Last news in Fakti

17 Февруари, 2019 08:12 2 300 4

Тереза Мей зове за единство сред консерваторите

  • тереза мей-
  • великобритания-
  • брекзит

На Острова очакват министерски оставки

Тереза Мей зове за единство сред консерваторите - 1
Снимка: БГНЕС

Британският премиер Тереза Мей направи пореден опит да обедини консерваторите за Брекзит. ITV коментира, че тя е отправила "отчаяна молба" към съпартийците си, за да подкрепят споразумението по развода с ЕС и да се избегне вариантът за излизане без споразумение.

Мей е изпратила писмо до всички 317 депутати, в което настоява да се даде превес не на личните пристрастия, а на това, което обединява. Тя признава, че поражението в Камарата на представителите е било тежко, но е решена да продължи битката.

Въпреки декларираното неведнъж нежелание на ЕС да предоговаря сделката, тя ще опита през следващата седмица да пробва отново.

Главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние и британският министър за Брекзит Стивън Баркли ще проведат разговори в понеделник.

Припомняме, че Доминик Грийв, водещият опонент на Брекзит в Консервативната партия, предвижда около дузина министри, включително шестима от кабинета, да подадат оставка, ако Великобритания напусне ЕС без сделка, припомня news.bg.

Грийв поясни, че много от тях са заявили пред Мей, че ако до края на февруари няма прокарано споразумение през Камарата на общините, могат да потърсят отлагане на Брекзит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шаран БГ

    5 3 Отговор
    Сиромашка държава тази Велика Британия -как свързват двата края - не знам.Вече 67 години карат с една кралица. На 51 хиляди човека от населението се пада 1 /един/ представител във властта - бил той лорд / само 500 пожизнени/, пер /само 92 наследствени/ или свещеник / около 25 - за "подправка"/ или от камарата на общините- имат-нямат 660 човека. Че и писана Конституция нямат. Ние си имаме...... и сме я залющили .....мила мале !?!? Ингилизите са направо за оплакване. Само да се брекзитят - имаме готови сценарии за всякакви ситуации - така рече бати Бойко !!!
  • 2 Тереза Маринова

    5 2 Отговор
    Тереза Мей с кожения змей
  • 3 mediator37

    7 0 Отговор
    Историята обърна палачинката. Сега Великобритания ходи да се моли на ЕС и изглежда като колония. Тереза Мей всеки път като отиде в Брюксел я наритват като мръсна котка и никой не иска да я слуша. Юнкер се държи като император. Барние си връща от името на Франция за хилядолетните мръсотии, които Великобритания е правила на Франция.
  • 4 Уолъс

    0 0 Отговор
    След като са разделени повече от 100 години, вече е крайно време великата британия да отиде при Титаник, т.е. на дъното.
Новини по държави: