1 842 5

Рим: Няма да се огънем пред ЕС

Италианското правителство няма да се откаже от повишените бюджетни разходи 

Рим: Няма да се огънем пред ЕС
Снимка: БТА/АР

Италианският премиер Джузепе Конте каза, че неговото правителство няма да отстъпи от бюджетните си планове. Той потвърди за пореден път позицията на Рим по бюджета на страната за идната година преди да замине за разговори с Европейския съюз в Брюксел, предаде АР.

Конте посочи, че неговата популистка управляваща коалиция ще осъществи обещаните реформи въпреки заплахите от ЕС за санкции. Той добави, че на работната си вечеря с шефа на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер тази вечер "ще държи преговорите отворени" и ще се стреми към "конструктивен диалог в интерес на Италия и на Европа".

Според Италия увеличените бюджетни разходи ще доведат до икономически растеж, което в крайна сметка ще свие дълговете на страната.

Реформите на правителството включват изпълнение на предизборните обещания да се разреши на италианците да се пенсионират на по-ранна възраст и въвеждане на минимален доход за безработните, докато те се обучават и търсят работа. "Ще изпълним всичко, което сме обещали", каза Конте, говорейки в кулоарите на конференция в Рим.

Еврокомисията предложи наказателна процедура срещу Италия, която може да доведе до много солидни глоби при "особено сериозни нарушения" на бюджетната дисциплина.

Италианският вицепремиер Матео Салвини, който обикновено взема по-конфронтационна позиция спрямо Брюксел, обаче допусна, че парламентът все пак може да направи някои промени в бюджета.

Италия

Още по темата

 • Германия се похвали с рекорден бюджет

  Германия се похвали с рекорден бюджет

  Бундестагът одобри националния бюджет за 2019-а, който предвижда 13 милиарда евро по-големи разходи в сравнение с 2018 година. В същото време ...
  24.11.2018
  1 870
  12
 • Да не би Италия да е въвела еврото по принуда?

  Да не би Италия да е въвела еврото по принуда?

  Тук и дума не може да става за някаква арогантност към италианския народ. Арогантно е обаче да игнорираш правила, които сам си подписал и чието ...
  22.11.2018
  1 998
  10
 • ЕС обяви война на Италия

  ЕС обяви война на Италия

  Европейската комисия отново отхвърли проектобюджета за 2019 година на управляващата популистка коалиция в Италия, който излиза в много голяма степен ...
  21.11.2018
  2 115
  6

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • BRAVISSIMI
  Отговор
  1 20:22  24.11.18
  Браво Италия!Най-сетне се осъзнахте!
 • Borislav Popov
  Отговор
  2 20:53  24.11.18
  Значи за германците може по висок бюджет , а за италианците не може ?!!
 • ГосТ
  Отговор
  3 04:29  25.11.18
  Много ясно че ако решат могат да направят всички реформи. Въпросът е дали могат да си го позволят. Адмирации за Италия.
 • no name no face no number
  Отговор
  4 09:48  25.11.18
  Браво Италия, дано успеете да подобрите живота в тази супер красива страна.
 • Метгонтан
  Отговор
  5 11:41  26.11.18
  Ръмпели , все едно ЕС е нещо с което Италия няма нищо общо . Все едно е враг . 75г минаха от ВСВ и всички забравиха мизерията и глада. Света има 1 път и той е обединение

Напиши коментар:


Публикувай