15 Януари, 2019 21:40 5 665 84

Брекзит под въпрос! Парламентът отхвърли сделката на Тереза Мей

  • брекзит-
  • ес-
  • сделка-
  • споразумение-
  • великобритания-
  • тереза мей

Депутатите не са съгласни със споразумението на Мей с Брюксел

Брекзит под въпрос! Парламентът отхвърли сделката на Тереза Мей - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британският парламент не подкрепи споразумението на Тереза Мей за Брекзит, която тя договори с Европейския съюз. Подобен развой на гласуването бе очакван, след като много депутати и политически лидери се изказаха против сделката с Брюксел.

След дебати в парламента, 432 депутати отхвърлиха споразумението на Тереза Мей за излизането на Великобритания от блока, докато едва 202 депутати го подкрепиха.

След проведения референдум във Великобритания през 2016 година – на който 52% от гласувалите поискаха излизане от ЕС – на британската политическа сцена имаше редица трусове. Мнозина депутати твърдят, че постигнатото от Тереза Мей споразумение с ЕС е неизгодно за Лондон. Самият министър-председател посочи, че според нея това е най-доброто възможно споразумение с европейските лидери за бъдещите отношения със страните-членки.

Британският премиер Тереза Мей заяви по време на дебатите, че напускането на Европейския съюз без сделка не е това, за което британците са гласували на референдума през 2016 година. Тя посочи, че е нейно задължение да направи това, за което британците са гласували, а именно демократичният избор от допитването. Оттук нататък има няколко опции, включително провеждането на втори референдум, вот на недоверие и дори излизането на Великобритания от ЕС без сделка.

Депутатите отхвърлиха с рекордно мнозинство споразумението на Тереза Мей с Европейския съюз. Мей губи с 230 гласа разлика, досега най-тежката загуба е била със 166. Катастрофално поражение за това правителство, заяви лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин. Той поиска вот на недоверие срещу кабинета на Тереза Мей. Великобритания трябва да напусне ЕС на 29 март тази година. Ако това стане без споразумение между Лондон и страните-членки, то има риск за тежки икономически и социални последици.

Брекзит под въпрос! Парламентът отхвърли сделката на Тереза Мей
Снимка: БГНЕС/ EPA

Брекзит под въпрос! Парламентът отхвърли сделката на Тереза Мей
Снимка: БГНЕС/ EPA


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    39 3 Отговор
    Е сега вече няма да спя цяла нощ,как може британците да не знаят какво искат?
  • 2 Москва

    28 7 Отговор
    Цялата политика Тереза Вейхайвей е провал, и вътрешна и външна!
  • 3 Alpha_Lone_Wolf

    42 8 Отговор
    Тъпи британци мислеха си, че са господари на света, че САЩ им е колония и ще ги приеме безприкословно и англоговорящите страни ще се подкрепят. Обаче никой не ги иска, и са на път и да останат изолирани от света.

    Коментиран от #47

  • 4 Tiffff

    64 4 Отговор
    Да се връщат при условие че вземат всички български роми .

    Коментиран от #6, #7, #39

  • 5 Икономист

    12 3 Отговор
    Вотът на недоверие е утре според мен правителството пада нови избори и се върви кък норвежки вариант, поне Корбин това иска.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Баце

    25 1 Отговор

    До коментар #4 от "Tiffff":

    Нема как да стане 1-во са индийците, 2-ри пакистанците, 3-ти арабелите, 4-ти турците и тогава за цвят и мирис всякакъв отпадък. Иначе предложението ти е най-доброто по този въпрос.

    Коментиран от #10

  • 8 Tiffff

    21 7 Отговор

    До коментар #6 от "Тоя":

    А не бъркаш се човек имам си къща 2 коли и 2 бизнеса , не съм беден повярвай ми . Аз намерих начина и в Бг ти си злобна въшка циганин вършиш мръсната работа на англия и се биеш в гърдите ..
  • 9 Мизерник

    30 1 Отговор

    До коментар #6 от "Тоя":

    ХаХа с 2500 паунда в Англия си по-голям мизерник от нормален Българин. В покрайнините на Лондон боксониера само наемът без council tax под 1000 паунда няма бе въшко. Като сложиш данък, вода, ток, парно, интернет, храна, транспорт ти умираш от глад :)))

    Коментиран от #13

  • 10 Tiffff

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "Баце":

    Точно ти ги постави на първо място айде да си представим че са индийци . те и без това ги признаха за свои )))))))))))))))
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Tiffff

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Тоя":

    А и между другото се ограмоти , че една дума нямаш правилно написана . Може да се издигнеш до 140 паунда .
  • 13 Георги

    14 13 Отговор

    До коментар #9 от "Мизерник":

    Злобни българи. С 2500 паунда живееш съвсем нормално в Лондон. Да говориш,че с тези пари живееш с тези пари по зле от средностатическия българин е меко казано смешно. И тука да работиш примерно в строителството изобщо не толкова тежко колкото си мислим в България:) А и не всеки има 2 коли и 2 бизнеса в Бг нали? Злобни шматки

    Коментиран от #14, #17

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Емигрант

    18 18 Отговор
    Завистливи роби които бачкате като слуги за 1000 лв.! Хората намират начин в чужбина а вие само завиждате. Мислите се за баровци като като ходите на къмпинг на море в Гърция! Пойщкажете си носът мслко навън да видите хораъа как живеят! 2500£ са много пари! В България ще бъхтите 5бмесеца за тях и ще плащаъе двойна храна? Завистливо племе българско! Заслужавате си ГЕРБ! Носете сиги на рамо!

    Коментиран от #27

  • 16 Тоя

    4 3 Отговор
    Ревете кат вдовичка за чадър ха ха нацисти
  • 17 Мизерник

    21 3 Отговор

    До коментар #13 от "Георги":

    Аз съм живял в Лондон така че не ми говори глупости. С 2500 пауда сигурно живеете 10 човека в някоя 2-етажна къща и ходите да ядете до макдоналдс или пазарувате в Sainsbury :))
    А това ЗЛОБНИ БЪЛГАРИ не ти прави чест по-добре никога не се връщай, защото явно ти не си Българин.
  • 18 ГосТ

    7 4 Отговор
    Хах супер коментари :), и от едните и от другите. Едните са хвалят как са успели у живото с бизнесо,а другите храчат по родината си. Англия е най добре да остане в ЕС разбира се. И за едните и за другите ще бъде по добре. А както вече съм писал, договора за членство в ЕС не е като тези с мобилните оператори.

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Бесен Язовец

    6 4 Отговор

    До коментар #18 от "ГосТ":

    Какв Англия бе? Има международен морски сертифика за работа на,, В офшорни компании и съоръжения"мога да работя където си поидксм за много пари! Само си пускам документите и офертите почват да валят! Отделно има разряд 3 за цветни заварки! Знаете ли каво означава това? Работа за минимум 4000 €!! Бачкайте им на тия тука да ви се правят на скъпи със заплатки от 1000€!

    Коментиран от #22, #25, #70

  • 21 Бесен Язовец

    3 10 Отговор
    Скоро ходих ей така на майтап да питам уж за работа на военна рампа в завода за трансформатори на Хюндай питам го шефчето за заварчик разряд 3 колко ще ми плащат той ми казава 2 бона аз го питам на седмица ли? Той ми каза, е как? на седмица на месец! и аз ХАХАХА бях с колега с който сме работили и той ХАХАХА казах му бегай мишко за 2 бона няма да се преоблека в тая дупка тук!
  • 22 Реалист

    10 2 Отговор

    До коментар #20 от "Бесен Язовец":

    А спри с лъжите де? Тоя "сертификат" в кой плод-зеленчук ти го подпечатаха? Дай номера на сертификата и името на организацията която те е "сертифицирала" МЕЖДУНАРОДНО. Абе вас тука с конкурс ли ви избират? Не ти ли минава през акъла че някои от четящите в тоя фейк нюз сайт може да поразбираме нещо от сертификати за работа на "В офшорни компании и съоръжения"... Поредния нагъл червен партизанин.

    Коментиран от #26

  • 23 веско

    5 4 Отговор
    предлагам да купим 40 броя су 35 и да си решим проблемите за 15 г. напред
  • 24 Николов

    11 2 Отговор
    А,какво си мислеха "ВЕЛИКО"британците като гласуваха излизане?Това плашило борис джонсън веднага след гласуването подаде оставка и почече не му се чу гласа!Никой не е очаквал рефереднома да е успешен.а повечето гласували съжалявас сега когато значт какво наистина означава брексит!Тия където искат българия да излезе да гледат много внимателно какво става с една силна страна камоли с наша българия ако остане да другарува само със сърбия албания и македония!

    Коментиран от #81

  • 25 ГосТ

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "Бесен Язовец":

    Ем пускай бе. Кой те спира? Обаче Ганьо си е Ганьо и у България и у Европа и у Америка.

    Коментиран от #28

  • 26 Бесен Язовец

    12 5 Отговор

    До коментар #22 от "Реалист":

    Завиждаш ли вече? Много ги обичам такива като теб! Като завъртим по светофарите новата бегачка почват да цъкат с език и да ми слагат определения айдук обаче истината че всеки лев съм си го изкарал с работа! Вие тука се оравете на патриоти и си лайте живота обаче си тече! И не завиждайте на емигрантите българчета.,хората са отишли да спечелят някой лев за да живеят достойно и имат по големи мечти от шопска салата с домашна ракия и Голф 4!

    Коментиран от #32

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Бесен Язовец

    5 4 Отговор

    До коментар #25 от "ГосТ":

    Що да пускам бе? Аз се върнах тук точно преди 18 дни сега ще почивам поне 4-5 месеца! Пускай ти!

    Коментиран от #34, #36, #71

  • 29 веско

    6 5 Отговор
    предлагам да купим 40 броя су 35 и да си решим проблемите за 15 г. напред .те ще бъдат на цената на 8-12 ф-16 с които не решаваме нищо
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 веско

    2 3 Отговор
    що не ми опонирате

    Коментиран от #33

  • 32 Реалист

    7 5 Отговор

    До коментар #26 от "Бесен Язовец":

    На теб ли да завиждам бе, хахахахахаха - та ти даже на български не можеш да пишеш, изкарваш не повече от 30% от моите пари, даже и да си заварчик на офшорка ( за което определено лъжеш - всеки запознат с материята му е ясно по поста ти). И за какво да ти завиждам? Спами си, не ми пречиш... Просто си поредното тъпо парче спамещо с фейк нюз по нареждане на позитано или "по убеждение"... За да оцениш красивото, трябва да си видял грозното - запомни го от мен - ти си грозното сред хората. Има нужда за нас от няколко такива като теб. Да ни напомнят каква смрад беше докато бяха комундетата на власт. Айде у лево...

    Коментиран от #37

  • 33 Реалист

    5 3 Отговор

    До коментар #31 от "веско":

    Ами поста ти е толкова глупав че никой не смее да ти падне на нивото.
  • 34 ГосТ

    8 3 Отговор

    До коментар #28 от "Бесен Язовец":

    Що си слагаш сам плюсове бе ? :))
  • 35 НКВД

    5 14 Отговор
    ЕС е пред разпад. Великобритания ако излезе без договори и рамки, разпада на ЕС неминуемо ще се случи до 5-6 месеца след това. Това ще означава и крах ЗА РУСИЯ, КОЯТО РАЗЧИТА НА ГАЗОВИ ДОСТАВКИ ЗА ОБЕДИНЕНА НЕО-КОМУНИСТИЧЕСКА УПРАВЛЯВЯНА ЦЕНТРАЛИЗИРАНО - ЕВРОПА. Русия разчита единствено на газови доставки за изтощената си от свръх въоръжаване икономика, защото петрола е на стотинки в момента. Единствените, които печелят в този случай са САЩ. Защо ли не се учудвам??? УМНИ СА ПРИЗНАВАМ ИМ ГО!!!

    Коментиран от #40

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Бесен Язовец

    3 4 Отговор

    До коментар #32 от "Реалист":

    Мисли си така, щом се чувстваш по спокойно твоя воля! Не искам да ти развалям вечетрта! Ти си копай тайничко от завист ,и споко не си само ти! И бившата ги смята парите всяка нощ! И смята с коя ги харча!
  • 38 Бесен Язовец

    3 3 Отговор

    До коментар #36 от "Реалист":

    Леко спрри да се напъваш че стария кърт вече си показа муцуната хахаха!
  • 39 Borislav Popov

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Tiffff":

    Четеш ми мислите, човеко!
  • 40 ГосТ

    8 2 Отговор

    До коментар #35 от "НКВД":

    Много сте загрижени за Германия, Франция и Англия значи...че и за другите,но не и за нашата мила родина. Нарочно пиша Англия (както по спортните форуми), защото ако излязат без договор е съмнително колко дълго ще бъдат обединено кралство. Русия пак ще продава газ на Германия,а Франция си има достатъчно енергия от атомни електроцентрали. Това със сащ и Англия не е от вчера и всички го знаят, както и това, че стандарта на живот в Русия е мнооого по назад от повечето европейски държави. на почитателите на бесната експлоатация и олигархия мога да кажа,че в Русия наистина могат да изживеят мечтата си. Не се колебайте,емигрирайте в Расия. И без това имат нужда от хора
  • 41 веско

    3 4 Отговор
    без да правим на путин евалла .от русия оръжия от запад технологии
  • 42 веско

    3 4 Отговор
    до реалиста .аз съм ел.инженер с три деца с отличен успех без да познавам учители им .ако ме разбирш
  • 43 стоян георгиев

    4 5 Отговор
    случи се очакваното.популизма загуби като се наложи конкретиката.тия дето искаха излизане от ес видяха че няма никаква полза от него.сега даже те немогат да обяснят ква великобритания извън ес искат.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 веско

    1 4 Отговор
    шушу-мушу шушу-мушу .заврел съм ви в една тъмна стая и като ти плеснем един шамар и ти си хванал най- близкия до тебе и сте се изпотребали бе. шменти -капели велик е влади
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Пешо

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "Alpha_Lone_Wolf":

    Точно ФАЩ са подстрекателите Великобритания да напусне ЕС. ФАЩ нямат интерес от силен и обединен ЕС.

    Коментиран от #50, #51

  • 48 веско

    1 4 Отговор
    няма пари за нищо а плаща данъци за всичко с осем букви--българин реалисте
  • 49 веско

    1 2 Отговор
    роден съм на 18 юли реалиста.още ли си тук приятелю
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 РЗС

    6 0 Отговор

    До коментар #47 от "Пешо":

    За които не знаят, САЩ са колонисти преселили се точно от Англия. Създават 13 колонии на източния бряг на северна америка. След време от Англия решават, че колониите трябва да плащат данъци на кралството, а колониите точно поради тази причина решават да обявят независимост. От Англия им пращат воиници, които колониите размазват и обявяват независимост от английската имерия на 4 юли 1776г. Така се създава САЩ. Английската имерия по времето на кралица Виктория е най-голямата за всички времена с общо 400 милиона души под английско влияние. Цяла индия е била колония, както и повечето от 53те държави от commonwealth. В момента колониите командват англия, представяте ли си до къде са го докарали англетата. От най-мощната империя на земята до островче дето робите им казват кое как.
  • 52 ГосТ

    1 1 Отговор

    До коментар #46 от "До Тоя":

    Абе да не си ти тоя с обявите бре 😂. Обзалагам се, че си дошъл от Петрич в елитния квартал на София! Кажи честно, прав ли съм? Поредният успел у живото 😂

    Коментиран от #58

  • 53 Реалист

    1 6 Отговор
    Българските роми са част от нашата държава и ние имаме нужда от тях тук.

    Коментиран от #54, #65

  • 54 лабораторията

    6 1 Отговор

    До коментар #53 от "Реалист":

    Бойко ти ли си? за твойте избиратели говориш наали

    Коментиран от #56

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Реалист

    0 3 Отговор

    До коментар #54 от "лабораторията":

    Не, аз съм не реализирания българин!
  • 57 веско

    1 1 Отговор
    роден съм на 18 юли реалиста.още ли си тук приятелю
  • 58 До ГосТ

    1 1 Отговор

    До коментар #52 от "ГосТ":

    ,,успел съм у живото" с труд , и влагане на пари от този труд в собствен бизнес,приятелю! Ама на тебе тези неща,явно не са ти понятни!Факт!

    Коментиран от #61

  • 59 веско

    5 1 Отговор
    народ който не храни собствена армия храни чужда
  • 60 веско

    3 2 Отговор
    прочетете това което ви написах след две години. може да умрете от смях .а може и .......
  • 61 ГосТ

    4 1 Отговор

    До коментар #58 от "До ГосТ":

    Всички все с труд успяват в живота,а освен патента за киселото мляко и фотоелектронният ефект изработени във Франция преди десетки години,други май няма скоро време. Трагикомедия.

    Коментиран от #63

  • 62 До Калчоооо

    1 1 Отговор

    До коментар #55 от "Калчоооо":

    Пожелавам на всеки да има като моите ,,каруци",Калчо!Но злобно човече като тебе-едва ли?! Поздрави!
  • 63 До ГосТ

    1 2 Отговор

    До коментар #61 от "ГосТ":

    Ами прави и ти кисело мляко, бе пич,и няма да си ,,ГосТ" и ,,Трагикомедик"! Ама трябва да,,копаш",а на тебе ти е странно!Поздрави!

    Коментиран от #64

  • 64 ГосТ

    2 1 Отговор

    До коментар #63 от "До ГосТ":

    Между другото, моята заплата е около 4000usd. Не е от най високите,но дори и при стандарта в който живея е достатъчно за да си живея живота с чест и достойнство. Въпреки че съм чужденец, когато кажа какво правя в страната в която живея и работя отношението е подобаващо. Това е безценно ;). Това би трябвало да бъде задължително. Не случайно са Тея титли в крайна сметка. Пропуска някой да ти засвидетелства уважение-белене :))). Много добре знам какво е да "копаш". И за съжаление ще трябва още да "копам" яката за да стоя далеч от родината си. Поздрави
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Джентълменът русофил

    7 1 Отговор
    Хора, искам само да ви споделя, че в момента в UK са изключително кофти и дискриминационно настроени към европейците работещи тук. Добре се замислете, ако сте се запътили насам. Гледат ни много мръсно една голяма част от англичаните и всячески се заяждат при удобен случай - завоалирано разбира се. Вярвайте ми споделям ви това най-искрено и чистосърдечно. Отношението им към нас преди и сега след брекзит е коренно различно, като че ли говорим за друга нация. Не всички разбира се са настроени така. Както винаги съм споделял, тук има много позитивни и усмихнати хора. Нека и някой друг живеещ в UK да сподели впечатленията си - може пък аз просто да съм прекалено черноглед.

    Коментиран от #67, #73

  • 67 Гостъ

    2 3 Отговор

    До коментар #66 от "Джентълменът русофил":

    А бе то отношението към русофилите навсякъде по света е кофти (джентълмени или не) никой не ви обича! :)
  • 68 Западните Балкани

    1 0 Отговор
    Тази сага показва нуждата от преосмисляне на системата от допитвания и промени на законите. За някои неща не може с обикновено мнозинство. За конститутцията е прието, че не може да се променя така. Но така трябва да се направи и за други работи. В България имаме много примери за лоши практики. Но не се поучаваме, а търпим такива като наложилите допитването в Обединеното кралство. Понятието отговорност не съответства на нанесени щети.
  • 69 пешо

    4 2 Отговор
    глупава статия:
    какво общо има между брекзит и ес!
    просто е:
    англия напуска тази "измислица" ес БЕЗ ДА ВНЕСЕ НИТО ЦЕНТ!
    това е!
    и ще и наложат "санкции"?!
    кой?!
    "джендърите от ес?!
    да бе да!
    англия да не е русия!
    или габон!
    смешници!

    Коментиран от #72

  • 70 IWE

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "Бесен Язовец":

    " Отделно има разряд 3 за цветни заварки!" А за черно -бели заварки имаш ли сертификат? Тези можеш да ги разправяш във вашето село на мегдана! Поредният на който му се иска ама не може !
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Миии не

    3 1 Отговор

    До коментар #69 от "пешо":

    Мда. КПП-та с Ирландия и граничен контрол, паспортен контрол с Франция на тунела. Мита, акцизи, такси - в пълен обем, на корем, така да се каже. И други благинки. Излизайки без споразумение, за ЕС Британия наистина няма да се отличава много-много от Русия или Габон, или произволна друга държава. Които се ползват със страхотни преференции в търговията с ЕС, както ти е известно.

    Коментиран от #80

  • 73 Лондон

    2 0 Отговор

    До коментар #66 от "Джентълменът русофил":

    И аз съм бил в Лондон след референдума. Първо е лъжа, че само прости хора са биле за брекзит точно обратното умните бяха за него, като обаче умните са страшно неполитизирани в смисъл те не знаят какво точно е брекзит просто искат да са самостоятелни. Лошото отношение е към хората които не си плащат данъците в Англия или източват системата. Странното е че обвиняват ЕС за тези неща, като не могат да разберат че ЕС няма нищо общо с тяхната система. Примерно в България има период за помощи след което спират а там няма!???!?!?!? Има повече мигранти от извън ЕС и т.н.

    Коментиран от #75

  • 74 Джентълменът русофил

    4 0 Отговор
    Ти живял ли си със семейство с малки деца, работейки за 1000-1200 паунда, щот без квалификация толкова вземат хората. Само ти работиш, защото жена ти гледа детето/цата. И как ще оцелеете без помощи те питам аз теб? И защо да не вземаш помощи? Защо англиччанина да взема помощи, а твоето семейство да се мъчи и да обикаля по чаритата да купи някоя износена дрешка или играчка на двайсет години на детето си за един паунд. Защо той ще яде takeaway, а ти ще ходиш точно в 8 вечерта в теско да вземеш намален изсъхнал хляб? Това ли е точене на системата? Значи като му изнася на англичанина е помощ, когато се касае за емигрантите е точене на системата, така ли? Ай сиктир и мръсни фашаги-националисти гадни.
  • 75 Джентълменът русофил

    3 0 Отговор

    До коментар #73 от "Лондон":

    И какви данъци те гонят? В Англия си има необлагаем минимум под който не плащаш данъци. Беше 10-12 хил паунда преди, а сега незнам колко е. Повечето да не кажа и всички източно европейци попадат в тази графа, така че за какви данъци говориш. Нито помощите и тежат на тази страна, нито източно европейците. Просто има много спекуланти, като Тереза Мей, които трупат политически рейтинг на гърба на спекулация с общественоот мнение. Не емигрантите, а националистите брекзитчии са проблема на Великобритания.

    Коментиран от #77

  • 76 Джентълменът русофил

    3 1 Отговор
    Ей как искам само да има нов референдум. Ще купя най-скъпите бонбони и ше ги занеса на колегите си, които са над 90 процента националисти, вярващи си, че са олицитворение на морала и достойнството в тази страна понеже са държавни служители, а емигрантите са едва ли не някакви недостойни люде-натрапници изоставили сламените си колиби в Източна Европа и дошли да им вземат работните места и прехраната. Искам да ги почерпя специално за оставането на Великобритания в EU. Всичко давам само да им видя бесните физиономии. Вие представяте ли си, че съм само един източно европеец сред над 200 човека надути англичани. Същевременно отивате в една автомивка, пак хаус, ферма, куриерска компания, почистваща фирма и осъзнавате, че над 90 процента са източно европейци, а едва под десет са англичани и то обикновено не особено интелигентни и възпитани. Това ли е равноправито при капитализъма? Тука можеш да работиш, а тук не понеже си човек трета ръка.
  • 77 Лондон

    0 2 Отговор

    До коментар #75 от "Джентълменът русофил":

    12000 паунда на година това е смешно, ясно е че седиш там за помощи. Англия се задъхва всички го виждат, и да съвсем първосигнално Англичаните не обвиняват своите хора които също са много на гърба на системата обвиняват нас. Аз съм работил за много повече пари плащал съм си всички данъци като колегите и никой не ме е дори погледнал накриво.

    Коментиран от #78, #79

  • 78 Джентълменът русофил

    2 1 Отговор

    До коментар #77 от "Лондон":

    Ами повечето куриери например са self employed и вземат между 70 и 80 паунда на ден. Сметни и прибирането до България за Великден, лятна почивка месец, Коледа и още веднъж два пъти за по седмица(без платен годишен отпуск) и смятай. А ти какво вземаш е отделен въпрос - аз визирам мнозинството източно европейци. Лично аз съм служител не съм самоосигуряващ се, удръжките ми ги вземат още преди да съм си получил плащането. Но не винаги е било така. Започнал съм от нулата и съм минал по пътя описан по-горе от мен и ми е трудно да забравя тези дни на нищета. Относно това, че не са те гледали накриво... било е преди, ела сега да видиш как ще те гледат, стига да не си се асмилирал съвсем като англичанин, защото има и много такива. Миналата седмица гледам една с къса коса, фашистка физиономия, чак розова кожа и крещи на кучето си "Naughty boy". Бих се заклел, че е сто процентова англичанка. И тъкмо си мислех "каква ку.ка" и "горкото изплашено животинче" и тази премина на български и почна да му крещи "седни, седни..." Та ако дотолкова си се асимилирал, че да немогат да те разпознаят, като чужденец, то е ясно, че ще тв уважават. Аз говоря за обикновените хорица тук, които пълнят турските магазини и българските ресторанти през уикендите и с англичани много много не общуват :), щото няма и на какъв език :). То другите асимилираните се с годините, какво да ги мисля, те отдавна са загубили българското в себе си.
  • 79 Джентълменът русофил

    2 0 Отговор

    До коментар #77 от "Лондон":

    Я ми кажи нещо друго ти. Всички англичани на помощи тук миришат, говорят на висок глас в повечето случаи крещят, тоест изглеждат си отвсякъде дисабилити или наркомани, или алкохолици, или всичкото това накуп, докато в същото време източно европейците на помощи си изглеждат съвсем нормални и възпитани хора? Тоест, защо англичанитени ни слагат под общ знаменател с тяхното просролюдие и не ни допускат до апетитни позиции на пазара на труда? И този факт, ако не ти говори за дискриминация... здраве му речи.
  • 80 мунчо

    3 2 Отговор

    До коментар #72 от "Миии не":

    ти сънуваш ли бе?!
    това е Англия която е била и още е империя,която запази валутата си
    и като СПЕЦИАЛЕН член на глупостта ЕС!
    затова излиза от тази смешна сбирщина от държави!
    пример ако някой има примерно 10000 декара земя,а аз имам 20декара земя,как мислиш ще можем ли двамата да направим кооперация и да делим заедно печалбата!
    А?
    е,затова Англия напуска,без да я е еня за разпадащия се ес!

    Коментиран от #84

  • 81 Не съм

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Николов":

    Не съм много наясно, но да те държат принудително и насила в една структура, това не противоречи ли на основните принципи на "демокрацията" и на европейските ценности....ха ха ха.
    Мразя англосаксите, но ЕС се доказа ясно ,като фашистка структура или ако предпочитате тоталитарна...имаше референдум/плебисциг/ и британците искат да излязат от тази структура ...а управляващите и самия ЕС пречат това да се осъществи...по -зле е от СССР, който даде независимост на републиките.

    Коментиран от #83

  • 82 Сериозно

    0 0 Отговор
    И кво точно му е глупавото, що не погледна тт характеристики на Су-35, аман от тъпи тролове.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Хехе

    1 0 Отговор

    До коментар #80 от "мунчо":

    И ние си запазихме валутата. Англия като е империя, какво - ние да не си пазиме границите от имперските поданици - пакита, индо и компания? Или пък те няма да си пазят границите от новите Меркелски европейци? Контрабандата и в двете посоки на честна дума ли ще се спира? КПП-ата на сухоземните граници са задължителни. А защо да не ги обмитяваме, както си е редно? С какво са по-добри от Русия например, та да няма мита и визи за тях - нали не плащат нищо на ЕС? Та това е - щом искат привилегии, ще плащат. Щом не искат да плащат - няма привилегии. За това се усукват като мокра връв вече втора година. Има едно НО, обаче. "Разпадащия се" ЕС има много ясна цел - да не се разпадне. Е, как ще я постигне - като първия, дето напусне, процъфти ли? За да не се разпадне ЕС, Британия трябва да го отнесе така, че да се помни десетилетия напред, това е въпрос на живот и смърт за ЕС, иначе се почват Декзит, Грекзит и подобни.
Новини по държави: