Last news in Fakti

13 Март, 2019 07:42 5 190 20

"Брекзит е мъртъв" в сърцето на Лондон

  • великобритания-
  • брекзит-
  • тереза мей-
  • ес

Еврофили ликуваха пред британския парламент след неуспешния вот

"Брекзит е мъртъв" в сърцето на Лондон - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

"Няма да има Брекзит! Брекзит е мъртъв", скандираха около 300 еврофили снощи пред британския парламент и аплодираха отхвърлянето от депутатите на споразумението за развод с Европейския съюз, предаде ВВС.

"Това е чудесно, това е още един етап, с който да останем в ЕС", заяви 82-годишната Нина Хаул, която участва в демонстрации под прозорците на Уестминстър "от 14 месеца", при всяка парламентарна сесия за Брекзит.

Противниците на Брекзит бяха окичени със сини и жълти гирлянди, с цветовете на европейското знаме. Те искаха парламентът да отхвърли споразумението, за да може след това да се свика нов референдум с надеждата Великобритания да остане в ЕС.

37-годишната Ема Кнагс бе дошла да защити правото си на свободно движение и заяви: "Цялото ми семейство е облагодетелствано от европейското гражданство. Родителите ми живяха 28 години в Белгия, където съм родена и успях да науча други езици", казва тя.

Други привърженици на оставането в ЕС са обезпокоени за сигурността. "Допускам, че тероризмът може да се върне във Великобритания, ако има Брекзит", казва 55-годишният ирландец Питър Бенсън, който от 35 години живее във Великобритания.

Пред парламента имаше и няколко десетки привърженици на Брекзит, които също бяха доволни.

"Гласувахме за излизане от ЕС, следователно трябва да излезем от ЕС, нали сме демокрация", казва Сюзън Никълсън, дошла от Йоркшър.

"Брекзит е мъртъв" в сърцето на Лондон

Лондончанката Хариет се надява, че Брекзит ще върне величието на Великобритания, ще промени облика на "свръхнаселения" Лондон и ще накара "някои хора да си заминат".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    25 7 Отговор
    "Брекзит" бе използван чудесно от финансистите на "евроатлантическата доктрина"..!? Еврото и паунда се изравниха и вече е по-лесно да се премине към "обща валута"..!? Брекзит няма да има, това вече е ясно и на малките деца. Въпросът е на къде върви ЕС. Този "урок" бе изнесен за всички евроскептици и противници на глобализма..!?

    Коментиран от #12

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Нов ред е на ред

    19 12 Отговор
    Тия днес се радват на следното, НА НАЦИОНАЛЕН РЕФЕРЕНДУМ ХОРАТА СИ КАЗАХА ДУМАТА, но глобалистите си правят каквото искат. Днес всъшност започва постдемократичната ера!, демокрацията приключи, на ред е глобалния юдейски фашизъм

    Коментиран от #6, #13

  • 4 Знам знам🙄

    7 5 Отговор
    За съжаление на много хора в ЕС не им е ясно какъв е смисълът му. Повечето хора го приемат много така търговски. Радват се на облагите но не искат негативите. ВСЕОБЩА ИНТЕГРАЦИЯ. ЕДИННА И СИЛНА ЕВРОПА. Това като цяло е идеята. Оказва се че интеграцията я пуснахме прекалено свободна. Дефаакто европейците ни интегрират от прекалена толерантност. И да величието е термин който не съществува в доктрината за всеобща интеграция
  • 5 Цецо шлифера

    9 10 Отговор
    Брекзит ще има! 29 март 2019 година!
  • 6 смях

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "Нов ред е на ред":

    Казва се юдеоболшевизъм и е присъщ за вас, комунистите.

    Коментиран от #7

  • 7 Bubbles

    1 4 Отговор

    До коментар #6 от "смях":

    Психичните заболявания не се лекуват но вече има медикаменти които ги облекчават силно!
  • 8 Киро

    7 12 Отговор
    Само човек с много ниска интелигентност или такъв, който защитава интересите на друга държава (мекере, подлога), може да е против ЕС и НАТО.
    Членството ни в двете организации гарантират на България сигурност и стабилност и това е факт. Ще се изгладят и либералните напъни да се правим на много гостоприемни към африканските пришълци и други проблеми. Проблеми има, но решението на тях е в ЕС.

    Коментиран от #18

  • 9 Bubbles

    13 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Лондончанката Хариет се надява, че Брекзит ще върне величието на Великобритания, ще промени облика на "свръхнаселения" Лондон и ще накара "някои хора да си заминат".
    _______________________________________________________

    Ей това са голямата част от британците - Високомерие, фалш и мания за величие!
  • 10 321

    6 3 Отговор
    За съжаление на част от коментиращите англичаните са доста принципни. Тоест, вчера е отхвърлено споразумението с ЕС, не Брекзит. Парламента не може да отмени референдума. Не може да насрочи нов, защото това означава, че всеки път когато не им е изгодно ще правят нови референдуми, докато не постигнат целта. Излизането без споразумение е лошо, както за Великобритания, така и за емигрантите. Първите ще усетят негативи от още повече бягащи компании, спад на стойността на валутата и т.н. Емигрантите няма да могат да ползват част от привилегиите. Всъщност, това ще даде тласък на доста нашенци да се върнат, което пък не е толкова лошо за България. Освен това, някоя бягаща компания може да реши да дойде у нас. Така, че феъруел Лондон.

    Коментиран от #14

  • 11 Гост

    12 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Лондончанката Хариет се надява, че Брекзит ще върне величието на Великобритания, ще промени облика на "свръхнаселения" Лондон и ще накара "някои хора да си заминат" ************************************************* като си прост е за цял живот казват. ЕС ли е причината Лондон да е населен с пакита и индийци. Дей.ба и простата ти овца
  • 12 Morgoth

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "среднощен":

    И какъв е проблема за минаването към общата валута, ако тя не е 1:1 с местната? Никой не е минал на евро при курс 1:1.

    Коментиран от #15

  • 13 Morgoth

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "Нов ред е на ред":

    Хората бяха яко подведени. Привържениците на Брекзит им обещаха рай, а противниците напълно проспаха и подцениха какво се случва. Изтински референдум може да се проведе след завършване на преговорите за напускане когато на масата могат да се сложат реалните възможности - напускане със сделка с точни и ясни параметри, които всеки може да види; напускане без сделка с точни и ясни последствия; оставане при досегашните условия.

    Коментиран от #20

  • 14 Morgoth

    4 4 Отговор

    До коментар #10 от "321":

    Всъщност може да насрочи нов, защото от предишния вече е минало много време, а информацията в момента е много по-подробна. Може да се каже точния ефект и точния начин на напускане и отново да се пита народа. И не само може, но и трябва.

    Коментиран от #16, #17

  • 15 среднощен

    2 4 Отговор

    До коментар #12 от "Morgoth":

    Когато става въпрос за Англия, Франция или Германия - всичко може да бъде "проблем". Ако докарат лирата на по-ниски нива от еврото - само тогава на евроскептиците в Англия ще им "светне крушката"..!?

    Коментиран от #19

  • 16 среднощен

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Morgoth":

    Подкрепям ви в тази ваша позиция! Но това едва ли има някакво значение за истината около Брекзит..!?
  • 17 123

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Morgoth":

    Нема такъв филм. На 29.03. бай, бай. Въпросите в референдумите са точни - искате ли да излезете - ДА/НЕ. Това да не е български референдум - няма кворум, въпросите ще ги гласува НС, не били правилно зададени, дрън, дрън. Помни ми думата. От първи Април Лондон ще е аут. После пак ще се преговаря.
  • 18 мунчо

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Киро":

    а бе киро:
    -питал ли е някой българския народ дали желае да влезе в нато и ес,по начин описан в българската конституция с референдум-НЕ!
    -решил ли е английския гласоподавател с конституционен референдум държавата му да напусне ес-ДА!
    -ще има ли брекзит на 29.03.2019-ДА!
    -ще има ли сделка за брекзит-НЕ!
    -а колкото до това че ние трябва да сме член на нато и новия "ЦоЦиалистически" съюз -ТВЪРДО НЕ!
  • 19 Бряяя

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "среднощен":

    Мноо си прозорлив, от девет кладенеца вода носиш
  • 20 Нжонхф

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Morgoth":

    Не искаш ли и ръководство за напускане на ЕС да им напишат, няньоооо мноо си умен.
Новини по държави: