със страната.

„Китай се справя добре, Китай има много желание да сключи сделката. Те може да не ви кажат това, но те много искат да сключат тази сделка. Готови сме да наложим мита в размер на 250 милиарда долара, ако не сключим сделката. Повярвайте ми, аз ще ги въведа, защото Китай е използвал САЩ в продължение на дълги години ", каза Тръмп пред репортери в Белия дом, предаде Нова телевизия.

Администрацията на Доналд Тръмп обвинява китайските власти, че не са променили своите „нечестни“ практики, разпалвайки търговски спор между двете най-големи световни икономики.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българче

    38 5 Отговор
    Голямата Рижа мяза на котарак, който се зъби на тигър.

    Китайския тигър не може да бъде уплашен даже и от коалиция, камо ли от фалирала кочина от третия свят.

    Коментиран от #4

  • 2 Американските свине

    14 2 Отговор
    Задлъжнялостта на американските домакинства продължава да се увеличава и през третото тримесечие, сочат данни на Фед. Общият дълг на амеирканският се увеличава за 17-то поредно тримесечие, въпреки икономическия бум, до $13,51 трилиона - или над 20% повече от второто тримесечие на 2013 г. Ипотечната задлъжнялост е $9,14 трилиона, оставайки под пика от третото тримесечие на 2008 г., когато бе $9,29 трилиона. Заемите за покупка на автомобили подскачат до $1,27 трилиона от $809 трилиона преди десетилетие, а студентските заеми се увеличават повече от два пъти от $611 милиада до $1,44 трилиона. Добрата новина е, че американците засега успяват да покриват заемите си.И все пак сериозните забавяния по плащанията по кредитните карти - 90 дни или повече - се повишават до 7,94%. При автомобилните заеми този дял е 4,27 процента. По-младите хора се справят по-трудно с изплащането на заемите за автомобили. При американците на възраст между 18 и 24 години сериозните забавяния се увеличават до 4,18 процента. През третото тримесечие той намалява за всяка друга възрастова група.

    Източник: Wall Street Journal
  • 3 един

    6 13 Отговор
    Китайските стоки заляха света с евтино, но лошо качество, ментета, вонящо производство с отровни лепила, съмнителна керамика, която според експерти била радиоактивна и така нататък. Горди със всичко това, те продължават. А купувачи, особено от хората с ниски доходи не липсват. За да си успешен във всяка една област, ти трябва да си отговорен. Намират пазар, особено в бедните страни, каквато е нашата, и ни заливат. Същевременно шикалкавят, лъжат, измъкват се - все неща, характерни за социалистическия манталитет. Вярно, че в тези производства е впрегната много работна сила, но за сметка на здравето на хората. Трудно ще отвикнем да лъжем, а може би никога няма да се случи. Все някой някога трябваше ясно да каже, не упреквам Тръмп за безцеремонното му отношение. Дипломацията е хубаво нещо, но понякога не върши никаква работа.

    Коментиран от #5

  • 4 случаен

    5 10 Отговор

    До коментар #1 от "българче":

    "Китайският тигър" ще те отрови с вредните си стоки ментета, преди да си успял да разбереш за какво става въпрос. Сигурно не купуваш китайско производство, но много хора са принудени да купуват евтините съмнителни китайски стоки и се чудят защо са алергични. То не беше "кочина", то не беше чудо! Сигурно живееш в дворец, около тебе е раят, и ти като ангелче пърхаш с крилца..

    Коментиран от #9

  • 5 Американските свине

    18 5 Отговор

    До коментар #3 от "един":

    Прав си! Затова и Ябълката си прави телефоните там!! ЩОТО СА БОКЛУЦИ!
  • 6 Антисоросоид

    11 2 Отговор
    Китай е номер едно в света. Колко и да е тъжно на сороските гендари те трябва да приемат истината
  • 7 jforfk

    14 0 Отговор
    Каквто сам направиш никой не може да ти го направи ... След славните 70 год на миналия век, когато всичко се произвеждаше в САЩ започна глобализацията. Американските фирми закриха 50 000 - 100 000 завода и фабрики и изместиха технологии и производство в Китай и югоизточна Азия. За да не дават хиляди долари заплати на американските работници, а да плащат по стотина долара на китайци, тайванци, малайзийци и т.н. Реализираха свръхпечалби и ... изместиха и шапките на фирмите в чужбина, да не плащат американски данъци. Тези, които останаха платиха на башкорупционерите, наречени лобисти, 7 и повече цифрени суми за да заобиколят данъчните закони и да спестят 9-10 цифрени суми от данъци. А сега налагат мита на АМЕРИКАНСКИТЕ ФИРМИ, които внасят собствените стоки, само че поизведени от китайски работници. И ревът за търговският дисбаланс ...
  • 8 стоян

    1 1 Отговор
    Браво за Тръмп -само той може да спре хегемонията на комунистическите крадци на технологии
  • 9 куку руку ку

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "случаен":

    Сигурно не купуваш китайско производство? Че то друго производство за ежедневни стоки има ли?
  • 10 jforfk

    1 0 Отговор
    Китай не краде технологии. Поне докато тръгна бума на производството. Просто му ги предоставиха наготово за да съсипят Русия. И сега си сърбат попарата. Ако не си бяха изнесли производството в чужбина никой нямаше да им "открадне" технологиите. Ама още Маркс го е казал - няма престъпление което капитала да не извърши за трикратна печалба. А печалбата от изнесеното производство и спестените данъци е десеткратна.