Last news in Fakti

10 Март, 2019 18:40 4 865 11

Пилотът на етиопския Боинг искал да се върне на летището

  • етиопия-
  • боинг 737-
  • самолет

На борда му е имало пътници от 33 държави

Пилотът на етиопския Боинг искал да се върне на летището - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Пилотът на етиопския “Боинг 737“ е поискал да се върне на летището в етиопския град Абис Абеба, съобщи France 24.

Самолетът се разби на път за Найроби. Пилотът е получил разрешение да се върне на летището около шест минути след излитането.
Информацията беше обявена от авиокомпанията, която е собственик на самолета. На борда на самолета имаше 157 души.

Пътниците са били от 33 държави. Сред загиналите е имало най-много граждани на Кения.

От компанията Боинг вече обявиха, че са готови да окажат пълно съдействие за разследването. Все още се води разследване за техническото състояние на самолета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 еееееееееееее

    35 10 Отговор
    Няма град Абис Абеба. Има Адис Абеба. Иначе Бог да прости жертвите на катастрофата и грамотността на българските журналисти. Росенчо, ако не пише с кравешки възторг за руската военна мощ някакси не не му върви словото.
  • 2 Рьоне Артоа

    34 0 Отговор
    Аааааамма, че сте.....Публикувано във факти.бг:"... че са готови да укажат пълно съдействие за разследването. "....Да окажат, Росенчо, чадо мое. Укажат е друго нещо, не е като окажат.
  • 3 Тошко

    13 5 Отговор
    Който се вози с тия краварски боклуци направо си играе с живота си!

    Коментиран от #5, #6, #8

  • 4 Уики

    9 1 Отговор
    Boeing 737: Първият полет се осъществява на 9 април 1967 г. и оттогава той става най-разпространеният и продаван самолет в света. Произведени са над 6500 екземпляра, като около 4500 от тях са във всекидневна експлоатация в 190 държави и повече от 541 авиокомпании. Самолетите Boeing 737 са повече от една четвърт от всички активно летящи авиолайнери в света. Летателният апарат има 10 варианта, от които 5 (-100, -200, -300, -400, -500) са извън производство, а останалите 5 (-600, -700, -800, -900, -900ЕР) продължават да се изработват от заводите на Boeing. Той е превозил около 12 милиарда пътника от годината на първия си полет до днес. Около 1250 машини средно са във въздуха през което и да е време на денонощието, а на всеки 4,6 секунди един B 737 извършва излитане или кацане.
  • 5 реалиста

    4 9 Отговор

    До коментар #3 от "Тошко":

    още повече ако са поддържани от руски инжЕнери
  • 6 Виж кво троле

    8 5 Отговор

    До коментар #3 от "Тошко":

    дори и да е технически проблем за едно денонощия излитат или кацат по 18 782 такива самолета! В предвид използвания израз вероятно си русофил, та да знаеш, че най-голямата руска авиокомпания - държавната Аерофлот ползва Ербъс и Боинг, включително и 46 боинга 737. Защо ли? Използват и Сухой SSJ-100 за регионални полети, ама с техническа помощ от Боинг, с френска авионика Thales, система за управление Liebherr. Двигателите също с френско участие на Snecma. И недей да се гавриш с паметта на загиналите ....

    Коментиран от #7

  • 7 Питам

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Виж кво троле":

    Не ти го пожелавам , но ако някой от семейството ти стане част от тази статистика , пак ли ще разсъждаваш така ?
  • 8 Кравар

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "Тошко":

    А ти с какво се возиш бре умньо?Понеже аз съм се возил стотина пъти,включително 10 над Атлантика и 12 над Средиземно море.Та два полета са с руски Ту ,преди да ги забранят и слава Богу,че няма да има трети.Боклука е другаде и те си падат в Русия,където според някои са най-добри във всичко!Ти явно си от тях-вози си ума на Сухой или МиГ и си го пази за себе си!

    Коментиран от #9, #10

  • 9 оффф

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Кравар":

    Возил си се ти,цървул,в краварските си мечти
  • 10 прост кравар

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Кравар":

    Съмняваме да си се качвал на нещо повече от автомобил.
  • 11 МАК

    0 0 Отговор
    9 и 10 що се изказвате като нямате грам понятие от самолети!!!