16 Декември, 2018 11:53 2 873 41

Путин нареди: Рапът да бъде контролиран

  • русия-
  • рап-
  • владимир путин

Президентът настоял, че "ако не е възможно да го спрем, тогава трябва да го водим и насочваме"

Путин нареди: Рапът да бъде контролиран - 1
Снимка: БТА/АР

Разтревожен от нарастващата популярност на рап музиката сред местните младежи, президентът на Русия иска ръководителите на руската култура да изработят средства за контролиране, а не за забрана на популярната музика, съобщи АР.

Путин настоял, че "ако не е възможно да го спрем, тогава трябва да го водим и насочваме".

Ала той подчертал на среща в Санкт Петербург с културни съветници, че опитите за забрана на артистите да изпълняват музиката си ще има неблагоприятен ефект и ще засили популярността им.

Путин отбелязал, че "рапът се основава на три стълба: секс, наркотици и протест". Но той е особено загрижен за теми, свързани с наркотици, разпространени в рапа, като казва, че "това е път към деградацията на страната".

По думите му "пропагандата на наркотиците" е по-лоша от напаст.

Коментарите на Путин идват на фона на крутите мерки на руските власти срещу съвременната музика, които породиха цензура върху изкуството, подобна на тази от съветската епоха.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГосТ

    6 20 Отговор
    Това е добра марка,стига с тоя шит.сега да се изтегли от Украйна и да не прави повече мизерии в Европа и ще го харесвам. Как се отнася с руснаците си е техен вътрешен проблем
  • 2 Вдигнете Знамената Високо

    18 23 Отговор
    КГБ ейска цензура! Аз не слушам рап, но не понасям цензурата! Достатъчно страдахме от нея! Жужето връща болшевишките методи!

    Коментиран от #20

  • 3 Drittes Reich

    19 21 Отговор
    Пропаганда, цензура и боярьшник са трите стълба, държащи рашкият колхозен клозет наполовина в калта.
  • 4 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    22 10 Отговор
    Прав е човека вижте туква що стана пълен упадък
  • 5 Говедаря

    18 4 Отговор
    У нас е невъзможно това.Повечето ,,българи,, дотам се маргинализирана културно, че отричат и българската народна музика, наричайки Яс презрение чалга. Мистър Путин, продажни страна е присъща на всеки етнос, държава и цивилизация. Ние обучаваме военни, ченгета, магистрати, да пазят чрез справедливи закони и нас българите и държавата, а тия станаха частни държавни наемници и ни предадоха. Ресурсите ни ги източват корпорации и богатият, цените им ни държат в мизерия, хрантутим безполезни за нас рейнджъри, политиците и политици. Без тях лошо, а с тях още по-лошо, така стана.Рапърите не са проблема. Проблема е ЖИВОТИНСКИВТ МАНТАЛИТЕТ, на много хора.Рапа е танц. Но някои влагат в него начина на живот с наркотици, стрелби, алкохол. Сам по себе си, Рапа е добра гимнастика. Попа, Рока, Кънтри, Народни танци ..също. Всяка музика и танц са хубави, но не и всяка идея. Ако оставите Рапа сам да се развива, ще видите, че сам ще отсее доброто от плявата. И Криско скочи до небесата, но вече заглъхнали...
  • 6 Прави са русите

    23 14 Отговор
    Рапът да бъде забранен-само убийства,дрога и идиотизъм в текстовете им....

    Коментиран от #7

  • 7 JkJ

    9 14 Отговор

    До коментар #6 от "Прави са русите":

    Ако мислиш, че рапърските текстове са идиотски, значи и хабер си нямаш от опера. Там пълно с инцест, педофилия и масови убийства. Разврат и насилие са темите в 90% от световното изкуство. Цензурата е по-гнусна и от пълната забрана, ама това един боярищников деградант никога няма да го разбере.
  • 8 G-Eazy

    8 9 Отговор
    Нема кой да ми попречи да обичам този рапър...!!!!Той е красота ,култура,финес ,всичко хубаво в един млад рапър...!!!!А разюздания секс ,наркотици и други гадни пороци,създадени от ,,животното,, човек,те са навсякъде,не само в рапа...!!!!

    Коментиран от #13

  • 9 Българин

    12 9 Отговор
    Скоро кремълските управляващи изроди ще се опитат да забранят и частушките, които са един първообраз на рапа. Не нам дали руснаците ще изтрезнеят от великоруското си пиянство за да разберат, че шайката на Путин ги води към пропастта.
  • 10 Batushka

    21 5 Отговор
    Рапа е негърска чалга ....това не е музика ...прави се от неграмотни хора за социални отпадъци....а бг рапа е едно ниво под чалгата ...

    Коментиран от #11

  • 11 Българин

    8 10 Отговор

    До коментар #10 от "Batushka":

    Ти сигурно си руски отпадък защото не можеш да разбереш, че тук не става дума за музика а за съдържанието на текстовете и. Ак8о под музиката на рапа превъзнасяха Путин и шайката му , лично ти щеше да я слушаш от сутрин до вечер. както съм писал по-долу слезващата стъпка на упправляващите русия идиоти е да забранят и частушките.
  • 12 Музикант

    10 5 Отговор
    Това не е музика. Това си е говорене, по-точно каканижене и не ми харесва защото и тъщата така рапира т.е. кара се.

    Коментиран от #14

  • 13 Говедаря

    0 4 Отговор

    До коментар #8 от "G-Eazy":

    Хубаво го каза. А на мен Румънеца и Енчев ми харесват. Културни хорица.

    Коментиран от #15

  • 14 Българин

    6 9 Отговор

    До коментар #12 от "Музикант":

    Не от музиката, а от говоренето се притесняват руските престъпници, които в момента управляват, не го ли разбра или си бавно загряваща ушанка?
  • 15 Рспъра

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Говедаря":

    Ти дори и не си говедар...!Не познаваш дори Румънеца и Енчев,хора със семейства и деца,достойни хора...!!!Познаваш стар развратник,само анатомията на младите мъже,превземайки ги със хитрост,злоба и агресия...!Едно голямо Нищо си..!!!!!

    Коментиран от #16, #17

  • 16 Говедаря

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "Рспъра":

    Даже не зная, да се чудя ли какво имаш в предвид или да замълча? Но предположих, че си задрямал над бутилката, телефона те е стреснал и веднага се зае да изливаш яда си? Аз съм първият попаднал пред погледа ти, май? Ами аз имах впредвид, че песните на Енчев и Румънеца са с хубави текстове, а не като други с вулгаризми. Ти трябва да четеш по-внимателно и да опиташ да асимилират написаното. А сексуално по мъже не си падам нито бих си падал. Файловете са истински самоубийци. Търсят под вола теле. Там няма телета.
  • 17 Говедаря

    1 4 Отговор

    До коментар #15 от "Рспъра":

    Плийс, прошка за грешките. Интелигентните Смарт шпионски клавиатури са така - ти пишеш едно, тя предполага друго и накрая излиза трето на текста. Виновна е и държавата.ето Винету налива държавни пари и в частни училища, което е престъпление... Сред милиони други. Бъдещите АйТи Спейшълист учат гратис тук, после отиват в частни корпорейшън като Гугъл и други и им правят пари. Ние плащаме за чужда печалба и набг паразити и на чужди корпорации. Капитала държава, с врагове политици. А Румънеца и Енчев ми харесват като изпълнители, не като мъже. Аз си падам по жени. Но песните им са страхотни. Гери Никол също китна добре. 100 киласи. Го бива .И други тук.
  • 18 Българка националистка

    7 4 Отговор
    Руските подлоги са ма.гали-комплексари /избиват комплекси с руската армия и оръжие/ защото си нямат нито държава нито армия. Като отидат в Русия българо-руснаците, там ги смятат за сигани-татари и ги бият тежко, не се задържат дълго там. Като се върнат в България пак стават ''руски воини'' - с две думи комплексари):)НЕ ИМ СЕ СЪРДЕТЕ ТОВА СЕ НЕЩАСТНИ ХОРА БЕЗ ДЪРЖАВА И АРМИЯ КАЖИ МУ БЪЛГАРО-РУСНАК И НЕ ГО ОБИЖДАЙ ПОВЕЧЕ ТОВА МУ Е ДОСТАТЪЧНО:):)
  • 19 Кcaniba

    6 4 Отговор
    циганията и чалгията е лишена от самосъзнание и самоконтрол. трябва в такъв случай да бъде контолирана разбира се!!! Вижте нашите Дриско, циганката на орхан мурад, играеща кючек=стриптиз на 13 в клиповете си и т.н. ...
  • 20 Барчо

    8 5 Отговор

    До коментар #2 от "Вдигнете Знамената Високо":

    Цензура е имало винаги и винаги ще има. В Кравария да речем са забранили тихичко руското детско филмче "Маша и мечока" !?!?!?! Цензурата и държавата са едно цяло. Лоша ли е държавата, такава ще е и цензурата. Имам в предвид нещастния и вид. Без цензура не може, но тя трябва все пак да бъде в някакви предварително зададени параметри и да е ясно какво обслужва. Цензурата трябва да бъде градивен елемент на една нация, а не деградивен. Нали се сещаш, че нямам нищо против рапа да изразява протест срещу несправедливостта, но имам против когато текстовете са единствено цинични и се някой рецитира какво ще прави със сестра ти, майка ти, баща ти, дъщеря ти, синът ти, брат ти и т.н. Да не пиша по-картинно, че ще ми изтрият коментара.

    Коментиран от #22, #40

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Българин

    4 6 Отговор

    До коментар #20 от "Барчо":

    Къде са забранили "Маша и мечока", бу путиноид нещастен? Скъсвате се да правите фалшиви новини, путлерасти недъгави! Но на такива дебилни новини единствено русоиди им вярват.

    Коментиран от #23

  • 23 Барчо

    5 2 Отговор

    До коментар #22 от "Българин":

    Щом не знаеш какво значи "тиха забрана", няма да ти обяснявам. И по-полека с грозния език, че да ни ти го отрежат!!!

    Коментиран от #31

  • 24 Диди

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Иванов":

    Имаш талант.Браво.ха ха ха

    Коментиран от #36

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ако искаш да имаш НАРОД И Държава

    2 1 Отговор
    ЛИРИКАТА НА РАПА ТРЯБВА ДА СЕ КОНТРОЛИРА И ОГРАНИЧАВА, ПРЕСЛЕДВА И САНКЦИОНИРА ! Иначе - в колата и в устата ! Ха, Ха. Как ти харесва и току виж, там в колата била дъщерята или жената ? Чудна работа !
  • 28 Дидо какъв прекрасен изрод си !

    0 2 Отговор
    Ако си идеш от този свят, само добро ще сториш ! Боклук човек, на никому не нужен. Папа те е облагородим напълно !

    Коментиран от #30, #33

  • 29 Диди ти си днешната Жана Дарк !

    0 2 Отговор
    За клада питаш и още как! И Иванов и той е втасъл и за печене готов !
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Барчо":

    Кой ще му одреже езика ,някакъв русофило-комунистически палячо като тебе ли хахаха
  • 32 fakantanka

    4 3 Отговор
    Как ви промиват тъпите милениалски кратуни, не е истина. Путин предупреди да не се спират или забраняват рап концерти, тъй като това ще има обрате ефект сред младежта и прояви загриженост по отношение употребата на наркотици и тяхното разпространение което се промотира от жанра. Аре са стадото в един глас: бееееееее.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Хахо

    3 1 Отговор
    Браво на него и тука трябва така че тези така ,наречени певци пеят глупости на поразия .Чалга в други ритми.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Дидонке

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "Диди":

    Ще те юркам без спирачките и ще го лапаш до мустачките ! Ма/ър фа/ър йоу ! Щом обича РАП ще та РЪПЯСЪМ ЦЯЛАТА дет имаш дупки и с вълна и без вълна - цялата. БОКЛУК гюбрясъл ! Деца и родители нямаш ли УРОД !?
  • 37 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    2 2 Отговор
    Друга истина НЯМА !
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Българин

    2 2 Отговор
    Абе, центаджията с разтроената безличност, трябваше да прочетеш и малко от текста под заглавието, че сега се е получило много смешно. Там пише, че Путин съветва да не се забранява рапа и не е много ясно с кого точно спориш. Явно със себе си. Трудно се обслужват едновременно няколко ника, пък и май са ви дигнали нормата щото шефовете ви са в криза. Ама нищо, забавно е, завалийката.
  • 40 Вдигнете Знамената Високо

    0 2 Отговор

    До коментар #20 от "Барчо":

    Нищо не са забранили, има го в тубата с английски субтитри, значи янките могат да го гледат! Това да не ти е Китай или северна Корея с цензурата и табутата?
  • 41 Язе

    1 0 Отговор
    Рапът е циганска рецитация на псувни съчетана маймунски епилептични разтърсвания вместо танц !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания