15 Декември, 2018 21:27 2 265 3

Канада се фокусира върху връзките с Тайван

  • тайван-
  • канада-
  • сътрудничество-
  • инвестиции-
  • икономика-
  • делегация-
  • среща

Годишната икономическа среща между Канада и Република Китай приключи по-рано тази седмица. По време на нея двете страни обмениха мнения за по-нататъшното укрепване на търговското и индустриално сътрудничество, заявиха от Министерство на икономиката на Тайван.

Еднодневното събитие се фокусира върху въпроси, свързани със селското стопанство, местното население, иновациите, инвестициите и равнопоставеността на жените.

В разговорите бяха включени и методи за насърчаване на сътрудничеството между публичния и частния сектор в областта аквакултурите, имплементирането на високотехнологичени програмни продукти във финансовата сфера и развитието на стартъпите, както и реформи в Световната търговска организация (СТО).

По време на встъпителната си реч Уанг Мей-хуа, заместни-министър на икономиката, приветства старта на Канадския технологичен инкубатор, чиито операции ще започнат в началото на 2019 г. в Тайванския бизнес хъб за стартъпи. Очаква се той да укрепи на връзките между предприемачите и рисковите инвеститори от двете срани и да насърчи нововъзникващите предприятия в сектори като изкуствения интелект и интернет на нещата.

Заместник-министърът също така се възползва от възможността да запознае гостуващата делегация с успехите и напредъка на Тайван в областта на производството на вятърна енергия в морските райони, резултат от дългогодишните усилия на страната по пътя й към създаването на модели за устойчиво развитие в отраслите на електро-енергетиката.

Според Министерство на икономиката двустраннта търговия е нараснала с 17.7 % през 2017 г., достигайки до 3.83 милиарда щатски долара и превръщайки Тайван в петия по големина търговски партньор на Канада в Азия. От октомври тази година инвестициите на Тайван в Канада достигнаха 477 милиона щатски долара, докато инвестициите на Канада в Тайван възлизат на 881 милиона щатски долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Експерта

    2 0 Отговор
    КАНАДЦИТЕ ШЕ ПРАСКАТ ТАЙВАНКИ

    Коментиран от #2

  • 2 Sky-blue

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Експерта":

    А тайванците канадци
  • 3 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    1 1 Отговор
    Канадците също са ВЕЛИКА НАЦИЯ ОТ ВЕЛИКА ДЪРЖАВА също като нас