Last news in Fakti

10 Февруари, 2019 19:58 4 198 12

Тереза Мей предлага нов дебат за ЕС

  • великобритания-
  • тереза мей-
  • ес

Британският премиер ще търси още време за споразумение

Тереза Мей предлага нов дебат за ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Британският премир Тереза Мей планира да предложи още един дебат за излизането на Великобритания от ЕС на членовете на парламента, съобщи Би Би Си.

Възможно е гласуването за възможния вариант за споразумение с ЕС през този месец да бъде отложено. Вместо това е възможно да има повече необвързващи гласове за алтернативите на Brexit.

Мей ще помоли депутатите за повече време, за да договори промените в споразумението с ЕС. Лейбъристите обвиниха Мей, че по този начин се опитва да играе с времето.

Смята се, че тя е готова да предложи нов вот на парламента, ако планът ѝ за промени по споразумението не сработи. В новото споразумение ще се включва оставане на Великобритания в митническия съюз на ЕС, което може да бъде прието от мнозинството от депутати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    20 3 Отговор
    всички в англия имат план за брекзит, със сделка или не, само горката жена не знае какво да прави, или просто изчаква да им провали всички планове
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Batushka

    18 3 Отговор
    Да се махат и да си прибират социала от България!
  • 4 ****

    19 4 Отговор
    На тези дебили дето не знаят какво да правят,и като им забуксуват работите,вадят темата от нафталина, свързана със Скрипал,така омайват островните главочи.
  • 5 Ай стига бе

    34 1 Отговор
    Тия много досадни, бе. Ми то по-гадно от бракоразводно дело стана. Дай ми телевизора, на ти половината диван. Докога ще се пазарят тия? Хайде шут и през вратата да вървят при презокеанския си любовник.
  • 6 греда

    24 0 Отговор
    "Тереза Мей предлага нов дебат за ЕС" И от позицията на каква го предла на "силна" Англия или на нагла Англия !?!? Я да й набиват шпорите на тая и да я пращат да пасе по зелените английки ливади ! Изобщо, защо изобщо се занимават още с тази островна държавица на нагли колонисти и и сбъркани пакита ?
  • 7 Коментар📝

    15 6 Отговор
    Колко ми е кеф,че АНГЛОСАКСОНЦИТЕ СЕ МАХАТ ОТ НАЙ БОГАТИЯ СЪЮЗ
  • 8 РЗС

    8 2 Отговор
    а защо да не питат народа още веднъж след като си правят вотове в парламента всяка седмица. Тая скочубра си прави гласувания докато не й приемат безсмислената сделка, абсолютно безмислена политика водят англетата в момента и целия свят им се смее в очите начело с ЕС.

    Коментиран от #10

  • 9 Пешо

    3 1 Отговор
    Какво може да се очаква от една камила, наречена Мей?! Жалко за британците, на никъде са!
  • 10 Икономист

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "РЗС":

    Това и за мен е учудващо. Доводите м са защото така ще разрушат демокрацията?!?!?! Е да де ама нали ще питат народа в референдума не лордовете??? И също в референдума може да няма за оставане в ЕС а само с каква сделка да се излезе с опции: 1. Без зделка 2.На Тереза сделката 3. На корбин сделката. И в трите случая са вън, просто при различно търговско споразумение.
  • 11 ira

    2 3 Отговор
    Великобритания е от векове, оцеляла е, не правете от Брекзит беблейско нещастие. Мей действа методично и не шикалкави, това не е Андрешко. Брюкселските чиновници със зъби и нокти гледат да оправдаят хубавата си кариерка, и не допускат инакомислие.
  • 12 Цецо

    0 0 Отговор
    Тази скумрия ще прецака британците... :)
Новини по държави: