Скорошното посещение на полска парламентарна делегация в Република Китай подчерта приятелските връзки между двете страни.

От Министерство на външните работи в Тайван заявиха: „Парламентарната дипломация е важен аспект за напредъка на външната политика на страната и за укрепването на отношенията със съмишлениците ни“, допълвайки, че шестдневната визита е спомогнала за проправяне на път за разширено икономическо, културно и социално сътрудничество между двете страните.

По време на своето посещение в отговор на поканата на вицепрезидента на законодателния юан Цай Чи-чанг, десетчленната делегация посети редица правителствени агенции, Министерство на външните работи, Националния съвет за развитие и Съвета за национална сигурност. В програмата бе включена също и обиколка на научно-изследователския парк Hsinchu.

„Тайван и Полша се радват на укрепване на връзките в широк спектър от области“, заявиха още от Министерство на външните работи, добавяйки, че сериозен аргумент в тази посока са споразуменията за избягване на двойното данъчно облагане, за работни визи, за взаимно признаване на свидетелства за управление на моторни превозни средства, както и за висше образование и провеждане на съвместни научни изследвания.

Двустранната търговия между страните регистрира впечатляващ ръст, като по данни на Министерство на икономиката общият обем е нараснал с 17.2%, достигайки до 1.17 милиарда щатски долара през 2017 г. Повече от 30 тайвански компании инвестирали в Полша, създавайки бизнеси и производства, предимно в сектори като автомобилната промишленост, електротехниката, електрониката и информационните и комуникационни технологии.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 02:45  09.12.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Браво
  Отговор
  2 02:55  09.12.18
  Пекинската патица патица, дали прави разликата?????
 • 3 08:39  09.12.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай