16 Януари, 2019 19:35 46 473 185

Вижте какво каза Путин за Балканите

  • балкани-
  • владимир путин-
  • русия-
  • сащ-
  • нато

САЩ налагат доминация в региона, заяви руският президент

Вижте какво каза Путин за Балканите - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Когато говорим за ситуацията на Балканите, сериозен дестабилизиращ фактор там е политиката на САЩ и на определени западни страни, насочена към утвърждаване на тяхната доминация в региона. Това заяви руският президент Владимир Путин в интервю за белградския вестник "Вечерне новости".

"Още през 1999 г. силите на НАТО, без санкция от ООН, два месеца и половина бомбардираха Югославия, насилствено отделиха Автономната област Косово. През 2008 г. Вашингтон и съюзниците му подкрепиха нелегитимно обявената косовска независимост", каза Путин. През 2017 г., "въпреки позицията на половината от населението, Черна гора бе въвлечена в НАТО", продължи той.

"Уплашиха се от референдум по този въпрос и в резултат страната преминава през период на политическа нестабилност. Миналата година с цел форсирано приемане в НАТО на Република Македония дори бе задвижен процес на приемане на конституционни поправки и промяна на името на тази държава, ревизия на основите на македонската национална идентичност. При това бе игнорирана волята на македонските гласоподаватели - референдумът за промяна на името на държавата се провали, но външният натиск продължи", каза Путин.

Като се знае и се разбира колко сложни са Балканите и историята на този регион, Русия винаги го е смятала за пространство за конструктивно сътрудничество, каза руският държавен глава. "Затова помощта за укрепването на регионалната сигурност и стабилност е наш безусловен приоритет. Обявяваме се за това да се зачитат правата и интересите на балканските държави и народи, да се спазва международното право", каза руският президент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mom4eto

    399 52 Отговор
    Наще подлоги сами се дупят и без доминация! :)

    Коментиран от #112

  • 2 прозрение

    668 243 Отговор
    Ако има нещо, което да не е вярно от казаното, сложете ми минус

    Коментиран от #16, #22, #40, #172

  • 3 Киро

    261 146 Отговор
    Владко също гледа да има изгода от нас, така че какво значение има дали политиците ще са марионетки на САЩ или Русия.Българския народ ще си остане беден.

    Коментиран от #56, #117, #134

  • 4 Воrislav Ророv

    305 193 Отговор
    Вова, тази македонска идентичност бе снесена в Кремъл, мътена и измътена в Белград. Знаеш ли къде да си я завреш? Да, отзад е много подходящо място.

    Коментиран от #25, #127, #162

  • 5 Borislav Popov

    145 216 Отговор
    Мара с малките бозки рева, Лавров рева, ето сега и Жужи ревна, за дет Македония ще виза в НАТО и ЕС ! Ейййй, тъз Македония е като трън в дупитата на руските чифути, не могат да спят заради нея !

    Коментиран от #110

  • 6 Спутник

    239 133 Отговор
    Това е мъжко политическо изказване и ясна позиция на Владимир , а наште управници ... а бе те си знаят да им ....

    Коментиран от #73

  • 7 Бесен Язовец

    124 159 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Още през 1999 г. силите на НАТО, без санкция от ООН, два месеца и половина бомбардираха Югославия, насилствено отделиха Автономната област Косово. През 2008 г. Вашингтон и съюзниците му подкрепиха нелегитимно обявената косовска независимост", каза Путин. През 2017 г., "въпреки позицията на половината от населението, Черна гора бе въвлечена в НАТО", продължи той ) А Южна Осетия и Абхазия, кой ги отдели пак насилствено от Грузия, а Приднесторовието от Молдавия, кой, пак НАТО ли ?

    Коментиран от #23, #28

  • 8 472

    146 180 Отговор
    Лицемерът Путин се интересува само от газовия монопол и нищо друго. Затова той направи съюз с вечните врагове на Русия и на всички балкански страни, турците.

    Коментиран от #13, #50

  • 9 Пиперко

    137 33 Отговор
    Истината на днешното време боли.
  • 10 Batushka

    152 15 Отговор
    Да си малка държава между два ата освен ритници друго няма да ти се случи...ЕС задължително трябва да се интегрира до ниво поне конфедерация с обща външна и отбранителна политика иначе тия малки стари държави в Европа винаги ще са обект на насилие ту от Русия ту от САЩ....
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Националист

    152 38 Отговор
    30г. Западно анти-руско влияние как се отрази на България?

    Коментиран от #42

  • 13 Borislav Popov

    88 77 Отговор

    До коментар #8 от "472":

    Трябват му свободни територии, за разните газови потоци насочени в посока Западна Европа, а за обитателите на тези територии му е през сайдера.

    Коментиран от #120

  • 14 българин

    134 90 Отговор
    Нашата държава е на 1300 години, а Русия и много по-късно въобще не е присъствувала на картата на света. Путин да не ни обяснява историята и да не приказва за идентичност по време, по което неговата държава не е била на картата. Айде кой от къде е............

    Коментиран от #18, #38, #94, #101, #165

  • 15 пешо

    45 49 Отговор
    Сърбите нямат полезен ход освен ,ако на влязат в ОНД.
  • 16 Геро

    61 25 Отговор

    До коментар #2 от "прозрение":

    Прозрение, брато....
    Когато ние се месим е “конструктивно сътрудничество”. Когато другите го правят е “вмешателство”. Ще ти нацъкам минусчета колкото щеш, ако имаше смисъл. Ще му вярваш, дори да ти чете Буратино.
  • 17 Орисия

    96 89 Отговор
    Балканите доскоро бяха регион за конструктивно ограбване от Русия и сега когато хората тук освобождават Путин от задължението му да ги обича му става мъчно но ще трябва да свикне.

    Коментиран от #19

  • 18 Batushka

    88 85 Отговор

    До коментар #14 от "българин":

    България е на няма 140 години ....бъди сигурен в това ....500 години без държавност са страшно много ...а Русия е империя от поне 500 години също чудовищен период самият народ е имперски народ дори и със скъсани гащи

    Коментиран от #30, #115, #131, #149, #154

  • 19 загрижен

    27 19 Отговор

    До коментар #17 от "Орисия":

    Редивно се дрогираш вечер ! Това ще унощожи крехкото ти здраве
  • 20 Пророк

    46 56 Отговор
    Вовка, като гледам физиономията ти на снимката, време е да те карат в Новодевичье кладбище, пък ти си залаял за Балканите!
  • 21 Рашка с чашка

    87 42 Отговор
    Много прекалява другаря полковник от КГБ, отрочето им, македонската идентичност с времето лека полека ще изчезне. Нищо че Путин обяви че азбуката не е измислена от Ленин, както вярват повечето ушанки, а е дошла от Македония. Вече цар Самуил официално е български цар в Македония. Но е цар и на тях! В един момент твърде много ще станат общите герои и на македонците ще им светне.
  • 22 Димитър

    90 69 Отговор

    До коментар #2 от "прозрение":

    Не един, а 100 минуса ти пиша уважаеми руско подлоги. Като стар кагабееца Путин смесва истината с лъжата. Например референдума в Македония 95% от македонците гласуваха за присъединяване към ЕС и НАТО. Второ 81 депутати гласуваха за поправките на конституцията им. Става на въпрос за квалификацирано мнозинство. В Гърция руски олигарх собственик на ПАОК Солун е давал и дава много евро на футболните фенове на гръцки и македонски футболни клубове за да протестират против договора от Преспа и неговата ратификация. Хубаво е човек да чете различни източници на информация и да ги анализира и тогава да си пише мнението, а не сляпо да вярва на един професионален лъжец и манипулатор какъвто е Путин, лавров и тн.

    Коментиран от #27

  • 23 НКВД

    62 48 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    В Пиднестровието и Абхазия живеят руснаци които бяха заплашени! А в Косово не живеят амери!

    Коментиран от #31, #36

  • 24 ПЕТТКО ВОЙВОДА

    79 3 Отговор
    Дреееме ми за хамериккаи Сибиря, мен ме интересува БЪЛГАРИЯ.
    Няма баща майка и брат, всеки сам трябва да ди я гради държавата си.
    Че ще търгуваме с всеки е нормално политика по света.
    Но как искаме да се развиваме си е наша работа, стига са ни използвали за своя изгода с протежетата си в БГ .
    Най мразя мекеретата и продажните подлоги които се представят за Българи , щом работиш срещу българската държава и икономика , значи си вреден паразит си.
    Аз не гледам кой какъв е,а за кого работиш?
    Най много ни унищожават подставените, или внедрените мекерета .
    За това сме на това положение, почти всичките работят за лични облаги, а държавата в десета глуха.

    Коментиран от #55

  • 25 Гост

    32 17 Отговор

    До коментар #4 от "Воrislav Ророv":

    Много точно казано, но вижте минусите и си направете изводите. Жалко за нашата родина.
  • 26 onq s konq

    71 43 Отговор
    Путин отлично помни "доброто старо време" когато Русия ИЗПОМПВАШЕ ВСИЧКО АБСОЛЮТНО БЕЗЖАЛОСТНО както от държавите - членки на СССР,така и от т.н. Източен блок.Да-тогава бяха богати Руснаците ,защото стриктно ЗАБРАНЯВАХА ВСЯКАКВА ТЪРГОВИЯ НА ВЪПРОСНИТЕ ДЪРЖАВИ-РОБИ СЪС ЗАПАДА и налагаха единствено ТЕХНИ СТОКИ НА ПАЗАРИТЕ,ПО ТЕХНИ ЦЕНИ ЕСТЕСТВЕНО.А ако някой им се опълчи,ПОЛУЧАВАШЕ ТАНКОВЕ И СТРЕЛБА "НА МЕСО"/Унгария-1956,Чехия-1968/.Тогава обаче нямаше "Руска доминация",защото имаше ЛАГЕРИ НА СМЪРТТА.Сега обаче- ИМА АМЕРИКАНСКА?!!А КАКВО ПРЕДЛАГАШ НА БЪЛГАРИЯ ПРИМЕРНО БЕ ПУТИН-МАМИН-...МРЗ като в Русия,която вече ДОРИ НЕ Е И НА ПОЛОВИНАТА НАША?Спасибо товарищ-КОЛЕЛОТО НА ИСТОРИЯТА НЯМА ЗАДЕН ХОД!

    Коментиран от #29, #90, #173

  • 27 Христо

    19 8 Отговор

    До коментар #22 от "Димитър":

    Като чета публикацията и ти четеш избиратело, само това което ти оттърва
  • 28 Димитърд

    33 43 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    Не един, а 100 минуса ти пиша уважаеми руско подлоги. Като стар кагабееца Путин смесва истината с лъжата. Например референдума в Македония 95% от македонците гласуваха за присъединяване към ЕС и НАТО. Второ 81 депутати гласуваха за поправките на конституцията им. Става на въпрос за квалификацирано мнозинство. В Гърция руски олигарх собственик на ПАОК Солун е давал и дава много евро на футболните фенове на гръцки и македонски футболни клубове за да протестират против договора от Преспа и неговата ратификация. Хубаво е човек да чете различни източници на информация и да ги анализира и тогава да си пише мнението, а не сляпо да вярва на един професионален лъжец и манипулатор какъвто е Путин, лавров и тн.

    Коментиран от #95

  • 29 Доктор Ох Боли

    15 13 Отговор

    До коментар #26 от "onq s konq":

    ... ха ха ха... ти си са туталну умопомрачила.... ха хаха.... Кога са били богати руснацити а?... ха хахах..... Стига си са излагала.... Ти си толко зле чи ни ти и дреме... ха хахаха--.....ааа.....

    Коментиран от #34

  • 30 И аз да кажа

    57 17 Отговор

    До коментар #18 от "Batushka":

    Имперски народ, щото били крепостни ли? Ми то българите под турско са имали много повече права от руснаците в тяхната си държава?!

    Коментиран от #72

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Антисоциалист

    40 21 Отговор
    Господа, един от артистите играещи ролята на Президент пУТИН ни спестява истината. Казва "... референдумът за промяна на името на държавата се провали", и ни спестява непромененото име: "Бивша Югославска Република Македония". Щом това име му харесва, то дали ще му хареса и съдържателното име на Руската федерация: "Остатък от Бившия ССССР". В тази съдържателност освен чужд има и негов неоспорим принос...
  • 33 Emil

    40 43 Отговор
    Русия се отказа от Бьлгария, а не обратното. Ако решьт може с малко усилия да си я вьрнат.Преди бяха слаби, но сега всички треперят да не им развалят софрата...Народния сьд може да дойде с тяхна помощ...иначе изчезаме като нация😢

    Коментиран от #58

  • 34 onq s konq

    35 16 Отговор

    До коментар #29 от "Доктор Ох Боли":

    Не съм им броил парите на руснаците по време на соца,но факт е че РУЛБАТА БЕ ПО-СКЪПА ОТ ДОЛАРА В БАНКАТА.Отделно пък че Българските цигари струваха доста по-евтино в Русия отколкото у нас.Като се прибави и това че Икономиката им вървеше с пълна пара поради ГАРАНТИРАНИТЕ ПАЗАРИ ЗА ВСИЧКИ ТЕХНИ СТОКИ,ЕВТИНИТЕ ГОРИВА И ЕЛ.ЕНЕРГИЯ,изводът се налага от самосебеси.

    Коментиран от #39, #48, #54, #60

  • 35 НКВД

    29 22 Отговор

    До коментар #31 от "Голем смях":

    Еми ако ги заплашваме с оръжие със сигурност ще минат! Това защото след освобождението русофобите се занимаваха с преследване на русофили вместо да изнесат турците от България! Вече е твърде късно!

    Коментиран от #45

  • 36 Димитър

    47 40 Отговор

    До коментар #23 от "НКВД":

    Руснаци има и в България, Германия и какво от това, като не им харесва марш в Русия. Никой никога не ги е канил никъде, те са нахални и се завират навсякъде. А какво правят в независима Украйна, защо окупираха Крим. В Крим от 400 хиляди татари нито един не е гласувал за присъединяването към Русия. Просто излъгаха с така нареченият референдум, те са специалисти във фалшивикациите и измамите и то в присъствието на руските войски се проведе референдума.
  • 37 българин

    33 23 Отговор
    ма братушки, кой ви е виновен, че си изпуснахте половин германия? кой ви е виновен, че изгубихте влияние на балканите? ние като победена държава от войните, за нас е по-добре, че изгубихте т'ва си влияние :) :P~~~~~~~~~~ плезене :) дреме ми на дедовия за вашите тревоги :) я давайте газчица насам и т'ва е, идвайте на морето та да ви вземаме рублите, доларите и жените да ви поебваме, че са по-дащни от наще магарици, па и са май по-убави :) и те тава е, да вър'и дружбата м/у народите разбийш ли?
    в случая нас българите си ни подават кат' малка к'рви4ка измежду русия и сащ :) сега дошло ред на фащ да ни таковат :) а то с управляващи като тия наще е лесно да те таковат понеже те са си путьовци от малки...
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Доктор Ох Боли

    26 20 Отговор

    До коментар #34 от "onq s konq":

    ... ха ха ха...... Той вируса но соца.... ша та напраи да поверваш чи си мъж... ха хах ах....ааааа..... Той и Москвича беше скъп.... ха хаха.... Вози ле се тогава а?.... на ... предната сидалка... хахахаха.... Тя рублата биеше долара.... ха хаха.... у празните глави на такива като тебе... ха хаха

    Коментиран от #59, #100

  • 40 Стефан

    52 17 Отговор

    До коментар #2 от "прозрение":

    Имаш минус... Как разбираш понятието "македонска национална идентичност". Това си е чиста Руска (комунистическа) измислица, от която милиони Българи станаха бежанци.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Славист

    27 22 Отговор

    До коментар #12 от "Националист":

    Онищожихани тия привитизаци американски тецове исмукват парите на бедните белгари а са строени от кои кои руснаци за българи........................
  • 43 българин

    43 24 Отговор
    Аз съм българче и силна
    майка мене е родила;
    с хубости, блага обилна
    мойта родина е мила.

    Аз съм българче. Обичам
    наште планини зелени,
    българин да се наричам -
    първа радост е за мене.

    Аз съм българче свободно,
    в край свободен аз живея,
    всичко българско и родно
    любя, тача и милея.

    Аз съм българче и расна
    в дни велики, в славно време,
    син съм на земя прекрасна,
    син съм на юнашко племе.


    ... ама га си съставите такова красиво, мощно стихче, заместенко вместо българче с думичката русначе, тогава ще ми плямпате колко сте велики!!! като си пренапишете всички учебници с това, че ние българите ви дадохме езика, писмеността, религията, културата, то тогава сте добре дошли тука да ни се правите на приятели!!! хайде сега си вземайте ушанките и марш от тукачкана!
  • 44 нервен

    28 23 Отговор
    Абе това комплексирани джудже вярва ли си като плямпа такива глупости или после бяга да скрие и да се хили на простотиите дето е надрънкал ... кой тъпак му се връзва на този въобще не знам ...
  • 45 Голем смях

    51 26 Отговор

    До коментар #35 от "НКВД":

    Абе руски вазелин,българите сме толерантни и разумни хора.Ако беше българин щеше да знаеш,че нашият герой Левски е бил за чиста и свята република ,в която да живеят всички етноси.Бил е против Русия ,както и голяма част от българските поборници за Свобода.А преследването на русофилите е станало след като Русия подкрепя Сърбия при нападението над България.Представи си какви уроди са били руснаците,че българите да ги изколят през първата световна война.Братята руснаци ги измислиха комунистите след съветската окупация през 1944 г.А руснаците измислиха за наказание на българите македонската нация и език.Разделяй и владей е бил лозунга на Сталин.Това е доктрината и на Путин.

    Коментиран от #49, #51, #67

  • 46 Русия

    15 26 Отговор
    Братя сме Българи и Руснаци славяни от Славия. СЛАВИЯ ОЗНАЧАВА СЛАВЯНИ ОТ 1913

    Коментиран от #63

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Голем смях

    29 9 Отговор

    До коментар #34 от "onq s konq":

    Смешко,левът беше по-скъп от рублата,но на черния пазар един долар вървеше 3-4 лв.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Българофил

    16 17 Отговор

    До коментар #8 от "472":

    вече е ясно....русофил=туркофил

    Коментиран от #53

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Коментатор

    21 20 Отговор
    Да разбираме ли от изказването на Путин, че той желае руска доминация над Балканите вместо нечия друга? Явно - да. Можем ли да определим от казаното, че с изказването си разпалва омраза и насъсква съседи на Балканите едни срещу други? Да - Сърбия с Косово. И всички срещу Запада. С привидната загриженост за народите на Балканите, всява недоверие с правителствата им, че не се зачита народната воля. От устана на руския президент звучи цинично. Но политиката на Русия да разделя и да сее недоверие продължава.

    Коментиран от #57

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Коментатор

    12 6 Отговор

    До коментар #34 от "onq s konq":

    Изводът, който се налага е, че ти е празна кратуната и дрънчи на кухо.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 466

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Киро":

    А иначе щеше да е богат, а ?
  • 57 Само здраве

    3 8 Отговор

    До коментар #52 от "Коментатор":

    Нужно ли е да знам че си капитал кенеф да, интересувам ли се аз и България от теб и мнението ти не, трябва ли да страдаш ДА.

    Коментиран от #62, #168

  • 58 И аз да кажа

    27 18 Отговор

    До коментар #33 от "Emil":

    Как ще са се отказали?Я колко руснаци все силоваци или пенсионер- силоваци са ни напомпали по Черноморието! И щом решат, ще заплачат, че ги репресиране и ще се втурнат с оръжие да ги "бранят" от нас. Даваха им безлихвен заем, за заселване в 100-километрова зона от морето. Или ще си спретнат референдум за отцепване. Пък вие си мразете американците. Най са ми смешни разни пенсионери, дето бълнуват, че Путин ще дойде тук да им дигне пенсиите. Той и Ципрас се фръцкаше на Европа и си въобразяваше, че руснаците ще му дадат пари, ама вижте как се кротна. И като си понаучи урока и свиха харчовете, получиха пари и вече дърпат полека напред.
  • 59 onq s konq

    5 10 Отговор

    До коментар #39 от "Доктор Ох Боли":

    Ниакуга биах мъш дукато не пузнах истинската либоф сига сам трасджандър
  • 60 нервен

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "onq s konq":

    Не че нещо ама "извода който се налага от самосебе си" не беше ли БАНКРУД ?????
  • 61 Радуилчо

    25 12 Отговор
    И нва тоя що му знае задника... Ще ми чете морал. Стана по-голям капиталист и империеалист от всдички стари колониални държави взети заедно. На тая империя трябва да и се помогне да се самоунищожи. 50 години си лягат и стават с войната, която започнаха заедно с Германия. След още 50 какво ще правят ? Или трябва да започнат грабителска война, която ще загубят, защото не се воюва срещу целия свят, или ще се смалят до Русия преди Петър I.
  • 62 Коментатор

    18 14 Отговор

    До коментар #57 от "Само здраве":

    Като те интерисува Русия повече чети руски сайтове и не припарвай тук да не прочетеш нещо лошо за любиматя ти Русия. И изобщо не е тайна, че си руска подлога и се кланяш на ватенките.

    Коментиран от #66, #106

  • 63 423

    29 16 Отговор

    До коментар #46 от "Русия":

    Не си чел резултатите на международния ДНК скрининг на руснаците. Веднага го забраниха. Славяните вече са извън РФ - в Украйна и Беларус . Останаха варягите и монголите. А те далече не са славяни. Като му гледаш на тоя лилипут мутрата, ако прилича на твоята - жалко за Славия.
  • 64 Захари Стоянов

    32 16 Отговор
    Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”Русчук, 1-й Март 1886 г.З.СтояновИз предговора към статията на Георги С. Раковски “Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите”, публикувана във в.”Дунавски лебед”, 1859 г.0
    Захари Стоянов, статия “Русия и българската криза” пише: “С безобразните си военни действия през 1804, 1807, 1828 и 1854 тя опожари страната, погуби населението и в крайна сметка я остави на произвола на поробителите. Трябва да се отбележи, че тези войни не се вдъхновяваха никога от интересите на България, чието име не бе дори произнасяно. Не е ли Русия тази, която разруши градове като Свищов, Русчук, Силистра, Сливен, Стара Загора, Разград, Варна и т.н.” Коментар: Разгледана в по-широка перспектива, тази политика на Русия към България (а и не само към нея) е “дообогатяване” на панславизма, същността на който се изразява главно в непризнаването на отделни славянски нации и тяхното разглеждане като различни групи от един и същ народ, предопределен да се обедини под скиптъра на руските императори. Точно в този дух е прекроена и цялата история на българо-руските отношения.
    “Всяко тържество на България е смърт за Русия”, пишеше в един брой на “Русь” покойний екзалтиран славянофил А

    Коментиран от #69, #75

  • 65 българин

    28 11 Отговор
    До всички ревльовци за Македония. Че то има ли такава държава бе родоотстъпници недни. Че това отколе си е България. И сега защо трябва като западняците осраха цвялата работа с Косово и Македония се наводни с албанци и косоварски шиптъри, раждащи по 10-15 деца, дайте да ги вземем в ЕС и НАТО, че да ни наводнят с албанци. Опазил господ. На на ни стигат местните проблеми с циганите, бегълците тарамбуци и радикалния ислям, та сега и албанци да ни налазят. Ама като си имаме такова тамагочи за министър председател си задавам въпроса "Абе защо ги ручахме жабетата?" От един тоталитарен диктатор та на друг.

    Коментиран от #68, #71

  • 66 Стефан Стамболов

    18 14 Отговор

    До коментар #62 от "Коментатор":

    То в тоя руски сайт само суперлативи за жужето и кървавия кремъл!
  • 67 НКВД

    21 27 Отговор

    До коментар #45 от "Голем смях":

    Абе льльо ако не беше Русия още щеше да ходиш с шалварите!

    Коментиран от #77, #81, #84, #147, #150

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Хисторик

    12 28 Отговор

    До коментар #64 от "Захари Стоянов":

    Захари Стоянов масона и предателя на хвъркувата чета на Бенковски!

    Коментиран от #74

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Хисторик

    16 24 Отговор

    До коментар #65 от "българин":

    България не е на три морета благодарение на оредателите русофоби
  • 72 Воrislav Ророv

    32 9 Отговор

    До коментар #30 от "И аз да кажа":

    След крепостничеството премахнато през 1861 година от Александър Втори наречен заради това Освободител, руснаците падат през 1917 година под хазарско робство, което продължава и до днес. Толкова за имперския им манталитет, роби, които се смятат за свободни след втората водка и за 17 мига преди да паднат под масата.)

    Коментиран от #164

  • 73 Джони

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Спутник":

    И ти ли си мъшш..
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Джони

    13 4 Отговор

    До коментар #64 от "Захари Стоянов":

    Това е истината Захари , ползвателите на боярищник и развалени пелмени да се ши.ат
  • 76 Стефан Стамболов

    31 1 Отговор
    Удроу Уилсън отстоява на мирните преговори в 1919 г. оставането на Беломорска Тракия, Южна Добруджа и Царибродско в българските държавни предели и осуетява плана за ликвидирането на България като държава и разделянето й на три района, подчинени на Гърция, Сърбия и Румъния, лансиран в Ньой.
    Президентът е безкомпромисен докрай и осуетява домогванията на Венизелос, Пашич и Братиану, дори заявява, че той, Уилсън, по-скоро ще напусне конференцията и Париж, отколкото да се съгласи с подялбата на един народ със самостоятелна държава и вековно минало
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Воrislav Ророv

    15 6 Отговор

    До коментар #68 от "Batushka":

    Не съм сигурен, че осъзнаваш с коментарите си каква омраза генерираш в българите срещу матушката ти. Ако такава е целта ти, велик си!
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Хисторик

    10 25 Отговор

    До коментар #74 от "Стефан Стамболов":

    Нали знеш какво се случи със Стамболов? Това ви чака и вас предателите на България!

    Коментиран от #85, #86

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Пища Хуфангел

    9 7 Отговор
    Тая юсмийската русофобска кой го знае какъв е по паспорт Дюльо
  • 83 НКВД

    4 14 Отговор

    До коментар #81 от "Голем смях":

    Айде обувай шалварите пускай си късния турски на нова - плей и почвай да се вживяваш!

    Коментиран от #88

  • 84 И аз да кажа

    21 5 Отговор

    До коментар #67 от "НКВД":

    Никога не сме ходили с шалвари. Хем коренът ни е от Карлово, град създаден от Карлъ бей .Позор за тия, които твърдят подобна мерзост!

    Коментиран от #89

  • 85 И аз да кажа

    25 4 Отговор

    До коментар #80 от "Хисторик":

    Ами Стамболов има паметник, не убийците му! Ти кого заплашваш?

    Коментиран от #87

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Хисторик

    4 20 Отговор

    До коментар #85 от "И аз да кажа":

    Еми на такъв сатрап ще се вдигне паметник, няма на няйой патриот като Георги Вазов! ами на садиста Стамболов на който по ръцете има доста чиста патриотска кръв!

    Коментиран от #91

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Хисторик

    12 7 Отговор

    До коментар #84 от "И аз да кажа":

    Кога пра-българите са носили панталони сувиснало дъно? Я хубаво се вгледай в носиите на мъжете! И широката червена препаска с късото елеч не са парижка мода!

    Коментиран от #93, #103, #141

  • 90 един от всички

    28 17 Отговор

    До коментар #26 от "onq s konq":

    От нас пък какво е "изпомпвал" СССР? Задължително ни купуваше всичко,което можехме да произведем! Даваха ни горива на символични цени,които ние после продавахме в трети страни,дадоха ни ноу хау и технологии БЕЗПЛАТНО за хиляда български завода (машинотракторни,химически,оръжейни и т.н.)Построиха ни ТЕЦ-овете,ВЕЦ-овете И АЕЦ-а. Включително тези ТЕЦ-Марица ,които днес са експлоатирани от американците. СССР ни основаха почти всички спортове в България.. да продължавам ли? Кое от всичко това сега новите ни братя ни дадоха? Ноу хау за оръжие ли,заводи ли ни построиха,централи ли,газопроводи и нефтопроводи ли,за да тръгне икономиката ни ,или какво?

    Коментиран от #97

  • 91 Стефан Стамболов

    18 13 Отговор

    До коментар #87 от "Хисторик":

    Вие, продажните рубладжии, дето взривихме черквата Св Неделя, никога не може да сте патриоти и националисти и ни продавате на кървавия молох рассея!

    Коментиран от #96

  • 92 ДНК Спец

    15 5 Отговор

    До коментар #88 от "Голем смях":

    А прабългарите от къде са дошли? Да не би от Севрна Америка?прабългарите са народ от степите Волушка България на територия днешна Русия! Дръпнатите очички са характерни за степните племе които са свикнали да ги духа вятъра!

    Коментиран от #99

  • 93 русофилска подлога

    22 23 Отговор

    До коментар #89 от "Хисторик":

    Най-гнусната паплач в България са русофилите и техните чеда.Единственото хубаво е ,че заедно с комунизма и вие си заминавате лека по лека.Русофила е просто един антибългарски безродник.
  • 94 CONCORDE

    8 2 Отговор

    До коментар #14 от "българин":

    Важно е кой къде сега стои и в какви води се носи.
    Гордея се с тия 1300 години , но не днес те са подарени на циганите и на самозваните политици, които е..ха майката на това 1300 годишно съществуване.
    Чудя се защо тази зима е доста ветровито?
    Aми яко политическо духане е паднало.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Хисторик

    8 12 Отговор

    До коментар #91 от "Стефан Стамболов":

    Убийци! 1923г тия убийци в Черкавата избиха 8000 земеделци и комунисти заедно с предателите от ВМРО!

    Коментиран от #98

  • 97 Стефан Стамболов

    15 14 Отговор

    До коментар #90 от "един от всички":

    Заводи, които бълваха абсолютно некачествени стоки и материали! Японците изкупуваха мотокари на Балканкар, заради чугуна, като спряха да слагат чугун за балансираща тежест и сложиха бетон, японците ни ритнаха!
  • 98 Стефан Стамболов

    15 13 Отговор

    До коментар #96 от "Хисторик":

    Че то вие комунистите само това заслужавате- куршум между очите! Червена интернационална еврейска паплач!
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 onq s konq

    9 7 Отговор

    До коментар #39 от "Доктор Ох Боли":

    Вместо да ми пелтечиш врели некипели ,погледни БАНКОВИТЕ КУРСОВЕ ОТ "ОНОВА ВРЕМЕ" и ще видиш/ако не си кьор кютук фиркан ,че РУБЛАТА БЕШЕ ПА-СКЪПА ОТ ДОЛАРА!Пък разни отворковци дето ми обясняват колко е струвал долара на "черния пазар"...КАКВО ЗНАЧЕНИЕ ИМА ИМА?!Че някой ще даде 3лв за долар за да си купи нещо дребно и смешно от Корекома ли?Реалната истина И ПОЛИТИКА беше,че БЪЛГАРИЯ ТЪРГУВАШЕ НА 100% СЪС РУСИЯ НА ТОЗИ КУРС ,т.е. всичко което се внасяше от Русия-коли,всякаква селскостопанска техника техника,домашни уреди и телевизори беше ВСЕ ЕДНО ЧЕ ПЛАЩАМЕ С ДОЛАРИ!Защото РУБЛАТА И ДОЛАРА БЯХА ПОЧТИ 1:1.Естествено с тия пари можеше да се внесе от Гнилия Запад несравнимо по-качествени стоки,но това беше ИЗРИШНО ЗАБРАНЕНО ОТ МОСКВА.

    Коментиран от #102, #181

  • 101 ГостЪ

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "българин":

    Само така . Време е да си кажем кой кой е .
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 И аз да кажа

    11 1 Отговор

    До коментар #89 от "Хисторик":

    Явно не си на "ти" с българския. "Широката червена препаска" се нарича пояс у фигурира в много костюми - от японския до средновековния европейски, защото е ергономичен- топли и подкрепя кръста, а също фиксира връзката между горна и долна част на облеклото, преди да се появят еластичните материали. Имаш нужда от доста зареждане на хард диска (културата ти).

    Коментиран от #107

  • 104 Бой яко бой

    3 8 Отговор
    Споко Македония става Албания путкин. Аз искам България да стане Румъния. Защото българите в последно време се държат като изтински вампири. Мн убиваме. Мн кръв искме. Повече от румънците. И нали знаем как путкин мрази Румъния. Значи бг мрази путкин. Путкин обича бг но мрази румънски вампири. Еми време бг да стане румънски вампири. И Унгария на му мисли как ще ни трепи нас вампирите със сърбите.
  • 105 И аз да кажа

    10 7 Отговор

    До коментар #102 от "Голем смях":

    Продължавам мисълта ти - изнасяхме уран, тютюни (специално имах познат тютюнев експерт, хем комунист, който се вбесяваше, че най-качествените ни тютюни руснаците нагло окачестявали като второкачествени и плащали минимално; едва след Чешките събития 1868 ги хванал страх и взели да признават качеството. Като не даваха да ги търгуваме на Запад. Знам също така че българските домати в Новосибирск се продавали на дребно по 4 (четири) копейки! Хайде кажи по колко са ни ги плащали и колко пък евтин бил руският петрол! Затова и рухна социалистическият блок с цялата си насилена и измислена икономика.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Хисторик

    1 10 Отговор

    До коментар #103 от "И аз да кажа":

    Защо пояс? На плуване ли са ходили с него? И какво точно са си топлили лятото? Дори и пантофките са турски тип с остри муцуни! Пак ти казвам пра българите не са имали препски докато препаската е храктерна точно за араберите и мюсулманите!

    Коментиран от #113, #114

  • 108 Лети ли рапторчето?

    2 5 Отговор

    До коментар #106 от "Свалиха рапторче":

    Той е продажно лакейче което е на служба в някое НПО спонсорирано от Сорос! Тскива в САЩ никой не ги ще отказват им дори визи ползват ги на място.
  • 109 Хисторик

    8 7 Отговор
    Мслко истирия около Априлдкото Възстание в Четата на Георги Бенковски има една персона на име Джендо познат ви под името Захари Стоянов та срещу Джендо има заповед за издирването му и предаваме на турската тогава офи. власт в България.Четата на Бенковски губи в няколко битки и изпада в засади на 2 пъти накрая се оттеглят в балкана в един момент Джедо отива да свърши нещо и докато го няма четата на Бенковски бива нападната и избита заедно с ранения вече Георги Бенковски. Тук става интерестното Джендо след краха на четата е заловен и местен в няколко затвора и на 4 месеца след залавянето е освободен и се разхожда не обоспокоявано от турците по Българските земи!

    Коментиран от #125

  • 110 ариец

    15 7 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    Бедата не е македонското членство в Нато,просто геостратегически тя затваря Нато-вския пръстен около Албания - свещения съюзник на американците при разбиването на християнството на балканите ,затваряне на Сърбия и покровителстване на висшо ниво на шиптърите от Албания,Черна Гора,Косово и Македония,за бързо установяване на албанска власт под формата на Велика Албания,която да бъде приета навсякъде и да нахлуе в Сърбия,нещо подобно на Сирия трябва да се случи...ето това не искат руснаците - за последните 20 год скоростно се промени съотношението на балканите,положението е трудно удържимо, Нато е химера, пази само интересите на американците с войски на всички съюзници!!!

    Коментиран от #128, #130

  • 111 vasik atanasova

    2 2 Отговор
    ами ако не са САЩ
    ще са Русия
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Леле, ще трябва да се образоваме

    3 3 Отговор

    До коментар #107 от "Хисторик":

    Ти май се сещаш само за спасителен пояс? Поясни прешлени чувал ли си? Пояс е онова, което опасва талията или кръста .Мама ти рашка не те е оставила да научиш езика. И впрочем препаска имат африканците и амазонските местни
  • 114 И аз да кажа

    6 0 Отговор

    До коментар #107 от "Хисторик":

    Приказката ни тръгна от шалварите, които ни приписваш, сега в някаква препаска си се вкопчил. По мои спомени всички древни от горещите зони ходят на голо с препаски. Къде видя такова нещо в българския национален костюм?А и за цървулите май искаш да кажеш, но не ти стигат думи.
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Жанбо

    2 7 Отговор
    Китай е голям пазар на газ. Вече го е нагъзил от изток. Не му ли е достатъчно?
  • 117 Валентин Ангелов

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Киро":

    Вярно е , обаче Защо Путьо го позволява?!
  • 118 1944

    9 6 Отговор
    пространство за конструктивно сътрудничество - новото име на руската окупация.
  • 119 Чипът

    7 7 Отговор
    Кремлинския гном не изглежда добре. Биологията май ще направи предсрочни президентски в Савецка Русия
  • 120 Е ония

    4 9 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    Знаеш ли как със жилища почти без пари, построени към 3300 завода и не е имало един да без действа а сега архитект 560лв лейсе слово българско

    Коментиран от #121, #124

  • 121 Е ония

    3 5 Отговор

    До коментар #120 от "Е ония":

    Умниците Хамериканци си избраха на 2 пъти циганин за президент
  • 122 майкъл джексън

    8 3 Отговор
    Всеки иска в ЕС и НАТО никой с Русия Въпрос на суверенно право Точка
  • 123 Румяна Костова

    2 2 Отговор

    До коментар #99 от "Голем смях":

    А защо тогава не говорим на персийски език?

    Коментиран от #144

  • 124 Стефан Стамболов

    9 1 Отговор

    До коментар #120 от "Е ония":

    То затова сега се разпадат панелките, а къщата на дядо ми (построена 1940а г.) през 1995а г. я разбиваха с кран с тежест 1 тон!
  • 125 Стефан Стамболов

    7 0 Отговор

    До коментар #109 от "Хисторик":

    Бягащите остатъци от хвърковатата чета, заедно с Георги Бенковски, ги предава говедаря Въльо Стоилов....
  • 126 старата бяла мечка

    8 3 Отговор
    Русофили Сибир ви очаква Китайците са вече там Обичаме ви и ще ви чакаме
  • 127 Хасан

    2 6 Отговор

    До коментар #4 от "Воrislav Ророv":

    Внимавай да не те засекат от КГБ..има да си пълниш памперсите от страх

    Коментиран от #142

  • 128 Хасан

    7 4 Отговор

    До коментар #110 от "ариец":

    Не християнсивото ами православието ...Панславизма и православието винаги ще бъде проводник на руски интереси на Балканите ...за България,Сърбия,Македония винаги има опасност да влязат пак в руска орбита

    Коментиран от #129

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Роко

    8 8 Отговор

    До коментар #110 от "ариец":

    И всеки истински БЪЛГАРИН ще се радва на това защото няма по - голям враг на българите на балканите от Сърбия, единствената държава която мрази българите повече от от Сърбия е покровителката им Русия ( и двата народа ние сме ги цивилизовали като на вторите даваме всичко култура, религия, дори език, но явно те са неблагодарна паплач)

    Коментиран от #161

  • 131 Роко

    7 3 Отговор

    До коментар #18 от "Batushka":

    Русия съществува от по - малко от 500 години след като един московски белирбег след поредния пиянски запой решил да става цар но тъй като всички щяли да умрат от смях ако се обяви за цар на Москва взел, че откраднал името Русия, а е империя от по-малко от 250 години след като побеждават Кримското Ханство на което са васали дотогава (на всеки празник молитвата в църквите на Московията е започвала с молитва за здравето на мюсюлманския им господар) всъщност Русия (така започват да наричат въпросната държава чужденците едва след 1800 година, но дори русофила Вазов век по - късно мисли за нея като Московия) престава да съществува през 1920 година когато са победени последните руски войски (вярно руската армия е възстановена за малко през периода 1942-45 година, но това не се брой защото руската армия воюва под германско командване), сегашната РФ съществува от 1990 година и няма нищо общо с Руската Империя (тя както Московията навремето си присвоява името Русия), но си е дериват на СССР (искат да възтавят СССР всички най - важни официални празници са свързани със съветската история 23 февруари,9 май, 7 ноември)
  • 132 Стефан Стамболов

    6 2 Отговор
    Старите българи, добре са го казали за сърбите-"Сите србе на врбе"! А болшевишката, юдео- масонска пасмина, искаше да ни присъедини към Титова югославия, а правешкия малоумен циганин, искаше да ни прави задунайская губерния на ссср! По- голямо майко и отце предателство от това няма!
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Само да допълня

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "Киро":

    Преди век Русия инвестира много в балканския си сателит Сърбия.Е вярно плащаше й с наши земи.Но все пак има право да се тревожи за инвестициите си.

    Коментиран от #135

  • 135 пас

    2 0 Отговор

    До коментар #134 от "Само да допълня":

    кьораф карта не играе
  • 136 Todik

    4 6 Отговор
    Що такава злоба срещу голям енергиен играч искаха да ни дадат пари за транзит хванахме се за евроахмаците и загубихме сега пипат да не строят 2 поток само и само усраина да лапа те Газпром си плащат за разлика от америка спомням си един пръч посланник на US беше казал че ще унищожи Сидеров щото човека пита кога ще плащат за военните бази а що се отнася до Усраина голям рев за 3 милиарда на година които те реално получаваха на това му се вика коректност да те крадат и пак да доставяш суровина че и за транзита плащат и пак лоши не разбирам
  • 137 Стефан Стамболов

    8 3 Отговор
    пусто да остане подобно съединение! Ние го нежелаеме и на най-върлите си душмани. Джанъм, ние искаме да имаме история, минало, свои герои, наше „урра". Как не могат да разберат това московските славянофили? Ревне ни са, ей така, щото между безбройните чужди паметници по всичките краища на отечеството ни да има запазено и едно кьошенце наше, българско. Искаме да видим ние, че между различните площади и улици на градовете, украсени с имена: „Московска", „Александровска", „Аксаковска", „Паренсова", „Гуркова", „Славянска", „Николаевская", „Невская" и пр. да блещука и нещо като: „6-ий септемврий", „Сливница", „Драгоман", „Батенберг" и т.н. Лошо ли искаме? Лошо-добро, искаме си го у нас, дома, на бащиното си свято огнище. Чуждото ние не щеме; но желали бихме, щото и чуждите да си подръпват покровителската ръчица от нашето, защото тя може и да бъде опарена, не основана на много закони, а в такъв случай, християнската любов почва да капризничи...
    Но хората, които са унищожили Полша, Малорусия и Бесарабия, не искат да слушат. Турили един път те намерение да правят от България Задунайска Губерния, нищо свято не ги спира. „Всяко тържество на България е смърт за Русия", пишеше в един брой на „Русь" покойний екзалтиран славянофил Аксаков, за когото се проляха толкова сълзи в Софийското книжевно дружество. „Какви са тия Крумовци, Симеоновци и Борисовци? Разве не можеше и без тях?" ... пишеше същий тоя Аксаков по повод на княжеската прокламация към българските солдати,
  • 138 АборигенЪТ

    5 8 Отговор
    ВАНГА Е КАЗАЛА РУСИЯ 'КЕ ПРЕБЪДЕ, РУСКИТЕ ДРОНОВЕ ЩЕ ПРЕВЗЕМАТ КИТАЙ, СЪРБИЯ ЩЕ ПРЕВЗЕМЕ ЕВРОПА И ЩЕ Я ПОДЕЛИ С РУСИЯ, АМЕРИКА ЩЕ УМРЕ В САЖДИТЕ НА ЙЕЛОУСТОУН, ПУТИН Е ВТОРО ПРИШЕСТВИЕ !
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Истината

    4 2 Отговор
    То не е доминация, а чиста ОКУПАЦИЯ :(
  • 141 стоян

    4 0 Отговор

    До коментар #89 от "Хисторик":

    Толкова тъпотия не може бе -ти да не искаш с дънки да ходят Имаш ли си на представа как са шиели дрехи преди 200 гд А твоите руснаци с какво са били по задниците
  • 142 ТТТ

    0 0 Отговор

    До коментар #127 от "Хасан":

    Хасане на теб ти вярвам, прен каша духа! Ана не се претеснявай, те вече са безобидни, само дето предават чалъми!
  • 143 ха ха

    1 4 Отговор
    Еди път стомна за вода, втори път, третият път американц с прекършен врат!!!

    Коментиран от #146

  • 144 Голем смях

    6 1 Отговор

    До коментар #123 от "Румяна Костова":

    А в Русия защо не говорят на монголски?А в Южна Америка защо говорят испански?Защо българските цигани не говорят на индийски?Защо си толкова тъпа?

    Коментиран от #145

  • 145 Sturmgewehr stg 44

    2 0 Отговор

    До коментар #144 от "Голем смях":

    В Бразилия говорят португалски!

    Коментиран от #178

  • 146 Стефан Стамболов

    3 2 Отговор

    До коментар #143 от "ха ха":

    Един път стомна за вода, втори път стомна за вода, трети път- вова с откъснати мъ.я!
  • 147 Димитър

    6 2 Отговор

    До коментар #67 от "НКВД":

    Ние българите не сме славяни, това руско клише служи на руската пропаганда и в помощ на комунистите социалисти. Ние сме народ със стар тракийски корен, славяните са били 6% и са много отдавна са изчезнали от България. Някой виждал ли е жив славянин. Такива има само в болните мозъци на комунистите социалисти. Защо като Кремъл твърди че сме близки източват от България всяка година между 3 и 5 милиарда долара. Защо в България има над 53 хиляди руски регистрирани фирми, те с какво се занимават, плащат ли данъци на държавата ни. Защо обръчите от фирми на Ахмед Доган, Пеевски и техните руски партньори получат държавни и обществени поръчки . Те източват ли еврофондовете, които трябва да са за България и българите. Дори когато са ни освобождавали от Турция, ние сме си платили това освобождение със 80 милиона Златни пари. Така, че моля стига със соц клишета и стара руска пропаганда. Ние сме европейци българи, а не мужици любители на одеколон духи и борящник. Достоен народ, а не руски каскети.

    Коментиран от #155, #157, #158, #160

  • 148 Матей

    4 2 Отговор
    Борбата за Балканите ще бъде особено оспорвана.Засега Русия е заела само една капия и ще я брани с всички средства,тя е изключително важно предмостие за прокарване трасето на газовата тръба.Интересно,откъде мислят руснаците да мине газта,през Турция,Гърция,Македония,Сърбия,което е за да ни обходят.А другия вариант е направо през България,който предполага друг тип управление.Руснаците имат и други поводи да желаят драстична политическа промяна в България,не по-малко важни,много им се събра на герберугите.

    Коментиран от #156

  • 149 Учуден

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "Batushka":

    Имперски народ, ли? Аз съм чувал за крепостни селяни, по същество- роби.
  • 150 Съюза

    1 4 Отговор

    До коментар #67 от "НКВД":

    Забравят го това наивните русофоби тука със западното влияние и хамериканците потънахме в л...та!

    Коментиран от #151

  • 151 Анонимен

    4 2 Отговор

    До коментар #150 от "Съюза":

    Е виж ги сърбите как цъфтят. Едно време като отидох за първи път в Сърбия все едно бях на друга планета, бяха десетилетия напред. Сега са под нашето ниво, е да по-чисто и спретнато е, ама то си е до манталитет.

    Коментиран от #152

  • 152 Анонимен

    8 1 Отговор

    До коментар #151 от "Анонимен":

    Нямам против руснаците, ама се ограничавам до пазаруване в ,,берьозка,, и някой и друг хубав руски филм. Нямат какво да предложат братушките и те самите са затънали в корупция и олигархия.

    Коментиран от #159

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Ди Ан

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Batushka":

    Годината е 7527 от началото на летоброенето
  • 155 Прав

    1 1 Отговор

    До коментар #147 от "Димитър":

    Заставам редом с думите ти!
  • 156 Я стига

    3 1 Отговор

    До коментар #148 от "Матей":

    Защо трябва да сме угодни на руснаците, след като се държат просташки, плюят ни, заканват се и продават прескъпо газ?
    Всичките репортажи за България са колко сме зле с нескрито злорадство и показват западнали места. Обаче купуват имоти и гледат да се примъкнат тук за постоянно
  • 157 Красимира Узунова

    1 0 Отговор

    До коментар #147 от "Димитър":

    Не знам какви сме били, но към момента знам, че от 9млн. станахме 4,5млн де факто.Останалите са в гробищата или в чужбина. Не търся и виновници-фашисти, комунисти, феодали и т.н.Няма особено значение. Толкова сме незначителни и малки вече, че Путин едва ли ни забелязва. Освен ако, не е престанал да робува на естествената връзка или привързаност между двата народа. Путин си има толкова вътрешни и външни проблеми, че произнесената от него реч е само, поради факта, че е в Сърбия. Хитри са сърбите обаче, на силната страна са. Русия е велика и е по - близо до нас, пишем еднакво и пр., а Америка е далеч, вече не толкова силна, направо отиваха си и т.н.И ние пак сме с грешните хора! Жалко!
  • 158 Красимира Узунова

    2 0 Отговор

    До коментар #147 от "Димитър":

    Не знам какви сме били, но към момента знам, че от 9млн. станахме 4,5млн де факто.Останалите са в гробищата или в чужбина. Не търся и виновници-фашисти, комунисти, феодали и т.н.Няма особено значение. Толкова сме незначителни и малки вече, че Путин едва ли ни забелязва. Освен ако, не е престанал да робува на естествената връзка или привързаност между двата народа. Путин си има толкова вътрешни и външни проблеми, че произнесената от него реч е само, поради факта, че е в Сърбия. Хитри са сърбите обаче, на силната страна са. Русия е велика и е по - близо до нас, пишем еднакво и пр., а Америка е далеч, вече не толкова силна, направо отиваха си и т.н.И ние пак сме с грешните хора! Жалко!
  • 159 Красимира Узунова

    3 0 Отговор

    До коментар #152 от "Анонимен":

    А в Америка как е?Ами в Англия?! Или в Сицилия - Италия, където са неграмотни!? Там нали уж има мафия-корупция, убийства и пр. Самите италианци и американци си го показват във филмите "Октопод", например!? Има и много други заглавия, които показват същата действителност като нашата- наркотици, олигарси, бе днота, стрес и т.н.

    Коментиран от #163

  • 160 Красимира Узунова

    3 0 Отговор

    До коментар #147 от "Димитър":

    Американците плащат ли за базите си у нас нас!?
  • 161 Красимира Узунова

    3 0 Отговор

    До коментар #130 от "Роко":

    Така е Роко, ама сега сме само около 4,5млн.Много,много сме малки вече, брат! Толкова много малки, че чак ми иде да вия.И нищо не може да се направи! Бъди реалист, а не виртуално закъснял патриот!!
  • 162 Красимира Узунова

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Воrislav Ророv":

    Да не би Путин да я е снесъл.Ти ако бе на негово място, как щеше да се държиш или изказваш в тази заварена ситуация. Не са хубава работа войните. Нали видяхте колко хора убиха, заради човешкото недоглеждане, алчност....!? А за всички има място под Слънцето!
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Красимира Узунова

    3 0 Отговор

    До коментар #72 от "Воrislav Ророv":

    Силни са, силни ииии! Руснаците имам предвид!! Фактите сами говорят!! Така си е, ние тук си лаем, но те са силни и умират с достойнство. А ние винаги сме предавали героите си, винаги. Затова сега сме на изчезване, ние и само ние. Народопсихология. Има демогр. криза навсякъде, ама при нас е повече от ужасяваща! Истина, и то много нагарчаща!

    Коментиран от #169

  • 165 Защото

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "българин":

    А САЩ са само на 230 години, многознайко!
  • 166 Нашенец

    1 1 Отговор
    И кат умре Путин,жална и майка на Русия.Важно е братята в Татарстан да преуспяват и че има изгода и за нази.....
  • 167 Парадокс

    2 3 Отговор
    Не че нещо ми е неприятен Путим ама да се изказваш за международното право, ООН и НАТО, референдуми и правата на гласоподаватели след като не си се съобразил с нищо от това малко ми звучи научено и изрепетирано, а за какво говоря те в Крим и Домбаска област си знаят. Не че ако Балканите ако обърнат взор към братска Русия няма да ни надупи и той ама нали сме братя Славяни ( като Украйна ) .
    Да не забравяме ,че според него кирилицата идва от Македония, а споррд една от депутатките им Българските евреи червената армия са ги освобождавали от вагоните на Хитлер. Да не забравяме и за едно изказване къде на шега къде не ( вие решете ) , че Русия ако пожелае може да си купи цялата ни черноморска ивица ( не мога да се сетя кой се беше изказал после май се извини) . Така , че мили съграждани накъдето и да се обърнем искат да ни клатят. Бяхме нацисти, бяхме комунисти, сега сме демократи капиталисти, а Българи кога ще бъдем. Кога тая страна ще работи за нас а не за някоя идеология или поредния герой в национале и световен план. Вие си решавате кого да богославяте и кого да следвате примери бол , аз съм за тия дето теглят сега от изборите на главнокомандващите през годините.
    БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ.
  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Саджубакосу

    2 2 Отговор
    Айде бе другарю Путин имаме отново голямата нужда Русия да ни освободи. Но този път искам и да ни завоювате и да станем руска територия. Така Вие ще сте нашия вожд и никой няма да може да ни купува и продава
  • 171 Стефан Стамболов

    3 1 Отговор
    Руснаците имат за култ един изрод като павлик морозов, който предава баща си! На този изрод има много паметници още из руските градове! Та може ли един такъв народ, който е родил такъв изрод, да бъде народ?

    Коментиран от #174

  • 172 УбиецътИнтербригадист

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "прозрение":

    Харесвам Путин но тези думички " ревизия на македонската национална идентичност " не ми харесват ! Нима Путин приема че има " македонска нация " ?
  • 173 Лудият от балконя

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "onq s konq":

    Ей Кон ! Върви ли ти Бе Ен Ве - то а ?
  • 174 Иво

    0 1 Отговор

    До коментар #171 от "Стефан Стамболов":

    20 кинта ли ти дават за публикация !? Жалък си !!!

    Коментиран от #175

  • 175 Стефан Стамболов

    0 0 Отговор

    До коментар #174 от "Иво":

    Убежденията ми са от лично вземане- даване с това дивашко племе руснаците! Най- малко 100 пъти съм бил в морските градове на русия и знам, че за долари са готови и майка си да продадат! На пазара в Туапсе, ми предлагаха АК 74 с пет пълнителя за 150 долара, като се кълняха, че ако поискам и 122мм гаубица могат да ми докарат!
  • 176 Антим първи

    1 0 Отговор
    В къ­со казано, вие искате да се даде голям простор на камшика и на попската молитва; вие искате да се върнат народите във века на татарщината. Че това е вашата любима девиза, вашата мечта — фактите са много. Вие скърцате злобно на нашия княз (26 брой , „Русь”) защо той в своята прокламация към българските вой­ници е споменал имената на славните ни царе Крум, Борис и Симеон; защо той не е казал, че българите нямат нищо, че всич­ко те дължат, и победи, и сполука, на вашите генерали и офице­ри — на тия офицери, които дезертираха от нас?

    Турците, които са агаряни, немците и унгаритe, които са заклети врагове на славянството, най-после целият свят припозна нашето геройство, че то е извършено от нашите собствени мишци. Само вие, нашите покровители, водителите на славянството, само вие казвате: Йок, стрижено!

    Не ви е чист косъмът, бай Аксаков! Не желаеме ние такива покровители. „Всеки, който не е с вас, той е про­тив вас.” После нашите победи при Пирот вие говорехте в своята газета: „Защо и княз Батенберг не е добре с нас, та да можем да го похвалим за победите му?” А какво ви е направил българ­ският княз, та не можете да му признаете едно право? Какво ви е той прегрешил ? Вината му се състои в това тежко престъпление, че не послуша вас, Катков и други да измени на България, да продаде нейните интереси на една чужда държава
  • 177 Антим първи

    0 0 Отговор
    „Аз съм честен човек, нека моят наследник направи това”, отговори Богориди. „Ти си враг на Русия и като такъв трябва да паднеш” — казаха вашите дипломати. По едно време нашата преса беше прогласила , че такъв един подарък за заслуга (от около 3 000 000 рубли „чистаго серебра”) е бил предложен и на нашия княз. Но тъй като и той последвал примера на Богориди, то станал „враг на славянството”.

    Не обичате вие волнодумството, уважаеми. Много ви е драго, като чуйте тълпата да вика гологлава „ура”. Ето защо вие кълнете в България и конституция, и интелигенция, и лите­ратура, и всичко друго, което мисли. Колко ще ви бъде вам драго и едва ли ще да има от нас по-добър народ, ако по селата ни наместо училища се издигат камбанарии, ако мястото на Народ­ното събрание е някаква си Киево-Печорска лавра, ако попът е пръв в селото, ако камбаната е единствената душевна храна на всекиго. Далеч от нас такива доброжелатели. „Не им щем ни ме­да , ни жилото” — както каза нашият съотечественик Др. Цанков едно време, когато в главата му имаше съвест и разум.
  • 178 Голем смях

    0 0 Отговор

    До коментар #145 от "Sturmgewehr stg 44":

    Чували сме,че в Бразилия говорят португалски.Даже в началото на 19 век Рио де жанейро е бил столица на Португалия.

    Коментиран от #179

  • 179 Sturmgewehr stg 44

    0 0 Отговор

    До коментар #178 от "Голем смях":

    Ти може да си чувал, а аз съм бил 20 ина пъти там! Ресифе, Масейо, Сантос, Паранагуа и Порто Алегри- това са градовете в които съм бил с корабите "Свилен Русев" , "Родина" и "Каменица" . На контракт от 6- 7 месеца, понякога правехме по 3 "врътки" - Европа- Южна Америка- Бразилия или Аржентина! В Аржентина се говори испански, а в Бразилия- португалски! Бардаците съответно бяха "Popeye the sailor man" в Сантос (държеше се от двама гърци) и "Black cat" В Порто Алегри! Доволен ли си отворко?

    Коментиран от #184

  • 180 Неделчев

    1 0 Отговор
    Сега Сърбия ще я въоръжат до зъби без пари... а ние кво?... Ше си бръмчим със старите търталясали самолетчета F16 на Тръмп Тиквеника
  • 181 Димитърд

    1 0 Отговор

    До коментар #100 от "onq s konq":

    Ние българите не сме славяни, това руско клише служи на руската пропаганда и в помощ на комунистите социалисти. Ние сме народ със стар тракийски корен, славяните са били 6% и са много отдавна са изчезнали от България. Някой виждал ли е жив славянин. Такива има само в болните мозъци на комунистите социалисти. Защо като Кремъл твърди че сме близки източват от България всяка година между 3 и 5 милиарда долара. Защо в България има над 53 хиляди руски регистрирани фирми, те с какво се занимават, плащат ли данъци на държавата ни. Защо обръчите от фирми на Ахмед Доган, Пеевски и техните руски партньори получат държавни и обществени поръчки . Те източват ли еврофондовете, които трябва да са за България и българите. Дори когато са ни освобождавали от Турция, ние сме си платили това освобождение със 80 милиона Златни пари. Така, че моля стига със соц клишета и стара руска пропаганда. Ние сме европейци българи, а не мужици любители на одеколон духи и борящник. Достоен народ, а не руски каскети.
  • 182 Знаещия

    1 0 Отговор
    Тъп народ, а се изказва деструктивно
  • 183 Значи

    1 0 Отговор
    ако не били руснаците сме щели да ходим с шалвари? Я да каже този, дето е писал това, защо руснаците натиснаха техните кметове /от БСП/ да създават структури на ДПС даже там, където няма жив турчин. Примерно, в западна България? Защо се оказа, че всепризнатата за турска етническа партия ДПС е била създадена и ръководена фактически от Русия? Дори в един критичен момент - кризата със сваления от турците руски самолет, Доган взе страната на руснаците. Ами съвместното послание на Путин и Ердоган от Анкара, когато в прав текст Путин ни заплаши, че сме спрели южния му поток и обяви турския поток? Ами КТБ не беше ли собственост на руската Внешторг банк и някакъв неясен омански фонд, с турците зад него? И как беше наричана - банката на Доган. Хайде руснаците да не ни плашат с турците. А кой направи опита за преврат в Черна гора, за да спре влизането й в НАТО? Кого обвиниха Сърбия и Черна гора? Обвиниха руснаците. Тъй че Путин лъже без да му мигне окото. Както излъга, че убийците от Солсбъри били цивилни граждани. И се изложи като кифладжия.
  • 184 Голем смях

    1 1 Отговор

    До коментар #179 от "Sturmgewehr stg 44":

    Лошо Седларов.Не е било нужно да ходиш чак до Бразилия ,за да разбереш че говорят бразилски португалски.Има по-лесни начини .Аз пък съм ходил в Малта и Исландия и какво от това.Там са ходили милиони хора,а ти не си ходил в Сао Паоло-най големия бразилски град.А пък мене мама ще ме води на Малдивите това лято.Също с кораб.Сега доволен ли си отворко.
  • 185 Левски

    3 0 Отговор
    ако не бяхме Българите Руската Империя нямаше да спечели войната срещу Османската Империя Трябва да ни благодарят докато съществуват като държава и да почват да строят паметници на нашите воеводи и да кръщават градове и села улици и площади на тяхно име
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания