12 Декември, 2018 20:46 4 293 6

Тереза Мей вдигна бяло знаме

  • ес-
  • брекзит-
  • тереза мей-
  • великобритания

Британският премиер обяви пред депутатите консерватори, че няма да ги води на следващите избори

Тереза Мей вдигна бяло знаме - 1
Снимки: БТА/АР

Британският премиер Тереза Мей каза пред депутатите от нейната Консервативна партия, че няма да ги води на следващите парламентарни избори, предаде Reuters.

Мей се срещна с консерваторите в Камарата на общините, преди те да й гласуват вот на доверие тази вечер.

Премиерът призна, че има съпротива срещу това тя да води управляващата партия на следващите избори. В същото време Мей предупредила, че сега е много лош момент за смяна на лидера и подчертала, че Брекзит трябва да бъде осъществен и то навреме, каза присъствал депутат.

Той цитира изявление на Мей, че тя няма да свиква предсрочни парламентарни избори до редовните през 2022 г., но няма да води консерваторите на вота.

Тереза Мей вдигна бяло знаме

Предвидено е депутатите от управляващата партия в долната камара на парламента да започнат да гласуват вот на доверие на премиера в 20 ч. българско време. Очаква се гласуването да продължи около два часа, като резултатът ще стане ясен около 23 ч. българско време.

Близо 200 британски депутати консерватори са сигнализирали, че възнамеряват да подкрепят премиерa.

Тереза Мей има подкрепата на 198 консерватори от Камарата на общините. Според политически коментатори обаче някои депутати, които публично са подкрепили премиерката, са казала в частни разговори, че ще гласуват против нея.

Мей се нуждае от подкрепата на 159 депутати от 317-членната група на Консервативната партия в долната камара на парламента, за да запази лидерския си пост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ироничен

    13 3 Отговор
    Просто си идете по-тихо....
  • 2 писна ми

    7 4 Отговор
    заради тази...."жена", паунда пада.
  • 3 1122

    9 3 Отговор
    Тая кранта умора няма.
  • 4 Mорук

    1 1 Отговор
    Демек си вдигнала поличката
  • 5 No Exit from Brexit

    0 1 Отговор
    Обратно в Брюксел и преговори за ирландската граница. Преговори до дупка за избягване на твърда граница в Ирландия. Ако успее и убеди юнионистите, печели гласуването другия месец и остава в историята. Достатъчно. Ако ли пък не, парламента вече работи за недопускането на твърд брекзит, с Мей или без нея. Аз лично гласувах за нея на последните избори, сега бих гласувал за втори референдум и оставане в съюза. Най-хубавото нещо на демокрацията е че личното падение на един политик не повлича със себе си цялата страна. Отива при кралицата, подава оставка, и кралицата назначава следващия министър председател. Какво тук значи някаква си личност? Кралството със сигурност ше бъде в пъти по-богато от България, брекзит или не.

    Коментиран от #6

  • 6 Иванов

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "No Exit from Brexit":

    Е как ще е по- богато като Елизабет е милионерка, а Боеко милиардер? Тука са парите!
Новини по държави: