16 Декември, 2018 10:42 1 939 5

66 000 души са протестирали във Франция

  • жълти жилетки-
  • париж-
  • франция-
  • протести

Пърформанс в Париж на скандалната Дебора де Робертис

66 000 души са протестирали във Франция - 1
Снимки: Фейсбук

Демонстрацията в събота на жълтите жилетки в Париж беше подкрепена от пет жени. Те бяха облечени с червени анораци с качулка на главите, така че да наподобяват на символа на френската република - Мариана. Те бяха разтворили ципа на дрехите, така че да се вижда разголената им гръд, намазана с бронз.

Петте "импровизирани Мариани" стояха неподвижни и безмълвни известно време пред силите на реда в района на "Шан-з-Елизе".

🔥🔥🔥

A post shared by DEBORAH DE ROBERTIS (@deborah_de_robertis_official_) on Dec 8, 2018 at 11:33am PST

Първоначално се смяташе, че гологърдият протест на Марианите е дело на протестната група Фемен, но тя отрече да има нещо общо. Оказа се, че това е поредната изява на пърформанс артистката от Люксембург Дебора де Робертис.

Протестите вчера бяха белязани от по-малко насилие, отколкото предишните уикенди. В Париж протестиращите се съсредоточиха основно по булевардите "Шан-з-Елизе", "Осман" и на площада пред операта. В средата на деня вчера в Париж протестиращите бяха 4000. За сравнение по същото време преди седмица, те бяха 10 000. Над 100 души бяха задържани.

66 000 души са протестирали във Франция вчера. Преди седмица те бяха близо 130 000.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 555

    7 1 Отговор
    Добро утро.......българи?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Mорук

    0 1 Отговор
    Да ви имам брояча аз пък си помислих че са точно 59999

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Mорук":

    Ако ще да са и 599 999 , до 59 999 999 има сто и кусур ПЪТИ по толкова !! А това пак е ПО-МАЛКО от 90% от гражданите на Франция !!
  • 5 Boxer

    0 0 Отговор
    Заради "цици" ли ми махнахте коментара. Значи вие ги показвате, а пък аз не мога да пиша за тях, така ли?
Новини по държави: