Last news in Fakti

26 Февруари, 2019 14:40 4 052 13

Поискаха ареста на Илон Мъск

  • илон мъск-
  • арест-
  • tesla

Шефът на Tesla отново разпространи корпоративна информация в социалните мрежи

Поискаха ареста на Илон Мъск - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Финансовият регулатор на САЩ поиска от съдия в Ню Йорк да разпореди задържането на директора на Tesla Илон Мъск, съобщи Би Би Си.

Решението идва от Комисията за ценни книжа и борси, след като Мъск пусна в социалните мрежи информация за продукцията от автомобили. По-рано той заяви, че няма да прави изявления за финансовите резултати на компанията, без да го е съгласувал с борда на директорите.

През август Мъск пусна съобщение в социалните мрежи, в което заяви, че планира да направи компанията публична, с което предизвика недоволството на борда на директорите. Той все още не е коментирал искането за задържане.

В съобщението си той показва въздушни снимки на произведените нови коли и заявява, че очаква през тази година компанията му да произведе 500 000 нови автомобила. Мъск твърди, че броят на автомобилите е бил публично разкрит преди разговор с финансовите анализатори за резултатите от четвъртото тримесечие.

Самият той вече заяви, че няма уважение към финансовия регулатор, но се е разбрал за споразумение, защото вярва в съдебната система.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 S7ALK3R

    28 3 Отговор
    Чакайте ся, това какво си пуска в профила не е ли свобода на словото. Или викате никой няма право да говори вече.

    Коментиран от #5

  • 2 гост

    8 9 Отговор
    Ми крайно време е.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 анон

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "S7ALK3R":

    По закон имаизисквания към информацията, която пуска за компанията. Води се манипулация на пазара. Реално може да купи акии предварително, да каже някоя много добра новина (дори и лъжлива), в следствие накоето акциите да се вдигнат, той да продаде и да е на печалба.
  • 6 Иван Иванов

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "Шансу Имамов":

    Муахахаха.... Затова всички военно престъпници оглавявали режима в САЩ са на свобода.

    Коментиран от #10

  • 7 гост

    7 3 Отговор
    Не, това не е грубо нарупение, но се опитват да го сплашат, както беше с глобата преди половин година за това, че беше се изказал, че би искал да изкупи акциите на тесла обратно, за да не се спекулира и да не стават жертва на шортселърите. Постоянно се опитват да им навредят и да им попречат, вие не сте ли чували други компании да казват колко коли могат да произведат? Да, чували сте, но тук го обвиняват, че той бил казал някаква цифра на база на седмичното производство и дори малко дете може да сметне колко прави това за година. Просто се опитват да го притиснат по всякакъв начин, което само доказва, че е на прав път и че засяга много големи клечки в САЩ. Ето, Дони като стартира като президент и доста от големите лица като Безос и Мъск бяха в един екип като съветници, но на второто заседание си тръгнаха като разбраха за намеренията на президента и за това, че петрола му е по-важен отколкото здравето и прогреса на обществото. Просто с половин милион коли вече няма да е пренебрежим, а колите на ГМ са напълнили паркингите и поточните линии са спряни, никой не ги купува. Сега се купуват Лийф и Кона и то с най-голям пробег от поне 300км в реални условия.

    Коментиран от #8, #12

  • 8 тъпи гости

    3 5 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Овчи, по добре лай за големия им пробег с едно зареждане, защото хал хабер си нямаш как работи стоковата борса и какви са правилата за (не)разгласяване на информация която може да повлия на цената на акциите

    Коментиран от #9

  • 9 тъпи лаещи

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "тъпи гости":

    Кой е овчи и кой може само да лае е идеално показано в поста ти !!!Иди обясни на Тръмп как работи борсата , щото той явно не знае , та сваля цената на петрола със същия пост в туитър и то днес , ако не си прочел !!!! И там става въпрос за цял свят и за вреди на цели държави в милиарди , а ти си ми седнал да лаеш за Мъск , дето "можел" да навреди само на акционерите на Тесла , дето 70% са му лични познати и си говори с тях всеки ден и знаят ВСИЧКО което трябва да знаят !!!! Тоя регулатор що не иска арест на Тръмп ?????
    Публикувано във факти.бг:
    Туит на американския президент Доналд Тръмп стана причина за сваляне на цените на петрола с 1% в понеделник, съобщи АП.

    Фючърсите за април на американския лек суров петрол паднаха с 1,15% до $56,56 за барел. Сортът „Брент“ с доставка през април се понижиха с 1,21% до $66,34 за барел.
  • 10 гостгост

    1 5 Отговор

    До коментар #6 от "Иван Иванов":

    Няма как в най-богатата и развита страна ,която е и държава на неограничените възможности ,да има режим ,малоумник.Режим има в страни от третия свят като Сирия,Русия,Северна Корея ,Венецуела и.т.н..
  • 11 Ккк

    1 1 Отговор
    Гениите не ги съдят.
  • 12 Язе

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    "петрола му е по-важен отколкото здравето и прогреса на обществото"Разбрал е,че в ел.колите няма нищо еко.Еко са само в главите на някакви хора.Ако след 300км.на магистралата стоиш като цифка защото няма жица(заряд) е прогрес,не мерси.Ще си взема ел.кола когато има промоция с дизел генератор в багажника.

    Коментиран от #13

  • 13 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Язе":

    За твое най-голямо съжаление не е "разбрал" нищо такова !!! Просто ниската цена на петрола поддържа високия ръст в икономиката на САЩ , което е главната му "хвалба" пред избирателите му , а в комплект с това направо съсипва арабите и ушанките , което пък е основната му цел навън , така че сори , ама не ти се уреждат мераците !!